Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » A műhely (bemutató topik, ahol az alkotások készülnek)
Ez a műhelyünkről készült képek, leírások, mi miért oda került, hogy lehetne még jobb hozzászólások témája.
Lapozás: OK   179 / 308
(#) zoly15 válasza satlokk hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Jó lesz ez, azt ugye tudod, hogy a kompresszor nyomás alatt nem bír elindulni?
(#) gordonfreemN válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Ok, de a tárcsát hogyan tudom lehúzni?
A tárcsa és a tengely ékkel kapcsolódik össze? És a tárcsa kúposan van szorítva a tengelyre?
Amúgy köszi a segítséget!
(#) satlokk válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 30, 2012 /

Igen tudom.Elméletileg 1 bar nyomás alatt tud csak ujra indulni.Meg kikapcsolás után is kell neki 2-3 perc míg kiegyenlítődik a kompresszorban a nyomás különbség.
(#) zolika60 válasza satlokk hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Kell egy visszacsapószelep a tartály elé .s egy olyan nyomáskapcsoló ami kiengedi a kompresszor csövéből a nyomást. Akkor bármikor újra tud indulni.
(#) satlokk válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Pontosan így van ahogy írod,még szerelek rá egy nyomásmérő órát,hogy lássam mikor telítődött a tartály és akkor kikapcsolom a kompresszort ezt javasolta a hűtőgépes ismerősöm kitől kaptam a kompresszort.Azt mondta,hogy ez a legegyszerübb megoldás,utána meg meg csak kb 1 bar nyomásnál kapcsolom vissza,majd meglátjuk.
(#) proli007 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 31, 2012 / 1

Hello!
"egy olyan nyomáskapcsoló ami kiengedi a kompresszor csövéből a nyomást"
Tehermentesítő szelep a becsületes neve.
üdv! proli007
(#) zoly15 válasza gordonfreemN hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Valami kép jó lenne róla, mert így vaktában sajna nem tudom...
(#) gordonfreemN válasza zoly15 hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Akkor holnap, sajna most érkeztem fel a leendő műhelyből, nagy most a felfordulás. Igyekszem a képet intézni mihamarabb. Addig is kösz a figyelmet!
(#) micimacko válasza micimacko hozzászólására (») Máj 31, 2012 /

Bocs, de ezt elnéztem, rossz helyre böktem a válasz gombra :hide:
1238017-hez való a kép... Ez kellene Neked!
Szép estét Mindenkinek!
(#) endrusz hozzászólása Jún 1, 2012 /

Sziasztok! Szeretném én is megmutatni a műhelyemet ami mint gyűjtemény raktár is funkcionál. Pár éve gyűjtöm a régi műszereket,rádiókat,tv-ket,stb. Van kb 100 db műszer,50db rádió,10 db tv,meg egy csomó egyéb dolog. Ime a képek. Üdv pali

És még néhány kép. Mi a véleményetek? Üdv pali
(#) sirály12 válasza endrusz hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Mit mondjak, az államat még most is keresem! Nem semmi gyűjtemény! Gratulálok hozzá!
(#) szamóca válasza endrusz hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Döbbenet. :eek2:
(#) l48 hozzászólása Jún 1, 2012 /

Igazán szép gyüjtemény. Nagy részük még ma is hasznos tagja lenne egy amatör mühelynek. Nekem is van jónéhány közötte. Igyekeztem eredeti állapotban felújitani és használom is öket. Gratulálok! már csak azért is mert tudom, hogy a szereteten kivül még mivel jár. Nem csak az anyagiakról beszélek.
(#) Frankye válasza endrusz hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Aztaleborultszivarvégitnekije!
Nem semmi gyűjtemény! Akár múzeumot is nyithatnál belőlük... Mondjuk az elektronika iránt nyitott gondolkodású fiatalok (és kevésbé fiatalok) számára, esetleg interaktív formában...
(#) Laslie válasza endrusz hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Nem semmi! Gratulálok a gyűjteményedhez!
Szó szerint tátva maradt a szám (leesett az állam).
(#) elektrorudi válasza endrusz hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Ez nagyon komoly, gratulálok.
Másrészről meg, sírni volna kedvem... Ha jól látom, ezek nem kis része magyar fejlesztésű műszer. Hol vannak már ezek az emberek??? Hol van ez a tudás???
Ha az egyetemről kikerült friss diplomással találkozok, (fehér ing - nyakkendő), próbálja rám tukmálni a mega-giga-multicégek gagyi portékáját. Ebben merül ki a tudása. Pesze nem tehet róla. A saját gyermekeimen is látom, hová süllyedt az egyetemi oktatás színvonala.

Jó, hogy valaki összegyűjti ezeket a műszereket, készülékeket, egy letűnt dicsőség mementójaként.
(#) zolika60 válasza endrusz hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Ez igen. Szép gyűjtemény. Nem lehetett könnyű összeszedni ennyi szép masinát. Mind működik is? Neked már nem is marad hely a műhelyben.
(#) Alkotó válasza endrusz hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Itt szó sincs műhelyről, ez raktár. Viszont abból valóban egy csoda. Izgalmas lenne a készülékek mellé egy kis technikatörténeti kutatást is végezni, eredeti gépkönyveket felkutatni, esetleg a felhasználási kör műszaki indokoltságát is kutatni (akkoriban született néhány olyan műszer, amiről nagyon kevesen tudták mire is való).
(#) vottokar válasza endrusz hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Hatalmas. Azt nem mondom, hogy irigykedem, de jó néhány műszer után sóvárgok a gyűjteményedből...

Sziasztok! Nagyon szépen köszönöm az észrevételeket.Gyűjtögetem őket továbbra is(ahogy a zsebem engedi) helyet meg csinálok neki. Ha lesz új szerzemény beszámolok róla. Igen ezek a régi készülékek megérdemlik a gondoskodást hogy ne merüljön feledésbe a múlt technikája és azok az emberek akik ezeket megtervezték és megalkották. Szerintem a mai fiatalok nagy része még nem is látott ilyen műszereket. Ügy hatvan százalékuk üzemképes a többit majd restaurálni kell. Szinte az összes műszer képei megvannak Lhanzi honlapján. Nem akármi volt lefotózni őket. További szép napot. Üdv pali

Még azt fűzném hozzá hogy az egyik képen láthetó két Tektronix 7623A tipusú szkóp azt szivesen elcserélném régi csöves műszerekre. Ha valakit érdekel akkor magánban megbeszélhetjük.
(#) endrusz válasza Alkotó hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Igen van néhány, főleg orosz katonai műszer amiről fogalmam sincs hogy működik. A dokumentáció és a technika történet másik nehéz ügy.

Sziasztok! Még néhány elmaradt részlet. Üdv pali
(#) Stewe válasza endrusz hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Milyen orosz (szovjet) cucchoz szeretnél leírást?
(#) Class-A-. válasza endrusz hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Nem is tudom mit mondjak! - Csodálatom a gyűjteményedért és minden tiszteletem a tiéd.
(#) endrusz válasza Stewe hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Szia! Van néhány orosz katonai műszer amihez nem találok semmit.
(#) endrusz válasza Class-A-. hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Szia! Nagyon köszönöm.Ahogy a szerencse és a zsebem engedi bővitem még a gyűjteményt.
(#) satlokk válasza endrusz hozzászólására (») Jún 1, 2012 /

Szóhoz nem tudok jutni!!!!!!
Következő: »»   179 / 308
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem