Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   88 / 2517
(#) lecskov007 hozzászólása Jan 5, 2008 /

Hello

Tudna valaki adni egy 50-60 wattos tranyos erősítő kapcsolási és nyákrajzot. A b5 b7..... nem érdekel. Előre is kössz.
(#) lamalas válasza lecskov007 hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Miert nem erdekel a B5, B7? Full leiras van hozza, KD mester mindent a szankba ragott. Azokat is meg lehet csinalni 50-60W-osra. Mellesleg hany ohmos hangsugarzokhoz kell? Ja ... es hasznalhatod a keresot itt es a google meg mindig a baratod Ird be hogy ST151 ... azt is meg lehet csinalni kisebb teljesitmenyure, ahhoz is van full epitesi leiras meg minden.
(#) szabi83 válasza lecskov007 hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Ha nem tetszik a B5, B7, ST151, akkor neked kizárólag a TDA7294 jöhet számításba

Bővebben: vagy ez
(#) lecskov007 válasza szabi83 hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Mondom IC--s nem kell.!
(#) szabi83 válasza lecskov007 hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Akkor tervez magad, mert egyik sem tetszik
(#) sound.man válasza lecskov007 hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Klikk Akkor építsd meg ezt Itt találsz hozzá leírást is
(#) lecskov007 hozzászólása Jan 5, 2008 /

XXVI §. Adminnak és moderátornak nem szólunk be, pláne nem durván. Hiába hisszük, hogy nekünk van igazunk, nincs. Ha mégis beszólunk, vállaljuk a következményeket, ami lehet egy enyhe rászólástól kezdve bármi, egészen a fórumról való letiltásig. Persze ha igazad van, akkor megsimogatjuk a fejedet és még esetleg meg is köszönjük.
(#) zoz11 válasza szabi83 hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Aki nem is akar erősítőt építeni annak mutathattok akármit is, úgy se lesz jó neki
(#) szamóca válasza lecskov007 hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Ezt a mélyreható hozzászólásodat kinek címezted?
Szerintem mindjárt díjjazzák is!
(#) Moderátor hozzászólása lecskov007 hozzászólására (») Jan 5, 2008

Ha neked ez kell, ám legyen.

Ettől neked lett rossz, nem NEKEM.

Viszlát!
(#) szabi83 válasza zoz11 hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

na igen, ebben van valami

[off]Amúgy nem vagyok ennyire szemétláda, de ami sok, azt jutalmazni kell
(#) sound.man hozzászólása Jan 5, 2008 /

Miről maradtam le?
(#) baloghz hozzászólása Jan 5, 2008 /

Nem akarom ezt a beszélgetést off topicba vinni, de
öööööö, ezt én sem értem! Ki szólt be kinek, és mivel? Lehet nekem nehéz a felfogásom, de kicsit nemnagyon értem....
(#) szamóca válasza sound.man hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Itt járt egy keméy csávó,oszt beszólt......de már nem.
(#) baloghz hozzászólása Jan 5, 2008 /

Jaaaa! Potty! A csillagok helyén gondolom nem csillagok voltak....
(#) Gaben92 hozzászólása Jan 5, 2008 /

Hali mindenki. Erősítőt szeretnék építeni. Én nem nagyon értek még az ilyesmihez, de szomszédom igen. Sok erősítőt csinált már, meg minden egyéb mást. Szóval lehet hogy hülyeséget fogok kérdezni. Na szóval: Vagy egy teljesen új erősítőt szeretnék 2*200W 8Ohmon, vagy pedig van itthon nekem 1 pár STK4024-es IC-m, és hogy esetleg ezekkel lehetne-e valamit kezdeni. Ehhez szeretnék kapcsolási rajzot kérni. Ha lehet valami olyasmit amiről tudjátok hogy jó. A többi már menni fog. Előre is köszönöm a segítséget!!
(#) aflmor válasza Gaben92 hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

STK4024=1X20W 23V POWER AMP
:yes:
(#) Gaben92 válasza aflmor hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Tudom, azért mondtam, hogy hülyeséget fogok kérdezni! Csak gondoltam hogy amilyen "megszállottak" vannak itt biztos tudnak kezdeni vele valamit!! Véletlenül került hozzám, egy UHER VG 30-as erősítővel együtt. Mellesleg nem tud valaki erről az erősítőről valamit? Az van ráírva hogy 200W, de nem nagyon akarok hinni neki!
(#) Directors hozzászólása Jan 5, 2008 /

Hy
Most TDA7294-es erősítőm van.Ha meglessz a B5-ös erősítő akkor halható lessz a változás, hogy mennyivel frankóbban szól mint a TDA?(SAL hangszórókal is?)
(#) Gery válasza Directors hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Hát én mnc-vel próbáltam a tda7294-et aztán ugyanezzel st151-et. Hát még ígyis ég és föld a kettő. A tranyós sokal de sokkal szebben átadja a hangokat, szebb magasak és méllyek is! :yes: B5-öm még nincs de hallanod kell a változást
(#) Gery válasza Gaben92 hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Hát ha kezdő vagy akkor nyugottan éptsd meg azt az stk-t ami van neked. Nemlehet egyből felhőkarcolóval kezdeni (ha már építettél nemeggyet akkor nemszóltam)
Ja és mire kéne 2x200watt :eek2: ? 2x100Watton már egy 20nm-es szobába szétmegy a fejed
(#) Gaben92 válasza Gery hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Szomszédommal építettem már egy párat, mert ő nagyon vágja az ilyesmit. Most egy Visonik 4303 szerelésén dolgozunk. Mire kéne 2x200Watt? Te a 2x100-at milyen hangszórókra kötötted?
(#) lamalas válasza Directors hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Mielott beleelned magad a nagy valtozasba az is hozzatartozik a tisztan latashoz, hogy ne varj akkora valtozast mintha egy sokol radio hangjarol mondjuk egy TDA7294-re ugranal. Minden relativ Nem beszelve arrol, hogy igen sokmindentol fugg mit es milyen mennyisegben hallasz ... elsosorban a fuledtol, de ezen tulmenoen meg szamos egyeb dologtol is. Viszont ha tranyos erositot akarsz, akkor csak biztatni tudlak a B5-re. Nekem tetszik, de ez nem jelenti azt, hogy masnak is tetszeni fog mert mint tudjuk izlesek es pofonok ...
(#) Carter válasza Directors hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Hali!
Én TDA7294ről váltottam VF2-re, hát ég és föld
(#) Gery válasza Gaben92 hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Nekem nincs 2x100Wattom. Egy 100Watt st151 lesz kocsiba, egy baromi jó és drága hangszóróval ami nagyonnagyot fog szolni az biztos
A kis 15nm-es szobámba meg egy 2x50Watt van mnc hangszórókkal. De a kis szobába már ezis akorát szól hogy maxin nemis lehet bírni sokáig
(#) lamalas válasza Carter hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Elnezest, ez nem a szemelyed ellen szol, de pont ez az amiben en ketelkedem ... hogy eg es fold. Ekkora kulonbsegek nincsenek ICs es tranyos erositok kozott. En a TDA2030 es a B5 kozott soha nem mondanam hogy eg es fold a kulombseg. Persze ahogy mondtam egy osszehasonlitas nagyon sokmindentol, sok korulmenytol fugg ... szoval minden relativ
(#) szamóca válasza Gaben92 hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Szia Gaben!
Önbizalmad az van! :yes: Kapásból egy 2x200-as, elsőre!
De anyagilag is jól el lehetsz engedve ha ilyet építesz(+a h.dobozok).
Ha meg nem, akkor meg egy 2x20-as.
Ne érts félre, mint mindenben, ebben is a fokozatosság elvét kell betartani, tehát kezd egy kissebb IC-s kapcsolással.
És ha már megy, jöhetnek a nagyobbak .

Itt keresgélhetsz köztük.
(#) Carter válasza lamalas hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Én ugy probáltam ki hogy egyik erősítőből kihúztam a hangfal kábelt és be a másikba. A TDA-val nekem az óriási gondom az volt hogy "hiányzott" a mélytartomány. Akkor lehet vmi hamisított TDA7294em volt
(#) Gaben92 válasza Gery hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Na nekem hangszóró ügyben 2x300W, és azért kellene egy jó erősítő, mert ha hangosan szólna, akkor torzít. De te mit ajánlanál? Most 2x300W mély+2x150W magas, de (jóval) később jön még mellé 2x150W középmély!
(#) Carter válasza Gaben92 hozzászólására (») Jan 5, 2008 /

Ez a hangszórók RMS terhelhetősége? Ha igen, akkor nem kispálya ...
Következő: »»   88 / 2517
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem