Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » CPLD, FPGA - Miértek, hogyanok
Lapozás: OK   27 / 49
(#) Carlen válasza jym hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

Ezeket az oldalakat már láttam, úgy gondoltam valami rendesebb leírás, vagy könyv. Amiket én néztem pár oldalas PDF-ek, azokból sajnos nem lehet megtanulni, mert az inkább ilyen gyors áttekintés.
(#) jym válasza Carlen hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

Üdv!

Olyanról nem tudok, sokat kell vele foglalkozni, nekem az általam ajánlott legutolsó projekt nagyon sokat segített, illetve ugyanahhoz a szerzőhöz tartozó többi opencore-s projekt.

Ezen kívül nézegetni kell az fpga gyártók Application Note-jait, van belőlük bőven minden feladatra.

Imi.
(#) Reggie válasza Carlen hozzászólására (») Júl 2, 2011 /

Ilyenre gondolsz?
(#) Carlen válasza Reggie hozzászólására (») Júl 6, 2011 /

Szia! Igen, ezt már olvastam, de sajnos ez is túl tömör. Olyasmire gondoltam, mint VHDL-ből a "VHDL cookbook" c. könnyű olvasmány.
(#) Carlen válasza jym hozzászólására (») Júl 6, 2011 /

Szervusz! Olvasgattam a kódot, amit küldtél és már nagyjából emészthető, viszont van egy olyan rész, amit szintaktikailag sem értek igazán.

wire PB_idle = (button_actual == button_sync[1]);
wire PB_cnt_max = (PB_cnt == 18'd150000); // 3 msec

Itt a vezetékek milyen értéket kapnak?
(#) jym válasza Carlen hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Üdv!

Idézet:

wire PB_idle = (button_actual == button_sync[1]);
wire PB_cnt_max = (PB_cnt == 18'd150000); // 3 msec

Mindkettő 1 bites jel, vagyis logikai 1-et kap, ha a jobb oldalon álló kifejezés nem nulla.

Tehát "PB_idle" "1" lesz, akkor ha a "button_actual" egyenlő "button_sync[1]"-el, egyébként "0" lesz.

"PB_cnt_max" "1" lesz, akkor ha a "PB_cnt" egyenlő "18'd150000", vagyis százötvenezerrel, egyébként "0" lesz.

Ezek ugye kombinációs hálózatok, vagyis folyamatosan kiértékelődnek, vagyis bármelyik jobb oldali jel új értéket kap, azonnal újragenerálódik a bal oldal számolt jel (pontosabban egy bizonyos késleltetés után).

Imi.
(#) Carlen válasza jym hozzászólására (») Júl 7, 2011 /

Sejtettem, hogy valami ilyesmi lesz. Így össze állt a kép, köszönöm.
Bocsánat a sok hülye kérdés miatt.
(#) Reggie válasza Carlen hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Olyat sajnos nem tudok. Viszont talaltam egy valamivel bovebbet: Bővebben: Link
Illetve itt vannak sokoldalasak, ha neked az kell
(#) Carlen válasza Reggie hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Köszönöm, azért ezek mindig jól jönnek. Az első az első blikkre jónak tűnik.
(#) Reggie válasza endree hozzászólására (») Júl 8, 2011 /

Az nem okozhat gondot. A felvezeto eszkozok nem az aramtol mennek tonkre, hanem a nagymerteku lokalis disszipaciotol. Ha rovid ideig hajtanak egymassal szembe, akkor ez minimalis lesz. Szerintem ez is figyelembe veszi az XPower Analyzer.
(#) Ven hozzászólása Júl 19, 2011 /

Sziasztok!

Nézegettem a Spartan3E slave serial konfigurációját. Szóval had kérdezzem, hogy jól értem a konfiguráció leírását:
1.)PROG_B lábat lehúzom,
2.)INIT_B lábat megvárni, míg magas nem lesz,
3.)CCLK-n minden felfutó élére beshiftelem a konfigurációs adatokat a DIN lábán,
4.)Végül a Done magas, ha sikeres a konfiguráció vagy INIT_B alacsony, amennyiben nem sikeres
Remélem nem értettem félre semmit a leírásból.
A másik, hogy mit shiftelek az FPGA-ba? A *.bit file-t megnyitom és azt egy az egyben bitenként?
(#) sgt hozzászólása Okt 5, 2011 /

Sziasztok!

XC9536XL-es CPLD-m van. A probléma a következő: bekötök egy sima egyszerű mezei számlálót, és a kimenetein, 1:1 (nagyon fura jel alakkal, minden órajel felfutó élnél van egy tüske), 1:3, 1:7 osztásokat csinál az 1:4, 1:8 helyett. Kicsit olyan mint ha az utolsó órajeleknél resetelné magát, vagy nem is tudom. Ötletek?
(#) lenart.j hozzászólása Okt 14, 2011 /

Érdekes kérdés merült fel. Egy Sparkfun-féle Spartan3E development board-ot használok (már 2 éve, nagyon jó kis cucc, ajánlom mindenkinek) a hozzá adott párhuzamos programozóval (parallel cable III kompatibilis). Az új gépemen nincs párh. port, de még PCI slot se, hogy tegyek bele pport kártyát. Van egy USB-s párhuzamos port adapterem, azzal próbálnám használni (elsősorban linux alatt) de sehogy nem akarja látni a kábelt. Van valakinek ötlete ? Azon kívül persze hogy vegyek USB Platform Cable-t
(#) bodgabo válasza lenart.j hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Az usb-lpt adapterek csak lpt-s nyomtatókhoz használhatók. A vindóz is virtuális nyomtatóportnak ismeri fel, nem pedig párh. portnak. Bitenként nem is lehet címezni a ki-bemeneteit, emiatt nem jó hobbi cnc-hez és a te holmidhoz sem.
(#) iamrob válasza lenart.j hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Szia!
Tudomásom szerint csak a natív párhuzamos port jó hozzá. Ha van esetleg PCIe csatlakozód, akkor olyanban is lehet kapni LPT kártyát. Nekem egy PCI-os kártyám van, azzal működik.
De éppen most vettem egy ilyen platform kábelt, de még nem ért ide, így nem tudok tapasztalatot írni. A lényeg, hogy sokkal olcsóbb mint a gyári/(eredeti?).
(#) lenart.j válasza iamrob hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

PCIe parport kártya drága, egy ilyen USB kábelt pont megrendeltem délután én is
(#) bodgabo válasza lenart.j hozzászólására (») Okt 14, 2011 /

Ha megérkezett, megírnátok itt a tapasztalatokat? Még csak most ismerkedek az FPGA-kkal és gyűjtöm az infókat (meg a pénzt hardverre)
(#) bbatka válasza lenart.j hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Az USB-párhuzamosport adapterek valóban nem jók a párhuzamos portos JTAG3 égetőhöz. Most vettem új gépet, de vigyáztam arra hogy az alaplapon legyen párhuzamos port és PCI is, mert van egy PCI-párhuzamos port kártyám.
A hozzászólásomat nem emiatt írom, hanem hogy érdemes benézni a Microchip Digilentes égetőihez.
Újabb égetők kerültek fel a listájukra.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Bocs ChipCAD-et akartam írni.
(#) iamrob válasza bbatka hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

A kérdés azokkal az égetőkkel kapcsolatban, hogy az impact melyiket képes használni. Nem ismerem őket, de ez fontos lehet. Az ebay-es platform kábel biztosan működik az impact-tal és árban is ugyanott van, én ezért választottam azt, illetve azért, mert néhány napja még a Digilent-es nem volt raktáron. Ettől még persze jó lehet az is.
(#) bbatka válasza iamrob hozzászólására (») Okt 15, 2011 /

Remélem akik vesznek majd, itt beszámolnak az eredményekről.
Főleg arra lennék kíváncsi, hogy a régebbi impact-okkal kompatibilisek-e?
(#) iamrob válasza iamrob hozzászólására (») Okt 24, 2011 /

Na, örömmel jelenthetem, hogy megérkezett a korábban linkelt Xilinx USB Platform kábel és az első - éppen fejlesztés alatt álló - CPLD-t felismeri és kezeli impact alól, tehát működik a dolog. Az impact 13.2-es verziójú, ha ez lényeges.
(#) lenart.j válasza iamrob hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Na ez bíztató, akkor csak nem feleslegesen rendeltem Te mikor rendelted ?
(#) kisarip hozzászólása Okt 25, 2011 /

Érdekelne, hogy megnézted e a belsejét,
Tényleg XC2C256 és 68013 van e benne, mert ezek önmagukban 5-6ezerbe kerülnek.
Ha igen én is inkább rendelek egyet, hiszen nem érdemes legyártani még a nyákot sem.
(#) iamrob válasza lenart.j hozzászólására (») Okt 25, 2011 /

Éppen két hete rendeltem (tegnaphoz képest), vagyis 10 munkanap alatt ért ide. Kíváncsi voltam a belsejére, de a csavarok helye matricázva van és ugyan garanciára utaló szöveget nem találtam, illetve ha vissza akarnám küldeni, a posta kerülne kb. annyiba, mint az egész volt, de ennek ellenére nem szedtem szét inkább, hátha mégis...
(#) Reggie hozzászólása Okt 27, 2011 /

Sziasztok!
Latom nehanyan most kezdtek beszerezni FPGA-t. En nemreg vettem egy ZTEX USB-FPGA Module 1.11c-t, amin XC6SLX25 FPGA van, nem kell hozza kulon programozo, hanem USB-re radugva helybol programozhato egy Cypress CY7C68013A EZ-USB FX2 uC-n keresztul, ami I/O labakkal is ossze van kotve a mikrokontrollerekkel. Ezen kivul, van meg rajta egy 64Mbyte-os 800Mbyte/s sebessegu DDR2 SDRAM.
Nos amiert felhoztam a temat: aki komolyabban akar procikkal foglalkozni, annak egy jo terep, mivel letoltheto ra egy SPARC kompatibilis proci, amin elfut egy linux, es az FPGA 12%-a meg uresen is marad mellette. Egy komoly hatranya van: ketszer annyiba kerul mint a Sparkfun-fele Spartan 3A fejlesztopanel.
(#) izenahogyishivnak válasza kisarip hozzászólására (») Nov 6, 2011 /

Én is vettem egyet, belenéztem, nem egyszerű. Igen, van benne egy XC2C256 és egy nagy Cypress kontroller, típusára már nem emlékszem, meg sok apróság.
(#) bbatka válasza bbatka hozzászólására (») Nov 10, 2011 /

Úgy alakult hogy vettem a ChipCAD-től egy Digilent JTAG HS1 High Speed kábelt. Most ismerkedek vele. Az már világos számomra hogy csak a legújabb Impact-al hajlandó dolgozni. Mivel nekem egy régi verzió van fent, ezért egy XC2C128 CPLD-s panel égetéséhez a Digilent ingyenes szoftverét az ADEPT-et használtam. Az ADEPT minden gond nélkül felismerte a kábelt és a CPLD-t is. Az égetés nagyon gyorsan lezajlott. A beégetett hardver is működik.
Most arra keresem a választ hogy a kábel használható-e XC9500 sorozatú CPLD-hez. Erős a gyanúm hogy nem.
(#) Reggie hozzászólása Nov 19, 2011 /

Nem tudjatok, hogy a sima Virtex csaladhoz, milyen szoftvert lehet hasznalni? A Desing Suite 12.1 es 13.1 nem tamogatja...
(#) jano36 válasza Reggie hozzászólására (») Nov 19, 2011 /

Ha jól emlékszem az Altera Quartus II
Következő: »»   27 / 49
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem