Fórum témák
» Több friss téma |
Üdv.
Ezzel kapcsolatban olyan kérdésem lenne,hogy milyen márkájú/típusú e-izzókban van ilyen. A múltkor találtam egy pár OSRAM Dulux T/E PLUS típusú izzót és abba nem volt. Nyáklevilágítóba kéne egy olyan 6-7 db. Aki tudja, kérem írja meg. Előre is köszönöm !
Mellesleg germicid cső kapható a Tungsram márkaboltban és nem kell hozzá elekronika sem, hiszen lánykorilag tényleg fénycső.
Az ára tényleg kicsit húzós. Én például EPROM törléshez használom...
Bármit lehet használni ami vezeti a hőt.
Sziasztok, van egy teljesen jó csak akkuhalott szünetmentes tápom, 600VA, játszok a gondolattal, hogy mire másra lehetne még használni, például a trafóját fordítva kötöm be, akkor az alkalmas normális használatra, vagy ez is olyan mint a mikró trafó, hogy nem folyamatos üzemre tervezték?
Még gondolkoztam azon, hogy lehetne belőle 220v-ot kreállni a kocsiba, vagy egy másik trafóval mondjuk 2*30-50v-ot, mondjuk egy erősítő számára, mennyire életképes gondolatok ezek, mi a vélemény?
Szia! Ha 12V-os aksival van, s indítható a hálózati fesz megléte nélkül, akkor simán jó kocsiba. Vagy veszel bele pár ezerért új aksit, s újra van egy szünetmentesed. Én nem szedném szét.
Oké, de miért jó nekem a szünetmentes? Rendbe van, hogy áramkimaradáskor jó, mert le tudom állítani a gépet, de még sosem kellett eddig.
Szia szerintem jo áron add inkább el ne szedd szét sokan keresik akár napelemhez is jo 1 tv-t simán elbir.
Árultam én elég sokáig 3k-ért, de a kutyának se kellett, pedig szép állapotban van. Majd lesz vele valami.
Sziasztok! van otthon nekünk egy használaton kívüli gps-ünk, és arra gondoltam, hogy hogyan tudnék használni belőle akatrészeket. Elsősorban az érintőképernyő érdekelne és a GPS modulja. Még nem szedtem szét, gondoltam elöbb megkérdezlek titeket, hátha valakinek van ilyenben tapasztalata. A fent említett 2 alkatrészt AVR-rel szeretném használni saját projektjeimhez.
Működik még az a GPS?
Szia!
Ha szétszeded, megmérhetnéd a hangszóró méretét.Ha nem akarod felhasználni másra és megfelel a mérete, vevő lennék rá. Üdv.: Gyula
Nehéz szétszedni de nem lehetetlen én egyszer láttam és az nagyon nem volt jó mivel hö álo szalagkábel volt ráforrasztva a az alaplapra és az egész nem nagyon látszót többek mintegy nagy fekete pötty és pár meghajtó áramkör gondolom a pötty volt a gps modul de biztos hogy nem lehetetlen függ markától hogy cserélhetők-e :képernyő ,vagy az alkatrészek ha ez mind igaz ere a gépre akkor" kőnyű" lehet
A készülék jelenleg működőképes...
GPS modulból láttam két félét is, az egyik amikor külön mudulként soros porton van ráakasztva a főpanelre (persze házon belül), ez lenne neked a jobbik eset, mert csak leveszed róla, és megy. A másik, amikor a főpenelen integrálva van a cucc. Ezzel már nem érdemes szerintem foglalkozni. Az érintőképernyőt le lehet venni, csak jó szerszám kell hozzá. Szóval ha már nem működik, és nem akarod eladni alkatrésznek, akkor hajrá
szerk: most látom hogy még működik. Akkor inkább add el, és vegyél bagóért egy bontást. Szerintem..
Azt a kérdést tenném fel inkább, hogy ki mit építene az alábbi számomra értéktelenné vált cuccokból
- Energizer buta 4-es akkutöltő (AA, AAA és 9V-os), működőképes! - Deli DVD lejátszó távvezérlővel, nem működik, ajándék zsékategóriás filmekkel - 230V-USB 5V töltő, nem működik A kérdés inkább az, hogy elviszi-e valaki a 11. kerületből egy sörért, vagy dobjam ki? Elnézést de nem találtam jobb helyet megkérdezni.
Kedves Hobbielektrósok!
Már jónéhány éve használok egy HP deskjet 3500 típusú nyomtatót, és lassan új állja a helyét. A fekete patron teljesen tönkrement benne, de a színes még használható. Sajnálnám kidobni a gépet,de nem éri meg új patront vásárolni bele. Arra lennék kíváncsi, lehet-e belőle építeni valami hasznosat otthonra. Pl valami vágóplotter, vagy berajzoló gépecske (számítógéppel vezérelt akármi). A második fázis, hogy szétszedem, és elhasználom az alkatrészeket (motorok, táp, stb.). Bármilyen ötletet szívesen fogadok, azzal kapcsolatban, hogy mire lehet felhasználni egy ilyen kimustrált gépet. Z.
Mi az hogy teljesen tönkre ment benne a fekete patron . ezt hogy kell érteni beszáradt ?
Nem. Egyszerűen hibát jelzett a készülék, amikor benne volt a fekete patron, és nem volt hajlandó nyomtatni. Ahogy kivettem belőle, már működött.
Erre kíváncsi leszek én is! Nekem is van egy kimustrált hp nyomtatóm, amit már nem használok, és kidobásra ítéltetett... Reméljük akad valakinek egy jó ötlete!
Pontos típus?
Hp deskjet f2100. Multifunkciós nyomtató, szóval ebből már lehet kinyerni cuccokat.
Régi készülékeket szeretnék felúlítani, vagy más hasznos készülékké alakítani. PL.Régi mono VIDEOTON rádiomagnó végfokból PC aktív hangdobozt. Vagy pl.ADS Anker péztárgépből származó VFD kijelzőből digitális órát (nem PIC-est hanem mint a szovjet ELEKTRONIKA 4.13) vagy sztereo kivezérlésmérőt
Milyen patron való bele?
a 27-es patront lehet resetelni, így telinek látja gép töltés után. Persze nyomtatott egy ideig (5 töltés) reset nélkül is, utána ez volt a hibajelenség (dj 3650) a patron reset után ismét minden okés lett. És nem érzékeltem minőségbeli romlást. Itt leírják, hogy kell, veszíteni semmit nem veszthetsz
Hali! Van egy kábel tv dekóderem, sajnos 1,5 éve letiltották pedig addig ingyen jött minden csatorna
Úgy érzem nem a szemétbe való, talán újra lehetne hasznosítani ^^ Valakinek valami ötlet?
Sziasztok! Nekünk van egy 10 éves mosógépünk amiben 1 éve volt motor cserélve. Arra gondoltam, hogy ha tönkremenne és már nem érné meg megcsinálni/tatni akkor azt "eltulajdonítanám" magamnak és tetszés szerint átépíteném. Ebbe az átépítésbe azt értem, hogy egy tetszés szerinti vezérlőt építenék hozzá. Ezt a témát azért hoztam létre, hogy aki már csinált ilyet vagy kedvet kapott hozzá megoszthassuk egymással a tapasztalatainkat. Ákos
Szia én azért tudnék még sok érdekeset igaz nem atom de érdekes dolgok.
Ebben az esetben igaz "ingyen" lenne az egyik alkotoresz, de gyakorlat hianyaban azert megse egy halozati vezerlessel kezdjed. Egyreszrol tiszteld a halozati feszultseget, masreszrol nem is olyan egyszeru mint aminek latszik -egy kezdo szamara-.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |