Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
A soros monitort is újra kell indítani.
Ahhoz hogy újra küldjön igen. Nekem az kellene, hogy amint elindul az UNO magától tolja a portra az adatokat.
Szia! A switch-et nyugodtan használhatod rá, csak egyszer fogja megcsinálni, és ha a serial.println helyére teszel valamit akkor ugyan úgy fog működni, pl mintha egy gombot olvasnál digitalRead-del és utána azt elemeznéd if-fel. Itt egy kód, amivel a távirányító kódjait tudod kiolvasni:
És itt egy példa a switch-re:
Koszi. Tenyleg ugy van .
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy olvasataim szerint, ha az arduino panel D0(RX) és D1(TX) lábát is használni akarom I/O portlént, akkor szoftver feltöltésnél le kell kötnöm róla az elektronikát. Ez igaz? 2 db LED-et szeretnék róla üzemeltetni működés közben. A segítséget előre is köszönöm.
Nem használhatsz kis impedanciájú eszközöket ezeken a lábakon ha hagyományos módon akarod felprogramozni (a LED-ek kis impedanciájúnak számítanak). Nagy impedanciájú az mehet ilyenkor is. Ez igaz a MISO/MOSI/CLK lábakra is ha az ICSP-n keresztül programoznád inkább.
Akkor sajnos kevés a kimeneti lában
Olvastam a shift regiszterről, ezt programban megírni mennyire bonyolult? Még csak most tanulom a programozást.
Nem annyira nehéz. Két tranzisztor meg két nagy értékű ellenállás segítségével egyébként nagy impedanciájúvá alakíthatod a LEDes kimeneteidet. Az analog bemeneteid is elhasználtad?
Újabb fejlemény:
Van itthon egy MEGA-m is. Feltöltöm ugyanazt a sketch-t és azzal működik rendesen. ??
Mekkora ellenállás kellene? Úgy gondolod, mint a relék működtetését? Még van 2 analóg bemenetem, azt is lehet használni kimenetként???
A nyomógombok, mikrokapcsoló állapotok mind analóg bemeneten vannak már, ha emiatt kérdezted.
Igen, az összes analóg bemenetet is lehet kimenetnek definiálni.
Ha egy videóban demonstrálnád, hogy mi is a gondod, az jobb lenne.
Igen, ahogy dominik megválaszolta, többek között lehet őket digitális ki, illetve bemenetnek is használni.
Az ellenállásoknak kb. 10k vagy afelett kell lenniük (javasolt kipróbálni, túl nagy se lehet mivel a tranzisztorok se végtelen erősítésűek). Függ a soros kommunikáció sebességétől is. Egyébként pedig nagyjából úgy kell bekötni mintha relét húznál meg (a védődióda ezesetben szükségtelen, mivel nincs induktív terhelés). A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2015
Idézet: „C:\ ... \Temp\build3501949558883443068.tmp/core.a(Tone.cpp.o): In function `__vector_9': D:\ ... \arduino-1.6.0\hardware\arduino\avr\cores\arduino/Tone.cpp:536: multiple definition of `__vector_9' C:\ ... \Temp\build3501949558883443068.tmp\IRremote\IRremote.cpp.o:\ ... \arduino-1.6.0\libraries\IRremote/IRremote.cpp:375: first defined here collect2: error: ld returned 1 exit status Hiba a fordítás során. ” A kovetkezo hibauzenet amikor ezt: "tone(5, 2000, 100);" akarom hasznalni. Nem toom "IRremote.cpp:375" ebbe a sorba semmi nincs. Lehet-e orvosolni ?
Az Arduino UNO elég ennek a léptetőmotornak, vagy szükséges hozzá egy léptető driver? Ha igen milyen?
Bővebben: Link
Szerinted az UNO port kimenete hány amperrel terhelhető és a te általad kinézet steppered áram felvétele mennyi ?
Ha ennek utána nézel akkor akkor teljesen képben leszel a nagyságrendeket illetően! 39BYGH405B Motor: DC; bipolar, stepper; 12VDC; step 1,8°; 0.21Nm; 0.24kg; 0.4A Ha mégis úgy érzed , hogy kellene egyéb meghajtó akkor annak legalább 2 szeresét illik tudnia mint amennyit a terhelés kíván. Igaz manapság a fogyasztói társadalom korában kissé más a méretezési metódus. A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2015
Sziasztok. Van egy arduinóm, és egy ethernet modulom, ami SD kártyát is elfogad. Lehetséges ebből olyan ftp szervert csinálni, hogy teljesen kitudjam használni a kárta irási/olvasási sebességét? Saját cloud-nak szeretném használni. Lehetséges ez, vagy kell hozzá egy PC?
A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2015
Nem lehetséges. Amit te keresel az a raspberry pi vagy egy NAS.
Akkor ezt most mire tudom felhasználni? Suliból kapcsolgatni a villanyt? Meg a hőmérő értékét megnézni? Akkor inkább használom a Megát. Most 50 gigát adnak ingyen.
Sziasztok!
Az arduino programmal lenne gondom. Már használtam az 1.0.6-t. Most sajnos frissítettem 1.6.0-ra. Ezt a hibát írja ki.: Arduino: 1.6.1 (Windows 7), Board: "Arduino Uno" Sketch uses 450 bytes (1%) of program storage space. Maximum is 32 256 bytes. Global variables use 9 bytes (0%) of dynamic memory, leaving 2 039 bytes for local variables. Maximum is 2 048 bytes. avrdude: ser_open(): can't open device "\\.\COM1": A rendszer nem találja a megadott fájlt. Hiba a feltöltés során. A hiba elhárítása a Bővebben: Link oldalon a Troubleshooting#upload alatt került leírásra. This report would have more information with "Show verbose output during compilation" enabled in File > Preferences. Mi lehet a gond?? A hozzászólás módosítva: Márc 20, 2015
Bocs!
Megriasztott az angol szöveg! (Mivel nem értek angolul!) A Com. portot kellett csak beállítanom! A Tools/Port menüben.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni abban, hogy hogyan lehet floatból stringet konvertálni. A neten az alábbi kódot találtam, de egyáltalán nem világos, hogy hogyan kéne használni. (abban sem vagyok biztos, hogy floatból stringet konvertál)
Innen Ha valakinek lenne tippje azt megköszönném!
Például:
Az a[30] tömb a munkaterület (a gyakorlatban kevesebb is elég...) Az f = f / 7; csak azért van, hogy ne mindig ugyanazt a számot írja ki... Az ftoa() utolsó paramétere a tizedesjegyek száma. Az általad belinkelt függvény az értéktelen tizedesjegyeket leharapja (nem ír ki 1.0000-t). Link1 hasonló témára (nem Arduino!!!) Link2 - hasonló témára (nem Arduino!!!) A hozzászólás módosítva: Márc 22, 2015
Szia!
Köszönöm a válaszod! Sajnos az alábbi hibaüzenetet kapom fordításkor
Nem írtam, mert magától értetődőnek vettem, hogy a setup() függvény elé bemásoltam az ftoa() függvényedet...
Idézet: „C:\ ... \Temp\build3501949558883443068.tmp/core.a(Tone.cpp.o): In function `__vector_9': D:\ ... \arduino-1.6.0\hardware\arduino\avr\cores\arduino/Tone.cpp:536: multiple definition of `__vector_9' C:\ ... \Temp\build3501949558883443068.tmp\IRremote\IRremote.cpp.o:\ ... \arduino-1.6.0\libraries\IRremote/IRremote.cpp:375: first defined here collect2: error: ld returned 1 exit status Hiba a fordítás során.” Hibauzenet tone( , , ); es IRremote egyszerre hasznalatakor. Megoldodott a gond es mint segitokesz kezdo azt olvastam hogy valamifelekeppen a ket idozito nem birja egymast. A kovetkezo megoldast talaltam ra es mukodik:
Köszönöm működik!
Tényleg csak most ismerkedem a dologgal!
Írtam régebben, hogy problémám volt Arduino alatt a Watchdog-gal. Tényleg a bootloader akadt meg. Van hozzá Adafruitos bootloader, ami már kezeli a Watchdog resetelését is. Én nem ezt az utat választottam, hanem megkerestem a Local/temp/... mappában a .hex fájlt, és avrdude-dal feltöltöttem a mikrovezérlőre tisztán. Ami érdekesség, és előtte csak sejtettem: a bootloader is törölve lett, sőt, az EEPROM tartalma is nullázva lett! Így minden feltöltéskor pont ugyanazok a körülmények fogadnak, mintha most tölteném fel először a programom a céleszközre.
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni egy ESP8622 wifi modul életre keltéséhez. Azt szeretném, ha a telefonom android menüjével ki-be tudnék kapcsolgatni wifi-n keresztül legalább 4 relét. Elkezdtem a tanfolyamot de sajnos nincsen elég idő a találására,mivel jövő hétre kellene. Keresgéltem a neten és találtam nagyon sokat de nem működik ha átmásolom a kódot. * A hozzászólás módosítva: Márc 26, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |