Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Itt a képe, ezen ne bénázzunk már! A 44 lábú tokozásnál (45K20) négy oldalon vannak a lábak (mint a belinkelt képen), a 28 lábúnál (25K20) pedig csak két oldalon. (A QFN tokozást most hagyjuk ki a játékból...)
Igen ez az de a 25k20 ban is van olyan tokozás aminek négy oldalt vannak a lábai legalább is a pdf szerint.
A PK3 nem ismeri fel a rakapcsolt eszkozt? Szerintem fel kell ismernie. Utana meg mar vitanak helye sincs.
A #1038486 hozzászólásban szereplő első kép szerint felismeri, csak épp szól, hogy nem azt talált, ami ki van választva.
Tudtommal nincs olyan tokozása, aminél kifelé lennének a lábak (TQFL), s főleg nem 44 a lábak száma.
Es nem lehet atallitani a MPLAB Config menuben az eszkozt? Gondolom igen.
Oké rendben valószínű hogy akkor elnéztem a típusát és nem számolgattam hogy hány lába van meg az adatlapot sem néztem hogy hány van. Holnap át állítom 45k20 ra és reméljük jó lesz. Köszi a segítséget mindenkitől.
Üdv!
Át állítottam az MPLAB ban az ezözt pic18f45k20 -ra és az van beforrasztva a panelra viszont így is ugyan azt írja ki amit múltkor .Nem értem mi a gondja. Megint lefényképeztem és betettem.
Szia!
A 18F45K20 Vdd feszültsége maximum 3.6V lehet. Az a gyanúm, hogy a PICKit3 debugger tápfeszültsége 5V -ra van allítva. Csatlakoztasd a PICKit3 -at a PC -hez de ne csatlakoztasd a kártyához. Indítsd el az MpLab -ot. Válaszd ki debuggernek a PICKit3 -at., a Debugger / Settings menüben állítsd be a 3.6V -ot... Programozónak kiválasztva a PICKit3 -at ellenőrizd, hogy 3.6V -ot állít-e be. Programmer / Settings menüben állítható a tápfeszültség értéke.
Üdv!
Végig mentem azon amit leírtál lefényképeztem hogy mit állított be 3.5 V ot de rádugom és csatlakozni akarok ugyan azt írja ki.
Itt található a leírás, amire szükséged van.
Idézet: „The PICkit 3 must be configured to supply power to the demo board, if not, the PICkit3 will not see the target (as evidenced by the error message in Figure 3-10A). Use Programmer > Settings... to display the window appearing shown in Figure 3-10B. Navigate to the Power tab and use the slider bar to set the output voltage to 3.25V, check the box labeled “Power target circuit from PICkit 3” and press the OK button. Once power to the target is enabled, the device ID of the PIC18F45K20 will be displayed” Eszerint a tápfeszültséget 3,25 V-ra kell állítani, nem 3,5 V-ra!
Es azt a "Device ID [0002040] does not match device ID [0002060]"-at is kiirja?
Azt most már nem most beállítottam az eszközt 1845k20-ra és most csak a feszültség miatt beszél vissza. De hiába állítom át akkor is ízt írja ki hogy 5V os eszköz van kiválasztva és 3.3 V os eszköz van csatlakoztatva.
3.25V re is állítottam úgy sem jó. akkor is ugyan azt írja ki .
Szerintem az csak egy standard szoveg -- azt kiprobaltad amit icserny mondott? 3.25V?
(kozben valaszoltal arra is)
Kipróbáltam! És amit be másoltam programot annak menni kellene ha rátöltöm ? Mert próbáltam és nem akart menni.
Ha ujra csatlakozok és okra megyek a felugró ablaknál akkor ezt írjak ki. Szerinted össze csatlakozik vele? Mert ha rányomok hogy programozás felviszi és ha rányomok a verify-re akkor kiírja hogy complete . Szóval elméletileg bele írja a programot viszont még csak gyulladnak fel a ledek.
Sikerült végre megoldanom. Rájöttem ,hogy még is csak énvelem volt a gond és nem a c porton hanem a d porton voltak a ledek
Sziasztok!
PIC18F26K22 típusú kontroller konfigurációs beállításaival gyűlt meg a bajom. Assemblyben programozom (v5.39) MPLAB IDE v8.63 környezetben. A probléma az, hogy amikor megadom a konfigurációs beállításokat a kódban, akkor az oszcillátor beállításánál hibázik a rendszer. Megadom, hogy FOSC = HSHP és ehelyett az assemblálás után az FOSC = LP- nek megfelelő konfigurációs szó kerül a memóriába. Ha a PICKit2 saját szoftverében átállítom a konfigurációs szó (CONFIG1H és 1L) értékét 2000-ről 2200-ra, akkor a fejlesztett alkalmazás megfelelően működik. Esetleg nem tudja valaki, hogy hogyan tudnám az assemblert rábírni, hogy a HSHP esetén 2200 legyen a konfigurációs szó? A PIC .inc fájlját már néztem, ott nem látok lehetőséget erre. Köszönöm előre is.
Igen, ezt szerettem volna elkerülni. Szóval akkor sehogyan sem lehet elérni azt, hogy a HSHP-nak megfelelő konfigurációs érték kerüljön a fordított .hex fájlba?
Esetleg ha kézzel megadod az egész konfig bájtot szám formában?
Nem próbáltam, valószínűleg úgy működne. Kösz a tippet. Igazából arra gondoltam, hátha valami define szerű dolgot szúrtak el, de ezek szerint akkor nem.
A P18F26K22.INC fájlban vannak megadva az értékek a CONFIGH Options alatt.
Megjegyzem illene haladni a verzióval, mert az IC is újabb fejlesztés, sok probléma lehet, ha nem váltasz! Csatolom az inc fájlt, lehet neked hibás van! Erre irányítsd a fordítót!
Köszönöm neked is, holnap kipróbálom, bár nem hiszem, hogy ezzel lenne a gond. Ha a CONFIG direktívát használom, akkor jön elő ez a probléma. Az én .inc fájlomban is jól szerepel az alábbi értékadás:
Az FOSC = HSHP -vel van a gond. Az érdekes az egészben az, hogy C18-al jól működik. Valószínűleg váltani fogok az újabb verzióra, mindenesetre érdekes problémának találom ezt.
Kipróbáltam az általad feltett .inc fájlt, a helyzet azzal is ugyanaz. Total Commanderrel összehasonlítva a két .inc fájlt lényegi eltérést nem találtam (az enyémben van néhány EQU értékadás is, amely az újabban nem szerepel). Ha a régebbi típusú __CONFIG megadást használom akkor már jók a konfigurációs beállítások. Köszönöm az ötleteket mindenkinek!
Ez nagyon fura, mert a __CONFIG1H AND kapcsolatba hozza az utána írt értékeket egy alap értékkel a 0xFF-el. Namár most akkor annak jónak kéne lenni! Megnézem majd mi lehet és hogy nálam is jelentkezik-e a hiba!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |