Fórum témák
» Több friss téma |
Én az adattáblán nem látok PWM -re utaló jeleket.
Amit látok: TiP MF434, no 173143 50 ~; M 400 gcm 220V; ?56? mA; 3000 n; Ebből következik, hogy 220 V 50 Hz -es szinkron motorról van szó, ez a 3000 -es fordulatszámból következik, (kefe kivezetéseket nem látni) és a nyomatéka 400 gcm. A szinkron motornak állandó a nyomatéka, és a fordulatszáma, az univerzális soros motornak nem. És csak az képes a kefés motorok közül váltóáramról működni.
Sziasztok!
A kerékpár komputerekben használatos kerék villára szerelhető alkatrész nevére lenne szükségem, cserélném rajta a vezetéket mert ellett vágva, de nem igen hiszem hogy egy darabban lejön róla esetleg egy óra múlva képpel is szolgálhatom eme célt. Köszönettel ipi
Valószínűnek tartom hogy a HALL elemre (vagy Hall érzékelő) gondolsz, ami a küllőre szerelt mágnest érzékeli és ezáltal vezérli az órát.
Arra gondolok de ennek csak két polaritása van és üvegburája és ennek szeretném megoldani a cseréjét arra az esetre ha megsérülne Hestore-n csak 3 lábukat találtam ha más nincs valahogy berakom azt.
Üdv Pucuka
Idézet: Erre a hozzászólásra emlékeztem de nem Kaméleonnak szólt , nekem is csak 50 Hertz a menő . „Szerintem próbálkozz meg a kérdéseddel a "Kapcsoló üzemű (PWM) végfok építése" topicban is érdeklődni, mert ezt a fetet én annak tippelem, és lehet hogy kevés lesz csak a füstös alkatrészek cseréje!” Felteszek szebb rajzot , A (PWM) itt nemigazán nyerő és persze nem is te írtad ! A FET kisbetűvel (fetet -> FET-et ) . Üdv .
Szerintem elnézted eggyel feljebb, mert azt noctiluxnak írtam.
Az épülő cnc gépem főorsóját-a megmunkálás helyét - ledekkel szeretném megvilágítani. Van erre a célra 10 db ledem de nincs adatlapom. A fotó alapján meg tudjátok mondani hány wattos?
Szia!
Ha jól látom akkor a háttérvilágitás dc/dc konvertere (talán felfelé tornássza a feszültséget)
Üdv Sz Pisti
Igen erre emlékeztem mármint a hozzászólásodra , a többi megjelölt témát elolvastam és vissza jöttem erre a témára válaszolni , öt perces memóriám van a lényeg évekig , bocs ! A linkedre is benéztem . Üdv ebben a szép tavaszban .
Ha 300-320mA-t engedsz keresztül rajtuk, akkor nem tévedhetsz. A hűtés megoldása nagyon fontos.
Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a segítséget! Az 1microFarad/400V tökéletesen megfelelt a mellékelt rajz alapján. Szerencsére találtam is egyet. A forgásirány váltás is működik. A teljes szerkezet egy hatalmas nagy sebességváltó. Nagyon lassú fordulatra is be lehet állítani, több perc alatt fordul 1-et. Jelenlegi állapotában kitűnő egy tekercselőgép megvalósításához. A motor kb 55W teljesítményű. Még vacilálok mi legyen vele, mert nem akartam tekercselőgépet építeni. Sajnos, amire a motort szántam volna, arra kevés a fordulatszáma (cnc megmunkálómotor). A váltógomb tengelye be volt állva, de egy kis grafitos zsír meggyőzte, illetve éppen - gondolom amiatt, hogy beállt, valaki nagyon beerőltette a sebességek közé és el volt görbülve a tengelye, amit kiegyengettem. Most működik. A konstrukció miatt csak az egyik irányba forgatható, mert ellenkező irányú forgatásnál, terhelés hatására, kiugrik a sebességből.
Szia! Nekem most érkezett egy szállítmány LED-es izzó. ezek 3x2W LED-et használ, ami pont így néz ki. Azaz 1 szegmens nálam 2W. 1db hibás volt, így kinyertem belőle a maradék 1 jó LED-et. Az 2,7V/10-30mA-től már szépen világít, de nem tudom én sem a határértékeit. Ugyanerre a célra szerelem fel éppen. Nekem 1db is szépen megvilágítja a munkaterületet. Én egy 6mm-es alucső végére ragasztottam fel, a cső belsejében vittem el a vezetéket. Így most olyasmi mint egy toll, ami rá van irányítva az ER 11 főorsó végére. Még kap egy ventillátort is, hogy levigye a forgácsot.
Szerintem reed relé. Hószukás üvegcső és a két végén van kivezetés.
Örök hálám üldöz majd a világ végéig ez az az alkatrész így már hogy tudom a nevét nem gond a buhera
Valóban, régebben használtak ilyent is.
Annyiban azért helyesbíteném a megnevezést, hogy inkább Reed partonként keresd, mert reed reléként szokták tekercs belsejében elhelyezni ugyanezt a kis patront, és úgy drágább is, meg nehéz is kibányászni belőle. Ha nem találsz semerre, keress meg, nekem van itthon pár darab.
Hestore-on reed relék közt ott van külön is, abban az esetben kell venni ha az eredeti netán megsérülne mikor átforrasztom a vaskosabb árnyékolt vezetéket, viszont érdekelne még milyen módon deríthetem ki hogy ez hány Amperes cucc?
A HE-store árlistán ott vann mindegyik mellett hogy mekkora max. áramot tud kapcsolni.
Ha neked a kerékpár sebességmérőhöz kell, akkor a lehető legkisebb áramú is megfelel, mert ott mA-nél is kiseb áramot kapcsolgat. Más kérdés hogy esetleg fizikailag szükség lehet nagyobb méretű, könnyebben rögzíthető kivitelre, aminek nagyobb az árama, de az csak jó ha nagyobb.
Üdv!
Kérnék segítséget beazonsításban a képen látható alkatrészről. Eredetileg egy inverteres hegesztő primer oldali kapcsolófetjeinek gate lábaira voltak csatlakoztatva, erről kapta a vezérlő jelet. Az alkatrész 8 lábú ellenálláshálózat az egyik vége közös (nyák-ból látom). Jó a megállapításom ha azt gondolom a feliratból,h az első láb a közös pont és ebből 7x100 ohm? Ez csak tipp. A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2013
Innen nézve egy resistor net azaz ellenálláshálónak tűnik, bár eléggé meg van szadizva...
Köszönöm. Nem tudtam eldönteni, hogy egy vagy két wattos.A 300 mA körüli érték 1 wattra utal. A hűtést, hogy oldanád meg ha 10 db-ot kellene 60 mm-es kőrben elhelyezni?
A hátsó oldalán van egy hűtőlap, még ki kell találnom, hogy rögzítsem a 10 db-ot. Én már rosszul látok.
Sziasztok.
Az alábbi rajzon a tranzisztorok milyennel helyettesíthetőek? Itt a 3D15 , D833 , és a DD325 jelű tranzisztorok helyettesítésére gondolok. Vagy kaphatóak ezek valahol? Még azt szeretném megkérdezni, hogy a K jelű JTX feliratú alkatrészt hogyan kell értelmezni? Minden segítségek előre is megköszönök.
Szia! Nekem hűtés nélkül megy. De az eredeti panelen egy sima nyák pötty van mögötte. Még pasztázva sem volt. Csak fölé volt forrasztva.
Ha reflektorszerűn akarod felhasználni, akkor valami processzorhűtő lehet megoldás. Én az asztalom fölé egy alu L profilt raktam 1m magasra, 300mA árammal hajtok 10 darabot. Nekem elég.
A 2W valószínűtlen érték, 3W lenne az.
Igen, ellenállásháló egy darabja éa állítólag 10 ohm lábanként.
Hello!
Nem kel vele foglalkozni, akármilyen kistranyó jó hozzá. Mert a JTX az egy 12V-os relé, amit bekapcsolnak a tranyók, ha a nagyfesz villany már megvan. A plusz ágban van a relé záró kontaktusa. A jelölés meg elég suta a relé felső pontja nem a nagyfeszre, hanem a +12..14V-ra csatlakozik. A jelöletlen pont meg a 12V negatív pontjára. De amúgy mi ez a életveszélyes szörny? Remélem nem valami villanyozós halászathoz való, mert igen lesgyanús.. üdv!
Szia.
Köszönöm a segítséget. Ennek a rajznak a közelébe egy villanypásztorral kapcsolatos keresgélés közben kerültem. A rezgés előállítás érdekelt ezen a rajzon.
Sziasztok,
valaki meg tudná mondani mi lehet ezeknek a csöveknek a tipusa? Köszi |
Bejelentkezés
Hirdetés |