Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia!
Miért nem méred meg, ha bizonytalan vagy?
Meg mérni?, már fentebb leírtam hogy mindegyik meg szakadt, és nem mutat semmit a mérő műszer!, és a színkódok az ellenállásokon be azonosíthatatlanok mert meg égtek sajnos!.
Így már jobban hangzik,csillámlap,és nem szigetelő gyűrű.
Azért valami színt láttál. Finom dörzspapírral, finoman csiszold meg, és nagyító; hátha meglátod az eredeti színeket. Sehonnan nem deríthető ki; kapcsirajz, áramkör vizsgálat? A maradékokon sem tudsz részeredményt mérni?
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2013
Ha lekaparod a felületi cement vagy akrilréteget akkor rá tudsz mérni közvetlenül az ellenállásrétegre. Ha közvetlenül az egyik kivezető mellett szakadt meg az ellenállás, akkor ezzel a módszerrel viszonylag pontosan meg lehet határozni az értéket.
Szia!, le kapartam az akrilréteget, és rá mértem közvetlenül az ellenállás rétegre, de sajnos nem tudtam pontos értéket meg határozni, egyik ellenálláson sem!.
És hozzávetőlegesen milyen értékek körül mozgott?
Szia!, nagyon meg égtek az ellenállások, az első szín az biztosan szürke, a második szint feketének hittem, de ki derült a képekről hogy igencsak piros lehet, az utolsó szín pedig barna lehet, és akkor 820ohmos az ellenállás, de ez csak egy feltételezés!. Rajzom sajnos nincsen az erősítőhöz, akkor már meg oldattam volna ezt a színkód problémát!.
A hozzászólás módosítva: Aug 24, 2013
Az értékek a következők 75 ohm 114 ohm és 420 ohm között mozogtak, de ha a mérőműszer mérő csucsait közvetlen a széleknél mérem nem kapok semmi eredményt. Eredményt csak úgy kaptam hogy a mérő műszer egyik mérő csúcsát a széléhez tetem a másikat pedig húztam felfele, és így kaptam ezeket az értékeket.
Próbálj meg több ellenálláson is így mérni és a legpontosabb értéket úgy kapod, hogy az egyik kivezetésre fixen rákötöd a műszert majd a túlsó kivezetéshez a lehető legközelebb próbálsz értéket meghatározni.
Meg próbáltam ezt a módszert mind a négy ellenálláson el végezni, de csak az egyiken sikerült ezeket az értékeket kapnom!.
Tehát valószínűleg ennél több. Nem nagyon lősz mellé, ha 820 Ohmnak veszed. Ha 8.2 M lett volna, nem ilyen értékeket mérsz. Ha csak 82 lenne, szintén.
Késve ugyan, de megcsináltam a cseréket meg a hűtőbordák felszerelését.
Most viszont nem kapcsol be. Vagyis előszőr bekapcsolt (kattant a relé ahogy szokott) aztán többször már nem. Csak a power/standby led világít. Méregettem egy kicsit a táp résznél és azt vettem észre, hogy a power relé mindkét működtető lábán 13,5V egyenfeszültség van. Megemlítem még, hogy a SUB TRANS kimenetén 10V váltófesz van az egyenirányító mögött pedig az említett 13,5V egyenfesz. Ez miért van? Mi lehet a gond? Próbaképp összezárható a relé kapcsolószála(amit normál esetben zárnia kellene) vagy nem illik piszkálni? Jelen esetben nem kap feszültséget a fő transzformátor. Mégegyszer a teljes szervízkönyv: http://elektrotanya.com/fisher_ca-9040_sm.pdf/download.html A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
Szia!, ez így van ahogy mondod! Na de meg lásuk majd hogy viselkedik majd az erősítő ha bele teszem a 820ohmos ellenállásokat, és a vég tranzisztorokat. Amúgy jó pár tesztnek alá fogom tenni hogy biztos legyen az a 820ohmos ellenállás!.
Egyébként, lehet tudni milyen tipusú az erősítő?
Igen!, de ezt feljebb már le írtam, na mindegy újra le írom KENWOOD KA5050R . ITT
A SUB TRANS egy állandó üzemű transzformátora a készüléknek. A leírtak szerint helyesen is működik. A 701-es pozíciószámú vezérlő IC PWR RLY lábán +5V-nak kell megjelenni, ha a távirányítóval, vagy az erősítő gombjával bekapcsolod az erősítőt. Ez jut el az R514-re. Mérd is meg ezen ellenállás lábain a feszültséget testhez képest! Amennyiben Q502 bázisára +0,7V, vagy annál nagyobb feszültség jut, akkor ezen tranzisztor, vagy a relé hibás, ha az nem húz meg.
Az is lehet a relé behúz rendesen, csak a főtáp valamilyen hibája miatt (például kiégett biztosíték) nem tapasztalsz megfelelő működést.
Szia! Elég reális az érték. A 40-50V-ra becsült tápfeszültség nagyjából ilyen értékű ellenállást tud szép ropogósra sütni. Egy nagyságrenddel kisebb megszakadt volna (elvillan), nagyobb pedig csak megbarnul
Micsoda szakmai megközelítés Épp ebédidőben vagyunk, mintha egy főzőműsor lenne barnára sütött ellenállásokkal.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
Szia!, hát meg lásuk, remélem jó lesz az erősítő ezzel az ellenállás értékkel.
Az elöbb szétkaptam egy rossz vinyót és abban is van ilyen papír aminek a teteje ilyen csillámos,de szerintem azsem jó végfok alá.
Bocs nem olvastam vissza 4 oldalt. Egyébként próbáltál hozzá rajzot találni? Gondolom nem sikerült. Megpróbálok én is kutakodni, hátha találok valamit.
Sajnos nem leltem csak fizetős oldalakat ahol a rajz meg van, de sehol se leltem meg a rajzot ahol ingyen le tölthetem volna.
Melyik erősítőről kellene rajz?
Szia! Kenwood KA 5050R-tipusról kellene a rajz.
A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2013
Annak én se találom a rajzát, de vesdd össze ezzel
Sajnos ennek a végfoka nem MOS-FET-es, és nem stimmel az enyémmel!.
Hát, megpróbáltam, de én se jártam sikerrel
Milyen végfokozat van benne? Végtranzisztorok
|
Bejelentkezés
Hirdetés |