Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Hello! A melákot miért nem egy L- alakú hűtőbordára tetted belülre? Nem áll ki, nem lesz zárlat, ha hozzáér valami, nem ráz meg senkit..
Azt hiszem, a helyhiány volt az oka. Plusz így a fémdoboz nyújtotta hűtési lehetőségeket is maximálisan kihasználom. Utólag belegondolva, tényleg zárlatveszélyes kicsit a dolog, de megrázni nem fog senkit az a 18 volt szerintem
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2016
Helló!
2 órás használat után langyos, de jól bírja a két cső 660mA-ert vesz fel a fűtésre és még kb. 20mA az anódáram a trafó pedig 1000mA-es.
Attól függ, milyenre állítod a frekvenciát és az impulzusszélességet. Ha hosszabb ideig tartod nyitva, egész nagy áramok folyhatnak át rajta, nem?
A tekercs feszültséglökéseire gondolsz?
Ha mikulás lennék, mondanám, hogy hohhóóó álljon csak meg az OFF, de így inkább csak kérem a kedves topik tagokat, hogy az oldalhosszon át tartó OFF-ot fejezzétek be, ezeket töröltem.
Köszi! (T) A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2016
Igen, arra gondolok ami a trafó gerjesztési primer oldalán lép fel az áram kikapcsolásakor.
Amint már megemlítettem ott több száz volt csúcsfeszültségú impulzusok vannak! Igen, lehet életveszélyes, egy ritmusszabályozóval élő emberre mindenképpen. Egyébként nem kötelező megfogadni a jobbító szándékú jelzéseket, de alapvető érintésvédelmi szabályok be nem tartása mellett kardoskodni sem.
Nem mondtam, hogy nem szeretném megfogadni az említett tanácsokat, mindössze nem volt világos számomra, hogy ott több száz volt is lehet. De köszönöm az információt, ebben az esetben módosulni fog a készülék.
A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2016
Ónfürdő tégely. Nagyon ritkán használok ilyet de azért jó ha van.
A gáztűzhely fölött kell alámelegíteni.
Sziasztok! A 3 éves fiamnak készítettem egy "haszontalan gépezetet". PIC12f683 időzíti. Köszönet Hp41C fórumtársnak a belevaló állományért!
Haszontalan A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
Ez tényleg haszontalan : Csatlakozás .....homokóra... about:blank
Üdv. Félig kész állapotban, köszönet Rostás István-ak hogy megosztotta ezt a projectet.Beszélő óra + hőmérő + fénymondó . Video: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Márc 16, 2016
Hiba az ön készülékében...
Ügyes, de lassú. Gyorsítsd a reakciót 2-3 sec.-ra, sokkal látványosabb és izgalmasabb lesz.
1-8 sec közt véletlenszerű.Lehet módosítani a kontroller programján még sok mindent
Üdv!
Készítettem egy apró labortápegységet LM317-el. Maximum 1A-t tud leadni, de ez szükség esetén változtatható a kapcsoláson! Én egy 12v-os trafóról fogom használni, így 1,5v- tól 16v-ig tudom szabályozni a feszültséget. A kapcsolásban található egy áram figyelés is, ha az áramkorlátot eléri a terhelés akkor kigyullad egy led. Most próbáltam először megjelölni a beültetési oldalon az alkatrészek helyét, egész jól sikerült! Tippeket, ötleteket, építő kritikát szívesen fogadok!
Szia!
Higított sósavval, vagy ecettel teljesen el tudod távolítani a papírfoszlányokat, vékonyan befujva lakkal pedig kopásálló, és élénkebb színe lesz. (mellékelt kép) Amúgy szép munka, gratulálok! A hozzászólás módosítva: Márc 17, 2016
Köszönöm!
Sziasztok!
Elkészültem egy saját fejlesztésű csöves előfokkal ami a tiszta hangtól a keményen torzított hangzásig mindent tud, tartalmaz egy digitális spring reverbet egy fejhallgató erősítőt és sand boost-ot is.
Epic fail (totális, megsemmisítő kudarc) gomb. Ha megnyomod ezt a hangot játsza le: Bővebben: Link
Sok értelme nincs de legalább vicces és segít kezelni a stresszes helyzeteket.
Ahhoz képest, hogy az alkatrészek zöme egyáltalán nincs bekötve (fotó alapján), elég sokat tud.
Meguntam az állandó maratószer öntözgetést, mosogatást, mindenféle melgeítési módszert. A masina éppen tesztüzemben működik, vízzel.
Akváriumba való levegőztető, diffúzor és fűtés (300 W), a többi saját agyszülemény. A szilikonozáson nem röhögni, nincs benne nagy gyakorlatom, mint az a képeken is látszik. Már eleve ott rontottam el, hogy fehéret vettem le a polcról. Kb. minden egyéb rész újrahasznosított, ezért is matt/karcos egy kicsit az üveg, de úgy voltam vele, maratónak tökéletes, csak ezért nem veszek másik táblát.
Úgy tűnik szinkronban építkezünk:
Én is elkezdtem összeállítani egy NYÁk "gyártósort". Három aknásra tervezem: réz galván, ón galván és marató. A képeken az összeállítást segítő keret és a már elkészült medencék láthatóak. Ragacsolásban sajnos én sem vagyok profi.
Kicsit eltértünk az oldal témájától.
Kérem az Off hozzászólásokat mellőzzétek a továbbiakban. Idézet: „Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!” A hozzászólás módosítva: Márc 19, 2016
Ez csak úgy működik, hogy csatlakoztattam a kábeleket és alá raktam egy petróleum lámpát és úgy néz ki mintha világítanának a ledek valójában nincsen benne bekötve semmi a látszat csal! Viccet félre téve vannak benne panelek is és minden be van kötve benne és ki is lehet próbálni élőben is akit érdekel!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |