Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Napkollektor házilag
szebence, hege88 köszönöm majd tesztelem az ötleteket. Nem nagyon akarók okoskodni de szerintem a nátron üveg nem rossz dolog ha megszárad tűz álló és egy 1 liter alig 200ft NA DE ezt nem igazán ere találták ki hanem samott tégla ragasztásra a papírt is jól ragasza illetve szerepel még a bőr és egyéb szöveg is a dobozán majd ki is próbálom hogy milyen
Anno a sziloplasztot azért favorizálták, mert azon túl, hogy hőálló, rugalmas is. A nátron üveget nem ismerem. Mikor hordja fel az ember, milyen állagú?
Arra gondolok, hogy a kollektorom építésénl azért itt-ott tömítgettem szilóval, és néha örültem volna, ha nem olyan krémes, hanem kicsit sűrűbb lenne.
Hát az állaga folyékony de nem tudom most pontosan mivel de ha össze kevered elég massza szerű lesz. De többet holnapra tudok mondani ha megszáradt.
Ez így kevés, ez szinte minden szilóra ráillik ezért sziló.
A kollektoros oldalakon is ennyit tudtam meg. Arra gondoltam, hogy a autószélvédő ragasztó nem lenne jó?
Sziasztok! Egyszer a bojleremhez vettem olyan tömítőanyagot, ami piros színű és hőálló. Ugyanolyan kartusban van mint a sziloplaszt, csak éppen 3-4eFt/kartus az ára..... Rugalmas is maradt 3 év alatt. Én a Megathermnél vettem.
Ma elkezdtem a dobozok mosását motorizált csőkefével. Feleségem azóta is keresi. Egy régi főnököm szavajárása volt: a cél szentesíti az eszközt, és a jénai kávékiöntőben bekeverte a műgyantát.
Nem egyszerű megtalálni bármit is a weboldalukon, 217 oldal.
Nem is a weboldalon keresgéltem. Bementem az üzletbe és két mondattal megválaszolták a kérdésem - Néha a hagyományos kommunikáció gyorsabb
Fischer Hochtemperatur Silicone DHS -50- +250 °C
Nem jo dolog mivel megköt de könnyen szét lehet törni és nem is az egész száradt meg
Mivel én kb 140 km-re lakom az üzlettől, kénytelen vagyok a web oldalon keresgélni. Nekem túl sokba kerülne egy ragasztóért ennyit utazni.
Idézet: „és a jénai kávékiöntőben bekeverte a műgyantát.” Még szerencse, hogy nem a herendiben.
Neki mindegy volt, ha lett volna herendi akkor abban keverte volna.
Lásd kivel van dolgod . A Platformnál is találtam kétféle hőálló ragasztót ami jó lehet: Nuflex hőálló szilikon -60 - +260°C 1863 Ft 300mL és Mester 1000°C hőálló tömítő 1199Ft bruttó .
Ha 1000°C sziloplaszt, az nem az igazi. Az szerintem kifejezetten cserépkályhákhoz készült és nagyon rideg.
Én olyat vettem, de nem vált be. Elég olyan ami 260°C-ig jó és rugalmas.
Meglepő módon a leírása alapján rugalmas marad az 1000 fokos is. Ja és nem "Sziloplaszt" hanem Mester gyártmány.
Köszönöm a fáradozásodat de mint fentebb írtam már megrendeltem a ragasztót, holnap szállítják.
Köszöntelek Nagy HOHO! Hogy bírod a harcot hónapok óta! Írigyellek! Nagyon nagy a kitartásod! Mindig harcolsz, pedig tudod hogy nálad van az igazság mert már te ezt gyakorlatból tudod és még sem akarnak hinni neked! Te meg a Ferkóbácsi vagytok a Tanárai ennek az oldalnak! Én a 9. oldal környékén szálltam be, megtudtam amit akartam és azóta bele bele nézek csak a témákba! Úgy látom hogy azok a vitatémák amelyek napirenden vannak most, már régen akár többször is ki lettek vesézve és csak utána kellene olvasni Nem járna a fal a 19. oldalon! De aki bírja idegekkel csinálja! Sikeres oktatást kívánok mind a kettőtöknek! Üdv Gyula
Időnként kaparom a falat amikor olyan valaki megakar magyarázni valamit, aki sörös dobozt csak a kirakatban látott.
Közben én is haladok lassan de biztosan az lenne a kérdésem hogy a külső hőmérséklet mondjuk nem olyan rég mért -10-20 C menyire befolyásolta a működést?
Biztos ismered azt az érzést, amikor egy szép verőfényes hideg téli napon a szobában az ablak mögött állsz. Akkor is érzel meleget, ha egyébként nincs semmi más fűtés. "üvegház hatás"
Egy doboz alja és tetejének levágása kb 20 másodperc. használati eszköz flex. Nincs szükség befogásra, csak egy spec., halálgagyi tartóeszközre. Fotót ha kell rakok fel. Van a padlásomon vagy 2000 db. dobozka. Tapasztalat: használj mágnest, mert néha vasból csinálják és az bezony korrodálhat..pl. Steininger...
Nem kell ragasztani, kis peremezés - részemről fakanállal, uabban a halálgagyi eszközben, mint tetőlevágásnál-, majd simán összetolható. Kis türelem kell hozzá és menni fog. Van, aki melegíti kicsit gázláng felett és így tolja össze. Átfedés összetolásnál kb 6-8 mm.
Sziasztok!
Nekem már kb 3 éve félbe van hagyva a project. A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan kolega, akivel megtudnék beszélni egy összeget és elvállalná, hogy megcsinálja nekem a söröscsöveket? Ami kellene: sörösdobozok, kivágni + összetoldani, ragasztani. Pontosabb információt most nem tudok modani, hogy milyen hosszú és hány oszlop kell, stb, egyelőre az érdekelne, hogy Gyöngyös "környékén" valaki vállalná-e? Ráér hónapok múlva is.
Motortömítő szilóként kértem a barkácsboltban. 300 celsiusig ok. Piros színű. Ha jól emlékszem kb. 2 e Ft, lehet kicsit kevesebb. Típusa passz, talán mester, holnap megnézem. Nem keményedik ki mint állat, bár utána már jobb azért nem mozgatni. Ha van osztó-gyűjtő doboz, oda kell a kezdő/befejező dobozok illesztéséhez. Még most rakom majd össze én is. Újra. Mert tavaly félkész állapotában agyonverte a jég a "drágámat"..
A külső hőmérséklet nem befolyásolja, ill minimálisan. Hiszen oldalról és alulról is le van szigetelve 5 cm kőzetgyapottal. Legalábbis illik leszigetelni. Üveggyapot és hungarocell felejtős: összesik előbbi, utóbbi meg nyáron megolvad. Felül meg üveg, vagy polykarbonát lemez, ott dől be a napfény.
1-esre: a festéket felesleges leszedni, de a zsírtalanítanás előtte fontos.
Már túl vagyok ezen a részén,kész van 31 db sörcső. Én ragasztottam,egy az, hogy ez nem két napra készül és ha valamit meglehet jól is csinálni akkor én azt választom. Másik, a ragasztó 100% ban szilikon alapú így elősegíti az egymásba tolást.
Na, király, jól haladsz. Persze, nyilván én sem akarom szétszedni. Az érvelésed logikus, a jégvert nekem anno tökéletesen sikerült összetoldani sziló nélkül. A szilós összetolásnál a belsejébe nem került sziló (áramláscsökkentő?) Ha OGY-be illesztés során elmozdul, utólag azokon a helyeken rájavítok majd. Most a prioritás befejezni a 10 centis hungarocellezést házfalon(bent is kell tartani azt a megtermelt meleget) aztán befejezni a kolit. De én sem vagyok mindentudó, ha kérdés lesz majd jelentkezek. Ja és más téma. A terv még használati melegvízre-re: van két 120 literes Hajdú bojlerem, ezek sorbakötve+ tetőn 100 méter félcolos KPE spirálba hajtva, hőszigetelt dobozban+ hajdú hőkapcsoló+ keringető szivattyú...Tervek azok vannak...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |