Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Mosogatógép hiba

Témaindító: Redsaw, idő: Dec 13, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   263 / 263
(#) Hutty válasza BypeetX hozzászólására (») Csü, 9:40 / 1

(#) VIM válasza Dino71 hozzászólására (») Pé, 10:11 /

Szia! Bámészkodtam kicsit a neten az E15 problémával kapcsolatban és ezt találtam ami valószínűsíthetően fordult elő nálam. A 8. perctől van a lényeg. A szűrő alatti rész ahová az egész szivattyús rész fel van fogatva annak a tömítése nem zárhatott tökéletesen és azt orvosolja sziloplaszttal. Az én esetemben előfordulhatott az az eset, hogy mivel az a finomszűrő el volt rakodva, abban a részben színültig volt a víz és ha a tömítés nem zárt tökéletesen, szivároghatott annyi víz az úszóhoz, hogy az működésbe hozta a kapcsolót. Az esetemben kb. annyi víz folyt ki amennyi az úszó alatti térfogatban elfért. Persze Te jobban átlátod a dolgokat én meg csak próbálom megérteni, hogy mi is történhetett valójában. A gép szétszedése az eleve az egyik legkomplikáltabbak közé tartozik HA ott az alsó részében valami fő darabot kell cserélni. A szűrű alatti tömítést azt valaki úgy cseréli, hogy felülről. Hosszú csavarokat használ és a tömítést azt a csavarok mögé helyezi és betologatja a helyére, majd meghúzza a csavarokat és kész. Felmerül a kérdés, hogy ha ezt meg lehet így oldani akkor a tömítés plusz sziloplaszt benyomva majd csavarok meghúzva ugyan az az eredmény kapható és nem kell az egész gépet szétbombázni emiatt. (mondom ezt én laikus)
(#) DisziG válasza Dino71 hozzászólására (») Pé, 11:51 / 1

Szia!
Köszönöm a segítséget! A vízszint szabályzó csere megoldotta a problémát.
(#) Dino71 válasza VIM hozzászólására (») Pé, 14:24 /

Igen ott az ülepítő tömítésénél szokott a leggyakrabban folyni. Nem kell ennyire szétszedni elég ha pl. az orcynál veszel egy "Javító készlet, ülepítő (utángyártott) BOSCH mosogatógép" cikkszáma
MEG3101 Az ülepítő 4db csavarját kiszeded, Az ülepítőt lenyomod és a hozzá kapott dróttal a helyére rakod az új tömítés. Utána a hozzá kapott 4db csavarral visszahúzod az ülepítőt a helyére.
Kb. ennyi a történet. Ennyire szétszedni csak akkor kell ha a vízelosztóval van gond. Minden más szinte hozzáférhető az oldallemezek eltávolításával. Kivéve ha zeolit szárítós na azt egy szivattyúcsere miatt is szét kell kapni teljesen.
De a szétkapás se olyan ördögi nagy meló csak így első látásra. Van ettől szarabul szerelhető gép is pl. új gorenjék
(#) VIM válasza Dino71 hozzászólására (») Pé, 18:31 / 1

Köszönöm az információt elmentem, hogy mit kell vennem ha mégis probléma adódna. Eddig nem jött elő a hiba.
(#) BypeetX válasza Dino71 hozzászólására (») Pé, 22:36 /

Eljutottam a szétszedésig..

kép01

A képen szereplő motor tengelye volt teljesen beállva, megmozgattam kicsit és a kattogó hang megszűnt, gondolom most működik..

Viszont a működéssel jött a következő gond, hogy a program adott pontján (a 1:40-es program) megáll 40 perc környékén, a 30 perces 8 percnél és csak megy és megy, akár 2 órát is és nem lpteti az időt, ezzel a programot sem fejezi be..
Hibakód nincs, a gépet kikapcsolva majd újra bekapcsolva a vizet leengedi..
Esetleg erre valami ötlet?
(#) Dino71 válasza BypeetX hozzászólására (») 6:39 /

Miből gondolod, hogy az a váltószelep meg volt szorulva??? Sose szokott maga a motor megszorulni. Ebben egy nagy áttételű motor van. Adtál neki 230V ot, hogy forog e? Ezeket alapból nem tudod átforgatni és csak egy irányba forog. Mechanikusan reteszeli a forgásirányt. Ezeknek a váltószelepeknek a rajtalévő kapcsoló érintkezői szoktak elégni, beégni. És maga a vízelosztó tárcsa tud elakadni ha pl egy csont darab, vagy üvegszilánk megakad benne. A lényeg hogy igen ritkán van ezzel probléma. A keringető szivattyút kellett volna megnézned amit már többen is mondtunk. Szerintem most elb.sztad ami jó volt.
(#) BypeetX válasza Dino71 hozzászólására (») 9:36 /

Írtam hogy kattog folyamatosan, azért nyúltam hozzá, most legalább nem kattog..
A keringető szivattyút megnéztem, van neki kis mozgása, 2-3 mm de nem körbe van kikopva hanem egy irányba kicsit lötyög.. Illetve ki is pucoltam a lerakódást..
(#) Dino71 válasza BypeetX hozzászólására (») 12:59 /

Kattog persze mert forog folyamatosan és az érintkezőt mozgatja. Az kattog. És azért pörgeti mert a ker.szivattyú akad és teszteli magát. Na akkor az a ker. szivattyú kuka. Csere ezzel kellett volna kezdeni Aztán, hogy mi kárt tettél a vízelosztóba kiderül.
(#) BypeetX válasza Dino71 hozzászólására (») 13:11 / 1

Rendben, köszönöm a türelmed!
Közben ismét szétszedve, a kattogás visszajött, hol hangosabban, hol halkabban miután áram alá helyezem..
A P és a Start gomb kombináció hosszan nyomásával 2 perces program lefuttatva, utána 30 perces lement, most az 1 óra 30 perces is lement..

Keringető szivattyú érkezik, az lesz cserélve, ahogy javasoltad..
Vízelosztó kár alatt mire gondolsz?
(#) Dino71 válasza BypeetX hozzászólására (») 14:49 /

Azt mondtad megtekerted az nem tesz jót neki.
Következő: »»   263 / 263
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem