Fórum témák
» Több friss téma |
Elektronikát vedd ki kondikat cseréld ki párszáz ft-os tétel.
Hát akkor megpróbálkozom vele, örök hála az ötletért!
Valójában anyámé a mosogatógép, felhívott itt Sopronban két kisgép szerelőt, akik csak annyit soroltak el hogy milyen márkájú mosogatógépekhez (Bosch, Miele, Beko, stb) KI SEM MENNEK (nem ingyen gondoltuk volna a kiszállást nyilván), ez van. Köszönöm a segítséget, remélem sikerül a hibás alkatrész megtalálnom.
Pedig a régebbi Bosch,Miele-k örök életűek és jól javíthatók....
Szemre nem látni semmit a relén. Mérni kell ilyenkor? Egyébként, ha már induláskor jóval több percet jelez ki a program, mint kellene, akkor is ez a hiba lehet? Köszönöm.
Nem az nem hiba.Arelé szemre biztos jó a forrasztása lesz elrepedve.
Akkor ezek szerint itt kell keresgélnem valami szakadást? Köszönöm
Igen de nekem már a fotóról úgy tűnik hogy körbe vannak repedve a forrasztások méghozzá nem is 1 helyen!Forrasszd át a relék lábait majd próba.
Megmelegítettem a lábakat a panelen, de sajnos nem változott semmi, magasabb percről indul, nem fűtött- tegnap még volt olyan, hogy igen- és nem állt le, hanem 1 percet mutatva ment, csak ment, amíg le nem állítottam. Az újabb kísérletnél még hosszabbról akart indulni.
Nekem az érintkező padok ahova a csatlakozók mennek azok is gyanúsak mintha be lenne égve .
Nézd át csiszold meg, forraszd át azt is és a felesleges ónt itassad le róla.A csatlakozókat is nézzed át amik oda csatlakoznak. Melegítés alatt mit értesz? Csak melegítetted valamivel vagy forrasztottad?
Sziasztok! A segítségeteket kérném: Ariston LD44 mosogatógéppel szívok. Müködőképesen lett kiszerelve, átköltözött. Közben pár hónapot állt, és most egyszerüen nem indul el. A kijelzőn minden ok, tudok programot stb. választani, és nem reagál a start gonba. Semmit. Hibaüzenet nincs. Gomb jó, mágnesszelep jó.
Teljesen kifogytam az ötletből. Esetleg valakinek valami, ami segítene?
Forrasztottam is, nem csak melegítettem. Az érintkezőket megnéztem, szép fényesek ,nincsenek beégések.
Szia!
Hát ha minden jó és csak a start gombra nem idul el akkor pedig az a gyanús. Ki is mérted a start gombot vagy csak sípoltad? Mert a sípolás az kevés. A gép aljában van egy úszó kapcsoló azt nézd még meg és az ajtókapcsolót.
utesz írta:
A lényeg, vízlágyító sót nem tudok használni a gépben, mert azt az első mosás alkalmával kiüríti, és attól lesz valami irtózatos a gép, illetve az edények. Kotorásztam a betöltő nyílásban, úgy tudom, hogy ott víznek kellene lennie, de egy milliliter sincs. Szerintetek mi baja lehet? Próbáltam úgy használni, hogy 3in1 tablettát használok, plusz a mosogatószer tartályba rakok kevés lágyítósót, mert nagyon kemény a víz. Átmeneti megoldásnak elmegy, de így sem tökéletes a mosogatás. Kérlek, ha tudtok, segítsetek. plííííz! Nálunk is ugyanez a jelenség jelentkezett: Candy mosogatógépünk 2 év hibátlan üzem után ugyanezt produkálja. - minden fátyolos (sós) a mosogatás után - (megnyaltam, só a fátyol.) - 1 mosogatás alatt leürül a sótartály teljesen Van valami ötletetek?
Kimértem, és a szénrétegnek kb megfelelő néhány kOhm ha megnyomom, szadaás ha nem. Kisípolni nem lehet.
Az úszokapcsolót megnéztem, az ok.
Ajtókapcsoló? Van egy 1 mikrós x2 tápkondi (kék?) azt mérd ki vagy cseréld.Ezeknél az is sűrűn tönkre megy.
Ha nem a fűtésrelé forrasztási hibája okozza a hibát, akkor kénytelen leszel megkeresni. A fűtőegység a gép jobb oldal felől közelíthető meg. Egy műanyag bojlerbe van beleépítve. A fűtőbetét egyik ága egy biztonsági klixonről kapja a villanyt, ez a bojler tetején van, nehezen hozzáférhető. A másik csatlakozójára pedig egy középen lévő, a víz áramlásának hatására bekapcsoló nyomókapcsolón keresztül kapja a villanyt. Öregebb gépeknél gyakran előfordul, hogy a műanyag járókerék lapátjait rögzítő csapok elfáradnak és önálló életet él, azaz már nem forog a motorral együtt. Úgy hallod, hogy működik a motor és még valamekkora nyomást is képes csinálni, de az előbb említett kapcsolót már nem képes bekapcsolni.
A sótartály teteje megrepedt, vagy valami hasonló a gond, azaz tömítetlenség lép fel. Elvileg megoldja a 3in1 tabletta (Pontosabban az a fajta, amelyikben van vízlágyító. Célszerű olyat használni, amelyikben van öblítő is).
Köszönöm a tippet. Ez az a jarókerék, amit belülről is meg tudok érinteni az ujjammal, ha leveszem bent alul a fedelet, aztán egy kis fehér borítását egy csavarral, ahol kifolyik a víz vagy az egy másik lapátkerék?
Amiről te beszélsz az a leresztő szivattyú.Vedd le a gép jobb oldalát és ott lesz előtted a fűtőbetét a mikrokapcsolóval ezeket mérd ki.Ha minden jó (beleértve az elektronikát is akkor a fűtőbetét tetején van egy NTC vel egybeépített hőkioldó valószínűleg az lesz a rossz de az esetek 99%-ban ennél a szériánál inkább elektonikai probléma lesz.
Tisztelt Fórumozók!
Szeretnék segítséget kérni az alábbi típusú mosógép javításához: IGNIS ITL 5100 Szeretném kicserélni benne az ellen illetve a hajtás oldali V gyűrűket mivel nyikorognak mosás közben, de sajnos a csapágyrögzítő csavarokat egyszerűen nem lehet kicsavarni, mellékeltem képen hogy milyen a csavar, a segítségüket előre is köszönöm.
Sziasztok!
Nemrég jelentkeztem a Beko mosogatógép hibával miszerint 20 perccel a program indítása után felbúgás után kialszanak a ledek majd kezdi előlről, és mondtátok hogy valószínűleg paneltáp hiba, és hogy a kondikat cseréljem ki. Az alábbi képen lévő 2db kondit kellene ezek szerint?
Szia!
Konkrétan a nagy kék 1,5 microF-os x2 .de ha már cseréled nem árt a másik kék szögletest és a alatta lévő két elektrolit kondit /sötétebb kék hengeres / is cserélni nem összeg. Vigyázz az eleko kondinak/hengeres/ van polaritása +,-
Sziasztok!
Van egy Whirlpool Ikea beépíthető mosogatógépünk. A probléma az, hogy amikor elindítom a programot szépen elkezdi a vizet beszivattyúzni, majd amikor a mosási program kezdődne, csak elektromos búgást hallani és semmi... Ezután, ha megnyomom újra a programindító gombot, mintha megszakítanám, szépen teljesen kiszivattyúzza a vizet és leáll mint aki jól végezte dolgát... Szerintetek mi lehet vele, nagy baj? Köszönöm előre is!!!!
Ahha. É meg azt hittem hogy ami a képen van felül kerek 1000 és egy 2200 μF-osakat kell (C6 és C4 jelölésűeket). Szóval akkor inkább a penelon C5 éc C2 jelölésűeket is kell cserélni...
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2016
Szia! Talán a keringető motor.meg van szorulva .Nem volt hangos előtte? Hiba kód nincsen?
Egy kicsit hangos volt valóban, hibakód nincsen semmi.. Ezért érdekes. Ezt a hibát mi esetleg házilag tudjuk javítani valahogy?
Azokat is cseréld! De konkrétan a C5 lesz a rossz.
Remélem tényleg az lesz a ludas, ezer köszönet a segítségért!
Bocsánat rossz helyre írtam!
Szóval, egy kicsit hangos volt valóban, hibakód nincsen semmi.. Ezért érdekes. Ezt a hibát mi esetleg házilag tudjuk javítani valahogy?
Hát nem ismerem a képességeidet.De ha már így kérdezed vigyázz mert áram van benne. Húzd ki a hálózatból mielőtt hozzányúlsz. A vizet is zárd el mielőtt lekötöd. Nem ártana egy pontos típus .
Az után többet tudunk. Persze kelleni fognak szerszámok. Csavarhúzó fogó lehet kevés lesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |