Fórum témák
» Több friss téma |
Jelentem meglett a fő probléma, hogy mitől is állt meg 0 encoder érték alatt (negatívnál).
Attól hogy lenulláztam,még a period értéke maradt negatív, és a delay kiakad, ha negatív értek van benne. Így hát egy goto utasítással rövidre zártuk a dolgot. A végére meg maradt a nullázás...
Goto utasítás pont arra való, hogy rövidre zárhasd a problémákat.
Sziasztok.
Létezik az, hogy egy ADC mérés és annak string kijelzése LCD-re ennyi helyet foglaljon? Kicsit meglepődtem... A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2014
String sok helyet foglal.
Számokkal dolgozz.
Ezt szerettem volna megúszni.
Most gondolkodhatok Köszönöm.
Gondolkodás még senkinek sem ártott meg
A sok gondolkodástól izomláz alakulhat ki a gondolkodó izmokban .... tehát nem ajánlott túlzásba vinni !
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2014
Értem én a tréfát, csak nem szeretem
X = adc MOD10
Y = adc MOD 100 stb tized század számítás , a kijelzés meg már ..... A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2014
Idáig minimum vissza kellene térned Int Sring LCD
Most lettem kész vele
Úgy ahogy most javasoltad, ez készült el, jól működik, és még bőven maradt helyem a PIC-ben. Azért az volt durva, hogy majdnem a fele memóriát elvitte egy "egyszerű" átalakítás és kiírás. Köszönöm a segítségeteket Mindkettőtöknek.
Ennek is utána olvasok, nem vagyok otthon az ilyen (MOD) műveleteknek. Eddig nem kellett, de most bepótolom a hiányosságomat.
Néha érdemes belenézni a makrók kódjába (egyedi kód), Flowcode eléggé szószátyár. Pl. LCD kijelzőre csak egy karaktert akarsz kiíratni, takarékosabb ASCII kódot küldeni, mint szöveget megjelentetni.
Igazad van, az valóban egyszerűbb. Ha programírás közben vagyok akkor nem nagyon nézegetem, hogy mennyi helyem van még, mert egy próbapanelen készítem, írom a programot, ahogy mások is, szerintem.
Így néha rápillantok, mennyinél is járok, de most hirtelen megugrott a program mérete. Más... A csatolt képen, a ciklusban 50-szer olvasom ki az ADC értékét. Ahhoz hogy átlagoljak,nem tudnám-e megúszni az 50db változót? Első blikkre úgy oldanám meg, hogy egyesével léptetem felfelé az írni kívánt változót (ez úgye most 50db) majd ezeket összeadva, elosztva 50-nel, megkapom az átlagot.
Létrehozol két változót, pl.: X és Y. X változóba bekéred az ADC értékét, majd ezt hozzáadod Y-hoz (ami kezdetben nulla). X változóba bekéred az ADC értékét, majd hozzáadod Y-hoz. Mindezt 50 x. Ha megvagy, Y -t elosztod 50-nel.
Viszont, tapasztalatom szerint felesleges ennyiszer elkérni az ADC-t. Egy is jó eredményt ad. Az ADC makró súgóját nézd meg, benne van, hogyan lehet pontosabb adatot kikérni (kiterjesztett tulajdonságok).
Akkor szemetek nem akadt meg még az ADC RAW SAMPLE-n ?
Erre van kitalálva Nem írom le Nézz utánal.
Üdv!
Bit shiftet hogy kell beírnom helyesen ? Legyen mondjuk kezdésnek a PORT B0 1-ben, és növelném.
Üdv. mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nem tudom mi lehet a hiba a programot írtam rosszul vagy a chip beállítás nem jó, szimulációban teljesen jól működik valóságban viszont semmit sem csinál. (kezdő vagyok a PIC-ben) Előre is köszönöm a segítséget!
A beállításnál hibáztál külső rc oszcillátor van konfigurálva (állítsd internal rc -re)
Köszönöm most már így elindult de még át kell néznem a programot mert nem azt csinálja amit kellene. Mindkét led folyamatosan világit ha bekapcsolom a kapcsolót akkor pedig elalszik a piros led.
Ez így ahogy csináltad egyáltalán nem jó, tegyél be egy elágazást ...
Igen az jobb lesz (megnéztem 1-2 működö programot). Na most már így összeállt. Megkevert a kapcsoló"fordított működése" ezért felcseréltem pár dolgot az elágazásban így most jó tökéletesen működik. Hálás köszönet a segitségért
Sziasztok !
FC V5 alatt sikerült már valakinek szervót vezérelni,megmozdítani ? Kösz
Üdv!Mi a helyes megoldás arra, ha TMR2-t használok időalapnak (óra leszen), és függetleníteni szeretném a PWM-től? Hogyan szokták azt megoldani a gyakorlatban, hogy mikor csipogtatni szeretném a piezot, azt pwm-el tudjam anélkül, hogy az befolyásolná a megszakítás frekijét?
Sziasztok, nemrég jártam itt a 12F683 és MAX7219 problémával. Most ott tartok, hogy minden jó, méri a feszt mindkét AD bemeneten, ki is irja, de van egy kis bibi vele. Ha mind a négy 2 digites kijelző benne van, az utolsó vagyis a 7-8 digit nem működik csak 1-1 szegmenst véletlen szerűen kapcsol, a MAX initnél az 1 sec tesztnél mind a 8 digit tökéletesen működik. Ha csak az első 4, vagy a második 4 digit van benne akkor is jó. Valaki megnézné, hogy mi lehet a baj vele? Köszi.
Üdv,
Timer prioritást hogyan tudok beállítani? Tmr2 -vel csinálom az alapórajelet, Tmr0 lenne az egyéb.
Sziasztok
Ismét beleástam magam a programkészítésbe és a globálisoknál a felsorolásban van olyan hogy konstansok, ennek milyen funkcioja van illetve mire lehet használni? Elöre is köszönöm. Egy másik kérdés, a byte-ot hogy tudom visszaosztani bitre?
Szia !
Konstans mint a neve is mutatja "állandó" értékek. Nevesíthetsz értékeket.... Példának mindjárt itt vannak a logikai konstansok, amiket használsz is csak eddig nem tudtad, hogy ezek azok True, False, High, Low..... -- 1bájt 8 bit visszaosztást nem magyarázom el.
Köszi az első dolog tiszta de a visszaosztás pont hogy nem tiszta, vagy valoban hosszu matematikai képlet visszaosztani?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |