Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Én se hittem el annak idején, hogy a break szétviszi az ízületeket....
De ha elfelejti hogy kell vissszagabalyodni, akkor belegabalyodik.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
Ha jól emlékszem a Rákóczi megálló után elengedheted a jármüvet de ott is csak a rázókö véd mert nyitott a pálya. A Wesselényinél van közös keresztező munkavezeték. A Tihamér utca és az Örs vezér tere Zuglói oldal között is van egy veszélyes kanyar te is ismered gondolom.
Troli van a Király utcánál, meg a Podmaniczkynél, és a Baross utcát se felejtsem ki. De ezer más okból is lehet valamelyik megálló környékén lassúmenet elrendelve, még troli sem kell hozzá - csak elsőre az jutott az eszembe. Biztosan van szakasz, ahol neki lehet engedni, de mivel ott nincs vonalismeretem, inkább nem találgatok. Egyébként a Füredi úti ívben, amit említettél, csak néhány éve van 25-ös sebességkorlátozás, azelőtt lehetett 50-el hasítani.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2014
Ma az 1-es villamos vonalán megint hullámvasút alakult ki. A melegtől kitágult a sín és kijött a helyéből. Nagyon ráfér már arra a vonalra a felújítás. Úgyhogy volt egy kis sétám a Stadionig, még az a szerencse, hogy nem messzebb történt. Az Egressy út és a Stadion között alakult ez ki. Pont ma néztem, hogy milyen rossz állapotban van az a vonal. A beton sok helyen töredezett, megsüllyedt, a sínek tropák.
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2014
Kíváncsi leszek, hogy az új technológia amit most csinálnak például a Kőrösi Csomán a klasszikus nagypaneles helyett, mit szól majd a kánikulához? Amit megfigyeltem, a sínszálak keresztmetszete jóval kisebb a régieknél. Azért jó dolgokat is csinálnak. Példaként említeném a 2-es vonal márciusban átadott Kossuth téri szakaszát, ahol az összes ívbe automatikus nyomkarima kenő szerkezetet építettek. Ez másfelől egy üzenet is, hogy még sokáig ott fognak járni az öreg csótányok...
Milyen lesz ez az új technológia? A nagypaneles mit jelent? Hogy ilyen nagy betontáblákon fekszenem a sínek? Gondolom a 2-es vilinek nosztalgiaértéke lesz. De miért kell kenni a nyomkarimát? Amúgy az micsoda? Azért kérdem mert nem vagyok vilivezető.:-d
A nyomkarima a kerékabroncs azon része, mely a sínen tartja a kocsit. Én se vagyok pályamunkás, de konyhanyelven kb. Nem villamos, de itt elég jól látszik. Kenni meg azért szokták, mert az élesebb kanyarokban a centrifugális erő hatására az ív középpontjától távolabbi oldalon elég szépen tudja forgácsolni a sínfej belső oldalát. Igazából itt a sín belső felét zsírozzák, de létezik villamos már, ami ténylegesen saját magának keni a nyomkarimáit. Pesten ezt csak a kombínó tudja. A nagypanelt eltaláltad. Ott az egyes vonalán is pont ilyen van, ahonnan gyalogoltál. Maga a pályaépítés most úgy zajlik, hogy a levegőben kibejlagolt sín alá berakják a betonvasalatot, jól körbe zsaluzzák, aztán jön a mixer és beönti betonnal. Valahogy így. A kettes vonalon is ezt a módszert alkalmazták...
Jó napot kívánok, ez itt a villamosmérnök oktatás? ( Ahogy öregapám mondta: Mi vagy te fiam? Villamosmérnök? Na, én meg nem ülnék fel arra a villamosra, amit te terveztél! )
Ilyen kis "dombon" már nem tud átmenni a villamos?
A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2014
Szia!
Mihamarabbi gyógyulást kívánok
Lehet, hogy csak nálunk ilyen finnyásak. Egyszer Brünnben láttam, hogy a Tátrák úgy mentek a kockakövön, csak úgy füstölt. Még csak nem is lassítottak. Igaz, azok régebbiek voltak.
Amikor még a Thököly út is kockaköves volt, és a 44, és 67-es vilik jártak, ott is sok helyen volt ez látható.
Ennek mi is szemtanúi voltunk (autóból), nem semmi látvány volt!
Legjobbakat Kolléga! Mielőbbi felépülést kívánok!
Idézet: „Az 5 ingyen belépő nyertese: -Kiss Imre -Barabás Tímea -Márkuj Zoltán -Apai János (ez vagyok én) -Krucsó Judit Gratulálunk!” Este diszkó Komádiba. De jó, hogy most az egyszer nem kell fizessek.
Akkor öten már biztosan lesztek. De remélem lesznek még bőven lányok, fiúk pedig csak a három nyertes. Azok is harcképtelenre "józanodva". Akkor Tiéd a terep.
Ámen. 10-től lesz hajnal 4-ig. Mindjárt indulok is, csak pár dolgot odakészítek (kaja, innivaló stb).
A hozzászólás módosítva: Máj 23, 2014
Sziasztok!
Budapesten hol lehet rendkívül olcsóért befőttesüvegeket kapni? Kb. 2-5 literesekről lenne szó (illetve pár decisek). A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2014
Hajdúszoboszlón "ócó" albérlet kellene sürgősen ha a héten felvennének. Van aki tud segíteni?
Ma reggel hatkor mire ébredek? Egy szemben lakó idős hölgy (Rikácsné... ),aki ilyenkor éli ki a közösségi életét.Beszélget max hangerőn,majd mikor befejezte,porszívózik,és utána rögtön POROLJA is a szőnyeget.A két háztömb között pattognak a hanghullámok.Nyitott ablaknál próáljon mag az ember aludni...Várom már a költözést a kertes házba.
Vagy az új szomszédok... Flexem van,fűnyíró is kell,kutya meg megintcsak.
Előbbiekhez jön még a tömény tehén, disznószag bizonyos szélirányban, ősszel állandó füst a levelek eltüzelésével, téli füstölés a fatüzelések miatt, asztalosműhelyből hajnaltól éjfélig fűrészgépek gyönyörű hangja, stb. stb. "Rikácsné" sehol sincs a faluhoz képest.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2014
Huh, nálunk már nincs. Elköltözött
Csak nehogy rosszabb jöjjön helyette. Mert én is örültem egyszer régen elköltözésnek. Utána visszasírtam.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |