Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
Kis segítséget szeretnék kérni. Adott egy Quanta EW3 alaplap. A készenléti feszültségeket előállító MAX1999 pár másodperc után jelentősen forrósodik, az 5V helyett 1,5,-4,5V közötti ingadozó feszültségeket mérek, a 3,3V helyett csak 1,2-1,9V-ot. Peiodikusan ingadozik le fel mindkét feszültség. Az always ágakon és a kapcsoló Fet-eken zárlatot a földhöz képest nem mérek. 200 ohm-nál nagyobb az ellenállás a földhöz képest. Elképzelhető hogy hibás a MAX1999?
Siman elkepzelheto de nem 100%. Szkopon mit latsz a FET-ek vezerlo labainal (gate)?
A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2014
Szkópot nem szedtem elő, egyenlőre csak ellenállásméréssel keresgélek.
Normális érték az ha a 3V-S5 táp a földhöz képest 30 ohm?
Semmilyen szempontbol sem normalis. Hol mered?
Szerk: elbizonytalanodtam de a rajz alapjan is alacsonynak talalom az a 30Ohm-ot. Emeld fel elobb a tekercsek egyik felet es nezd meg, hogy ugy stabil e a tap. A szkopot meg szedd elo mert azert van En azt mondom egyelore emeld fel az a tekercset amelyiken alacsony az ellenallas. Utana nezd meg, hogy a tap indul e. Ha most szkoppal nezted volna akkor rogton latnad a pulzalast es azonnal tudnad, hogy mit kell levalasztani. Ez csak jo tanacs nem kotekedes. De kar nem hasznalni a szkopot ha van. A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2014
A kapcsolási rajz 26. oldalán, a PQ15 poziciószámú IC 3. lábán mértem. Még arra gondoltam, kiemelem ezt és megnézem így a készenléti tápot, ha így jó akkor ebben az ágban lesz a zárlat, ha így sem jó akkor kuka a lap mert nincs ilyen MAX vezérlő IC-m.
Bocs közben asszony rávett a vásárlásra, igy most állok neki a további munkának.... persze csak egy sör után..
Sajnos a MAX1999 a hibás. Leválasztottam az áramköröket róla igy stabilan tartja a feszültségeket, de sajnos nem jót.
5V helyett 2,8V, 3V helyett 1,9V és durván forrósodik.
Tanulságként:
Laptopomba memóriát bővítettem, használtat vettem vakerán, mert jóval olcsóbb (csak megvenni!). Furcsán működött, majd 1 hónap múlva teljesen bedöglött. Hülye fejemmel újra használtat vettem olx-en, ez már első pillanattól rossz. Eladók nem elérhetők. A kettő együtt 10e. Ft. a kukáé. Így is lehet járni használt memória vásárlással. Úgy látszik az elromlottat nem eldobják, hanem eladják. A hozzászólás módosítva: Júl 29, 2014
Én eddig internetrol használtan nagyon sok mindent vettem (RAM, CPU, GPU, mobil, vérnyomásmero, bicaj) és azóta kifogástalanul mukodik. A legnagyobb tétel A HD7850-es grafukus kártya volt 90€-ért, mukodik 100%-osan már egy hónapja. Igaz én Szlovákiában lakom, a gpu-t elhozta autóval 50 km-rol, még akarta is hogy kipróbáljam nálam, de láttam rajta hogy nincs értelme. Használt cuccokat énis adom el, amire már nincs szukségem, de tudom hogy másnak még jólenne. Csakis úgy adom el hogy megmondom az állapotát.
Én is vettem sok különféle használt dolgot amik jók, de egymás után kétszer így járni a hibás rammal.
2GB DDR2 667MHz. Most itt a HE-n egy kolléga kinál hasonlót, ha jó bele, akkor megvan.
Üdvözlet,
van egy Dell D630 tipusú laptopom, amin tönkrement a bekapcsoló gomb, hogyan tudnék beforrasztani egy kapcsolót?
Szia. Most ez a kerdes valojaban mire vonatkozik? Hogyan kell forrasztani? Vagy hogyan kell kiforrasztani? Vagy szetszedni? Vagy mi vagy?
Igazából, hogy az alaplapon hova kéne forrasztani egy kapcsolót, vagy vezetékeket, vagy valamit, amivel be tudom kapcsolni.
Bios-ban csak időzített bekapcsolás lehetséges.
Gondolom oda kéne forrasztani ahol az eredeti volt , annak a helyére .
Az a baj, hogy a billentyűzetben van a kapcsoló, ami az alaplapon lévő csatlakozóba csatlakozik.
Ide csatlakozik 3 hangerő beállító és a bekapcsoló.
Na jó de a bekapcsoló gomb az a billentyűzethez tartozik , vagyis egybe van építve a billentyűzettel , vagy külön van egy nyomógomb a billentyűzetben.
Szereintem kapjal le hozza egy kapcsrajzot es azzal mar sokkal egyszerubb megtalalni. Nyilvan a KBC-hez megy a bekapcs gomb es testre huzza a 3V-os jelet a KBC-tol. Sokszor itt meg van egy ellenallas vagy valami amihez jol tudsz forrasztani. Most nem tudok rajzot feltolteni mert masik geprol vagyok.
Minden esetre a POWER_SW-re kell az eggyiket. Másikat nemtudom. Vagy mínusz-ra, vagy 3,3 voltra. Majd a hozzáértok megmondják.
Jobb alsó sarokba igen nagy betűvel írja hol a bekapcsoló gomb R241 c239 közös pontja és a gnd ide kösd.
Sziasztok,
Adott egy alaplap, mely tápra kapcsoláskor elindulna, de megáll. A ventilátorok megmozdulnak, de a táp szakít. 2 LED visszajelzés, amire azt írja a HP, hogy ventilátor vezérlés. Cserélve voltak, nem hozott sikert. Látszólag nem látok púpos kondenzátort. Melyik felelhet vajon ezért a feladatkörért ? A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2014
Szerintem ne igy indulj el. Siman meregesd vegig testhez kepest az osszes fojtot/tekercset aztan ahol nagyon gyanusan alacsony az ellenallas (zarlat kozeli ertek 1-2-3Ohm) akkor azon a vonalon indulj el. Testhez kepest nezegesd a kulonbozo tapvonalakat. Valahol lesz ott egy nagy zarlat szerintem. Ha a vantillator vezerlessel lenne baj akkor az Ohmikus vizsgalattal biztos, hogy kitudod deriteni. De szerintem nem errol lesz szo.
Ezek a kondik nem fognakmar ugy puposodni mint a regiek. Ellenben van belule annyi a lapon, hogy semmikeppen nem szabad kizarni, hogy lehet koztuk hibas. De ezt azert egesz jol ki lehet merni. Mivel errol a laprol nem hiszem, hogy konnyu lenne schematikus rajzot szerzni igy azt mondom, hogy ezek utan a meresek utan ha nem derul ki akkor csakis akkor kuzdjel vele ha megeri. Ez melyik HP server/workstationban volt? A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2014
Szia!
Ugye nem így indítottad volna el? PWM-es ventiket tettél rá? Korábban működött? Nem zárlatos véletlenül az alaplap valamelyik része? Én már jártam úgy, hogy a déli híd zárlatosodott be és emiatt hasonló jelenségeket produkált egy másik fajta alaplap.
Én gyanakodnék a tápra is... Ha ez egy rackbe szerelhető "lapos" szerver, szerintem simán lehet táphibás is, amennyit ezek mennek. Így megnézve egész jó cucc, SATA-s és ha jól látom ez Xeonos, vagy olyasmi, nem egy olcsó játék. (lehet hogy tévedek). Ezek solid kondik, 10évet szerintem ki kéne bÍrniuk de amint tomipap emlÍtette, lehet köztük hibás.
Szerintem ez inkabb workstation lap. XW6600-bol vagy ilyesmi. Nem mai darab DDR2 ram stb. Ma mar nem tul ertekes dolog. A komplett workstation ara lehet kb 40.000Ft. Aramtemeto...
A hozzászólás módosítva: Aug 14, 2014
|
Bejelentkezés
Hirdetés |