Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2293 / 3599
(#) pjg válasza szamóca hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

Ettől nem lesz baja.
(#) szamóca válasza pjg hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

Én se hittem el annak idején, hogy a break szétviszi az ízületeket....
(#) nagym6 válasza pjg hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

De ha elfelejti hogy kell vissszagabalyodni, akkor belegabalyodik.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
(#) glatzkrisztian86 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

Ha jól emlékszem a Rákóczi megálló után elengedheted a jármüvet de ott is csak a rázókö véd mert nyitott a pálya. A Wesselényinél van közös keresztező munkavezeték. A Tihamér utca és az Örs vezér tere Zuglói oldal között is van egy veszélyes kanyar te is ismered gondolom.
(#) SzervízMacska válasza glatzkrisztian86 hozzászólására (») Máj 21, 2014 /

Troli van a Király utcánál, meg a Podmaniczkynél, és a Baross utcát se felejtsem ki. De ezer más okból is lehet valamelyik megálló környékén lassúmenet elrendelve, még troli sem kell hozzá - csak elsőre az jutott az eszembe. Biztosan van szakasz, ahol neki lehet engedni, de mivel ott nincs vonalismeretem, inkább nem találgatok. Egyébként a Füredi úti ívben, amit említettél, csak néhány éve van 25-ös sebességkorlátozás, azelőtt lehetett 50-el hasítani.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
(#) Gery78 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Ma az 1-es villamos vonalán megint hullámvasút alakult ki. A melegtől kitágult a sín és kijött a helyéből. Nagyon ráfér már arra a vonalra a felújítás. Úgyhogy volt egy kis sétám a Stadionig, még az a szerencse, hogy nem messzebb történt. Az Egressy út és a Stadion között alakult ez ki. Pont ma néztem, hogy milyen rossz állapotban van az a vonal. A beton sok helyen töredezett, megsüllyedt, a sínek tropák.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2014
(#) SzervízMacska válasza Gery78 hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Kíváncsi leszek, hogy az új technológia amit most csinálnak például a Kőrösi Csomán a klasszikus nagypaneles helyett, mit szól majd a kánikulához? Amit megfigyeltem, a sínszálak keresztmetszete jóval kisebb a régieknél. Azért jó dolgokat is csinálnak. Példaként említeném a 2-es vonal márciusban átadott Kossuth téri szakaszát, ahol az összes ívbe automatikus nyomkarima kenő szerkezetet építettek. Ez másfelől egy üzenet is, hogy még sokáig ott fognak járni az öreg csótányok...
(#) Gery78 válasza SzervízMacska hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Milyen lesz ez az új technológia? A nagypaneles mit jelent? Hogy ilyen nagy betontáblákon fekszenem a sínek? Gondolom a 2-es vilinek nosztalgiaértéke lesz. De miért kell kenni a nyomkarimát? Amúgy az micsoda? Azért kérdem mert nem vagyok vilivezető.:-d
(#) SzervízMacska válasza Gery78 hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

A nyomkarima a kerékabroncs azon része, mely a sínen tartja a kocsit. Én se vagyok pályamunkás, de konyhanyelven kb. Nem villamos, de itt elég jól látszik. Kenni meg azért szokták, mert az élesebb kanyarokban a centrifugális erő hatására az ív középpontjától távolabbi oldalon elég szépen tudja forgácsolni a sínfej belső oldalát. Igazából itt a sín belső felét zsírozzák, de létezik villamos már, ami ténylegesen saját magának keni a nyomkarimáit. Pesten ezt csak a kombínó tudja. A nagypanelt eltaláltad. Ott az egyes vonalán is pont ilyen van, ahonnan gyalogoltál. Maga a pályaépítés most úgy zajlik, hogy a levegőben kibejlagolt sín alá berakják a betonvasalatot, jól körbe zsaluzzák, aztán jön a mixer és beönti betonnal. Valahogy így. A kettes vonalon is ezt a módszert alkalmazták...
(#) sooty válasza Gery78 hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Jó napot kívánok, ez itt a villamosmérnök oktatás? ( Ahogy öregapám mondta: Mi vagy te fiam? Villamosmérnök? Na, én meg nem ülnék fel arra a villamosra, amit te terveztél! )

villamos.jpg

(#) nagym6 válasza sooty hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Ilyen kis "dombon" már nem tud átmenni a villamos?
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2014
(#) pilotitalia válasza pjg hozzászólására (») Máj 22, 2014 / 1

Szia!
Mihamarabbi gyógyulást kívánok
(#) pucuka válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Lehet, hogy csak nálunk ilyen finnyásak. Egyszer Brünnben láttam, hogy a Tátrák úgy mentek a kockakövön, csak úgy füstölt. Még csak nem is lassítottak. Igaz, azok régebbiek voltak.
(#) gkari válasza pucuka hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Amikor még a Thököly út is kockaköves volt, és a 44, és 67-es vilik jártak, ott is sok helyen volt ez látható.
(#) Norberto válasza sooty hozzászólására (») Máj 22, 2014 /

Ennek mi is szemtanúi voltunk (autóból), nem semmi látvány volt!
(#) lukacsp válasza pjg hozzászólására (») Máj 23, 2014 / 1

Legjobbakat Kolléga! Mielőbbi felépülést kívánok!
(#) jani1987 hozzászólása Máj 23, 2014 /

Idézet:
„Az 5 ingyen belépő nyertese:
-Kiss Imre
-Barabás Tímea
-Márkuj Zoltán
-Apai János (ez vagyok én)
-Krucsó Judit
Gratulálunk!”

Este diszkó Komádiba. De jó, hogy most az egyszer nem kell fizessek.
(#) nagym6 válasza jani1987 hozzászólására (») Máj 23, 2014 /

Akkor öten már biztosan lesztek. De remélem lesznek még bőven lányok, fiúk pedig csak a három nyertes. Azok is harcképtelenre "józanodva". Akkor Tiéd a terep.
(#) jani1987 válasza nagym6 hozzászólására (») Máj 23, 2014 /

Ámen. 10-től lesz hajnal 4-ig. Mindjárt indulok is, csak pár dolgot odakészítek (kaja, innivaló stb).
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2014
(#) zenetom hozzászólása Máj 24, 2014 /

Sziasztok!
Budapesten hol lehet rendkívül olcsóért befőttesüvegeket kapni?
Kb. 2-5 literesekről lenne szó (illetve pár decisek).
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2014
(#) jani1987 hozzászólása Máj 24, 2014 /

Hajdúszoboszlón "ócó" albérlet kellene sürgősen ha a héten felvennének. Van aki tud segíteni?
(#) BarnaPili hozzászólása Máj 24, 2014 /

Ma reggel hatkor mire ébredek? Egy szemben lakó idős hölgy (Rikácsné... ),aki ilyenkor éli ki a közösségi életét.Beszélget max hangerőn,majd mikor befejezte,porszívózik,és utána rögtön POROLJA is a szőnyeget.A két háztömb között pattognak a hanghullámok.Nyitott ablaknál próáljon mag az ember aludni...Várom már a költözést a kertes házba.
(#) pjg válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Ott fűnyíróra, flexre és kutyára fogsz.
(#) BarnaPili válasza pjg hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Vagy az új szomszédok... Flexem van,fűnyíró is kell,kutya meg megintcsak.
(#) nagym6 válasza BarnaPili hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Előbbiekhez jön még a tömény tehén, disznószag bizonyos szélirányban, ősszel állandó füst a levelek eltüzelésével, téli füstölés a fatüzelések miatt, asztalosműhelyből hajnaltól éjfélig fűrészgépek gyönyörű hangja, stb. stb. "Rikácsné" sehol sincs a faluhoz képest.
(#) Hp41C válasza zenetom hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

370 ml -es és 720 ml -es van bőven.
(#) Remci válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Huh, nálunk már nincs. Elköltözött
(#) nagym6 válasza Remci hozzászólására (») Máj 24, 2014 /

Csak nehogy rosszabb jöjjön helyette. Mert én is örültem egyszer régen elköltözésnek. Utána visszasírtam.
(#) zenetom válasza Hp41C hozzászólására (») Máj 25, 2014 /

Közben már nem aktuális, de köszi
(#) pjg hozzászólása Máj 25, 2014 /

Következő: »»   2293 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem