Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » CPLD, FPGA - Miértek, hogyanok
Ezeket az oldalakat már láttam, úgy gondoltam valami rendesebb leírás, vagy könyv. Amiket én néztem pár oldalas PDF-ek, azokból sajnos nem lehet megtanulni, mert az inkább ilyen gyors áttekintés.
Üdv!
Olyanról nem tudok, sokat kell vele foglalkozni, nekem az általam ajánlott legutolsó projekt nagyon sokat segített, illetve ugyanahhoz a szerzőhöz tartozó többi opencore-s projekt. Ezen kívül nézegetni kell az fpga gyártók Application Note-jait, van belőlük bőven minden feladatra. Imi.
Szia! Igen, ezt már olvastam, de sajnos ez is túl tömör. Olyasmire gondoltam, mint VHDL-ből a "VHDL cookbook" c. könnyű olvasmány.
Szervusz! Olvasgattam a kódot, amit küldtél és már nagyjából emészthető, viszont van egy olyan rész, amit szintaktikailag sem értek igazán.
wire PB_idle = (button_actual == button_sync[1]); wire PB_cnt_max = (PB_cnt == 18'd150000); // 3 msec Itt a vezetékek milyen értéket kapnak?
Üdv!
Idézet: „ wire PB_idle = (button_actual == button_sync[1]); wire PB_cnt_max = (PB_cnt == 18'd150000); // 3 msec ” Mindkettő 1 bites jel, vagyis logikai 1-et kap, ha a jobb oldalon álló kifejezés nem nulla. Tehát "PB_idle" "1" lesz, akkor ha a "button_actual" egyenlő "button_sync[1]"-el, egyébként "0" lesz. "PB_cnt_max" "1" lesz, akkor ha a "PB_cnt" egyenlő "18'd150000", vagyis százötvenezerrel, egyébként "0" lesz. Ezek ugye kombinációs hálózatok, vagyis folyamatosan kiértékelődnek, vagyis bármelyik jobb oldali jel új értéket kap, azonnal újragenerálódik a bal oldal számolt jel (pontosabban egy bizonyos késleltetés után). Imi.
Sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz. Így össze állt a kép, köszönöm.
Bocsánat a sok hülye kérdés miatt.
Olyat sajnos nem tudok. Viszont talaltam egy valamivel bovebbet: Bővebben: Link
Illetve itt vannak sokoldalasak, ha neked az kell
Köszönöm, azért ezek mindig jól jönnek. Az első az első blikkre jónak tűnik.
Az nem okozhat gondot. A felvezeto eszkozok nem az aramtol mennek tonkre, hanem a nagymerteku lokalis disszipaciotol. Ha rovid ideig hajtanak egymassal szembe, akkor ez minimalis lesz. Szerintem ez is figyelembe veszi az XPower Analyzer.
Sziasztok!
Nézegettem a Spartan3E slave serial konfigurációját. Szóval had kérdezzem, hogy jól értem a konfiguráció leírását: 1.)PROG_B lábat lehúzom, 2.)INIT_B lábat megvárni, míg magas nem lesz, 3.)CCLK-n minden felfutó élére beshiftelem a konfigurációs adatokat a DIN lábán, 4.)Végül a Done magas, ha sikeres a konfiguráció vagy INIT_B alacsony, amennyiben nem sikeres Remélem nem értettem félre semmit a leírásból. A másik, hogy mit shiftelek az FPGA-ba? A *.bit file-t megnyitom és azt egy az egyben bitenként?
Sziasztok!
XC9536XL-es CPLD-m van. A probléma a következő: bekötök egy sima egyszerű mezei számlálót, és a kimenetein, 1:1 (nagyon fura jel alakkal, minden órajel felfutó élnél van egy tüske), 1:3, 1:7 osztásokat csinál az 1:4, 1:8 helyett. Kicsit olyan mint ha az utolsó órajeleknél resetelné magát, vagy nem is tudom. Ötletek?
Érdekes kérdés merült fel. Egy Sparkfun-féle Spartan3E development board-ot használok (már 2 éve, nagyon jó kis cucc, ajánlom mindenkinek) a hozzá adott párhuzamos programozóval (parallel cable III kompatibilis). Az új gépemen nincs párh. port, de még PCI slot se, hogy tegyek bele pport kártyát. Van egy USB-s párhuzamos port adapterem, azzal próbálnám használni (elsősorban linux alatt) de sehogy nem akarja látni a kábelt. Van valakinek ötlete ? Azon kívül persze hogy vegyek USB Platform Cable-t
Az usb-lpt adapterek csak lpt-s nyomtatókhoz használhatók. A vindóz is virtuális nyomtatóportnak ismeri fel, nem pedig párh. portnak. Bitenként nem is lehet címezni a ki-bemeneteit, emiatt nem jó hobbi cnc-hez és a te holmidhoz sem.
Szia!
Tudomásom szerint csak a natív párhuzamos port jó hozzá. Ha van esetleg PCIe csatlakozód, akkor olyanban is lehet kapni LPT kártyát. Nekem egy PCI-os kártyám van, azzal működik. De éppen most vettem egy ilyen platform kábelt, de még nem ért ide, így nem tudok tapasztalatot írni. A lényeg, hogy sokkal olcsóbb mint a gyári/(eredeti?).
PCIe parport kártya drága, egy ilyen USB kábelt pont megrendeltem délután én is
Ha megérkezett, megírnátok itt a tapasztalatokat? Még csak most ismerkedek az FPGA-kkal és gyűjtöm az infókat (meg a pénzt hardverre)
Az USB-párhuzamosport adapterek valóban nem jók a párhuzamos portos JTAG3 égetőhöz. Most vettem új gépet, de vigyáztam arra hogy az alaplapon legyen párhuzamos port és PCI is, mert van egy PCI-párhuzamos port kártyám.
A hozzászólásomat nem emiatt írom, hanem hogy érdemes benézni a Microchip Digilentes égetőihez. Újabb égetők kerültek fel a listájukra.
A kérdés azokkal az égetőkkel kapcsolatban, hogy az impact melyiket képes használni. Nem ismerem őket, de ez fontos lehet. Az ebay-es platform kábel biztosan működik az impact-tal és árban is ugyanott van, én ezért választottam azt, illetve azért, mert néhány napja még a Digilent-es nem volt raktáron. Ettől még persze jó lehet az is.
Remélem akik vesznek majd, itt beszámolnak az eredményekről.
Főleg arra lennék kíváncsi, hogy a régebbi impact-okkal kompatibilisek-e?
Na, örömmel jelenthetem, hogy megérkezett a korábban linkelt Xilinx USB Platform kábel és az első - éppen fejlesztés alatt álló - CPLD-t felismeri és kezeli impact alól, tehát működik a dolog. Az impact 13.2-es verziójú, ha ez lényeges.
Na ez bíztató, akkor csak nem feleslegesen rendeltem Te mikor rendelted ?
Érdekelne, hogy megnézted e a belsejét,
Tényleg XC2C256 és 68013 van e benne, mert ezek önmagukban 5-6ezerbe kerülnek. Ha igen én is inkább rendelek egyet, hiszen nem érdemes legyártani még a nyákot sem.
Éppen két hete rendeltem (tegnaphoz képest), vagyis 10 munkanap alatt ért ide. Kíváncsi voltam a belsejére, de a csavarok helye matricázva van és ugyan garanciára utaló szöveget nem találtam, illetve ha vissza akarnám küldeni, a posta kerülne kb. annyiba, mint az egész volt, de ennek ellenére nem szedtem szét inkább, hátha mégis...
Sziasztok!
Latom nehanyan most kezdtek beszerezni FPGA-t. En nemreg vettem egy ZTEX USB-FPGA Module 1.11c-t, amin XC6SLX25 FPGA van, nem kell hozza kulon programozo, hanem USB-re radugva helybol programozhato egy Cypress CY7C68013A EZ-USB FX2 uC-n keresztul, ami I/O labakkal is ossze van kotve a mikrokontrollerekkel. Ezen kivul, van meg rajta egy 64Mbyte-os 800Mbyte/s sebessegu DDR2 SDRAM. Nos amiert felhoztam a temat: aki komolyabban akar procikkal foglalkozni, annak egy jo terep, mivel letoltheto ra egy SPARC kompatibilis proci, amin elfut egy linux, es az FPGA 12%-a meg uresen is marad mellette. Egy komoly hatranya van: ketszer annyiba kerul mint a Sparkfun-fele Spartan 3A fejlesztopanel.
Én is vettem egyet, belenéztem, nem egyszerű. Igen, van benne egy XC2C256 és egy nagy Cypress kontroller, típusára már nem emlékszem, meg sok apróság.
Úgy alakult hogy vettem a ChipCAD-től egy Digilent JTAG HS1 High Speed kábelt. Most ismerkedek vele. Az már világos számomra hogy csak a legújabb Impact-al hajlandó dolgozni. Mivel nekem egy régi verzió van fent, ezért egy XC2C128 CPLD-s panel égetéséhez a Digilent ingyenes szoftverét az ADEPT-et használtam. Az ADEPT minden gond nélkül felismerte a kábelt és a CPLD-t is. Az égetés nagyon gyorsan lezajlott. A beégetett hardver is működik.
Most arra keresem a választ hogy a kábel használható-e XC9500 sorozatú CPLD-hez. Erős a gyanúm hogy nem.
Nem tudjatok, hogy a sima Virtex csaladhoz, milyen szoftvert lehet hasznalni? A Desing Suite 12.1 es 13.1 nem tamogatja...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |