Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Keverőpult építése, javítása
Van olyan szerencséd, hogy ezek az IC-k foglaltban vannak?
Ha nem, akkor akkor külső erősítővel kéne belehallgatni ezen IC-k kimeneti lábaiba (adatlap) és kiszúrni a zajos eszközt.
Lényegiben annyi a különbség hogy be van meg iktatva egy op erosito? Vagy nem igazan ertem..:/ Végeredményként 10mV al növekszik a kimeneti feszültség?
Sziasztok!
Adott egy Reloop Rmx 40-es keverőpult. A proléma az vele, hogy ha jelet adok neki, akkor a masteren ( mindkettőn ) torzan, zúgva szól a zene. Ez mind a 4 csatornán így van. Gain potikkal nem sok mindent tudok erősíteni, viszont minden tekerő potira reagál valamelyest. Illetve ha hozzáérek a keverő fém házához, elkezd zúgni. Ami még érdekes, hogy ha hozzáérek a keverőhöz, illetve a jelkábelt is megfogom vmilyen szinten szól a zene.. Az is fura, hogy ha potmétereket egy bizony állásba állítom a reverse piros ledek és bekapcsolnak. Tehát lényegében a keverő össze van zavarodva de rendesen. Ez mitől lehet ? Előre is köszi!
Sziasztok!
Van nekem egy Mono 5 sávos keverőm ezt bekötöttem sztereóba 2 2 sávot 5 sávot szeretném bekötni monoba úgy hogy a bal jobb jel ott legyen neki. Itt egy rajz
Szia! A sztereo kimenetet közösítsd két (egyforma 10-47k) ellenállással és kösd az 5. csatorna bemenetére!
Megcsináltam de nem jó torz a jel
Hello! Vélhetően túl nagy a jel. Tegyél egy ellenállást a két beépített ellenállás közös pontja és a GND közé. Így egy feszültségosztó jön létre. üdv!
2-2 csatorna ne legyen hatással 3 csatornára én így gondoltam.
Hello! Ha tudnám mire gondolsz.. De elsőként neked kellene tudni mit is szeretnél, vagy vársz el attól amit csinálsz. Aztán, hogy mi miből áll, konkrét kapcsolási rajz, legalább a fokozatok összekötéséről. Erősítés mértékéről vagy érzékenységről. Mert addig szerintem mindenki csak a levegőbe beszél.
Mert ha így ellenállásokkal kötsz össze valamit, annak mindenképpen van visszahatása. Ami tulajdonképpen az az alkalmazott ellenállások és a ki-bemeneti ellenállások arányától függ. Az vagy jó, vagy nem. A csillapítása vagy sok, vagy nem.. üdv!
Itt a kép a belsejéről.
De akkor most olvasd el végig, amit írtál, és ami választ kaptál. Mert változatlanul nem tudom mit vársz tőle. Csak lazán egyszerűen mond el, hátha megértjük.. üdv!
Szia!
Megcsináltam még egyszer amit itt leírtál az ellenállásokat be néztem megpróbálom mégegyszer.
Sziasztok. Van egy hibás Behringer djx 700-as keverőm
Nagyon sokat javítottam, mert egy baltát vertek bele. Meg találtam a rajzát ( http://elektrotanya.com/behringer_djx700-professional_sch.pdf/download.html). Tudtok nekem segíteni, hogy melyik ic végzi a keverést.
Hello! Kb. semmit nem látni belőle. De a rajz közepétől jobbra az első legfelső IC lesz. (Ha igaz) üdv!
Ebben van egy vagonnyi műveleti erősítő és mindnek köze van a keveréshez. A teljes rajz letöltéséhez rá kell kattintani a "Get Manual"-ra.
A hozzászólás módosítva: Dec 2, 2013
A 45-dik panel szakadás , után azon gondolkozom,
hogy ez már nem lesz gyári. Viszont van 1 rakat jóminőségű potim, műveleti, erőlkődőm , ja, meg egy rajzom , meg egy boxom . Amiből 2ch -nél többet úgy se tudok ki hozni. A rajzot ujra építeném , ha furatszerelt lenne, de smd. Smdt tudok forrasztani de panelt nem tudok hozzá tervelni.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Adott a HH M1202R típusú keverőpult. Azt tapasztaltam vele, hogy a mikrofon csatornákon a Gain poti max állásában, iszonyú alapzaj (sistergés) keletkezik, és emellett sajnos nem is elég érzékeny. A sztereo csatornáin sokkal magasabb a hangerő, és szinte nulla az alapzaj. Próbáltam rövidre zárt bemenetekkel, is ugyan úgy megvan a zaj rajta. Merre induljak el, mely alkatrészeket érdemes ilyenkor cserélni? Sajnos kapcsolási rajzot nem találtam sehol. Előre is köszönöm. Üdv shreeki
Poti gyanús.
Azt nézd meg, hogy ha a poti közepét zárod földre akkor elhallgat e.
Sziasztok!
Reloop kollégának a kábelezés miatt. Egy keverőpultról van szó ami zajos nulla bemeneti jelnél. (Tudom, nem túl szép belülről.)
Remekül látszik a probléma. A transzformátor minden esélyt megkapott arra, hogy jól megszórja a jelet továbbító vezetékeket.
Jó lenne ha tudnál szerezni PC táp burkolatot, ha Neked nincs is, közeli ismerősöknél biztos akad kidobásra váró. Abban kéne elhelyezni a teljes tápegységet, de még célravezetőbb volna ha a potiházak és a két hangpanel lenne a belsejében, elszeparálva így a külső indukciós zavaroktól. Ez messze könnyebb megoldás mint az összes poti kábel árnyékoltra cserélése, és a panelek még így is kiszolgáltatottak maradnak. A kivezérlésjelző ott jó ahol van, a felé menő jelvezetéket egy 100 ohm -1k-s ellenállásról kéne indítani a visszahatás elkerülése végett.
Akkor arra a kábelre ami hangerőszabályzóról megy a kivezérlésjelzőre, tegyek be egy 100 ohm - 1k-s ellenállást? Az nem elég hogy a kivezérlésjelzőn van egy-egy poti?
Lényegtelen hogy hová teszem az ellenállást? Vagy közelebb legyen a hangerőszabályzó potihoz, vagy inkább a kivezérlésjelző panelhez?
A képről nem tudom követni honnan kapja a kivezérlésjelző a jelet. Az a lényeg, hogy kivezérlésjelzőhöz menő vezetékszakaszra rakódó zavarjel ne jusson vissza az erősítőbe. Ez elég gyakori hiba.
Üdv! Most lett meg a hiba, tele voltak a panelek forrasztási hibával nagyító és panelkamera segített a megtalálásában. Átforrasztottam és most már minden csatorna jól működik. Köszönöm a segítséget.
Most vizsgálgattam még a keverőt.
Ha kb háromnegyed állásban van a hangerő poti a keverőn akkor olyan zaj jön ki mintha egyenfeszültség lenne a kimeneten. Persze egyből elő vettem a multit és mértem de szerencsére nincs. Hátha ez is fontos infó.
Szia!
Elszeparáltam a trafót ahogy mondtad de nem változott a helyzet. Én vasat használtam az elválasztáshoz. Ezt a vasat nem kell rákötni a trafó középkivezetésére? Annyit még megjegyeznék hogy a hangerő potihoz és a hangerő potitól elmenő vezetékek is árnyékoltak. Az RCA aljzatokra mind a két oldalt rá van kötve az árnyékolás és a hangszínszabályzón is be van kötve az árnyékolás. A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2013
Az árnyékoló lemezt össze kell kötni a keverő tápjának testpontjával.
A szabályzó potikhoz menő vezetékek épp elegendőek a zavaró jelek vételéhez. Legjobb volna a potik mellé tenni a panelt.
Összekötöttem de sajna nem segített ez sem. Közelebb meg távolabb is vittem a potikat a trafótól de a zavar nem változott. Se nem erősödött, se nem halkult.
Lehet érdemesebb volna a vezetékezéssel foglalkozni. Volt egy régebbi keverőm is. Ott is ugyan így vezetékezve voltak a potik és annál nem volt ilyen zaj. (Lehet földhurok. ) A hozzászólás módosítva: Dec 20, 2013
|
Bejelentkezés
Hirdetés |