Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
A p4 csak a nyugalmi feszt állítja inkább, ekkora eltérést nem okozhat.
A kapcsolás miatt ezt nehezen hozod egy szintre, ha egyébként jó a cucc. Cseréld át a tüskéket, úgy mi a helyzet?
Nem,mégegy hiba (azóta mást is mértem az egyikel).Átkapcsoltam 10x-re, így már közelebb vannak, de nem jó.
Szerintem addig kell eltolnod a nyugalmi dc-t az anódokon, ameddig a jelek nem lesznek egyformák. Ameddig nem lesz torzítás persze.. ettől a kapcsolástól nem várok többet.
A műszeredre pedig ne hagyatkozz minden esetben, mert a nagyimpedanciás Ug1 méréseknél becsap. Lásd V2-nél : 106 és 80 V. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
Akkor mit cseréljek? A 10K-s potit akárhogy csavargatom, szinte semmi változás.
CH1 bemenetet használd, próbáld azzal mérni külön, minkét kimenetet és két fotót is készíts.
Átmenetileg söntölném a 47 és 56 k-t a felére és a 10k helyett betennék 47k-t..
Utána kivezérelve nézném, tudok-e vszonylag szimmetrikus jeleket levenni. Ha úgyse, akkor csőcsere vagy új kapcsolás.
Ezt pedig megnézhetnéd 10 kHz-en is, hogyan változik az arány.
Sajnos valóban rossz, kapcsolásnak működnie kell, valahol hiba van.
Vagy csöved aszimmetrikus nagyon.
Cseréljek csövet?
Jó.. akkor amit már írtam.
Próbáld meg.
Rajzodon lévő feszültségeket jobban megnézve, nem minden stimmel. V2 anódjain fordítva kéne lenni, V2 katódján kevesebb mint a rácsán, ez sem ok, R7 mindkét végén egyforma fesz. kellene.
Kicsit sem változik a jelszint? Bár a tényleges anód-munkaellenállások változtatása (p4) nem a legszerencsésebb szimmetrizáló megoldás, és nem is túl hatásos, a kimeneti jelszinteknek haldokló V2-vel is változnia kellene - legalábbis ha mindent pontosan a kapcsrajz szerint kötöttél össze)
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
Cseréljem a csövet? Másképp nem tudom kötni a beültetési rajz miatt.
Most épp 47K-s potit keresek. A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
Vedd fel a 220n végcső felőli kivezetéseit és úgy próbálj mérni ismét.
Lehet valami aszimmetria a paneleden, elcserélt érték, vagy zárlat van még valahol.
Miért ne? Legfeljebb teljes bizonyossággal kizárhatod, aminek úgy ezrelék körüli esélyt adnék. 47k poti helyett én inkább a megépítési vagy "huzalozási", esetleg mérési hibát keresném. "Egy mérés nem mérés"
Végignéztem már sokszor, de nem találok hibát.
47K- val már változik, de még kevés. Ellenállással még nem babráltam.
Nem cseréltél össze ellenállást? Fentebb írt javaslatom próbáld ki..
Üdv!
Megépítettem a képen látható kapcsolást ECL86-al. Az a baj, hogy bemenő jel nélkül mihelyst felfűt a cső elkezd iszonyatosan visítani, ha kikapcsolom, utána meg szabályosan akadozva visít egyre halkabban. Mi okozhatja ezt? Köszi!
Próbáld meg a negvcs. láncot átkötni a kimenő másik végére.
Köszönöm a választ!
De mi az a negvcs?
negatív visszacsatolás, jelen esetben a kimenőről hozod vissza .
És a kimenő szekunderén mit keres az a dióda? Ja látom már az egy ellenállás Ugy ok
A hozzászólás módosítva: Aug 11, 2015
Ez teljesen egyértelmű.Negatív visszacsatolás helyett pozitívod van.A vezetéket forraszd át a kimenőtrafó másik végére...,béke lesz,és nyugalom.
Vagy cseréld meg a kimenő primer oldali tekercsének két vezetékét.
Negvcs = negatív visszacsatolás.
Ezt megcsináltam, levettem a csatolókondi egyik lábát, de iszonyatosan torzít.
Melyiket ?
A GU50 rácsa felölit, és ott mértem
|
Bejelentkezés
Hirdetés |