Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Energomat mosógép
 
Témaindító: Pethy, idő: Máj 6, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 21
(#) PowerPein válasza botesz hozzászólására (») Jan 29, 2016 /
 
Lefényképeztem a fűtőszálat LINK
Nem olyan van benne.
Ez van benne, hivatalos alkatrész weboldalról: LINK
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2016
(#) PowerPein válasza dokidoki hozzászólására (») Jan 29, 2016 /
 
Ma ismét megcsináltam a méréseket: fűtőszál: 27 ohm. Ezt be néztem rendesen... XD
A 90 °C-os klixon jó, viszont a 40/60 °C-osnál semmi reakció. Ettől függetlenül a hőfokszabályzó figyelembe veszi azt, hogy én a 90 °C-os programmal akarok mosni, de a 40/60 °C-os nem kapcsol?
Ha a hőérzékelő megvan szakadva, akkor az olyan mintha 60 °C lenne a víz. Ha így van, akkor már értem, hogy miért keveri a vizet az első szivattyúzáskor a 40 °C-s mosásnál.
Ha jó a gondolat menetem, akkor egy hőérzékelő cserével megúszom a dolgot.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2016
(#) PowerPein válasza PowerPein hozzászólására (») Jan 29, 2016 /
 
Sajnos nem engedi módosítani az utolsó hszt, ezért így írok: most már tudom, hogy az üst oldalán egy termisztor van. 14 kiloohmos ellenállással.
Nem tudom, hogy ez mennyire elfogadható érték.
Képen így néz ki: LINK
(#) dokidoki válasza PowerPein hozzászólására (») Jan 29, 2016 /
 
Hát tesztelni kellene, vagyis jó ha meglámpázod működés közben. Lehet úgy is, hogy a betét helyére teszed a lámpát, mégpedig fűtőbetét nélkül. Elindítod, víz és miegyéb nélkül, meglátod, hogy akar -e fűteni. Ha hozzáférsz a 40/60 termosztáthoz, akkor annak a melegítésével próbálhatod a kapcsolását. De azt ekképp lehet tesztelni, csipogtatni, ha melegíted. Lámpázni, hogy átengedi -e az áramot, jellemzően melegedésre bontani kellene neki. Lehet, hogy beragadt.
Akkor a termisztor és annak a jelfeldolgozása a felelős a 40/60 érzékeléséért, ha a termisztor változtatja az értékét melegítés hatására akkor többnyire jónak tekinthető. A hozzá kapcsolódó áramkör is a relék kivételével bolondbiztosnak tekinthető, át kell nézni.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2016
(#) PowerPein válasza dokidoki hozzászólására (») Jan 29, 2016 /
 
Meglett a hiba: a hővédő klixon volt a hibás. Ki szereltem és el kezdtem melegíteni. 85 °C körül volt egy erős pattanás és megszakadt plusz a bakelit ház felrepedt. Szét szedtem és belül kormos volt eléggé. Zárlatba raktam és így próbáltam ki szárazon. A vízszint kapcsolóba kellett levegő, de amint a második szint kapcsolt, egyből rá adta a fűtést. Fogyasztásmérőn megjelent a fűtő betét fogyasztása: 1935 W.
Amíg megjön az új, addig meg marad a hideg vizes mosás. Még jó, hogy vannak már ilyen mosó porok
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2016
(#) PowerPein válasza kojak2 hozzászólására (») Jan 30, 2016 /
 
Lehet úgy jártál mint én: a fűtőszál vezetékét kellene végig követni. Az üst aljánál egy hővédő klixon van. Nálam ez volt a hibás. Ha ezt ki hagytam a körből, akkor fűtött, de e nélkül veszélyes üzemeltetni.
(#) HorvathGu hozzászólása Feb 2, 2016 /
 
Üdvözlök mindenkit.
Energomat 560 típusú a mosogép. A program léptetőmotor nem megy. A nyomásmérőhöz tartozó csövet kitisztítottam. A fűtőszálak jók 41 és 69 ohm. Vizet vesz és fűti, de nem mos, nem lép tovább. Szivattyúz és centrifugál de nem halad a program. Köszönöm előre is a segítséget.
(#) botesz válasza HorvathGu hozzászólására (») Feb 2, 2016 /
 
Mérj rá a motorra lehet hogy szakadt.
(#) Balto a farkas hozzászólása Feb 15, 2016 /
 
Üdv.

Van egy Energomat gépem, az lenne a bajom, hogy az elején a mosást két perc alatt befejezi, mos 2 percet majd szívja is be a hűtővizet. Innentől megy már tovább rendesen. 4-es állás után ugrik egyet, ott meg kellene állnia és mosni, majd olyan negyed óra után továbbmennie és folytatni. Most viszont nem áll meg hanem végigpörög. Mit lehet ezzel kezdeni, egész programkapcsoló csere?

Most ideiglenesen úgy van használva, hogy a 3-asról van indítva, mert amíg a 4-ig elér addig mos egy fél órát ami elég is (4-es se mos többet). Csak az a baj, hogy a víz viszont eléri a 60 fokot, hiába rövidebb a mosás így is, és van olyan ruha aminek sok.
(#) botesz válasza Balto a farkas hozzászólására (») Feb 18, 2016 /
 
Valószínűleg a lépésgátló tekercsel lesz valami gond.
(#) VIM válasza Balto a farkas hozzászólására (») Feb 19, 2016 /
 
Szia! Talán valamelyik hőfokkapcsoló nem működteti a program reteszt. Kapcsolásokat és program diagramokat ITT találsz.
(#) lóri hozzászólása Feb 19, 2016 /
 
Ha esetleg valaki nem látta volna: klixon kiváltása
(#) Balto a farkas hozzászólása Feb 20, 2016 /
 
Közben annyi javítandó van, hogy nem akad meg a 3 és 4 között sem, gondolom akkor sehol se fog. Szóval most a 3-asról indítva nagyjából olyan a mosás, mint a 4-esről. Picit talán rövidebb.
2-esről ha indítom akkor azon is ha végigpörög, talán behelyettesíthető a 60 fokos mosásnak? Mert az alapból 95 fokos lenne.
Bár nem tudom miért van akkora távolság a 2 és 3 között (3 és 4 közel van), annyival több ideig tart a vizet felmelegíteni, vagy van ott valami egyéb dolga is a gépnek? "A"-n van a választókapcsoló.

Mekkora költség kb. megcsináltatni?
(#) Patópali válasza HorvathGu hozzászólására (») Feb 20, 2016 /
 
Szép estét !
Írtam privát üzenetet.
Üdv.
(#) Patópali válasza Balto a farkas hozzászólására (») Feb 20, 2016 /
 
Üdv!
Írtam privátban.
Szép estét.
(#) Gafly hozzászólása Feb 21, 2016 /
 
Mesterek!
Melltartó kinyitotta az ajtót
Fűtőbetéteket kihúzva sikerült kinyitni, kiszedni a ruhákat.
Viszont azt nézem, hogy a műanyag biztonsági zár rugója (750.2) a dobon megadta magát. Minden része szegecselve van. Lehet valahogy cserélni?
Üdv,
G.
(#) proli007 válasza Gafly hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Hello! Ha ugyan arról van szó, (nyitható ajtó zárban) nálunk is eltörött a rugó, de attól az ajtó még nem nyílt ki. Évekig üzemelt úgy "lötyögősen"..
(#) Gafly válasza proli007 hozzászólására (») Feb 21, 2016 /
 
Elvileg öntartó, szerintem ez is lötyögött már egy ideje. Csak kellett hozzá egy cicifix is a katasztrófához...
(#) Balto a farkas hozzászólása Márc 4, 2016 /
 
Használ valaki vagy van tapasztalat a Hajdu centrifugákkal? Kíváncsi lennék véleményekre, a 3000RPM mennyire szedi ki a vizet a ruhákból stb. Sajnos ez a 600 amit az Energomat pörög nem valami sok, persze mivel így is szétrázza magát nem csoda hogy nem csinálták gyorsabbra.
(#) botesz válasza Balto a farkas hozzászólására (») Márc 6, 2016 /
 
Az a 3000 az "csak" 2800 és facsar rendesen.Már az 1400 is nagyon jó.Viszont nagy ruhadarabokat nem tudsz belerakni.
(#) szamóca válasza botesz hozzászólására (») Márc 6, 2016 /
 
Pláne, hogy a Hajdu 1400-el facsar. 2800-as kétpólusú motort nem raknak centrifugába. A Gorenje-nek volt a leggyorsabb gépe, ami 2000-rel pörgött.
(#) Balto a farkas hozzászólása Márc 7, 2016 /
 
Link

Itt 2800-at ír, de láttam valahol 3000-ret is. Az lehet nem Hajdu volt.
Gondolkozom egy vásárlásán, persze nem újonnan hanem használt. Mert elég nagy nyűg, főleg ilyenkor télen hogy ha van több gép ruha akkor nem száradnak meg rendesen, nincs annyi hely hogy mind a fűtés közelében lehessen stb.
Nagy ruha nincs, esetleg a rongyszőnyegek, de abból belefér 4 az Energomatba, akkor egyesével gondolom ki is lehet centrizni.

Gondolom azért annyira nem lesz száraz, hogy egyből fel is lehessen venni már.
(#) botesz válasza szamóca hozzászólására (») Márc 10, 2016 /
 
Önálló centrifugáról van szó nem pedig automata mosógépről...
Egyébként pedig igen van 2800 as centrifuga nézz utána.
Amúgy a Miele is tudta a 2000-es centrit.
A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2016
(#) patexati válasza botesz hozzászólására (») Márc 11, 2016 /
 
Üresen lehet,hogy pörög annyit de ha meg van rakva akkor jócskán leesik a max fordulata.
(#) Balto a farkas hozzászólása Márc 24, 2016 /
 
Programkapcsoló mennyire szokta tolerálni a kapcsolgatást? Mert most jön a nyár, jönnek a laza nyári ruhák, múlt héten kipróbáltam és frankón ki lehet mosni 3 vízcserével is a gyári 6 vagy 7 helyett. Mosás után centrire rakom, utána öblítés és centri, majd megint öblítés és centri. 1/2 progin kimos 40 liter vízzel, tiszta víz jön a harmadik szivattyúzásnál.

Lényegében ki van küszöbölve ezzel a gép elavult konstrukciós megoldása, hogy nem centrizik minden vízcsere után, ezzel benne marad egy csomó koszos víz a ruhákban és emiatt van gyárilag 6 vízcsere kb, mikor megoldható feleannyiból is, ha centriztetve van.
Megértem a felépítése miatt épp elég egy centrit is elviselni, de egyben nagy vízpazarlás is amit gyárilag művel, bár anno nem volt olyan gond a sok víz elpancsolása. Csak kérdés mennyire fogja elviselni a kapcsoló.
(#) botesz válasza Balto a farkas hozzászólására (») Márc 24, 2016 /
 
Teljesen jól viseli ha nem a gép bekapcsolt állapotában teszed.A centriből meg végtelent elbír.
(#) Josi777 válasza Balto a farkas hozzászólására (») Márc 24, 2016 /
 
Egy apró megjegyzés a centrifuga témához. Az önálló centrifuga és a mosógép centrifuga fordulatszámát értelmetlen összehasonlítani, mivel nem azonosak a dob átmérők. Kerületi sebességet kell számolni, az adja a centripetális erőt a ruhára és a benne lévő vízre.
(#) botesz válasza Josi777 hozzászólására (») Márc 25, 2016 /
 
Látom valami nagyon okosat akartál írni.Azt se tudod miről van szó..
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2016
(#) Balto a farkas válasza botesz hozzászólására (») Márc 25, 2016 /
 
Kikapcsolom persze. Akkor oké, mert nyáron tényleg rengeteg vizet megspórol így, a pólóknak meg rövidnadrágnak elég ennyi mosás.


Minél távolabb vagyunk a középponttól a kerületi sebesség annál több, az oké. De hatással van a ruhákra is, mint centrifugális erő? Mondjuk ezt én se tudom, de gyanítom ha igaz is az önálló centrifuga mindenképp jobb lesz akkor is, mert jóval többet forog. Az Energomat 600RPM-hez képest persze, azért mégiscsak 4x fordulatszám különbség. Egy 1200/1400-as mosógép az megint más, annál már nem olyan látványosan jobb gondolom, főleg ha megrakva nem is forog a centri csak 2000-ret mondjuk.
A hozzászólás módosítva: Márc 25, 2016
(#) Josi777 válasza botesz hozzászólására (») Márc 25, 2016 /
 
Ezt ha bővebben kifejtenéd és hangnemet váltanál, akkor még értelmezni is tudnám.
Következő: »»   11 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem