Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TECHNICS erősítők, javításuk
Lapozás: OK   9 / 33
(#) bambulastar válasza CHZ hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

A hangfalkimeneteken DC 0.00-0.09V ig valtozik folyamatoasan a feszultseg. De mikozben be van kapcsolva az erosito kb fel percenkent kattog a HC28-P-DC24V jelzesu rele. ami az elollap mogot levo also panelen talalhato, kozvetlenul a power kapcsolo mogott.
(#) didyman válasza bambulastar hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Akkor ideje szétnézni a forrasztások körül..
(#) bambulastar hozzászólása Feb 4, 2012 /

A hangszorokimeneteken Dc 0.00-0.09ig valtozik a feszultseg. Miutan bekapcsoltam kb percenkent ki be kapcsolgat a HC28-PDC24V jelzesu rele ami az elollap mogott talalhato kozel a power kapcsolohoz... Velemeny?
(#) didyman válasza bambulastar hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

A fórum esetleg az én hozzászólásaimat nem mutatja, vagy piros nagy betűkkel írjam le? Ha sokáig nógatod még, előbb-utóbb csak elmegy Pécsre az a végfok IC..
(#) bambulastar hozzászólása Feb 4, 2012 /

Szerintem nem IC hanem negy tranzisztor van benne. es ket kulonallo nagy trafo meg negy ormotlan kondi. szoval beleljem szet teljesen az egeszet es keressek kontakthibat vhol?
(#) CHZ válasza bambulastar hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Az rendben, de a tápfeszek nem biztos..
Végfok feszkóit és az egyéb tápfeszültségekre is rá kéne mérni, ahogyan már említettem.
(#) SteveBarber válasza didyman hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Köszönöm,most nézegetem a forrasztásokat.
(#) SteveBarber válasza CHZ hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Korán kezdtem,viszont hamarabb végzek.
Igen,beigazolódott a feltételezésed.
Sokat,és jó dolgokat tanultam tőletek.
Az az igazság,hogy szeretek bütykölgetni és inkább már kérdezek,mielőtt elrontok valamit.
(#) didyman válasza SteveBarber hozzászólására (») Feb 4, 2012 / 1

Jó gyakorlat! Meg ne feledd, jó pap holtig tanul .
(#) CHZ válasza SteveBarber hozzászólására (») Feb 4, 2012 / 1

Ezt érthetem úgy is, hogy kész?
Akkor gratulálok. Szerintem csak annak lehet segíteni aki valamit ért is hozzá és jól is kérdez. ..
(#) SteveBarber válasza didyman hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Az biztos is!
(#) SteveBarber válasza CHZ hozzászólására (») Feb 4, 2012 /

Nem,még nincs kész,csak látszik az alagút végén a fény.
Még nem volt időm,csak szétkaptam hajnalban és azt hittem kész lesz de utána családoznom kellet és egyenlőre itt hever darabokban az orrom előtt a masina.
De ha összeraktam a forrasztások után,akkor mindenképp beszámolok az eredményről.
Köszönöm!
(#) SteveBarber válasza CHZ hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Összeraktam,és nem pattog!!!

Amitől fáztam az az volt,hogy átégetem a nyákot.
Mármint úgy,hogy a nyákon levő áramkört megszakítom.
Nem sikerült,szerencsére.
Holnap valamikor (vagy ma) egy picit jobban megkenem neki,és akkor úgy is kiderül minden.
Viszont elkövettem egy hibát:
Amikor levettem az alaplapot sajnos kiesett egy alkatrész,és fogalmam sincs hova kéne tennem.
Gyanakodtam,hogy a hűtőbordánál hiányzik a felfüggesztésnél,de oda szerintem nem passzol.
Van valami ötleted?
Esetleg másnak?
(#) SteveBarber hozzászólása Feb 5, 2012 /

Szükségem volna egy előlapra a Technics SA-AX530 erősítőhöz,mert iszonyú hülye és béna voltam,mert több helyen hozzáért a pákám,és ez csúnyán meglátszik.
EZ VOLT A MÁSIK NAGY BAKIM!
Bocsánat az offolásért,de most nem tudok hova fordulni hirtelen.
Van valamilyen ötletetek,hogy honnan tudnék beszerezni egy ilyen előlapot?
(#) CHZ válasza SteveBarber hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Sajnos nem fogsz kapni, bontásból esetleg, roncsot keress valahol. Vagy próbáld meg javítani.
(#) CHZ válasza SteveBarber hozzászólására (») Feb 5, 2012 / 1

Letöltheted a doksiját, itt: http://elektrotanya.com/technics_sa-ax530-sm.pdf/download.html talán segít ..

jaja én is valami ilyesmibe gondolkodom,de annyira azért nem vészes a sérülés.

Na itt megint bénázom,mert nem tudom letölteni.

egy orosz oldalon megtaláltam egy másik típusnál a kérdéses alkatrészt,de az ide nem úgy passzol mint ott.
(#) SteveBarber válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

köszönöm,sikerült!
(#) SteveBarber válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Annyira nem olyan nagy a jelentősége ennek az alkatrésznek,de azért nem mertem kihagyni és enélkül összerakni.

P1080296.JPG

(#) didyman válasza SteveBarber hozzászólására (») Feb 5, 2012 / 2

A mechanikai megerősítésnek pedig fontos a feladata, főleg akkor, ha döngeted a házat az erősítővel vagy mozgatni kell. Enélkül a panel forraszai hamarabb gyengülnek meg, esetleg ritkán a panel sérülhet is miatta. Arra gondolj, hogy feleslegesen nem szokás ebben a maibb világban egy darab vasat sem az erősítőbe rakni, így mindennek legalább alapos oka van .
(#) SteveBarber válasza didyman hozzászólására (») Feb 5, 2012 /

Ez igaz,ezért nem is mertem összerakni!
Kösz!

Most már elmondhatom,hogy kész van!

Köszönöm még egyszer a segítségedet!
(#) CHZ válasza SteveBarber hozzászólására (») Feb 5, 2012 / 1

Szívesen és gratulálok!
(#) jbalo hozzászólása Feb 7, 2012 /

Volna egy Technics SA-350L tipusú rádióerősítő. A következő a problémám, végfok tönkre ment és komplett végfok kerülne bele, csak a régi alkatrészeit kiforrasztva, nem működik semmi, ugyanis megszűnt a +-15 V. Ehhez keresek kapcsolási rajzot, beültetési rajzot, de ha van otthon, vagy ismerősei között valakinek és lefényképezné a végfok alkatrészeit, az is jó lenne, ugyanis megvannak a kiforrasztott alkatrészek csak nem tudni melyik hol volt.
(#) didyman válasza jbalo hozzászólására (») Feb 7, 2012 /

Ehhez azért még csak nem fog kelleni. A két stabilizátort keresd meg, ezek vagy stabIC-k lesznek (78/7915), vagy két elemi stab, egy-egy tranzisztorral megfejelve. Tucatnyi kapcsolás van ezekből a neten. Ha mégis rajzot keresel, akkor go google, elektrotanya és hasonló helyek. A NYÁK-on az útvonalakat ki tudod követni, graetz, pufferek meg gondolom helyükön vannak úgyis.
(#) haragati hozzászólása Feb 7, 2012 /

Előre elnézést kérek nem Technics, hanem Marantz erősítőt javítok (javítanék), de a végfok meghajtó IC ugyanaz, mint a Technics , Onkyo stb végfokokban.

Kellene 1 db AN7062 IC, úgy néz ki, hogy ez a rossz.
Ki tudna ilyet eladni, vagy megbizható beszerzési forrást javasolni?
ps. jó lenne egy IC belső rajz is, de ilyen sehol sem sikerült fellelnem...pedig Gugli a barátom
(#) jbalo válasza didyman hozzászólására (») Feb 8, 2012 /

Köszi a segítséget. De elhiheted ha ilyen egyszerű lenne nem keresnék rajzot. Az a helyzet a panelon egy kupacban vannak (voltak) a végfok és a táp (legalábbis egy részének) az alkatrészei. Nos rajz nélkül nem sok esélyt látok a megoldásra. Már egy fénykép is tökéletes lenne.
(#) SteveBarber hozzászólása Feb 8, 2012 /

Sziasztok!

Bár nem ide tartozik,de azért leírom az erősítő távirányítójával szerzett tapasztalataimat,hátha
valakinek ez segít aki hasonló problémával kínlódik.
Szóval amikor hozzám került a lejjebb említett erősítő akkor a t.irányító kicsit bajosan üzemelt.
Semmi gond,alkoholos tisztítás,elem csere,és jó lesz.
Igen ám,de a tisztítás után még kevesebb gomb reagált az én parancsaimra.
Akkor mi lehet a gond?
Meg kell húzni a csavarokat és működik!!!!
Sziasztok!
Következő: »»   9 / 33
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem