Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Idézet: Ne úgy is, hanem csakis úgy próbáld! Az SPI mekkora frekvenciával nyomja ki az adatokat? „Szia, próbáltam úgy is”
Alapbeállítás, szóval gondolom 4Mhz a 16Mhz-es nano-n.
Próbáltam frekvenciát, datamode-ot is állítani, semmi változás.
Megvan mi volt a baj:
SPI.transfer(0); helyett először SPI.transfer(0x11); -et kell küldeni, így már minden oké. Viszont a miértet nem értem. Valaki elmagyarázhatná egy magamfajta amatőrnek. Előző két hozzászólásomat modi nyugodtan törölje.
Ezt hogy érted ?! "Véletlenszerűen" beírtad a 0x11-et ? Mert ha igen, akkor nagy mázlista vagy, ha nem, akkor mi alapján ( mert akkor az az oka ! ) ?!
Neten keresgéltem, és az egyik tutorialban nem "0"-t küldtek, hanem "0x11"-et, gondoltam kipróbálom. De ahogy láttam, másnak működött az is amit először belinkeltem ide.
Nézd meg az általad belinkelt adatlap 5.2-es ábráját és értelmezd a 0 kódra ...
Nagyon a felszínt kapargatom, 0 = nem hajt végre semmilyen parancsot?
Egy gyors ábra értelmezésért hálás lennék.
Én úgy láttam egy gyors átnézést követően ... !
Szia. Köszönöm szépen a fáradozásod! Azóta én is beleraktam a sípolást, teszteltem is már vele akksit, szuperül működik! Nagyon király ez az Arduino. Akár még a Fet-es műterhelésem is szabályozhatnám vele, hogy fix teljesítmény legyen feszültségtől függetlenül eldisszipálva, monitorozással, USB kapcsolattal... A lehetőségek tárháza végtelen. Egyszerűen ámulok, tényleg.
Idézet: „SPI.transfer(0x11); -et kell küldeni, így már minden oké.” A 0x11 felső 4 bitje (0x10) szerint így C1=0 C0=1 ami a write parancsnak felel meg A 0x11 alsó 4 bitje (0x01) szerint így P1=0 és P0=1 ami a 0. potmétert választja ki (itt csak az van). Tanulság: néha az adatlapot is érdemes megnézni.
Köszönöm a részletezést, sokat segít.
Sajnos így autodidakta módon elég nehézkesen megy a tanulás, néztem az adatlapot, de értelmezni egyenlőre csak töredékét tudom. A neten pedig nem nagyon találtam még kezdők számára értelmezhető leírást hozzá.
Sziasztok!
Van egy kódom, ami tökéletesen működik, de át szeretném kicsit írni.
Azt szeretném, hogy egy kapcsolóval felül tudjam írni, akármilyen állapotban van. Ez a kapcsoló egy középállású kapcsoló lenne, és két analogpinre menne és lehúzná őket, amikor oda kapcsolom. Úgy gondoltam, hogy az egész void loop részt elseifbe teszem, és egyik állítás: pl A2 == 0 akkor bekapcsolja a ledeket, másik: A3 == 0 akkor kikapcsolja, és a harmadik, hogy A2 == 1 && A3 == 1 akkor pedig a mostani void loop fut le. Ez így megoldható? Vagy van jobb ötlet?
Üdv fórumtársak!
Biztosan emlékeztek rá, kértem segítséget a PT2313-as icvel kapcsolatban. Olvasgattam ezt-azt, kigyűjtöttem az ic műveleteihez a bináris kódokat. Találtam libraryt is ehhez ai ichez. Valaki, akinek rengeteg szabadideje van ( persze ilyen nincs ),tudna rám szánni pár emailt, hogy valami úton módon el tudjak indulni a programmal az említett ichez? Tudom hogy csekély arduinos tudással szinte lehetetlen ezt teljesíteni számomra, de szeretem a kihívásokat és nem mellesleg egy karácsonyi ajándék mozgató rugója lesz ez az ic. Ha valaki tényleg tudna és szeretne segíteni, az email címem az adatlapomon. Előre is köszönöm!
Sziasztok!
Szeretném komolyabban foglalkozni az arduinoval, de szükségem van egy kis segítségre, hogy meg tudom e valósítani vele az elképzelésem. Szóval, arról lenne szó, hogy az arduino vagy arduino nano alkalmas e arra, hogy számítógépen megírt program ( gondolok itt egy saját, grafikus felületű c programra ) segítségével interaktívan tudjam vezérelni az arduinot, amely később ledeket, reléket, motorokat vezérelne. Próbáltam utánanézni a dolognak, de nem egyértelmű a helyzet. Ahogyan én tudom, az arduinonak van egy saját program IDE felülete. Itt megírom a programot, majd feltöltöm rá és ott lefut. Ugye mint egy pic esetében. De nekem fontos lenne, hogy közvetlenül tudjam vezérelni. ( Itt olyan eszközre gondolok mint az USB EXPLORER ) Megoldható ez a fajta programozás ezzel az eszközzel? Válaszokat előre is köszönöm!
Az Arduino Firmata firmware az egyik lehetőség. Bővebben: Link
Vezérlésre akár a Processing is használható. De bármilyen alkalmazást írsz az Arduinora, az az USB-soros kapcsolat segítségével kommunikálhat a PC-vel, s akkor csak rajtad ál, hogy milyen protokollal milyen vezérlést valósítasz meg.
TDA7313-hoz találtam egy Arduinora írt sketchet, amit mellékelek is. Betöltöm a programba, ellenőrzöm, de hibát ír ki alul. Mit változtassak rajta?
Szia.
Ez úgy néz ki, mintha csak a program alapját tartalmazná, de sehol sem látok loop-ot. Ez csak tényleg a magja a vezérlésnek, erre még kell a kijelzés, meg az adatbevitel, amit neked kell megírnod.
Tudnátok EBAYrol linkelni nekem Arduino (vagy replikát) ami olcsó, free shipping. Eleg sok verzio kering,es azok kozott is tobb a valtozat...
szoval tudnatok lineklni egyet amit nyugott szivvel rendehetem? A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
Sziasztok!
Hogy kell megcsinálni azt, hogy sorosporton keresztül beállítsak értékeket? Ez egy tápegységemnek állítaná be a korlátait. De nem csinálja, nem ad értéket. Hol hibázom?
Olcsón, gyorsan, jól.
Hát, ebből ideális ha 2-t választhatsz.... Sokszor jó ha egyet.... Tapasztalat: nézz ki 3 eladót, rendelj 3-tól.... Aug. vége/szeptemberre itt van. Működik is. És nrm is lesz hibás/kontakthibás.... Amúgy az Arduino az kb. 10-12 féle alappanelt jelent... De hogy mit _ne_: Dezinformáció - a megtévesztés művészete Egy Ebay rendelés története.... A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2014
Én már jó pár arduino-t rendeltem ebayen, nekem a polida2008 eladó termékei mindig tökéletesen működtek.
Leginkább nano v3 és mini pro klónt használok. Tavir-AVR linkben a legelső képen is látszik, hogy nem Atmega328P szerepel az ebay termék leírásban, hanem Atmega8a szóval a vevő nézte be a dolgot, erre figyelni kell. Nano A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2014
Bővebben: Link Én ezt rendeltem, tökéletesen működik, 328-as AVR-rel van szerelve, 3-as verziójú Board, ATMEGA16U2 felel az USB kommunikációért. A kábel is elég jó minőségű.
Nanao esetén jópár van hibás/hamis FTDI chippel szeretlen. Win7/Win8 x64 alatt nem mennek... 32 bites rendszer alatt OK.
Sziasztok!
Arduino Mega 2560 R3-al rendelkezem, és szeretnék csinálni egy ilyen kis ház vezérlő rendszert. A lámpákat, egyéb eszközöket relé kapcsolgatná, a hőmérsékletet, fényerőt pedig külömböző érzékelők mérnék. Nem egy bonyolult dolog eddig. A probléma ott kezdődik, hogy mindezt telefonnal, tablettel, számítógéppel szeretném irányítani. Ehhez gondolom egy Ethernet Shield, vagy egy WiFi Shield kellene, hogy létesítsem a kapcsolatot. Ehhez találtam tutorial videókat interneten, de nekem ez nem elég. A legjobb egy grafikus weboldal lenne számomra, még ez sem lenne baj, mert értek a html, css, php, és egyéb webdesigner dolgokhoz, csak össze kellene kapcsolni. Ez a baj. Ehhez nem értek. Ebben szeretnék segítséget kérni. Megoldható, vaga keljek fel, és szálljk vissza a földre? A válaszokat előre is köszönöm!
Jó pénzért minden megoldható
Itt szerintem senki sem fog neked ilyet csinálni. Próbálkozz freelancer oldalakon. Szerintem...
Nem csinálni kellene, csak megmondani, hogy én mit csináljak
Arduino + Ethernet + Web temara mar sok kesz projekt van. Ha a PHP, HTML megy akkor nem lesz gondod a felulettel. Alap progik vannak sot ha jol tudom az ethernet library alapbol tartalmaz egy kis egyszeru web interface-t ahol peldaul latod az analog portokat. Es ha jol emlekszem van olyan peldaprogram is ahol io portokat tudsz vezerelni. A tobbi ezek utan mar arduino es html programozas kerdese. Ezt csak akkor van ertelme igy csinalni ha magad akarod kitaposni. Ha mast akarsz megkerni ra akkor inkabb ott van rengeteg kesz eszkoz ami erre valo. Nekem is van itt Arduino + Eth shield + LCD + web szerver + analog port + par IO vezerlesre alkalmas HW osszerakva csak, hogy hol a forraskod azt nem tudom. Majd atturom a NAS-t. Valahova biztos lementettem.
Aztan van olyan Andoid-os projekt is ami egy arduino + eth shield es Andoid-os telorol tudsz portokat ki vagy be kapcsolgatni. De ennyit tud kb. Celszeru akkor az egeszet inkabb web alapon mert akkor platform fuggetlen es akkor tok mindegy, hogy mirol akarod vezerelni. WiFi Shield mar egy komolyabb projekt en inkabb a vezetekes megvalositast ajanlom kezdesnek. Szerintem vegyel egy WiFi shield-et es kezdjed el tanulmanyozni. Nezd meg a peldaprogikat hozza es a rengeteg neten fellelheto projekteket is kiprobalhatos. Soknak megosztjak a forraskodjat. Arra figyelj, hogy olyan shield legyen ami Mega R3 kompatibilis. A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2014
Köszönöm szépen! A probléma inkább a volt, hogy a php-val milyen formátumban mentsem el az adatokat(pl.:txt), hogy azt az arduino kezelje. Gondolom a honlapot (php forráskód, grafikai elemek) az ethernet shield-en kellene tároli, azon belül is az sd kártyán.
Na akkor a gondod nem ott lesz. Az arduino azt kezel amit programozol, hogy kezeljen. A tarolast jol mondod, de a programozas reszenek a megertesehez tovabbra is azt mondom, hogy vegyel egy ethernet shieldet mert akkor hamar kitisztul, hogy milyen iranyban kellene elindulnod. A peldaprogrambol azt is meg lehet erteni, hogy hogyan jut el az adat a mikrokontrollerhez a bongeszobol.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |