Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Folyamatábrás mikrokontroller programozás Flowcode-dal
Lapozás: OK   190 / 361
(#) frekivalto válasza frekivalto hozzászólására (») Ápr 4, 2014 /

Jelentem meglett a fő probléma, hogy mitől is állt meg 0 encoder érték alatt (negatívnál).
Attól hogy lenulláztam,még a period értéke maradt negatív, és a delay kiakad, ha negatív értek van benne.

Így hát egy goto utasítással rövidre zártuk a dolgot.

A végére meg maradt a nullázás...
(#) niedziela válasza frekivalto hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

Goto utasítás pont arra való, hogy rövidre zárhasd a problémákat.
(#) frekivalto hozzászólása Ápr 5, 2014 /

Sziasztok.

Létezik az, hogy egy ADC mérés és annak string kijelzése LCD-re ennyi helyet foglaljon?
Kicsit meglepődtem...
A hozzászólás módosítva: Ápr 5, 2014

String sok helyet foglal.
Számokkal dolgozz.
(#) frekivalto válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

Ezt szerettem volna megúszni.
Most gondolkodhatok

Köszönöm.

Gondolkodás még senkinek sem ártott meg
(#) kaqkk válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

A sok gondolkodástól izomláz alakulhat ki a gondolkodó izmokban .... tehát nem ajánlott túlzásba vinni !
(#) frekivalto válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

Értem én a tréfát, csak nem szeretem
(#) kaqkk válasza frekivalto hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

X = adc MOD10
Y = adc MOD 100 stb tized század számítás , a kijelzés meg már .....

Idáig minimum vissza kellene térned Int Sring LCD
(#) frekivalto válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

Most lettem kész vele
Úgy ahogy most javasoltad, ez készült el, jól működik, és még bőven maradt helyem a PIC-ben.
Azért az volt durva, hogy majdnem a fele memóriát elvitte egy "egyszerű" átalakítás és kiírás.

Köszönöm a segítségeteket Mindkettőtöknek.

adc.JPG

(#) frekivalto válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

Ennek is utána olvasok, nem vagyok otthon az ilyen (MOD) műveleteknek. Eddig nem kellett, de most bepótolom a hiányosságomat.
(#) Bakman válasza frekivalto hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

Néha érdemes belenézni a makrók kódjába (egyedi kód), Flowcode eléggé szószátyár. Pl. LCD kijelzőre csak egy karaktert akarsz kiíratni, takarékosabb ASCII kódot küldeni, mint szöveget megjelentetni.
(#) frekivalto válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

Igazad van, az valóban egyszerűbb. Ha programírás közben vagyok akkor nem nagyon nézegetem, hogy mennyi helyem van még, mert egy próbapanelen készítem, írom a programot, ahogy mások is, szerintem.
Így néha rápillantok, mennyinél is járok, de most hirtelen megugrott a program mérete.

Más...

A csatolt képen, a ciklusban 50-szer olvasom ki az ADC értékét. Ahhoz hogy átlagoljak,nem tudnám-e megúszni az 50db változót?
Első blikkre úgy oldanám meg, hogy egyesével léptetem felfelé az írni kívánt változót (ez úgye most 50db) majd ezeket összeadva, elosztva 50-nel, megkapom az átlagot.

adc2.JPG

(#) Bakman válasza frekivalto hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

Létrehozol két változót, pl.: X és Y. X változóba bekéred az ADC értékét, majd ezt hozzáadod Y-hoz (ami kezdetben nulla). X változóba bekéred az ADC értékét, majd hozzáadod Y-hoz. Mindezt 50 x. Ha megvagy, Y -t elosztod 50-nel.
Viszont, tapasztalatom szerint felesleges ennyiszer elkérni az ADC-t. Egy is jó eredményt ad. Az ADC makró súgóját nézd meg, benne van, hogyan lehet pontosabb adatot kikérni (kiterjesztett tulajdonságok).
(#) niedziela válasza Bakman hozzászólására (») Ápr 5, 2014 /

Akkor szemetek nem akadt meg még az ADC RAW SAMPLE-n ?
Erre van kitalálva Nem írom le Nézz utánal.
(#) Szamy hozzászólása Ápr 6, 2014 /

Üdv!
Bit shiftet hogy kell beírnom helyesen ? Legyen mondjuk kezdésnek a PORT B0 1-ben, és növelném.
(#) smidigsx650 hozzászólása Ápr 6, 2014 /

Üdv. mindenkinek! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Nem tudom mi lehet a hiba a programot írtam rosszul vagy a chip beállítás nem jó, szimulációban teljesen jól működik valóságban viszont semmit sem csinál. (kezdő vagyok a PIC-ben) Előre is köszönöm a segítséget!
(#) kaqkk válasza smidigsx650 hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

A beállításnál hibáztál külső rc oszcillátor van konfigurálva (állítsd internal rc -re)
(#) smidigsx650 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Köszönöm most már így elindult de még át kell néznem a programot mert nem azt csinálja amit kellene. Mindkét led folyamatosan világit ha bekapcsolom a kapcsolót akkor pedig elalszik a piros led.
(#) kaqkk válasza smidigsx650 hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Ez így ahogy csináltad egyáltalán nem jó, tegyél be egy elágazást ...
(#) smidigsx650 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Igen az jobb lesz (megnéztem 1-2 működö programot). Na most már így összeállt. Megkevert a kapcsoló"fordított működése" ezért felcseréltem pár dolgot az elágazásban így most jó tökéletesen működik. Hálás köszönet a segitségért
(#) Szamy válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 6, 2014 /

Köszönöm!
(#) slogan hozzászólása Ápr 12, 2014 /

Sziasztok !

FC V5 alatt sikerült már valakinek szervót vezérelni,megmozdítani ?
Kösz
(#) Szamy hozzászólása Ápr 13, 2014 /

Üdv!Mi a helyes megoldás arra, ha TMR2-t használok időalapnak (óra leszen), és függetleníteni szeretném a PWM-től? Hogyan szokták azt megoldani a gyakorlatban, hogy mikor csipogtatni szeretném a piezot, azt pwm-el tudjam anélkül, hogy az befolyásolná a megszakítás frekijét?
(#) lala0606 hozzászólása Ápr 13, 2014 /

Sziasztok, nemrég jártam itt a 12F683 és MAX7219 problémával. Most ott tartok, hogy minden jó, méri a feszt mindkét AD bemeneten, ki is irja, de van egy kis bibi vele. Ha mind a négy 2 digites kijelző benne van, az utolsó vagyis a 7-8 digit nem működik csak 1-1 szegmenst véletlen szerűen kapcsol, a MAX initnél az 1 sec tesztnél mind a 8 digit tökéletesen működik. Ha csak az első 4, vagy a második 4 digit van benne akkor is jó. Valaki megnézné, hogy mi lehet a baj vele? Köszi.

Flowcode3.fcf

(#) Szamy hozzászólása Ápr 15, 2014 /

Üdv,
Timer prioritást hogyan tudok beállítani? Tmr2 -vel csinálom az alapórajelet, Tmr0 lenne az egyéb.
(#) Kovabe hozzászólása Ápr 16, 2014 /

Sziasztok
Ismét beleástam magam a programkészítésbe és a globálisoknál a felsorolásban van olyan hogy konstansok, ennek milyen funkcioja van illetve mire lehet használni? Elöre is köszönöm.
Egy másik kérdés, a byte-ot hogy tudom visszaosztani bitre?
(#) niedziela válasza Kovabe hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Szia !
Konstans mint a neve is mutatja "állandó" értékek. Nevesíthetsz értékeket....
Példának mindjárt itt vannak a logikai konstansok, amiket használsz is csak eddig nem tudtad, hogy ezek azok True, False, High, Low.....
--
1bájt 8 bit visszaosztást nem magyarázom el.
(#) Kovabe válasza niedziela hozzászólására (») Ápr 16, 2014 /

Köszi az első dolog tiszta de a visszaosztás pont hogy nem tiszta, vagy valoban hosszu matematikai képlet visszaosztani?
Következő: »»   190 / 361
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem