Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » AVR égetők

Témaindító: eastar, idő: Aug 21, 2014
Témakörök:
Lapozás: OK   16 / 56
(#) Suncorgo válasza Suncorgo hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

pffff.... Működik

Az volt a baj hogy túl magas verziószámot adtam be a terminálba. 2.0a kell beírni. Én pedig 2.4-et írtam mindig.

Úgy jöttem rá hogy mikor a terminálba kéri a számokat akkor kiírja a default beállítást is. Ami az 1.2. Ezt kellett 2.0a-ra állítani hogy ne kérje a firmware frissítést.

Köszönöm a segítséged TavIR-AVR!

Kipróbáltam. Programoz szépen.

Az AVR studioban a HW setting fülre kattintva ahol irná a tápfeszt ott Get VTARGET: Command of no use for AVR ISP! hibaüzenetet kapok. Még nem tudom miért. A neten se találtam róla semmit de még keresek. Az AVR studio simán felismeri AVRISPnek is. Lehet hogy ez nem is hiba. Csak írja hogy az AVR ISP nem használja a Get VTARGET parancsot. Mit gondoltok?
(#) zombee válasza domokosf hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Köszönöm az észrevételt, valóban nem túl szép, talán a lakk hiánya teszi.
Azonban panel mindenképp ónozva van, az "oxidált" hatást a maratásnál történő enyhe alámarás kelti.
Ezt a programozót tavaly júluisban vetted, azóta szebb paneleket gyártok(lásd a képeket).
Igaz, épp nincs köztük AVRISP-mkII, de azok is hasonlóan jó minőségben készülnek.
A drótozás a 3.3V-nál no comment, aláírom.
Annak csak örülni tudok hogy működik a programozó, használd jó egészséggel!
Ha nagyon zavar a kinézet akkor kicserélem egy jobban sikerült és drótozásmentes panelra.
(#) TavIR-AVR válasza Suncorgo hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Nem implementált a STK500 feszültség-figyelése.
A régebbi firmware-d van. A tuxgraphicson frsebb van fenn (1.8 a rev.száma azt hiszem).
Elég sok dolgot javítottak benne az 1.2-hoz kepest!
pl. 64 laphatár programozását, meg még 1-2 apróságot. (A régebbi firmware hibásan kezelte nálam a Mega2560-s chipet.)
(#) Suncorgo válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Feb 2, 2012 /

Én ezt az oldalt találtam de itt csak 1.4 van és ez van a prociba égetve

Ha tudsz újabbat akkor egy linket vagy forrást tudsz nekem mailbe küldeni?

Bővebben: Link

Használni akarom a soros kommunikációt is ha már van FTDI. Össze akarom közösíteni a TX bemenetet és a programozó (Atmega8) TX kimenetét egy AND kapuval.

A 2 RX nem fogja zavarni egymást mivel azok csak figyelnek a bejövő adatra, belső ellenállásuk nagy.
(#) Suncorgo válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Érdekes módon benne van.

1. case PARAM_VTARGET:
  2.                                 if (detected_vtg_from_reset_pin){
  3.                                         tmp = detected_vtg_from_reset_pin; // unit: voltage*10: 50 means 5V
  4.                                 }else{
  5.                                         tmp=analog2v(convertanalog(RESETADC)); // reset pin
  6.                                 }
  7.                                 break;

A hex azonosító is jó a cfg file-ban. 0x94

(AVR069) app note
(#) Suncorgo válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Feb 3, 2012 /

Szerintem az a baj hogy az AVR studio AVRISP-nek ismeri fel a programozót és az AVRISP pedig nem használja a GET_VTARGET parancsot.

Akármit próbálok módosítani nem jutok előrébb.

Még keresem azt a rész ahol a hardwer elküldi az azonosítóját hogy mi is akar lenni, ami alapján az AVR studio felismeri hogy micsoda is.
(#) Suncorgo hozzászólása Feb 3, 2012 /

Most már oké.

Ezt kellett változtatni:
  1. strcpy((char *)&(msg_buf[3]),"AVRISP_2");

erre:

1. strcpy((char *)&(msg_buf[3]),"STK500_2");
(#) weend hozzászólása Feb 12, 2012 /

Sziasztok!
AVR-t szeretnék égetni, pontosabban ATtiny13-t. Pony-Prog hoz, használhatom ezt a kapcsolást?
(#) zombee válasza weend hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Elvileg jó, gyakorlatilag meg többen szidják mint a bokrot. Én a nyomtatóportosat ajánlanám...
(#) TavIR-AVR válasza weend hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Elvileg igen. Gyakorlatilag nem bíznám rá még az AVR felét sem, mert:
- A sorosportot nem a szabályos jelszintekkel kezeli (hibalehetőség)
- az új alaplapok sorosporti adat-terhelehtősége a szabványos 10mA helyett jó, ha 1 mA.
- A névleges miniumum adáskori 5V helyett jó ha 3.3V kijön.

Én a LPT-portos STK200-at ajánlanám.

És a PonyProg helyett az AVR-DUDE - t valameliyk GUI-val (grafikus felület, hogy lásd mit is égetsz be, nem csak bitek ki/bekapcsolását állítod be) .
(#) weend válasza zombee hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Szia!
Köszönöm a válaszod, keresem.
(#) weend válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Feb 12, 2012 /

Szia!
Köszönöm neked is, sajnos, nem értek az avr-ekhez, a pic-ek kel is megszenvedtem, mire belejöttem. De most, fontos lenne beégetnem, ezt az ATtiny13-at. Ezt az AVR-DUDE-t honnan tudnám letőlteni?
(#) morgo válasza weend hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

(#) weend válasza morgo hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Szia!
Köszönöm a segítséget, közben nekem is sikerült megtalálnom, és letöltenem. Az okozott gondot, hogy elsőre kevésnek tartottam a program méretét (218KB).
:eek2:
(#) shield hozzászólása Feb 13, 2012 /

Sziasztok!

Szeretnék egy AVR égetőt készíteni, STK500-ra gondoltam, mert a feljebb található soros portossal nem tudok zöld ágra vergődni. Begyűjtöttem néhány kapcsolást, de jelentős különbségek vannak közöttük. Ha ajánlana valaki egy jobb és bevált verziót az STK500-ok közül, azt megköszönném.
Egyoldalas furatszereltben szeretném megcsinálni (FT232RL-t figyelembe véve). Ha esetleg valaki ebben is kisegítene azt is megköszönném, de a bevált kapcs.rajzzal is megelégszek.
Előre is köszönöm.
(#) shield válasza shield hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Az Bővebben:avrtavir oldalon nézegettem az MKII programozót. Véleményt, javaslatot szívesen fogadok.
(#) TavIR-AVR válasza shield hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Az MKII és a STK500 az két külön dolog

Ha az AVRStudio 5-t használnád, akkor a STK500 zsákutca (Atmel nem igazán támogatja a jövőben). Az MKII a jobb választás:
- xMega támogatás
- AVR támogatás
- AVRStudio 4 és AVRStudio 5 alatt is szépen tesztelve.

Én mind2-t használom és napi szinten tesztelem is...

Mi a konkrét kérdés, mert így eléggé nagyon tág feldobva .
(#) TavIR-AVR válasza shield hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Tuxgraphics STK500 szerintem az etalon...
(#) shield válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Előre láthatólag csak néhány AVR programozásához kellene. Egy biztos égetőt szeretnék egy egyszerű progival. Azt a néhány AVR-t tudjam égetni. Soha nem volt dolgom AVR-rel, a PIC-nél is kezdő vagyok.
Nem nagyon akarok bele bonyolódni.
(#) röntgen válasza shield hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Akkor az STK200 a legegyszerűbb változat.
(#) shield válasza röntgen hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Az igaz, de nem USB-s ezért kiesett.
(#) röntgen válasza shield hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Tényleg, erre nem figyeltem.
(#) zombee válasza shield hozzászólására (») Feb 13, 2012 /

Én EBBŐL a fajtából építettem meg jópár programozót egy kicsit átalakítva,
és remekül szuperál, mindenki elégedett vele pedig nem is kell hozzá sokminden.
Az FTDI-t MCP2200-ra cseréltem, az alkatrészeket pedig SMD-re.
Az eredetit ha megépíted az pont a követelményeid teljesíti, az FTDI kivételével minden DIP-tokos!
(#) fredandjoe hozzászólása Feb 14, 2012 /

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni Tavir STK500V2 (V4) -el kapcsolatban. Van 2 darab ilyen programozó, de az egyik nem működik. Próbáltam a jóval összehasonlítani a rosszat, de hardveresen nem találtam különbséget.
A rossznál a terminálos verzió-átírás sem működik. De a rossznál is villog a sárga led az usb-re dugás után.
Bármilyen ötlet jól jönne, mert hiába próbáltam utána olvasgatni több fórumon is, de nem találtam semmi használhatót.
(#) TavIR-AVR válasza fredandjoe hozzászólására (») Feb 14, 2012 / 1

Több oka lehet:
1, Az USB IC megsűlt kimenet oldaláról. (AVR chip reset lába GNDre köt és a FTDI Tx-Rx lába összeköt. Ekkor a hyperterminálban látnod kell a leütött karaktert (sebesség mindegy, átvitelvezérlés: NINCS.

Ha ez megy, akkor a ATMega chip SWje lett kiütve. Ehhez külső programozó kell (forrás a tuxgraphics oldaláról).
A v4-es holmi ~2 éves lehet.

Az előéletéről lehet valamit tudni?

Illetve ami lehet: a firmware lehet hogy frissíthető SWből. Ennel leírása a letölthető anyagok közt a TavIR oldalán.
(#) fredandjoe válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Köszi a gyors választ!
Az FTDI látszólag jó, az TX-RX teszt megy.
Én is szoftver hibára tippelnék...
Jó lenne összehasonlítani egy jó szoftverrel, ki tudtam olvasni belőle a teljes tartalmat.
Igen, kb. 2 éves lehet, de eddig nem volt vele gond...
(#) fredandjoe válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Lehet hogy én vagyok a béna, de hiába keresem a TavIR oldalon a firmwaret, amit a leírás ír, egyszerűen nem találom...
Arra gondoltam, hogy legrosszabb esetben kicserélem az Atmega8-at.
(#) Józsi84 válasza TavIR-AVR hozzászólására (») Feb 17, 2012 /

Hello!
Ismét segítségre lenne szükségem! Addig jutottam, hogy az Arduino-ban bent van a program, ami által programozó lesz belőle és a Tiny13 össze van kötve a megfelelő lábakkal.
DE! Innentől kezdve nem tudom, hogy milyen progival tudnám a már megírt .c kiterjesztésű programot beégetni az Attiny-be. Lszi segítsetek!
Következő: »»   16 / 56
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem