Fórum témák
» Több friss téma |
Kedves Dino71!
Köszönöm a segítséget előre is, megnézem a pontos típust és jelentkezem!!!
Kimértem a nyomáskapcsolót és a fűtőtestet. Szakadás nincs és a vezérlés is adja a feszkót. Imitáltam a nyomás meglétét a kapcsoló rögzítésével és a gép rendben fűtött, sőt rendben le is állt a végen. Laikusként azt mondanám, hogy nincs elég víznyomás a kapcsolónál. Tudnál segíteni, hogy mi a következő lépés? Köszönöm.
Köszönöm a tippet, valóban a nyomáskapcsoló nem mindig kapcsolt be, tehát nincs mindig megfelelő nyomás. Most keresem majd az okot, hogy miért nincs?
Közben levettem a gép másik oldalát is, lehet ezért nincs elég nyomás, mert minden tiszta kosz?
Valamilyen univerzális "bitkészlet" darabjait esetleg próbáltad bele? Azokból van amelyik esetleg hasonlít rá, vagy legalább valamennyire illeszkedik a csavar fejébe?
Igen lehet a dugulástól. ki kel áztatni domestossal,utána sósavval,citromsav....Első képen a bal felső sarok a gócpont.
Igen lehet a dugulástól. ki kel áztatni domestossal,utána sósavval,citromsav....Első képen a bal felső sarok a gócpont.
Keringető szivattyú egyáltalán elindul?
Végül is elindul, mert rendben lement a mosogatás, ha rögzítem a nyomáskapcsolót. Az igaz, hogy induláskor sokat totojázik, mert felváltva enged be vízet, majd kinyom egy kicsit, aztán megint beenged, megint kinyom, ezt csinálja tucatszor, aztán hallani, hogy elindul a keringető szivattyú , beindulnak-e a spriccelő karok vagy csak az egyik azt pl. nem tudom. Gyanús, hogy nem hallom a lefelé borított lábas belső kongó hangját.
Amikor kinyomja a vizet akkor emelgeti az általad mellékelt képen látható kapcsolót oldalt?
Sziasztok!
A Beko mosogatógép hibánál mondtátok hogy valószínűleg paneltáp hiba, és hogy a kondikat cseréljem ki. Nos, kicseréltem őket és rendesen lefut a program, köszönöm a jó tanácsot, bevált a dolog! Üdv mindenkinek!
Szervusztok!
Viszonylag régi Bosch mosogatógépem van, de remélem sokaknak segíteni tudok. Sokat küszködtem tegnap a mosogatógépemmel: nem szivattyúz vizet, hibajelzést ad; ha megdönti az ember a gépet 45 fokban, működni kezd (a víz ugyan részben kifolyik); a gép alján sok víz marad; egyszóval a gép úgy érzi, hogy elég víz van benne, ezért nem áramoltatja rendesen a vizet. A kérdés, amit a neten fel kell tenni: "Diswasher not draining properly". Erre találtam is egy jó videót, ami alapján megjavítottam a gépet. https://www.youtube.com/watch?v=hfw3vliCf4c Ajánlom minden sorstársamnak, különös tekintettel az 1' 40''-nél található javaslatra. A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2016
Szia!
Valahol folyat a géped. A döntés után azért indul, mert alul van egy "vészkapcsoló" amit a rendellenesen kifolyó víz kapcsol. Mikor megdöntöd a gépet kifolyik a víz az aljából, a kapcsoló normál helyzetbe áll, és indítható a gép.
Igen, szépen dolgozik. Kitisztítottam, összeraktam, egyelőre jó lett. Háromszor is felfűt, a végén leáll és gőz jön ki belőle. Kíváncsi vagyok meddig. Mindenesetre köszönöm az eddigi segítséget!
Üdv! Tudna nekem valaki segíteni, hogyan lehet resetelni a Siemens SN65020/5 tipusú mosogatógépet? Ha van valakinek egy magyar nyelvű kezelési útmutatónak is örülnék! Előre is köszönöm!
Itt próbáltad? Bővebben: Link
Az erős és az eco mosogatás gombjait kell egyszerre lenyomni.
Régebben írtam, hogy a W.ADG 151 mosogatógépünk megáll az vízforgatás elindulása után ~1,5 perccel.
Minden érzékelő jó. Pár hónapos megfigyelés után azt vettem észre, hogy az indítás pillanatában tudom, hogy le fog állni. Főkapcsoló benyomva --> programválasztó lenyomásakor csippan egyet, ha egyből átvált villogóból folyamatosra --> gond nélkül megy. Programválasztó lenyomásakor nem csippan egyből, nem vált folyamatosra (gondolkodik kicsit) --> ekkor áll le, és akár több óra múlva indul tovább, mnitha késleltető lenne benne.
Érdeklődni szeretnek AEG Favorit mosogatógépem irja ki a 40 -es hibakodot valaki találkózotte vele?
Szervusz!
Köszönöm, hogy írtál. Szerintem nem a gép folyatott, nem amiatt állt a víz az alján, hanem a belső 'víz-szivattyúzásért' felelős pumpa állt meg. A posztolt videóban 1' 40"-nél mutatott 'forgó-izé-pumpa' akadt meg, valami kosztól. Sikerült az akadást elhárítani, a motor forogni kezdett, a gép újra szivattyúzott, a vészkapcsoló nem állította le a vízforgást, azóta működik, stb. Tényleg csak azért írtam a a posztot, mert mikor még nem találtam meg a hibát, rengeteg hasonló panasszal találkoztam sok fórumon (áll a víz a gép alján; hibajelet ad a gép; ha megdöntik a gépet elkezd működni; stb.) Talán a videó megtekintése segítséget és reményt ad sok sorstársamnak, hogy a gép megfelelő részeinek tisztításával gyakran megoldhatóak a problémák. https://www.youtube.com/watch?v=hfw3vliCf4c Üdvözlettel Egy teljesen amatőr A hozzászólás módosítva: Feb 16, 2016
Érdeklődnék, Ariston Li 460 a programválasztó gombra nem vagy nagyon hosszan tartó lenyomás után reagál.Panelok,csatlakozók átnèzve.
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem! Hátha másvalaki már elakadt hasonló problémánál. Egy IKEA LAGAN DW60 típusú (szerintem Whirpool alapokkal rendelkező) mosogatógép hibajavításánál elakadtam. A hiba, hogy program elindítás után a szennyszivattyú ürít kétszer hosszan, majd megáll 2-es hibakóddal. A leírása szerint a lefolyó eldugult, vagy piszkos. IKEA LAGAN DW60 manual A kérdésem hol lehet egy érzékelő ami miatt úgy gondolja a gép, hogy nem tud üríteni? A szivattyúja vödörbe jól űrit, rendben forog. A padlón található úszókapcsolót kimértem, rendben működik, 3-as hibakódot generál, de biztos ami biztos ideiglenesen kiiktattam. Két nyomáskapcsoló található a készülékben az első a fűtéshez kapcsolódik. (ha nincs a gépben megfelelő mennyiségű víz nem fűt) A másik érzékelő a szennyszivattyúhoz kapcsolódik, ha túl sok a víz akkor ürítsen. (ezt kimértem és ezt is kiiktattam ideiglenesen) A tölcsérben egy érzékelő található, ami egy hővezető pasztában kikent smd alkatrész. (szerintem a hőmérő lehet) Továbbá a tölcsérben van egy műanyag golyó, de ehhez semmi érzékelő vezeték nem tartozik. Egy darab reed érzékelő van még a só tartály oldalán, ez jelzi a só hiányát. Előre is köszönöm az ötleteket, már kezdem feladni...
Igen, mértem a két nyomáskapcsoló érzékelőt.
A logikájára szeretnék rájönni, hogy honnan tudja, mi érzékeli, hogy piszkolódás eldugulás van a rendszerben.
Sziasztok! Lenne egy kerdesem. Teka DW8 60s mosogatogeppel eddig minden rendben volt. Mostanaban barmilyen programot inditok el, elindul, zug, mintha menne a szivattyu, aztan egy csomot sipol, es az adott program ledje egve marad, a gep viszont megall, nem csinal semmit. A szurot kitakaritottam, de utana is ez a problema...mi lehet a baj?
Amikor sípol, akkor az utolsó lámpa világit és mellette melyik lámpa villog?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |