Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Bámészkodtam kicsit a neten az E15 problémával kapcsolatban és ezt találtam ami valószínűsíthetően fordult elő nálam. A 8. perctől van a lényeg. A szűrő alatti rész ahová az egész szivattyús rész fel van fogatva annak a tömítése nem zárhatott tökéletesen és azt orvosolja sziloplaszttal. Az én esetemben előfordulhatott az az eset, hogy mivel az a finomszűrő el volt rakodva, abban a részben színültig volt a víz és ha a tömítés nem zárt tökéletesen, szivároghatott annyi víz az úszóhoz, hogy az működésbe hozta a kapcsolót. Az esetemben kb. annyi víz folyt ki amennyi az úszó alatti térfogatban elfért. Persze Te jobban átlátod a dolgokat én meg csak próbálom megérteni, hogy mi is történhetett valójában. A gép szétszedése az eleve az egyik legkomplikáltabbak közé tartozik HA ott az alsó részében valami fő darabot kell cserélni. A szűrű alatti tömítést azt valaki úgy cseréli, hogy felülről. Hosszú csavarokat használ és a tömítést azt a csavarok mögé helyezi és betologatja a helyére, majd meghúzza a csavarokat és kész. Felmerül a kérdés, hogy ha ezt meg lehet így oldani akkor a tömítés plusz sziloplaszt benyomva majd csavarok meghúzva ugyan az az eredmény kapható és nem kell az egész gépet szétbombázni emiatt. (mondom ezt én laikus)
Szia!
Köszönöm a segítséget! A vízszint szabályzó csere megoldotta a problémát.
Igen ott az ülepítő tömítésénél szokott a leggyakrabban folyni. Nem kell ennyire szétszedni elég ha pl. az orcynál veszel egy "Javító készlet, ülepítő (utángyártott) BOSCH mosogatógép" cikkszáma
MEG3101 Az ülepítő 4db csavarját kiszeded, Az ülepítőt lenyomod és a hozzá kapott dróttal a helyére rakod az új tömítés. Utána a hozzá kapott 4db csavarral visszahúzod az ülepítőt a helyére. Kb. ennyi a történet. Ennyire szétszedni csak akkor kell ha a vízelosztóval van gond. Minden más szinte hozzáférhető az oldallemezek eltávolításával. Kivéve ha zeolit szárítós na azt egy szivattyúcsere miatt is szét kell kapni teljesen. De a szétkapás se olyan ördögi nagy meló csak így első látásra. Van ettől szarabul szerelhető gép is pl. új gorenjék
Köszönöm az információt elmentem, hogy mit kell vennem ha mégis probléma adódna. Eddig nem jött elő a hiba.
Eljutottam a szétszedésig..
kép01 A képen szereplő motor tengelye volt teljesen beállva, megmozgattam kicsit és a kattogó hang megszűnt, gondolom most működik.. Viszont a működéssel jött a következő gond, hogy a program adott pontján (a 1:40-es program) megáll 40 perc környékén, a 30 perces 8 percnél és csak megy és megy, akár 2 órát is és nem lpteti az időt, ezzel a programot sem fejezi be.. Hibakód nincs, a gépet kikapcsolva majd újra bekapcsolva a vizet leengedi.. Esetleg erre valami ötlet?
Miből gondolod, hogy az a váltószelep meg volt szorulva??? Sose szokott maga a motor megszorulni. Ebben egy nagy áttételű motor van. Adtál neki 230V ot, hogy forog e? Ezeket alapból nem tudod átforgatni és csak egy irányba forog. Mechanikusan reteszeli a forgásirányt. Ezeknek a váltószelepeknek a rajtalévő kapcsoló érintkezői szoktak elégni, beégni. És maga a vízelosztó tárcsa tud elakadni ha pl egy csont darab, vagy üvegszilánk megakad benne. A lényeg hogy igen ritkán van ezzel probléma. A keringető szivattyút kellett volna megnézned amit már többen is mondtunk. Szerintem most elb.sztad ami jó volt.
Írtam hogy kattog folyamatosan, azért nyúltam hozzá, most legalább nem kattog..
A keringető szivattyút megnéztem, van neki kis mozgása, 2-3 mm de nem körbe van kikopva hanem egy irányba kicsit lötyög.. Illetve ki is pucoltam a lerakódást..
Kattog persze mert forog folyamatosan és az érintkezőt mozgatja. Az kattog. És azért pörgeti mert a ker.szivattyú akad és teszteli magát. Na akkor az a ker. szivattyú kuka. Csere ezzel kellett volna kezdeni Aztán, hogy mi kárt tettél a vízelosztóba kiderül.
Rendben, köszönöm a türelmed!
Közben ismét szétszedve, a kattogás visszajött, hol hangosabban, hol halkabban miután áram alá helyezem.. A P és a Start gomb kombináció hosszan nyomásával 2 perces program lefuttatva, utána 30 perces lement, most az 1 óra 30 perces is lement.. Keringető szivattyú érkezik, az lesz cserélve, ahogy javasoltad.. Vízelosztó kár alatt mire gondolsz? |
Bejelentkezés
Hirdetés |