Fórum témák
» Több friss téma |
Lenne még egy kérdésem,szerintetek ezzel lehet valamit kezdeni? vagy alaplapcsere?
néztem az alaplapot. a kondik rendben vannak. de a hivatalos oldalán felvan tüntetve ez a cpu és az 533mhz fsb is ami most van benne az egy 2,0ghz 128kb 400mhz fsb celeron cpu. és amivel nem megy 2,26ghz 256kb 533mhz fsb celeron cpu,, ???
Üdv! Az egerem bal gombja már nem működik megbízhatóan, ami játék közben bosszantó. Ilyenkor mit érdemesebb csinálni? Venni egy új mikrokapcsolót bele, vagy új egeret kell venni?
Szerintem inkább display csere lesz az... de persze lehet alaplap is.
Egy kontakt spray-t mindenképp érdemes megjátszani. Ha az nem segít, de egy egyébként jó egérről van szó (mondjuk egy Logitech), akkor érdemes lehet a mikrokapcsolóval szórakozni. De egy új korában is gagyi, olcsó egérnél nem hiszem, hogy ez megéri.
mi a pontos SL szama a celeronnak?
Nagy valoszinuseggel a mikrokapcsolo kifaradt, csereld ki benne.
Az esetek 90%-aban a videochip forrasztasa nehol elengedett (BGA chip, azaz hazilagosan nehezkes korrektul megjavitani)
De gondolom itt ha szétszedném a kijelzőt attól még nem fog helyrejönni ha megtisztítom. Gondolok én itt olyanra hogy mint mikor a gép is kiírja hogy ram hiba,és kiveszed megtisztítod és mindenoké.(érintkezési hiba).
amivel nem megy az ECS lap
INTEL (M) (C) 04 CELERON D 2,26Hz/256/533 SL87k MALAY 0602A094 ennyi van rá irva a cpu ra
Szabad szemmel látszik ha elengedett a forrasztás?
Van ilyen. Azt sem tudjuk, milyen BIOS van benne, melyik verziótól támogatott a cerka D, meg a proci is lehet hibás, illetve a lap öregedő kondijai miatt indulni képtelen (a D eléggé energiaéhes).
Sagittarius, Ez nem VGA. Ez kijelzőcserés lesz. A dekóderről az LCD-re vezető fólia szokott ilyen módon KH-s lenni.
Próbáld ki másik videokártyával, ne az alaplapival használd, még gyorsabb is lehet a gép.
Nem, csak X-ray alatt. A BGA azt jelenti Ball Grid Array, azaz a chip alatt az osszes csatlakozasi pont on golyokbol all, akarcsak a peldanak csatolt kepemen: Bővebben: Link
Akkor gondolom házilag esélyem sincs mit kezdeni vele.
Tudtommal ebbe laptopba is integrált videokártya van,vagyis nincs amibe belerakjak videokártyát.
Csak akkor lesz kijelzocseres, ha a kulso monitoron nicsenek meg ezek a csikok, vagyis le kell szukiteni a kort egy proba altal.
Nemreg valaszoltam didyman-nak, benne van egy reszmegoldas, vagyis koss ra egy akarmilyen monitort es ha azon nincsenek meg ezek a csikok akkor kijelzocsere (ezt egyszerubb javitani), ha viszont ott is latod a csikokat, akkor en a laptop erteketol tennem fuggove a javitas lehetoseget.
Jó, de elmondom ismét, ez kijelzőcserés lesz. A VGA képalkotásában egy BGA hiba ilyen két, aszimmetrikus helyen egy-egy csík hibát nem tud okozni.
Kozben en is megtalaltam az Intel honlapjan, osszevetve az ECS adatlappal (bar ott nem szerepel ez a Prescott mag), elvileg futnia kellene vele.
Nagyon ritkán szokott sikerülni. Egy időben lelkesen hevítettük-préseltük az ilyen kijelzők hozzávezetéseit, de tartósra nagyon ritkán sikerült. Ha ez egy 14/15 colos, normál képátlójú kijelző, akkor párezer pénz az ára, bár a régebbi gépeknél van néhány ritkább csatlakozójú darab.
Videomemoria cimzesi hiba eseten sem?
A CPU müködik. egy működő gépböl vettem ki. lehet nem támogatja a lap. köszi a segitséget
Pedig nem biztos, eltérő SSPEC. Egy CPU-nak nem csak magfesze, FSB-je, szorzója van, azt inicializálni megfelelően kell. Erre szolgál a CPU mikrokód része a BIOS-nak, ez írja le, hogy mi a CPU pontos neve, típusa, és állítja be üzemi paramétereinek egy részét. Ha a 315 ebből kimaradt, annak valami oka kell legyen, vagy egyszerűen létezik többféle SSPEC és nem mindegyik támogatott. Sajnos kifutott lapoknál az ilyesmivel nem igazán törődnek.
Szép, szabályos sorminta lesz abból grafikus felületen.
Igaz, bar szegeny delikvenst ez nem vigasztalja. Mondjuk megeri ilyen upgrade-ra? Nem sok valtozast erzekelne, kulonosen a mostansag divatos szoftverkornyezetben. Ha mar sporolosra kell fogni, akkor is a fel gepet ki kellene (talan az egeszet) cserelni.
Háááát... Igen. Sajnos. pedig egy cerka D tudásának is alig töredékét használjuk fel webezés közben. De a sima northwood celeron annyira bűnrosszul sikerült processzor, hogy ahhoz képest a D mellesleg amúgy is sokkal jobban sikerült spórolós kialakítása kifejezetten jól érezhető.
Nem tűnt fel neki, mert:
1. A tulaj igencsak laikus az IT szakmában, 2. Mintha nem lett volna elég, hogy a 6.-on lakik forró panelban, a gép a szoba sarkába került az asztal alá, és ki volt ékelve kétoldalt lexikonokkal, újságokkal az oldala. Feltevődik a kérdés, hogy akkor hol szívott be ,,fress" levegőt a gép.
Köszöntem a válaszokat.Akkor első nekifutásból rákötök egy monitort és akkor majd írom hogy mi történt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |