Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   461 / 1171
(#) pucuka válasza fater0827 hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Én az adattáblán nem látok PWM -re utaló jeleket.
Amit látok:
TiP MF434, no 173143
50 ~; M 400 gcm
220V; ?56? mA; 3000 n;
Ebből következik, hogy 220 V 50 Hz -es szinkron motorról van szó, ez a 3000 -es fordulatszámból következik, (kefe kivezetéseket nem látni) és a nyomatéka 400 gcm. A szinkron motornak állandó a nyomatéka, és a fordulatszáma, az univerzális soros motornak nem. És csak az képes a kefés motorok közül váltóáramról működni.
(#) villanyipi hozzászólása Márc 15, 2013 /

Sziasztok!
A kerékpár komputerekben használatos kerék villára szerelhető alkatrész nevére lenne szükségem, cserélném rajta a vezetéket mert ellett vágva, de nem igen hiszem hogy egy darabban lejön róla
esetleg egy óra múlva képpel is szolgálhatom eme célt.
Köszönettel
ipi
(#) Szpisti válasza villanyipi hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Valószínűnek tartom hogy a HALL elemre (vagy Hall érzékelő) gondolsz, ami a küllőre szerelt mágnest érzékeli és ezáltal vezérli az órát.
(#) villanyipi válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Arra gondolok de ennek csak két polaritása van és üvegburája és ennek szeretném megoldani a cseréjét arra az esetre ha megsérülne Hestore-n csak 3 lábukat találtam ha más nincs valahogy berakom azt.
(#) fater0827 válasza pucuka hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Üdv Pucuka
Idézet:
„Szerintem próbálkozz meg a kérdéseddel a "Kapcsoló üzemű (PWM) végfok építése" topicban is érdeklődni, mert ezt a fetet én annak tippelem, és lehet hogy kevés lesz csak a füstös alkatrészek cseréje!”
Erre a hozzászólásra emlékeztem de nem Kaméleonnak szólt , nekem is csak 50 Hertz a menő .
Felteszek szebb rajzot , A (PWM) itt nemigazán nyerő és persze nem is te írtad ! A FET kisbetűvel (fetet -> FET-et ) .
Üdv .

image013.gif

(#) Szpisti válasza fater0827 hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Szerintem elnézted eggyel feljebb, mert azt noctiluxnak írtam.
(#) nagy hoho hozzászólása Márc 15, 2013 /

Az épülő cnc gépem főorsóját-a megmunkálás helyét - ledekkel szeretném megvilágítani. Van erre a célra 10 db ledem de nincs adatlapom. A fotó alapján meg tudjátok mondani hány wattos?
(#) interferi válasza erno74 hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Szia!
Ha jól látom akkor a háttérvilágitás dc/dc konvertere (talán felfelé tornássza a feszültséget)
(#) fater0827 válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 15, 2013 /

Üdv Sz Pisti
Igen erre emlékeztem mármint a hozzászólásodra , a többi megjelölt témát elolvastam és vissza jöttem erre a témára válaszolni , öt perces memóriám van a lényeg évekig , bocs !
A linkedre is benéztem .
Üdv ebben a szép tavaszban .
(#) nedudgi válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Ha 300-320mA-t engedsz keresztül rajtuk, akkor nem tévedhetsz. A hűtés megoldása nagyon fontos.
(#) kameleon2 válasza fater0827 hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Sziasztok! Köszönöm mindenkinek a segítséget! Az 1microFarad/400V tökéletesen megfelelt a mellékelt rajz alapján. Szerencsére találtam is egyet. A forgásirány váltás is működik. A teljes szerkezet egy hatalmas nagy sebességváltó. Nagyon lassú fordulatra is be lehet állítani, több perc alatt fordul 1-et. Jelenlegi állapotában kitűnő egy tekercselőgép megvalósításához. A motor kb 55W teljesítményű. Még vacilálok mi legyen vele, mert nem akartam tekercselőgépet építeni. Sajnos, amire a motort szántam volna, arra kevés a fordulatszáma (cnc megmunkálómotor). A váltógomb tengelye be volt állva, de egy kis grafitos zsír meggyőzte, illetve éppen - gondolom amiatt, hogy beállt, valaki nagyon beerőltette a sebességek közé és el volt görbülve a tengelye, amit kiegyengettem. Most működik. A konstrukció miatt csak az egyik irányba forgatható, mert ellenkező irányú forgatásnál, terhelés hatására, kiugrik a sebességből.
(#) kameleon2 válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Szia! Nekem most érkezett egy szállítmány LED-es izzó. ezek 3x2W LED-et használ, ami pont így néz ki. Azaz 1 szegmens nálam 2W. 1db hibás volt, így kinyertem belőle a maradék 1 jó LED-et. Az 2,7V/10-30mA-től már szépen világít, de nem tudom én sem a határértékeit. Ugyanerre a célra szerelem fel éppen. Nekem 1db is szépen megvilágítja a munkaterületet. Én egy 6mm-es alucső végére ragasztottam fel, a cső belsejében vittem el a vezetéket. Így most olyasmi mint egy toll, ami rá van irányítva az ER 11 főorsó végére. Még kap egy ventillátort is, hogy levigye a forgácsot.
(#) Bubuka57 válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 16, 2013 / 1

Szerintem reed relé. Hószukás üvegcső és a két végén van kivezetés.

reed_rele.png

(#) villanyipi válasza Bubuka57 hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Örök hálám üldöz majd a világ végéig ez az az alkatrész így már hogy tudom a nevét nem gond a buhera
(#) Szpisti válasza villanyipi hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Valóban, régebben használtak ilyent is.
Annyiban azért helyesbíteném a megnevezést, hogy inkább Reed partonként keresd, mert reed reléként szokták tekercs belsejében elhelyezni ugyanezt a kis patront, és úgy drágább is, meg nehéz is kibányászni belőle.
Ha nem találsz semerre, keress meg, nekem van itthon pár darab.
(#) villanyipi válasza Szpisti hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

Hestore-on reed relék közt ott van külön is, abban az esetben kell venni ha az eredeti netán megsérülne mikor átforrasztom a vaskosabb árnyékolt vezetéket, viszont érdekelne még milyen módon deríthetem ki hogy ez hány Amperes cucc?
(#) Szpisti válasza villanyipi hozzászólására (») Márc 16, 2013 /

A HE-store árlistán ott vann mindegyik mellett hogy mekkora max. áramot tud kapcsolni.
Ha neked a kerékpár sebességmérőhöz kell, akkor a lehető legkisebb áramú is megfelel, mert ott mA-nél is kiseb áramot kapcsolgat. Más kérdés hogy esetleg fizikailag szükség lehet nagyobb méretű, könnyebben rögzíthető kivitelre, aminek nagyobb az árama, de az csak jó ha nagyobb.
(#) erno74 válasza polonkaig hozzászólására (») Márc 17, 2013 /

köszönöm
(#) stoky hozzászólása Márc 17, 2013 /

Üdv!
Kérnék segítséget beazonsításban a képen látható alkatrészről.
Eredetileg egy inverteres hegesztő primer oldali kapcsolófetjeinek gate lábaira voltak csatlakoztatva, erről kapta a vezérlő jelet. Az alkatrész 8 lábú ellenálláshálózat az egyik vége közös (nyák-ból látom).
Jó a megállapításom ha azt gondolom a feliratból,h az első láb a közös pont és ebből 7x100 ohm?
Ez csak tipp.
A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2013

IMG_3073.JPG

(#) kameleon2 válasza stoky hozzászólására (») Márc 17, 2013 /

Innen nézve egy resistor net azaz ellenálláshálónak tűnik, bár eléggé meg van szadizva...
(#) nagy hoho válasza nedudgi hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Köszönöm. Nem tudtam eldönteni, hogy egy vagy két wattos.A 300 mA körüli érték 1 wattra utal. A hűtést, hogy oldanád meg ha 10 db-ot kellene 60 mm-es kőrben elhelyezni?
(#) nagy hoho válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

A hátsó oldalán van egy hűtőlap, még ki kell találnom, hogy rögzítsem a 10 db-ot. Én már rosszul látok.
(#) GyusziS hozzászólása Márc 18, 2013 /

Sziasztok.
Az alábbi rajzon a tranzisztorok milyennel helyettesíthetőek? Itt a 3D15 , D833 , és a DD325 jelű tranzisztorok helyettesítésére gondolok. Vagy kaphatóak ezek valahol?
Még azt szeretném megkérdezni, hogy a K jelű JTX feliratú alkatrészt hogyan kell értelmezni?
Minden segítségek előre is megköszönök.

image.jpg

(#) kameleon2 válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Szia! Nekem hűtés nélkül megy. De az eredeti panelen egy sima nyák pötty van mögötte. Még pasztázva sem volt. Csak fölé volt forrasztva.
(#) nedudgi válasza nagy hoho hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Ha reflektorszerűn akarod felhasználni, akkor valami processzorhűtő lehet megoldás. Én az asztalom fölé egy alu L profilt raktam 1m magasra, 300mA árammal hajtok 10 darabot. Nekem elég.
A 2W valószínűtlen érték, 3W lenne az.
(#) stoky válasza kameleon2 hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Igen, ellenállásháló egy darabja éa állítólag 10 ohm lábanként.
(#) proli007 válasza GyusziS hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Hello!
Nem kel vele foglalkozni, akármilyen kistranyó jó hozzá. Mert a JTX az egy 12V-os relé, amit bekapcsolnak a tranyók, ha a nagyfesz villany már megvan. A plusz ágban van a relé záró kontaktusa. A jelölés meg elég suta a relé felső pontja nem a nagyfeszre, hanem a +12..14V-ra csatlakozik. A jelöletlen pont meg a 12V negatív pontjára.
De amúgy mi ez a életveszélyes szörny? Remélem nem valami villanyozós halászathoz való, mert igen lesgyanús..
üdv!
(#) GyusziS hozzászólása Márc 18, 2013 /

Szia.
Köszönöm a segítséget.
Ennek a rajznak a közelébe egy villanypásztorral kapcsolatos keresgélés közben kerültem. A rezgés előállítás érdekelt ezen a rajzon.
(#) johny999 hozzászólása Márc 18, 2013 /

Sziasztok,

valaki meg tudná mondani mi lehet ezeknek a csöveknek a tipusa?

Köszi
(#) kadarist válasza johny999 hozzászólására (») Márc 18, 2013 /

Szia!
A cső hátoldalára van ráfestve.
A hozzászólás módosítva: Márc 18, 2013
Következő: »»   461 / 1171
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem