Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   66 / 82
(#) teglascs válasza Joe_001 hozzászólására (») Máj 2, 2015 /
 
Jajj, ez jo hir,koszonom! Ez esetben megprobalom megszerezni az anyosomektol, naluk ugy is kabelteve van mar.
Meg egyszer koszonom a sok segitseget!
(#) Ge Lee válasza sdrlab hozzászólására (») Máj 3, 2015 /
 
A 12V-os verziók ugyanúgy elmennek 5V-ról is, csak kisebb erősítéssel. Én az erősítős lepkéket is úgy használom hogy nem a saját 12V-os tápját kapja, hanem a box 5V-ját. A legtöbb helyen elég.
(#) ptk01 válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 3, 2015 /
 
Már nézelődtem, de sehol semmi.
(#) zolika60 válasza ptk01 hozzászólására (») Máj 3, 2015 /
 
Az a fránya kábeltévé az oka.
(#) Joe_001 válasza ptk01 hozzászólására (») Máj 3, 2015 /
 
Szia!
A szobában próbáltad?
(#) malvin hozzászólása Máj 7, 2015 /
 
Az alap kérdésem: miben különbözik egy DVB-T és egy DVB-C set-top-box?
Van ugyanis egy DVB tuneres TV-m, ami ha az antenna tipusát "légi"-re állítom, akkor veszi a DVB-T adásokat, ha pedig "kábel"-re, akkor a kábeles digitális adásokat.

Ebből következik a másik kérdés: van olyan STB, ami ugyanígy tudja a DVB-T-t és a DVB-C-t?
Esetleg még két antenna bemenete is van, hogy ne kelljen állandóan "dugaszolgatni"?
(#) Massawa válasza malvin hozzászólására (») Máj 7, 2015 /
 
Más modulácio van a DVB-T ( (Cofdm)és megint más a DVB-C ( Qam).
A szabad piacon nem sok DVB-C STB van mert az többnyire kodolt ( csak a szolgáltato hálozatában müködik), igy rendszerint azok adják az elöfizetöknek.
A TV-be is rendszerint kártya kell.
(#) malvin válasza Massawa hozzászólására (») Máj 7, 2015 /
 
E miatt kérdezem:
Idézet:
„04.27. Elindítottuk az analóg televízió szolgáltatásra kiterjesztett digitális vételi lehetőséget

Az analóg televízió szolgáltatásra kiterjesztett digitális vételezési lehetőséggel Ön digitális minőségben - akár HD felbontásban - nézheti analóg kábeltelevíziós előfizetésének bizonyos csatornáit.
Amennyiben igénybe szeretné venni ezt a lehetőséget, Önnek DVB-C képes digitális jelfeldolgozásra alkalmas televízió készülékre, vagy DVB-C jelátalakító set-top-box készülékre lesz szüksége”


u.i. mintha már láttam volna DVB-C + DVB-S STB-t.
Most az a kérdés, van-e T+C?
(#) VIM válasza malvin hozzászólására (») Máj 7, 2015 /
 
Szia! Nem tudom milyen tv-d van de nem lehetne olyan opciót választani a menüjében, hogy a teljes sávszélességet olvassa be a kábeledről, mert ott rendszerint meg szokta hagyni a szolgáltató az analóg csatornákat is azok számára akik nem rendelkeznek DVB tuneres készülékkel. A földfelszíni sugárzású adások biztosan közte lesznek, mert szerintem az mindenki számára szabadon fogható. A csatorna kiosztásban biztosan találni fog a készüléked HD adású csatornát is, kérdéses, hogy ebből mennyi kódolt az előfizetői részről. A négy alap HD csatorna az M1, M2, Duna, Duna word, ezek a felső sávban vannak (keresendők). Most lettek a szolgáltatók "rákényszerítve" ezekre az "ingyenes" szolgáltatásokra, hogy az alap "királyi" csatornák mindenki számára elérhetőnek kell lennie ha a készülék is alkalmas erre. Ha véletlenül LG volna a tv-d akkor annak kissé el van dugva ez a teljes beolvasási opciója a menüjében.
(#) malvin válasza VIM hozzászólására (») Máj 7, 2015 /
 
Nos, manapság már nem ritka, hogy egy háztartásban több TV is van (nálunk konkrétan 4 - különféle tudásúak, és ráadásul az elhelyezkedésük miatt különböző "input lehetőségekkel").
Szóval - mint ahogy írtam is - van TV-m amibe be van építve a DVB-T, DVB-C és még a DVB-S is.

De én mos - kihasználva ezt az új lehetőséget - egy másik TV-t szeretnék "DVB-T+C"-síteni egy megfelelő STB-vel. Ebben a TV-ben semmiféle DVB tudás nincs.
A hozzászólás módosítva: Máj 7, 2015
(#) brolesz92 hozzászólása Máj 19, 2015 /
 
Sziasztok. Albérletben vagyok Debrecenben, mindig TV-t nézem, eddig jó volt az adás a képen látható ruhaszárítóval , de most folyamatosan szaggat, bekockásodik, hozzákötöttem a gázcsőhöz is semmi javulás. A harmadik emeleten vagyok, anno megvettem egy drágább erősítős szobaantennát, azt tettem ide-oda semmi, véletlenül kicsúszott a kábel akkor jött be az adás igaz úgy bekockásodott, akkor kötöttem hozzá a ruhaszárítóhoz ami eddig tökéletesen működött, most meg szinte nézhetetlen. Kicsit sufni a megoldás, de ez működött eddig. Valakinek valami tanács?
(#) kadarist válasza brolesz92 hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Szia!
Talán mégis egy normális antenna és kábel irányába kellene elmozdulni! A koaxkábel árnyékolását is be kell kötni mindkét végén!
(#) Joe_001 válasza brolesz92 hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Üdv!
Ezen antennatípusokhoz nemigen tudunk érdemben hozzászólni. Tudom albérlet, de vétel megoldása a másik szobából, vagy más módon nem lehet? Ilyenkor jönnek az idiótának tűnő kérdések: Kiteregettél már? Máshonnan nézed jó? Az ablak előtti fát arrébb toltad? Komolyan: direkt vétel létesítése a cél. A reflexióból is meg lehet oldani a jó vételt, de az csak egy kísérlet, aminél ha nem vettél figyelembe minden körülményt(vizes törülköző, testedről visszaverődő jelek, ablak előtti fa belombosodása) erre lehet számítani. Antennaszerelőt még nem láttam aki hasonlóra garanciát vállalt. Megoldás tető, ablakba antenna adóra rálátással, másik szobából elosztani, áthozni a jelet, ha van stb.
(#) Massawa válasza malvin hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Szinte biztos, hogy rosszul láttad a DVB-C meg DVB-S -t tudo set top boxot. Ilyet legfeljebb olyan szolgáltatotol kaphatsz, akik müholdon meg kábelen is szolgáltatnak, de miután mind a kettöt pénzért teszik, bolondok lennének egy dobozba préselni a 2 pénzforrást.
A DVB-T/C box meg még bonyolultabb ügy, mert tudtommal nincs olyan szolgáltato, aki mind a két rendszert használná (hivatalosan), igy itt meg a konkurrenciát támogatná a megoldás. Ráadásul az uj készülékek abbol indulnak ki, hogy a TV alapbol tudja a DVB-T rendszert, igy azzal senki sem veszödik. ( Annak idején amikor a nagy digitális átállás volt az egyes kormányoknak kellett támogatniuk a DVB-T STB-k gyártását ( és még igy sem nagyon érte meg... ). Ez az idö elmult, igy az igény is.
A DVB-C meg rendszerint a szolgáltato (rész-)fejlesztése és sajnos nem biztos, hogy ami megy az egyik hálozatban az megy a másikban is ( igy a szabad piacon a legrosszabb esetben müködésképtelent kapsz).
Szoval ilyen formában nem egyszerü a dolog.
(#) Massawa válasza VIM hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Valami ilyesmi tényleg van a levegöben, de a szolgáltato viszont azzal érvel, hogy ö vajjon miért pazaroljon analog sávszélességet, ha közTV-k hasonlo okok miatt kekapcsolták az analog szolgáltatásokat.
Igy a szolgáltatonak kellene a DVB-T adást analogba konvertálnia és meglehetösen pazarlo modon ( egy digitális multiplexre akár 50 MHz is kellene) a berendezések költségeiröl nem is beszélve a hálozatba tömnie. Nyilvánvalo, hogy mindenki a kiskaput keresi és igy azután olyan öszvérmegoldások születnek mint DVB-T adás a kábelben (a kötelezö szolgáltatások ott vannak a többiröl meg gondoskodjon a köz - nemcsak magyar eset). Ilyen jellel a DVB-C STB sem igen tud mit kezdeni, igy azt ismét ki kell kerülni és a jelet párhuzamosan a TV antenna bemenetére is csatlakoztatni kell.
(#) teglascs válasza malvin hozzászólására (») Máj 20, 2015 / 1
 
Természetesen van ilyen készülék.
Íme egy.
(#) pucuka válasza teglascs hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Idézet:
„Alternatív szoftverrel a CONAX - os kártyafogadója szinte minden kártya fogadására alkalmas lesz (kivéve a set top box - al párosítottakat).”

Érdemes pontosan olvasni.
(#) teglascs válasza pucuka hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Szia, valoban ezt irja a keszulek leirasa, de ez igy a kerdezonek nem lesz jo?
(O nem irt sem MindigTV-s, sem kabeles Conax-kartyarol...)
(#) Massawa válasza teglascs hozzászólására (») Máj 20, 2015 /
 
Nem, mert lehet, hogy nem is tudott rola. ( ráadásul a Conax is már kifutoban van, az uj tulaj biztos megint változtat valamit a rendszeren, és akkor kezdödik minden elölröl.. .
(#) teglascs válasza Massawa hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Milyen uj tulaj? A kerdest "malvin" tette fol, aki azt irta, hogy 4 teveje van. En nem vagyok biztos benne, hogy tenyleg van kodkartyaja is, es -ha van- meg sem tudom becsulni, hogy hany db.
Csak az erdekesseg kedveert: nekunk is 4 tevenk van. Az analog kabelteve idejen egy sima splitterrel, a padlason el lett osztva 4 fele. Azota attertunk a koaxos IP teve technologiara, amit ugy oldottunk meg, hogy a splitter maradt, viszont a kabeles router es a TV stb bekerult a nappaliban levo keszulek melle. Ebben a konstellacioban az set-top-box-ot hasznalo keszulekkel kb. 60, a masik harommal kb. 40 musor foghato. Plusz meg van font egy parabolank is egy twin fejjel, amibol egy-egy kulon muholdvevohoz megy a jel (nappali + a szulok haloszobaja).
(#) hobbyboby válasza Joe_001 hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Hahaha!

A jó megoldás - sose rossz.

Még fiatalon bizony elég sokat DX-eztünk.
Akkoriban az volt az alap-szórakozás, hogy a meglevő két magyar földi csatorna mellé megcsípjünk néha egy-egy külföldit is (valami környező ország-belit).
A haver a negyediken lakott, a Csepreghy utca sarkán.
A szobájukban a TV mögé beállított egy karácsonyfa talpat, abba beletette a horgászbotját, arra pedig függőlegesen egy szalagkábel szobaantennát.
És akkor viszonylag jól bejött neki (persze fekete-fehérben) Poprád felől (OIRT 05-ös csatornán) a csehszlovák TV adása.
Persze "csehszlovákul"
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2015
(#) Joe_001 válasza hobbyboby hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Jó játék!
Fiatal műszerész koromban (80-as évek közepe) Szegeden Károlyi u Gelka szervizben O8 on Központi antennán Román 1 helyén 4 órán keresztül Osztrák 1 fénykép minőségben !! Soha többet nem fordult elő. Ilyen ez a DX. Viszont itt 3+ Jugoszláv adó tolta az Amerikai filmeket, tető antennával piacképes stabil volt a vétel... Most is jól jönnek, csak addig hiányoztak míg az amik ki nem lőtték őket anno trafóstól. Viszont azóta nem olyan jó a műsoruk a ktv-hez képest.
A hozzászólás módosítva: Máj 21, 2015
(#) malvin válasza Massawa hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Én szerencsére sikerrel jártam: a 2xDVB-T/C tuneres box már meg is van. 75eFt-ba került, és ha igaz ennél jobbak (persze azok drágábbak) is vannak.
Megy vele a MinDigTV és az UPC, az analóg szolgáltatás mellé "grátisz" adott (szabadon fogható) DVB-C csatornái.
(#) Massawa válasza malvin hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Gratula hozzá, elfogadja a kártyát is?
(#) teglascs válasza malvin hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Na, tök jó!
Csak az érdekesség kedvéért megadnád esetleg a készülék típusát?
(#) malvin válasza teglascs hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Vannak kódkártyáim:
1. MinDigTV - a vikkendházban (de ha nem vagyunk ott, akkor ugye semmiből nem áll hazahozni)

2. és egy UPC full digital rögzítős STB (ebban is van kódkártya).
Csakhogy ez a sz*r, annak ellenére, hogy 2 tuner van benne "praktikusan" képtelen egyidőben két műsor rögzítésére. (Amikor ez számomra kiderült több fórumon is "háborogtam" - akit érdekel megtalálhatja.)
Én pedig már több mint egy évtizede nem nézek TV-t on-line.
Ezért most az "tesztelem", hogy ha vérge lejár a hűségidő mivel is tudom ezt kiváltani: feltehetően normálisan működő, több tuneres DVB-C + UPC Media Card (ami valójában a a szükséges CI+ modul neve) + UPC Smart Card (a tényleges kártya)
(#) teglascs válasza malvin hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Itt jön be az a kérdés, amit a többiek fölvetettek, hogy ha ennek megoldására veszel (sőt: vettél) egy komolyabb STB-t, az vajon tudja-e kezelni a kódkártyát?
(#) malvin válasza Massawa hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Venton Unibox HD Eco+ Twin
A kátyákról egyenlőre nem tudok nyilatkozni:
UPC Media Card-om ugyebár egyenlőre nincs, a MinDigTV meg még a vikkendházban van (eddig nem volt miért hazahozni), de a hozzáértők azt állitják, hogy menni fog.
Mindenesetre a szabadon fogható csatornák esetén megy a programozott párhuzamos felvétel. Ez már eleve több, mint amit az UPC tud.
(#) teglascs válasza malvin hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Köszi, megnéztem, tényleg komoly.
Kellemes tévézést!
(#) Massawa válasza malvin hozzászólására (») Máj 21, 2015 /
 
Egy kicsit csodálkozom, hogy megy rajta bármilyen DVB-C müsor, mert elvileg csak az analog csatornáknak volna szabad menniük. De ez már a UPC gondja.
Következő: »»   66 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem