Fórum témák
» Több friss téma |
Ma délelőtt én is beáztattam, de semmi változás, csorog a víz de nyilvánvalóan nem a kellő nyomással. Kimértem, nincs elszakadva. Azt hiszem veszek egy újat és megpróbálom vele.
Kaptam kölcsön egy csövet, de a helyzet változatlan.
Elviszem szerelőhöz…
Whirlpool ADP 8693 mosogatógép alkatrészÜdv!Whirlpool ADP 8693 (8542 607 38020) mosogatógéphez keresnék alkatrészeket. Bontott is érdekelne. Szórókar műanyag tömítő gyűrű (2db), vagy alsó és felső szórókar kompletten. Illetve a képen látható műanyag elemhez (a felső szórókarhoz vezető vízcső ebbe az elembe csatlakozik bele a kosár betolásakor) két darab tömtés, vagy a komplett elem. Sufnituning megoldás is érdekel, hogy mivel lehetne a tömítéseket helyettesíteni. Ha van valakinek ötelete. Köszönöm szépen előre is. Amúgy 13 éves a masina. Ha csak orczyból tudom megrendelni a komplett alkatrészeket (kb 20e ft körül lenne), érdemes egyáltalán még cserélgetni, vagy egyre több minden fog tönkremenni benne?
Whirlpool WBO 3T332 P X – sötét kijelzőSziasztok,Küzdök egy mosogatógéppel (whirlpool WBO 3T332 P X) amelyik olyan jelenséget produkál, hogy a konnektorba bedugás után nagyjából 2-3 másodperc múlva elindítja a leeresztő szivattyút, de kijelzője teljesen sötét marad. A leeresztő szivattyú indítása független a túlfolyó úszó állapotától. A vezérlőn (Indesit 0283.06) ahogy látom a tápegység elindul DC oldalon a négy kondenzátoron ellenőriztem a tápfeszültségeket. http://www.forum-electromenager.com/depannage/panne-carte-lave-vais...se.jpg c93 12V c87 15V c99 -15V c29 320V Púposodott kondi/bármi elégett alkatrész nem láttam a vezérlőn. Merre induljak tovább? Kijelző nélkül mi az ajánlott hibakeresési út? Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni ebben. Üdv, Ernő Whirpool ADG5820 IX A+ hibaSziasztok Van egy fent leírt típusú mosogatógépünk. Mosogatni szerettünk volna vele, de bekapcsolás után beengedi a vizet, kicsit vár és utána kiszivattyúzza azt. Három programmal is megpróbáltuk, mindegyikkel ugyan ez a helyzet.
Szia! Első körben ellenőrizd a keringető szivattyú perselyének a kopását.
Hello!
Először is bocsánat hogy nem írtam az előző problémám kapcsán. A hiba megoldódott a labirintus tisztításával. Az igaz hogy a barbárabbik módszert választottam, de üzemelt mostanáig. Újra jelentkezett az F12 hibakód. A program elején enged be vizet, amit egyből ki is szivattyúz, majd F12. Gondolom, mivel enged be vizet a betáppal nem lehet gond. A labirintus nem patyolat tiszta, de nincs is eldugulva. Esetleg mi okozhat még a ilyen hibát?
Szia! A keringető szivattyú perselykopását ellenőrizzed. Ha van benne átfolyásmérő a bemenő víz útjában akkor abban a reed relét cseréld. Bár emlékeim szerint ebben nincs csak vízszint szabályzó.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2025
Volt olyan mosogatógép, aminél a szintérzékelőhöz menő cső volt eldugulva. Emlékeim szerint az is ezt a hibát produkálta.
Bosch beépített mosogatógép E15 vagy F15 hibakódSziasztok! Az említett gép ezeket a hibakódokat jeleníti meg és a vízcsap piktogram is világít. A csatlakozóban lévő szűrő tiszta, víz van, a gépben nincs már mosogatóvíz és csak folyamatosan megy a szivattyú (legalább is mint ha azt lehetne hallani működni), resetelés is volt de eredménytelen. Azt szeretném kérdezni, hogy mit kell ilyenkor megnézni a hiba elhárítása érdekében.A segítséget előre is köszönöm. F8 folyamatos kattogásSziasztok!Segítséget szeretnék kérni.. Whirlpool wfc 3c33 pf x típusú mosogatógépnél jelentkező hiba a vízszintjelzőtől (optikai szenzor) folyamatos kattogás hallatszik ahogy áram alatt van a gép, program elindítás nélkül.. A programok lefutnak rajta, volt hogy F8 hibát adott be, de az a nem megfelelő bepakolás miatt jelentkezett.. A gép működik, de a gyorsnak mondható, folyamatos kattogás nem szűnik meg tisztítás után sem (befolyó cső szűrőjének tisztítása, teljes belső tisztítás).. Mi lehet a probléma? Az optikai szenzorra vagy a vízszintszabályzóra gondoltam laikusként.. Köszönöm válaszaitokat..
Szia! Igen nagy valószínűséggel a keringető szivattyú persely kopott. Ez kattog, zakatol.
Szia! Valahol folyik a gép a gépházban gyűlik a víz és bekapcsol az elárasztásvédelem. Ellenőrizni kell a fűtést, hogy túlélte e mert 90% ban viszi a víz azt is. A szivárgás helyét meg fel kell deríteni és megszüntetni.
Szia! Annak ellenére működik a védelem, hogy ennek látható jele lenne kívülről? .... mert nem szivárog sehol sem. Most készülök kiszedni a helyéről.
Ha én csinálnám az elárasztás védelmi áramkört, akkor bontó érintkezőt raknék oda. Mert ha záróval érzékelném, akkor kontakthiba esetén sem érzékelne. Tehát biztonsági áramkör bármely pontján lévő vezetékszakadás, átmeneti ellenállás romlás hibát generál és nem várom a hibás áramkör működését, ha ténylegesen hiba van.
Persze, a szivárgás befele van a gépházba folyik a víz nem kívülre.
Azért egy pontos típust írhattál volna A hozzászólás módosítva: Kedd, 17:03
Ilyen volna. A gépben nincs víz de a szivattyú az bekapcsol és szivattyúzna csak nincs mit és az említett hibakód van és vizet nem vesz. Kiszedtem a helyéről de a bal oldalán abban a labirintus vízdobban nincs víz csak legalul kb. egy centi magasságú. Van egy fekete lerakódás is feljebb de azt sem tudom, hogy az hová tartozna és az hogyan került oda bele.
A hozzászólás módosítva: Kedd, 17:39
Hát senki nem mondta, hogy a labirintusban lesz a hiba amit ide tettél. Belül a szűrő alatt a vízgyűjtő tömítése szokott ereszteni utána kőrbe ahol a rozsdamentes ház találkozik a műanyag házzal, Aztán maga a keringetőszivattyú a fűtésnél is tud ereszteni...... Ellenőrizni kell a fűtést nem e szakadt már. És a keringető szivattyú perselyek kopását. Az is tud érdekes dolgokat csinálni ha nincs meg a megfelelő vízszállítás.... Pontos típust még mindig nem írtál. Egyszerűbb lenne a dolgom A képességeidet nem ismerem. Nem egyszerű munka ha még nem láttál ilyet.
Youtyub a barátod keress rá a hibakódra.
Eljött hozzám egy szerelő legalábbis Ő látott már olyan embert aki látott már ilyen gépet. A nagyméretű (30X35X3cm) edény mosásának említése már jó felé terelte a feltételezését, hogy víz kerülhetett alulra a "biztonsági részbe" ahol valami úszókapcsoló van ami ha oda víz kerül megakadályozza a további vízömlést és elzárja a vízbemenetet. Szemben állva a géppel az balra döntve kifolyasztott (mert több nem volt ott) kb. 1.5dl vizet és lehetett próbálni egy program (1 órásat) futtatását ami szépen azóta is folyamatban van és meghagyta, hogy figyeljem, hogy hol folyik ha folyik, mert akkor szét kell szedni, mert akkor belül ereszt valahol. Ebben az a lényeg, hogy a gépet szigorúan balra kell dönteni, mert a jobb oldalon az elektronika van és arra billentve a benn lévő víz az komoly problémát okozott volna ha rákerül. Egyenlőre rendben működik a gép, nem ereszt sehol sem, majd holnap visszakerül a helyére ha továbbra is rendesen viselkedik.
Neked köszönöm a segítséget, hogy próbáltál útbaigazítást adni, most szerencsére nem volt rá szükség de igyekszem megjegyezni és eltárolni magamban az információkat.
El kell keserítselek. Attól az edénytől nem igen folyhatott. De így legyen. Itt csak az a gond ha kiöntögeted a vizet belőle lehet, hogy a következő folyásnál robban a fűtés. Ami egyben van gyárilag a keringető szivattyúval. Na ez nagykeráron 63eft. Persze rutinosabb szerelők tudják javítani olcsóbban. De a víz folyás okát is orvosolni kell mert drága mulatság ha megint kimegy a fűtés ha vizet kap.
Nem akarom menteni a történteket de itt ültem a géptől nem messze amikor hallottam, hogy eldőlt az edény és az után kezdődtek a gondok. Az a 1.5dl (de lehet sokat mondok) víz ami kifolyt a megdöntéskor az ennyi idő múlva már összegyűlt volna ha valahol belül szivárgás lenne. Majd holnap egy újabb motyogatásnál már ki fog derülni. A gép öt éves lehet. Ha túl sokba kerül a javítás nem éri meg javíttatni. Napi szinten volt, van használva és mindig tele van. Már megdolgozott az áráért az akkoriért nem a mostaniért.
Az jutott még eszembe a történtekkel kapcsolatban, hogy ha egy olyan edény kerül be a mosótérbe ami mosás közben megtelik vízzel ami ugye nem kerül vissza a rendszerbe és egyszer csak felborul és az ami benne volt az edénybe víz megjelenik a rendszerben azzal mit tud kezdeni a szivattyú vagy van e ilyen védelem. Azt mondta a hozzáértő szerelő, hogy túlvette vízzel magát és a felesleg került oda ahová nem kellet volna. Azt hozzá kell tennem, hogy ugye nem én takarítom a gépet és amikor az eset történt akkor szembesültem a finom szűrő rendkívüli elrakódásával. Valami fehér szálas anyagmaradvánnyal volt teljes egészében elrakodva. Persze ezt hiába takarítottam le róla és reseteltem a gépet nem változott semmi. Ekkor néztem utána, hogy "valami biztonsági úszó" felakadhatott. Ezt az úszó felakadást a gép döntésével ajánlja megoldani ha ezzel megoldódik a probléma. Ezt jobb is hogy nem csináltam, mert nem mindegy, hogy merre lötyögteti az ember a vizet ami rossz helyen van. Bővebben: Link
A fehér szösz ételmaradék. Sűrűbben kell takarítani azt a szűrőt. Az hogy a lábos felboruljon menet közben úgy, hogy több liter víz kiboruljon már menet közben belőle szerintem 1000 ből 1 az esélye
De legyen szerencséd és valóban tételezzük fel, hogy ez volt a hiba. A többi úgy is kiderül pár héten belül.
Amit mondasz azt nem vonom kétségbe hiszen azért kérdezem meg vagy érdeklődöm ez iránt, mert nem értek hozzá és nem is volt lehetőségem se közelebbről megismerkedni ilyen géppel Te pedig (szerintem is) értesz hozzá. A szűrőt azt most takarítottam ki azóta, ahogy a helyére be lett tolva, legalábbis nem tudok más korábbi tisztításról. Az edények néha (műanyag) étel tároló dobozok is szoktak lenni amik nagyon könnyűek, olyannyira, hogy a vízsugarak olyan helyzetbe fordítják, hogy a mosogatás végére a 7.5 literes edényben legalább 0.5 liter víz marad vissza. Ez az edény ugye ha egyszer felborul és így begyűjti a rá hulló vizet azt pótolni fogja a gép, mert nem hullik le, csorog vissza a gyűjtőbe vagy nem jól gondolom? Az a mennyiségű víz ami most kifolyhatott az hosszabb idő alatt gyűlhetett össze mint egy program idő? Akkor ha belső szivárgás lenne az több nap után derülne csak ki? Hát akkor majd meglátjuk .... vagy nem a vizet.
Az újfajta bosch nem fogja pótolni a vizet. A befelé menő vizet figyeli egy literszámlálóval. A vízszint hiányt csak a keringetőszivattyú áramfelvételéből tudja következtetni. Amíg nem levegős a rendszer odáig hibátlanul fog működni.
Akkor gondolom innentől erre kell koncentrálni..
Lehet vele mit kezdeni vagy mindenképpen új kell hozzá? Közben néha dobálja az F15 hibakódot is már..
Hát én nem ismerem a képességeidet. Igen meglehet perselyezni. De ha van víz is a gép aljában akkor a folyást is meg kell szüntetni. Én simán megperselyezem. youtube van sok videó hogyan csináld.
Lehúztam a kifolyócsövet amikor szedtem szét és azon van ugye 2 tömítés, azt én csak simán visszadugtam rá..
Helyes így hogy csak visszadugom a 2db tömítőgyűrűvel a csővön vagy oda kell valami tömítőanyag? Bár én vizet sehol nem látok, illetve a 30 perces program hiba nélkül lefut, de tény h ez a hiba a cső lehúzása és visszarakása után jelentkezett..
Ha a lefolyócsőrre gondolsz ami az ürítő szivattyúba megy akkor igen az úgy jó. Azon csak 2db "O" gyűrű van. Nincs más tömítés.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |