Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Napkollektor házilag
 
Témaindító: Bazsi, idő: Feb 19, 2007
Lapozás: OK   18 / 30
(#) sanykaraj válasza Szebence hozzászólására (») Feb 27, 2012 /
 
szebence, hege88 köszönöm majd tesztelem az ötleteket. Nem nagyon akarók okoskodni de szerintem a nátron üveg nem rossz dolog ha megszárad tűz álló és egy 1 liter alig 200ft NA DE ezt nem igazán ere találták ki hanem samott tégla ragasztásra a papírt is jól ragasza illetve szerepel még a bőr és egyéb szöveg is a dobozán majd ki is próbálom hogy milyen
(#) hege88 válasza sanykaraj hozzászólására (») Feb 27, 2012 /
 
Anno a sziloplasztot azért favorizálták, mert azon túl, hogy hőálló, rugalmas is. A nátron üveget nem ismerem. Mikor hordja fel az ember, milyen állagú?
Arra gondolok, hogy a kollektorom építésénl azért itt-ott tömítgettem szilóval, és néha örültem volna, ha nem olyan krémes, hanem kicsit sűrűbb lenne.
(#) sanykaraj válasza hege88 hozzászólására (») Feb 27, 2012 /
 
Hát az állaga folyékony de nem tudom most pontosan mivel de ha össze kevered elég massza szerű lesz. De többet holnapra tudok mondani ha megszáradt.
(#) nagy hoho válasza Szebence hozzászólására (») Feb 27, 2012 /
 
Ez így kevés, ez szinte minden szilóra ráillik ezért sziló.
A kollektoros oldalakon is ennyit tudtam meg.
Arra gondoltam, hogy a autószélvédő ragasztó nem lenne jó?
(#) kameleon2 válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 27, 2012 /
 
Sziasztok! Egyszer a bojleremhez vettem olyan tömítőanyagot, ami piros színű és hőálló. Ugyanolyan kartusban van mint a sziloplaszt, csak éppen 3-4eFt/kartus az ára..... Rugalmas is maradt 3 év alatt. Én a Megathermnél vettem.
(#) nagy hoho hozzászólása Feb 27, 2012 /
 
Ma elkezdtem a dobozok mosását motorizált csőkefével. Feleségem azóta is keresi. Egy régi főnököm szavajárása volt: a cél szentesíti az eszközt, és a jénai kávékiöntőben bekeverte a műgyantát.
(#) nagy hoho válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 27, 2012 /
 
Nem egyszerű megtalálni bármit is a weboldalukon, 217 oldal.
(#) kameleon2 válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
Nem is a weboldalon keresgéltem. Bementem az üzletbe és két mondattal megválaszolták a kérdésem - Néha a hagyományos kommunikáció gyorsabb
(#) kameleon2 válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
Fischer Hochtemperatur Silicone DHS -50- +250 °C
(#) sanykaraj válasza sanykaraj hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
Nem jo dolog mivel megköt de könnyen szét lehet törni és nem is az egész száradt meg
(#) nagy hoho válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
Mivel én kb 140 km-re lakom az üzlettől, kénytelen vagyok a web oldalon keresgélni. Nekem túl sokba kerülne egy ragasztóért ennyit utazni.
(#) nagy hoho válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 28, 2012 /
 
Kösz, de már rendeltem FBS.st
(#) laszlokunstar válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 29, 2012 /
 
Idézet:
„és a jénai kávékiöntőben bekeverte a műgyantát.”

Még szerencse, hogy nem a herendiben.
(#) nagy hoho válasza laszlokunstar hozzászólására (») Feb 29, 2012 /
 
Neki mindegy volt, ha lett volna herendi akkor abban keverte volna.
(#) kameleon2 válasza nagy hoho hozzászólására (») Feb 29, 2012 /
 
Lásd kivel van dolgod . A Platformnál is találtam kétféle hőálló ragasztót ami jó lehet: Nuflex hőálló szilikon -60 - +260°C 1863 Ft 300mL és Mester 1000°C hőálló tömítő 1199Ft bruttó .
(#) Szebence válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 29, 2012 /
 
Ha 1000°C sziloplaszt, az nem az igazi. Az szerintem kifejezetten cserépkályhákhoz készült és nagyon rideg.
Én olyat vettem, de nem vált be. Elég olyan ami 260°C-ig jó és rugalmas.
(#) kameleon2 válasza Szebence hozzászólására (») Feb 29, 2012 /
 
Meglepő módon a leírása alapján rugalmas marad az 1000 fokos is. Ja és nem "Sziloplaszt" hanem Mester gyártmány.
(#) nagy hoho válasza kameleon2 hozzászólására (») Feb 29, 2012 /
 
Köszönöm a fáradozásodat de mint fentebb írtam már megrendeltem a ragasztót, holnap szállítják.
(#) 947gyula hozzászólása Márc 6, 2012 /
 
Köszöntelek Nagy HOHO! Hogy bírod a harcot hónapok óta! Írigyellek! Nagyon nagy a kitartásod! Mindig harcolsz, pedig tudod hogy nálad van az igazság mert már te ezt gyakorlatból tudod és még sem akarnak hinni neked! Te meg a Ferkóbácsi vagytok a Tanárai ennek az oldalnak! Én a 9. oldal környékén szálltam be, megtudtam amit akartam és azóta bele bele nézek csak a témákba! Úgy látom hogy azok a vitatémák amelyek napirenden vannak most, már régen akár többször is ki lettek vesézve és csak utána kellene olvasni Nem járna a fal a 19. oldalon! De aki bírja idegekkel csinálja! Sikeres oktatást kívánok mind a kettőtöknek! Üdv Gyula
(#) nagy hoho válasza 947gyula hozzászólására (») Márc 6, 2012 /
 
Időnként kaparom a falat amikor olyan valaki megakar magyarázni valamit, aki sörös dobozt csak a kirakatban látott.
(#) sanykaraj hozzászólása Márc 7, 2012 /
 
Közben én is haladok lassan de biztosan az lenne a kérdésem hogy a külső hőmérséklet mondjuk nem olyan rég mért -10-20 C menyire befolyásolta a működést?
(#) pucuka válasza sanykaraj hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
Biztos ismered azt az érzést, amikor egy szép verőfényes hideg téli napon a szobában az ablak mögött állsz. Akkor is érzel meleget, ha egyébként nincs semmi más fűtés. "üvegház hatás"
(#) Alkesz74 válasza AZA hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
Egy doboz alja és tetejének levágása kb 20 másodperc. használati eszköz flex. Nincs szükség befogásra, csak egy spec., halálgagyi tartóeszközre. Fotót ha kell rakok fel. Van a padlásomon vagy 2000 db. dobozka. Tapasztalat: használj mágnest, mert néha vasból csinálják és az bezony korrodálhat..pl. Steininger...
(#) Alkesz74 válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
Nem kell ragasztani, kis peremezés - részemről fakanállal, uabban a halálgagyi eszközben, mint tetőlevágásnál-, majd simán összetolható. Kis türelem kell hozzá és menni fog. Van, aki melegíti kicsit gázláng felett és így tolja össze. Átfedés összetolásnál kb 6-8 mm.
(#) Szebence hozzászólása Márc 7, 2012 /
 
Sziasztok!


Nekem már kb 3 éve félbe van hagyva a project. A kérdésem az lenne, hogy van-e olyan kolega, akivel megtudnék beszélni egy összeget és elvállalná, hogy megcsinálja nekem a söröscsöveket?
Ami kellene: sörösdobozok, kivágni + összetoldani, ragasztani. Pontosabb információt most nem tudok modani, hogy milyen hosszú és hány oszlop kell, stb, egyelőre az érdekelne, hogy Gyöngyös "környékén" valaki vállalná-e? Ráér hónapok múlva is.
(#) Alkesz74 válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
Motortömítő szilóként kértem a barkácsboltban. 300 celsiusig ok. Piros színű. Ha jól emlékszem kb. 2 e Ft, lehet kicsit kevesebb. Típusa passz, talán mester, holnap megnézem. Nem keményedik ki mint állat, bár utána már jobb azért nem mozgatni. Ha van osztó-gyűjtő doboz, oda kell a kezdő/befejező dobozok illesztéséhez. Még most rakom majd össze én is. Újra. Mert tavaly félkész állapotában agyonverte a jég a "drágámat"..
(#) Alkesz74 válasza sanykaraj hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
A külső hőmérséklet nem befolyásolja, ill minimálisan. Hiszen oldalról és alulról is le van szigetelve 5 cm kőzetgyapottal. Legalábbis illik leszigetelni. Üveggyapot és hungarocell felejtős: összesik előbbi, utóbbi meg nyáron megolvad. Felül meg üveg, vagy polykarbonát lemez, ott dől be a napfény.
(#) Alkesz74 válasza stampedlipityu hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
1-esre: a festéket felesleges leszedni, de a zsírtalanítanás előtte fontos.
(#) nagy hoho válasza Alkesz74 hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
Már túl vagyok ezen a részén,kész van 31 db sörcső. Én ragasztottam,egy az, hogy ez nem két napra készül és ha valamit meglehet jól is csinálni akkor én azt választom. Másik, a ragasztó 100% ban szilikon alapú így elősegíti az egymásba tolást.
(#) Alkesz74 válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 7, 2012 /
 
Na, király, jól haladsz. Persze, nyilván én sem akarom szétszedni. Az érvelésed logikus, a jégvert nekem anno tökéletesen sikerült összetoldani sziló nélkül. A szilós összetolásnál a belsejébe nem került sziló (áramláscsökkentő?) Ha OGY-be illesztés során elmozdul, utólag azokon a helyeken rájavítok majd. Most a prioritás befejezni a 10 centis hungarocellezést házfalon(bent is kell tartani azt a megtermelt meleget) aztán befejezni a kolit. De én sem vagyok mindentudó, ha kérdés lesz majd jelentkezek. Ja és más téma. A terv még használati melegvízre-re: van két 120 literes Hajdú bojlerem, ezek sorbakötve+ tetőn 100 méter félcolos KPE spirálba hajtva, hőszigetelt dobozban+ hajdú hőkapcsoló+ keringető szivattyú...Tervek azok vannak...
Következő: »»   18 / 30
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem