Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Arduino
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Lapozás: OK   80 / 852
(#) GPeti1977 válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Ha naplofile.read == 13 akkor client.write <br>
Próbáld ezt helyes szintaktikával.
(#) csatti2 válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

A gond az, hogy a weboldalakon a sortörés karakternek csak formázó szerepe van, a végeredményben nem jelenik meg. Ezért látsz mindent egy sorban. Ahhoz, hogy tördelj, be kell szúrnod a fent is említett <br> taget. Magyarán, vizsgáld a read-el olvasott karaktert, és ha az sortörés (neked kell tudni, mi számít annak), akkor csak be kell szúrnod a kimenetbe a client.println("<br>"); használatával egy új sort.
(#) erdeidominik1999 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Köszi, most már a sortörések megvannak, viszont sok helyen krix-krax lett a szövegben, az miért van?

Windows alól származik a szöveg? Ott általában két karakterből áll az új sor és te csak az egyiket tüntetted el.
(#) erdeidominik1999 válasza csatti2 hozzászólására (») Jan 30, 2015 /

Igen windows alól.

Ott 0x0D 0x0A az új sor. Azaz ha a read-el 10-et vagy 13-at olvasol akkor azt ne küld ki a kimenetre (csak új sort írj).

Ezt próbáltam, és ezzel jöttek az értelmetlen szavak, vagy nem így kéne?
naploFile = SD.open("naplo.txt");
if (naploFile) {
while(naploFile.available()) {
if(naploFile.read()==13){
client.write("<br>");
}
client.write(naploFile.read());
}
naploFile.close();
}

Minden második karaktert eldobsz...
Tedd egy közbülső változóba amit olvasol azt vizsgáld majd írd ki.

1. naploFile = SD.open("naplo.txt");
  2. if (naploFile) {
  3. while(naploFile.available()) {
  4. byte ch = naploFile.read();
  5. if(ch==13){
  6. client.write("<br>");
  7. }
  8. client.write(ch);
  9. }
  10. naploFile.close();
  11. }
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2015

Köszönöm szépen, ezer hála és köszönet, működik!
(#) erdeidominik1999 hozzászólása Jan 31, 2015 /

Még egy utolsó kérdésem lenne: Azt hogyan tudnám megcsinálni, hogy ha a weboldalra teszek egy szövegmezőt, és annak az értékét elküldöm akkor azt kapom ugye, hogy pl.: a=123456, azt hogyan tudom megcsinálni, hogy csak az érték, jelen esetben 123456 kerül egy változóba?
(#) GPeti1977 válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Nem értem a kérdést teljesen, arra gondolsz hogy pl van egy értéked amit mértél például byte a=56;
Ezt úgy tudod elküldeni hogy
byte at = (a / 10)+48;
byte ae = (a // 10)+48;
client.write(at);
client.write(ae);
(#) erdeidominik1999 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Nem, tehát az oldalon van egy szövegmező, ahova tudok írni, meg egy gomb amivel azt el tudom küldeni. Ha mondjuk a szövegmezőnek "a" a neve, és azt írtam bele, hogy:"123456" akkor ugye azt kapom vissza, hogy GET/a=123456, ebből hogyan tudom kiszedni, az 123456-ot, úgy hogy csak az kerül egy másik változóba, a GET/a viszont nem. Tehát valami olyan kéne, hogy ha a string=GET/a, akkor az az után következő dolgot veszi ki.
(#) kormika hozzászólása Jan 31, 2015 /

Sziasztok! Egy motorfékpad építése kapcsán szükségem lessz egy Arduino Uno R3-ra, nézegettem Ebay-en, de nagyon sok noname UNO feliratú panellel találkoztam. Melyiket szabad megvenni? Láttam már 1000HUF-ért is UNO R3 panelt, viszont nincs rajta az Arduino logo... Ettől még ugyanolyan megbízható, mint az eredeti, vagy ne vacakoljak az ilyesmi hamisítványokkal, és vegyem meg az eredetit kb 10000-ért?

A substring -et használd.
Most nem ugrik be az arduinos sintaxis de ha nem megy megkeresem neked.

Köszi, igen szükség lesz a segítségedre, de ahogy néztem a substring azt tudja megállapítani, hogy egy adott helyen van-e adott szöveg. De nekem az kéne, hogy mondjuk az 5. karaktertől a 8.-ig lévő szöveget emelje ki és tegye egy másik változóba.

Nem, mert csak ez kell:
Bővebben: SubString

Oké, ez működik! Most már csak az lenne a kérdés, hogy azt hogyan lehetne, hogy amit kiveszek belőle, azt ne string-ben tárolja, mert ha mondjuk int vagy byte-os változóba teszem, akkor hibát ír.
(#) Kovidivi válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Fogod a sztringet, megnézed, hányas szám van benne, megszorzod a megfelelő helyiértékkel, és ezt szummázod az int változóban. tomb tartalma: "GET 1357", akkor int valtozo=tomb[4]*1000+tomb[5]*100+tomb[6]*10+tomb[7]. Valószínűleg a sztringben nem a szám lesz, hanem a neki megfelelő ASCII kód, ezt átalakíthatod úgy, hogy 48-at kivonsz a kódjából. Pl. ha 0 van a tömb[5]-ben, akkor (tomb[5]-48)*helyiérték.
A hozzászólás módosítva: Jan 31, 2015
(#) erdeidominik1999 válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Köszi az eddigi segítséget, megoldottam stringtoint funkcióval. Viszont az miért lehet, hogy az oldalra be van állítva 3mp-es autófrissítés, mert vannak rajta digitalread-es adatok, meg gombok is vannak rajta. És ha mondjuk fél percig nyitva hagyom a böngészőben, akkor valahogy lefagy, az oldal frissül, de a gombokat hiába nyomom, nem veszi. Ez miért lehet?
(#) Vodika hozzászólása Jan 31, 2015 /

Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Vettem egy Arduino klónt ay ebay-en (UNO R3) pár skatch-el megnéztem és jól megy. Mivel nagyon olcsó volt bedobtam a csomagba egy 2.2 inches TFT SPI 240x320-as panelt is amin egy ILI9340c vagy egy ILI9341-es vezérlő van. Mivel nagyon nem értek az elektronikához de szeretnék vele megismerkedni barkácsoltam ma kicsit pár netes oldal és youtube-os video alapján. Az egyik oldalon találtam is egy jó kapcsolást és hozzá a scatchet amit feltöltöttem de csak villogott a kijelző a várt library-ben leírt graphical test helyett csak villogtatta a kijelzőt. Arra gondoltam elronthattam valamit, tovább kerestem másik teszt megoldás után. Találtam is egyet ami viszont 1:1-ben UNO R3-ra volt másik scatchel és ugyanarra a display-re ami nekem is van. Összeraktam a kapcsolást de a kijelző meg sem moccant. 5-szőr is átnéztem a kapcsolást jónak tűnik, de közben kiverte a szemem valami: azt írta a project tulaja (sajnos korábban nem láttam ezt a szöveget) hogy az Arduino Uno esetében kelle egy IC amivel az 5V-ot 3,3V-ra konvertálom. Amit nem értek: az Uno-n van egy 3,3V-os kimenet....?? Akkor azon nem az jön ki? A második kapcsolásnál is mint az elsőnél csak az szerepelt hogy Power vagy Vcc de mivel a display panel 3,3V-os én mindíg erről a pinről vettem a tápot és a legelején ment is, igaz nem azt csinálta amit kellett volna. A kérdésem az hogy most akkor kicsináltam a kijelzőmert mert az UNO tényleg nem tud 3,3V-ot és az első kapcsolásban valameddig bírta a display aztán meghalt pont akkor amikor összeraktam a második kapcsolást? És most ezért nem megy a jól összerakott körben? Vagy tényleg kell a 5V-3,3V IC és akkor menni fog? de akkor meg hogy lehet hogy az elején még villogott a kijelző? Nem értem hogy most mi van...
Válasyaitokat előre is köszönöm!
Üdv: Vodika
(#) Kovidivi válasza Vodika hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Villogni fog a kijelző mindig, az csak a háttérvilágítás, egy LED, semmi más. Küldd el a linket, hogy milyen kijelződ van, kíváncsi vagyok, mennyire 3.3V-os, vagy esetleg van beépített konvertere, csak nem vetted észre.
(#) Vodika válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Szia,

köszi a válaszod, pontosan innen vettem: Bővebben: Link

Üdv:
Vodika
(#) Kovidivi válasza Vodika hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Nekem is ugyanez van. Én simán az 5V-os részéről működtettem.
A bekötés innen van: Bővebben: Link. Ne onnan töltsd le a fájlokat, hanem a zip fájlból csomagold ki.
Ha hibát ír ki, hogy a robot.h-ban valami nem stimmel, akkor nevezd át a robot nevű mappát ideiglenesen (ezt ott írták, nekem hibát írt ki először.). A mellékletben van egy teszt program. A teszt változó értékét kell változtatni. Ha 1, akkor lefut egy teszt, ha 2, akkor egy másfajta teszt jön, ha 3, akkor pedig betölti az sd kártyáról a rita.bmp nevű fájlt. Le van írva, hogy fat16 vagy 32 lehet az sd kártya, és hogy a kép pedig 120x160.
LCD teszt program, 128x160 pixeles kijelzőhöz, Adafruit ST7735 és GFX library felhasználásával.
szerk: Be kell kötni minden miso, mosi, sck lábat, még ha a weboldalon pont írják, hogy össze van kötve. Ezen a nyákon nincs összekötve. Ez azért jó, mert ha két SPI-d is van, akkor egyszerre tudsz SD kártyáról olvasni, és kijelzőre írni.

test.zip

(#) Vodika válasza Kovidivi hozzászólására (») Jan 31, 2015 /

Köszi megint a válaszodat!
Sajnos nekem nem megy.... A Pineket jól kötöm be az tuti 5x átnéztem. Viszont amit nem értek hogy miért ezt a library-t használod ha ez egy másik controllerhez van...?
Tuti én cseszek el valamit csak nem tudom mit...
Köszi a linket, nagyon jó cuccok vannak benne jobban utánajárok még!

Üdv:
Vodika
(#) Kovidivi válasza Vodika hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

A lib-eket bemásoltad a megfelelő könyvtárba? Ez a lib működőképes a kijelzővel. Az, hogy nem megy nem tartalmaz túl sok információt, azt te is érzed, ugye? Legalább a hibajelentést másold be ide az Arduino ablakából.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2015
(#) GPeti1977 válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

El kell hogy keserítselek, úgy tudom az Arduino meg egyebek a gyakorlatban nem működnek megfelelően mint web szerver, különösen ha nem csak a PC-re van rádugva hanem az interneten van, de erősítsetek meg ebben vagy hozzatok fel ellenpéldát.
(#) erdeidominik1999 válasza GPeti1977 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Elkeserítettél, de megoldottam a lefagyást! És azt még esetleg hogyan lehetne "megkérdezni" a web szervertől, mikor van nyitva valamelyik böngészőben?
(#) csatti2 hozzászólása Feb 1, 2015 /

Az a panel 3V3-as bemeneteket vár. Az 5V-ot ne erőltesd az IO pineken mert kinyírod. A leírása nem vmi egyértelmű mivel az 5V (áramkorlátozó ellenálláson keresztül!) jó a kijelző háttérvilágításához és a betápjához (oda nem kell ellenállás, van rajta egy 3V3 lin. regulátor).
Az IO-kat egy jelillesztő chipen keresztül kell meghajtani (pl. CD4050, bár ez 8MHz-en már nem biztos, hogy működik, kb. 50Ft).
(#) GPeti1977 válasza erdeidominik1999 hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

Működik a neten keresztül már vagy még csak össze van kötve a számítógéppel?
(#) csatti2 válasza Kovidivi hozzászólására (») Feb 1, 2015 /

A tied tartalmaz jelillesztést, az övé nem.
Következő: »»   80 / 852
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem