Fórum témák
» Több friss téma |
Szerintem így kellene elkezdened:
v0.01: - Két nagyon rövid statikus weboldal tartalmad legyen a LO és a HI állapothoz. - Ha a PORTbit == 0 -> a LO tartalmat küldöd el, ha 1 -> akkor a HI tartalmat v0.02 (eSDi által leírt módon): - Weblap eleje és vége külön stringben legyen (a közepe lesz a "LO" és a "HI" szöveg) - Weblap elejét elküldeni - Ha a PORTbit == 0 -> "LO", ha 1 akkor "HI" küldése - Weblap végét elküldeni v0.03: innentől ha az előzőek már működnek ahogy jól esik. Idézet: Ebbe a szórt kapacitások is beleszólnak, ami az áramkör kialakításának függvénye. Szerintem 27 vagy 22 pF-es kondenzátorokkal nem lehet melléfogni. „CL-je = 20pF arra szűrőkondiként 27p?”
Ez így van, én egy Microchip RTC-nél számolgattam hülyére magam, a végén azt sem tudtam hol tartok. Az adatlap azt írta, hogy csak CL=7pF-os kristállyal megy, viszont én csak CL=12.5pF-osat kaptam. Aztán kiderült, hogy mégis megy, sőt CX=16-33pF-ig próbálgattam és mindennel szépen elindul.
Van egy PIC18f4520-asom , szeretnék vele ledet villogtatni. De mikor betölteném a hex fájlt , akkor ezt írja ki : Kép
Itt a hex fájl forrása :
A fordítóm MikroC. Jól értelmezem , hogy a config bitek beállítását hiányolja a hex fájlban ? A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
Ha betöltöd a HEX-et és a "Fuses" gombra kattintva beállítod őket megfelelően, akkor is ezt írja?
Ha beleírod a forrásba és megszűnik a hiba, akkor sajnos ilyen buta ez a program.
Megfelelően ... , hááát amit lehet disable-ra teszek , egyedül a watch dogot nem , meg beállítok egy HS oscillátort , mást nem állítok.
A forrásban nem szoktam állítgatni , abban tudsz segíteni , hogy ott hogyan kell? Szerk. : Proteusban a hex tökéletesen működik. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
Sziasztok! Egy gyors segítségre lenne szükségem, nekem ezt a programot kéne 16F877 helyett 16F887-re átírni, és fordítani, de én nem bírok vele. Ahogy néztem, a két pic lábkiosztásra megegyezik, csak a 887-es header filet kell includeolni a 877 helyett, de én nem tudom lefordíttatni a programommal.
Köszönöm előre is!
A C-hez nem nagyon értek, így nem tudom megmondani pontosan, hogy mit írj bele. De azt le tudom írni, hogy mit kell beállítani.
Adatlap 250. oldal. CONFIG1H IESO : 0 FCMEN : 0 FOSC<3:0> : 0110 //HS OSC CONFIG2L BORV<1:0> : 11 BOREN<1:0> : 11 PWRTEN : 1 CONFIG2H WDTPS<3:0> : 0000 WDTEN : 0 CONFIG3H MCLRE : 1 //Ha nem használsz külső MCLR áramkört, akkor 0 A többi lehet 0, kivéve a CP, WRT és EBTR bitek, mert azoknál az 1 jelenti a nem védett állapotot.
A hex állományt töltsd fel.
A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
Mellékeltem a hex fájlt . Köszi eSDi , megnézem.
Idézet: „hááát amit lehet disable-ra teszek , egyedül a watch dogot nem” Azt tanácsolom, hogy a watch dog-ot kapcsold ki. Később majd mikor tudod, hogy használd, akkor vissza állíthatod, sok bosszúságot megelőzöl. A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
Csak annyit csináltam vele, hogy a hex -ben minden program memóriára vonatkozó sor 16 byte -ot tartalmazzon. Csúnya programozói hiba a programban, ha ennyire háklis...
Nem tudja törölni. "Miért nem mentem Hoffnáger Pistihez feleségül?" mottójára: "Miért nem PICkit -tel programozok?"
Én a PICKit3-at vettem ennyiért, alig használtan. Ennyit bőven megért nekem, hogy ne tépjem a hajam. Mondjuk gondom nincs is vele. Előtte a Watt fórumtársunk által közzétett WLPT Vpp mini v4-et használtam, azzal sem volt gond (mondjuk ezt 0Ft-ból össze lehet hozni, annyira egyszerű).
Én is beruházok majd egyre , később , addig ismerkedek még a programozásukkal. De most ezzel a tudásommal nem veszek.
A 16F877A elég lesz arra , hogy nagyjából képbe kerüljek a piceket illetően.
16F877A? Akkor a szoftverben miért a 18F4520 volt beállítva? Úgy nem csoda, hogy reklamál! A CONFIG biteket is ahoz írtam, nem pedig a 877A-hoz.
Azért , mert az 18f4520 as pic re akartam rátenni. 2 db van .
Csak tudod gondoltam átraknám arra a webszervert , mert 32kb memóriája van , a 887 nek meg 14kb . Meg az kicsit komolyabb pic mint a 887.
De arra nem számítottam , hogy egy deka adatot nem tudok belevinni A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
Egyébként a programozóm ebből a fájlból szedi a PIC-eket , amiket tudok programozni vele.
Simán meglehet nyitni és hozzáadni újat ,szövegszerkesztővel A hozzászólás módosítva: Márc 31, 2015
A 6 meg 10e forint helyett összedobhatnál egy klónt. Szerintem egy 2e forintból kijön, vagy ha bontott alkatrészekből rakod össze akkor kevesebb is, csak a PIC-et kell megvenned. És akkor nincs ez a szívás. Megéri ha több hajad marad.
Veszek egyet inkább , nem szívatom magam az építéssel is. A programozó legyen normális , legalább abban biztos leszek , hogy az jó Ebayen néztem egy pickit3 klónt 4500 ft ért.
Attól azért ne várj csodát! Voltak már meglepetések belőle. Inkább ez. Legalább eredeti...
Tehát akkor mindenféleképp eredetit ajánlasz , oké. Viszont lenne egy kérdésem is .
Szeretnék egy ledet villogtatni , hogy lássam fut e a pic viszont van egy ilyenem is while ciklusban :
Ha ez mellé teszem be a villogást , akkor megnő a válaszidő mert késleltetve lesz a villogás miatt. Ezt hogy lehetne kivitelezni ? A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |