Fórum témák
» Több friss téma |
Ez tenyleg csak panelcserevel javithato.
Ideiglenesen talan segiteni lehet rajta, ha a foliakabelt erosen ranyomod az uvegre, de ez csak ideig-oraig segit. Es hat szetszedni sem egy leanyalom. A legegyszerubb, ha siman csereled (regi laptop kijelzoket szinte ingyen dobjak utanad a bontokban), ha nem megy, akkor valami olyan feladatra hasznald a laptopot, ami nem igenyel tul aktiv kepernyozest (letoltes, zenelejatszas).
Annyira nem zavaró szerintem, pláne, hogy nem mindennapi használatra lenne a gép, viszont utánajárok, hátha találok bele egy cseredarabot, ha már darabokra szedtem az egészet. Nem tudom mennyire számít reklámozásnak, nem szeretném a fórum szabályait megsérteni, de van esetleg valami olyan hely, ahol több eséllyel találok bontott laptopokat/gépeket? Budapest és Szabolcs megye is szóba jöhet.
Sziasztok! Nekem egy Msi 640cx laptopom van! Este még filmet néztem rajta gyönyörűen működött nem melegedett aznap pasztáztuk a procit és a videó kártyát, kitakarítottuk! Ma reggel már nem adott képet a kis ledek villogtak rajta. De már a dvd írót sem nyitotta ki! Nem volt töltőn hagyva! Gondoltam az a baj 1órát töltöttem és semmi! Ugyan ez! Próbáltam úgy is h az akut kivettem és és úgy dugtam be a töltőt és ez sem hozott javulást! Van ötletetek? Előre is köszönöm!
Üdv! Kérdésem lenne, hogy miért van eltérés két azonos típusú asus k53sv rev 3.0 laptop alaplap között és helyettesíthető e a két alaplap egymással? A képen bejelöltem az eltérést (más eltérés nincs, proci foglalat, csatlakozók, rögzítési pontok és minden egyébb stimmel).
Nyugottan helyettesítheted szerintem. BIOS chip csak elvan fordítva. Gyártanak olyan alaplapokat aminek nincs teljes chip"felszerelése", de atól mukodik.
A nem teljes chip "felszerelésűt" betéve mihelyt a tápot csatlakoztatom a gép bekapcsol, felpörög a vinyó aztán leáll és nem csinál semmit a gép (mint ha nem bootolna be), fekete a képernyő, viszont az akksit tölti, ha hosszan nyomom a bekapcs gombot akkor leáll viszont pár másodperc múlva magától újraindul. Akksiról nem indul újra csak, ha megnyomom a bekapcs gombot azonban akkor sem történik semmi azon kívűl hogy a ledek felvillannak (a töltés jelző a caps look led világít a vinyóé csak felvillan aztán elalszik) és fekete marad a képernyő.
Proci nélkul, RAM nélkul, vinyó nélkul mit produkál?
vinyó, ram nélkül ugyan azok a tünetek.
proci nélkül egy halk "pattanás" hallatszik valószínüleg a hangszóróból.
Az túláramot kapott egy áramszünetet követően és valószínűleg meghalt, azzal se kép se hang (abszolult semmit nem csinál, még csak a ledek sem villannak fel).
Nem, ha labortápról adok áramot akkor is ugyan ezek a tünetek.
Kulso monitorral sem produkál semmit? Mennyi az áram felvétele bekapcsoláskor?
csak hdmi kábelem van itthon, azon keresztül nem produkál semmit. Az áramfelvételt nemsokára megnézem.
Ha több ideig hagyom bekapcsolva és melegszik akkor viszont a ventilátort vezérli és elkezd hűteni.
Azt ha jól tudom a BIOS kezeli. Nagyon érdekes. A képernyo csatlakozói jól vannak ? Esetleg a túláram nem vitte át a másvilágra azt is? Esetleg inverter?
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014
Igen, rendben lévőnek tűnnek a csatlakozók.
Nem értem, ha rádugom a tápegységét miért indul el azonnal, anélkül hogy megnyomnám a bekapcsoló gombot és ha kikapcsolom miért indul újra magától és ezt csak ha tápra van kötve akksiról nem indul el magától. Másik tápegységgel is próbáltam és ugyan azt csinálja.
Húzd le róla a képernyo kábeljét/ha van tobb mindet. Úgy is?
Ugyan az (ha lehúzom a képernyőt). Ha lehúzom a bekapcsoló panel szalagkábeljét akkor is bekapcsol magától.
Akkor ott nincs valami rendjén. BIOS resetelés esetleg?
Próbáltam kivenni az elemet, de semmi sem változott utána.
Gondolom a lap az e-bay-rol van. Esetleg pénzvisszatérítés, vagy csere?
Nem az ebay-ről van, itthonról vásároltam egy másik gépből lett kivéve aminek a kijelzője összetört.
És abban a gépben mukodott? Egypár jó minosegu kepet feltehetnél róla.
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2014
Állítólag igen. Mit fényképezzek le (alaplap)?
Mindent, akár tobb képet is csinálhatsz. Esetleg a régirol is. Hátha meglát valaki valamit.
Készítettem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |