Fórum témák
» Több friss téma |
A hangfalkimeneteken DC 0.00-0.09V ig valtozik folyamatoasan a feszultseg. De mikozben be van kapcsolva az erosito kb fel percenkent kattog a HC28-P-DC24V jelzesu rele. ami az elollap mogot levo also panelen talalhato, kozvetlenul a power kapcsolo mogott.
Akkor ideje szétnézni a forrasztások körül..
A hangszorokimeneteken Dc 0.00-0.09ig valtozik a feszultseg. Miutan bekapcsoltam kb percenkent ki be kapcsolgat a HC28-PDC24V jelzesu rele ami az elollap mogott talalhato kozel a power kapcsolohoz... Velemeny?
A fórum esetleg az én hozzászólásaimat nem mutatja, vagy piros nagy betűkkel írjam le? Ha sokáig nógatod még, előbb-utóbb csak elmegy Pécsre az a végfok IC..
Szerintem nem IC hanem negy tranzisztor van benne. es ket kulonallo nagy trafo meg negy ormotlan kondi. szoval beleljem szet teljesen az egeszet es keressek kontakthibat vhol?
Az rendben, de a tápfeszek nem biztos..
Végfok feszkóit és az egyéb tápfeszültségekre is rá kéne mérni, ahogyan már említettem.
Köszönöm,most nézegetem a forrasztásokat.
Korán kezdtem,viszont hamarabb végzek.
Igen,beigazolódott a feltételezésed. Sokat,és jó dolgokat tanultam tőletek. Az az igazság,hogy szeretek bütykölgetni és inkább már kérdezek,mielőtt elrontok valamit.
Jó gyakorlat! Meg ne feledd, jó pap holtig tanul .
Ezt érthetem úgy is, hogy kész?
Akkor gratulálok. Szerintem csak annak lehet segíteni aki valamit ért is hozzá és jól is kérdez. ..
Az biztos is!
Nem,még nincs kész,csak látszik az alagút végén a fény.
Még nem volt időm,csak szétkaptam hajnalban és azt hittem kész lesz de utána családoznom kellet és egyenlőre itt hever darabokban az orrom előtt a masina. De ha összeraktam a forrasztások után,akkor mindenképp beszámolok az eredményről. Köszönöm!
Összeraktam,és nem pattog!!!
Amitől fáztam az az volt,hogy átégetem a nyákot. Mármint úgy,hogy a nyákon levő áramkört megszakítom. Nem sikerült,szerencsére. Holnap valamikor (vagy ma) egy picit jobban megkenem neki,és akkor úgy is kiderül minden. Viszont elkövettem egy hibát: Amikor levettem az alaplapot sajnos kiesett egy alkatrész,és fogalmam sincs hova kéne tennem. Gyanakodtam,hogy a hűtőbordánál hiányzik a felfüggesztésnél,de oda szerintem nem passzol. Van valami ötleted? Esetleg másnak?
Szükségem volna egy előlapra a Technics SA-AX530 erősítőhöz,mert iszonyú hülye és béna voltam,mert több helyen hozzáért a pákám,és ez csúnyán meglátszik.
EZ VOLT A MÁSIK NAGY BAKIM! Bocsánat az offolásért,de most nem tudok hova fordulni hirtelen. Van valamilyen ötletetek,hogy honnan tudnék beszerezni egy ilyen előlapot?
Sajnos nem fogsz kapni, bontásból esetleg, roncsot keress valahol. Vagy próbáld meg javítani.
Letöltheted a doksiját, itt: http://elektrotanya.com/technics_sa-ax530-sm.pdf/download.html talán segít ..
jaja én is valami ilyesmibe gondolkodom,de annyira azért nem vészes a sérülés.
Na itt megint bénázom,mert nem tudom letölteni.
egy orosz oldalon megtaláltam egy másik típusnál a kérdéses alkatrészt,de az ide nem úgy passzol mint ott.
köszönöm,sikerült!
Annyira nem olyan nagy a jelentősége ennek az alkatrésznek,de azért nem mertem kihagyni és enélkül összerakni.
A mechanikai megerősítésnek pedig fontos a feladata, főleg akkor, ha döngeted a házat az erősítővel vagy mozgatni kell. Enélkül a panel forraszai hamarabb gyengülnek meg, esetleg ritkán a panel sérülhet is miatta. Arra gondolj, hogy feleslegesen nem szokás ebben a maibb világban egy darab vasat sem az erősítőbe rakni, így mindennek legalább alapos oka van .
Ez igaz,ezért nem is mertem összerakni!
Kösz!
Most már elmondhatom,hogy kész van!
Köszönöm még egyszer a segítségedet!
Szívesen és gratulálok!
Volna egy Technics SA-350L tipusú rádióerősítő. A következő a problémám, végfok tönkre ment és komplett végfok kerülne bele, csak a régi alkatrészeit kiforrasztva, nem működik semmi, ugyanis megszűnt a +-15 V. Ehhez keresek kapcsolási rajzot, beültetési rajzot, de ha van otthon, vagy ismerősei között valakinek és lefényképezné a végfok alkatrészeit, az is jó lenne, ugyanis megvannak a kiforrasztott alkatrészek csak nem tudni melyik hol volt.
Ehhez azért még csak nem fog kelleni. A két stabilizátort keresd meg, ezek vagy stabIC-k lesznek (78/7915), vagy két elemi stab, egy-egy tranzisztorral megfejelve. Tucatnyi kapcsolás van ezekből a neten. Ha mégis rajzot keresel, akkor go google, elektrotanya és hasonló helyek. A NYÁK-on az útvonalakat ki tudod követni, graetz, pufferek meg gondolom helyükön vannak úgyis.
Előre elnézést kérek nem Technics, hanem Marantz erősítőt javítok (javítanék), de a végfok meghajtó IC ugyanaz, mint a Technics , Onkyo stb végfokokban.
Kellene 1 db AN7062 IC, úgy néz ki, hogy ez a rossz. Ki tudna ilyet eladni, vagy megbizható beszerzési forrást javasolni? ps. jó lenne egy IC belső rajz is, de ilyen sehol sem sikerült fellelnem...pedig Gugli a barátom
Köszi a segítséget. De elhiheted ha ilyen egyszerű lenne nem keresnék rajzot. Az a helyzet a panelon egy kupacban vannak (voltak) a végfok és a táp (legalábbis egy részének) az alkatrészei. Nos rajz nélkül nem sok esélyt látok a megoldásra. Már egy fénykép is tökéletes lenne.
Sziasztok!
Bár nem ide tartozik,de azért leírom az erősítő távirányítójával szerzett tapasztalataimat,hátha valakinek ez segít aki hasonló problémával kínlódik. Szóval amikor hozzám került a lejjebb említett erősítő akkor a t.irányító kicsit bajosan üzemelt. Semmi gond,alkoholos tisztítás,elem csere,és jó lesz. Igen ám,de a tisztítás után még kevesebb gomb reagált az én parancsaimra. Akkor mi lehet a gond? Meg kell húzni a csavarokat és működik!!!! Sziasztok! |
Bejelentkezés
Hirdetés |