Fórum témák
» Több friss téma |
Nem biztos, hogy a tranzisztor rossz. Valamelyik motor is okozhat ilyen problémát, de táp hiba is lehet.
Szia. Lehúztam minden kábelt róla, de úgy is melegedett. Ma méregettem egy kicsit, és azt vettem észre, hogy a táp panel (kép) alsó csatijánál negatív értékeket mérek a GND-hez képest úgy, hogy semmi sincs rádugva.
Hát ez az, hogy éppen azon nem jelenik meg semmi. Amúgy valóban az megy a kijelzőhöz, a másik kettő pedig az alaplapra, és ott van a két forró tranyó.
Táp csatlakozóinál minden feszültség stimmel terhelt állapotban?
Nem
Idézet: a panelon jelzettek helyett, és a 3,3v sincs meg. „a táp panel csatijánál negatív értékeket mérek”
Újabb kísérlet eredménye, hogy ha csak a jobb felső aljzatba nincs benne a csati akkor nincs melegedés
Nem.
A képen a vízszintes csatin balról jobbra: -11.88v, -7.9v, -21.8v és ha rádugom a jobb felsőre is, rögtön forrók a tranyók.
Az nincs meg és a tüske sem vezet sehova. A többi megfelelő.
Valahonnan igencsak jó volna. Egy másik topicban olvastam, hogy a táp IC szokott behalni, de ott semmi feszültség nem volt.
Esetleg valami újabb ötlet?
Táp IC nem lehet rossz, további javításhoz kapcsolási rajz kellene.
Ez a rajz bár nem nagyon látszik, szerinted ugyan az mint az enyém?
Tanácsotokat kérném ki . Adott egy dvd ami tökéletesen működik , viszont a tápegysége nem teljesen kóser.
A hibajelenség kikapcsolva (Készenléti) a tápegység serceg / zúg , Ha elindítom akkor halkabb míg felismeri a lemezt , de még mindig halható közelről . A lényeg ha terhelés nincs a tápon akkor zúg/serceg . Minden tanácsot köszönök előre .
Kari55! A tápban a kondikat cseréld ki, és a nagy diódát ami a trafó után van, azon keresztül jön az 5V! Ha az 5V-os meneten van még valami ellenállás amit terhelésnek szoktak betenni az lehet hogy zárlatos, azt nyugodtan szedd ki onnét mert felesleges! És van még egy tekercs is az 5V-on azt mérd le hogy nincs e megszakadva, ha igen egy 1ohm-os ellenállással helyettesitsd! És IGEN, az 5V kell mert arról megy a kijelző és a motorvezérlő ic!
Szia.
Idézet: A kondikat cseréltem, (ugyan használtakra) és a diódát is, bár nem biztos hogy a megfelelőre, (SR360).„A tápban a kondikat cseréld ki, és a nagy diódát ami a trafó után van,” A diódán 5 voltnak kellene lenni a testhez képest? Idézet: „5V-os meneten van még valami ellenállás amit terhelésnek szoktak betenni az lehet hogy zárlatos” Az kizárt, ellenállás megszakad, zárlatos nem lesz, nem lehet!
A képen jelzett ellenállások és a tekercs jók. Az 5 volt csak a dióda katódján van jelen, ez normális?
Nem igazán értem a kérdésed.
Ott jó ha van feszültség, csatikhoz is el kell mennie..
Az 5 voltot csak a diódára értettem, hogy csak a katódon jelentkezik, (megy tovább is) az anódon -- a trafó kimeneten -- nincs. De a csatikon már negatív feszültségek vannak.
Ott nem is lehet, mivel AC megy az anódra.
Teljesen tévúton jász, így nehéz lesz megjavítani.
Bocs nem voltam itt, pihenésképpen lenyírtam a füvet.
Én azt nem értem, hogy miért van negatív feszültség a csatlakozón, ha minden polaritás-helyesen van beültetve? Lehet az a kis négy lábú (COSMO 1010 817 talán optocsatoló) a felelős?
Sziasztok!
Az lenne a problémám hogy az Orion HT 800HC típusú házimozim 2 napja megmakacsolta magát és nem akarja a divx-es filmeket lefele játszani, ezt csinálta normál dvd-nél is de miután megpucoltam egy cseppet belülről sikerült elérne hogy ezeket vigye de a divxseket igy se akarja lejátszani
Optocsatoló????? Tudod egyáltalán hogy az mit csinál??? Ha az lenne a hibás az egész táp nem kapcsolna be egyáltalán! Az otokapu egy védelem benne amugy és ha az hibás, a táp ugyanugy nem kapcsol be mintha valami zárlat lenne! Ugyhogy optokapu kizárva!!! Tovább, az ellenállás igenis tud zárlatos lenni, voltak cserélve a kondik is ahogy olbastam, gondolom a mind a megfelelő polaritásban van, mert az megzavarja egy kicsit az áramkört ha inverzben raktad be! A képről megitélve szemre semmi gond nincs a táppal sehol nincs égésnyom stb! a gond nem itt lessz hanem a főpanelen! Beszéltetek a tranyóról ami melegszik, kb az lessz a baj ha táp jó! Ki kell kapni onnét a tranyót, kiméred hogy megyik lábára ment a GND(test) a panelen! Ha ez megvan akkor azt szépen békénhagyod! Két kivezetés merad a panelen a tranyó helyén, azt összekötöd először egy 100Ohm-os ellenállással de talán nem veszélyes ha 50 Ohm-ossal csinálod, és ha mindent jól csináltál be kell hogy kapcsoljon a masina!
Ha a tápot csak magában - tehát semmi nincs rádugva - próbálom, akkor a feszültség értékek a képen jelölt aljzaton normálisak? Mert annyit mérek DC-ben.
Ez, a kijelző panelra megy, a másik kettő a fő panelra, (ott jók az értékek) és ha csak a jobb felső nincs rádugva, akkor nem melegszenek a tranyók, igaz, nem is működik. Amúgy az "optocsatoló"-t elírtam. Idézet: „Ki kell kapni onnét a tranyót, kiméred hogy megyik lábára ment a GND(test) a panelen!” Még nem vettem ki a tranyókat, úgy csengettem ki. Így is jó, vagy vegyem ki őket?
Az S8050-est szedd ki, és ugy próbáld bekapcsolni a lejátszót!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |