Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kapcsolási rajzot keresek

Témaindító: Kallai Csaba, idő: Márc 11, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   305 / 377
(#) weend válasza vanderer hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

Nem figyelsz, nem az alatta lévőt mondtam, hanem a mellette lévőt. Az alatta lévő négysávos, oda más szabályok érvényesek.
(#) vanderer válasza weend hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

Ezek szerint 4,7 ohm... vagy mégsem?
(#) vanderer válasza weend hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

Thx a kiigazítást.
Telóról kicsit macerás követni az eseményeket.
Ezek szerint a 4.7 ohm a nyerő?
A hozzászólás módosítva: Aug 21, 2016
(#) weend válasza vanderer hozzászólására (») Aug 20, 2016 /

Igen.
(#) szikorapéter válasza vanderer hozzászólására (») Aug 20, 2016 / 1

Kérlek ha telefonról vagy,ha gépről próbáld meg a rövidítéseket hanyagolni mert a moderátorok sokszor nem nézik ám jó szemmel. Meg hát a szabályzatba is benne van hogy a szlengek használatát hanyagolni kell a fórumon. Nem kötekedés csak segítségképpen írom.
(#) vanderer válasza szikorapéter hozzászólására (») Aug 20, 2016 / 1

Köszi a figyelmeztetést, igyekszem észben tartani.
(#) vanderer hozzászólása Aug 21, 2016 /

Még mindig én, és értetlenkednék kicsit, mert tanácstalan (értetlen/ostoba, az érthetetlen anomáliákat nehezen felfogó) vagyok.
Tehát adott a már jópárszor szóba hozott Diehl vezérlő. És a szombati hsz-emben belinkelt kép, az értetlenségre okot adó rettentő bonyolult alkatrészekkel (ellenállás).
A nálam levő vezérlő (kép csatolva) az egy elégett ellenállástól eltekinteve szinte ugyanez.
A kérdés még mindig a tegnapi. Vajon mekkora lehetett az elégett ellenállás?
Nos akkor kifejteném mi az értetlenségem oka.
5 / 4 gyűrű okozta anomália...
Tehát van az égett ellenállás melletti, és alatti 4, illetve 5 gyűrűs alkatrész, amit ha a felfestés szabályait nézzük, a 4 gyűrűs 68 ohm, az 5 gyűrűsnek 6,8 ohm-nak kellene lennie. Ezzel szemben mindkét alkatrész vidáman 68 ohmos alkatrészként figyel a panelban... (értetlen pofa)
Az alkatrészek teljesen épnek tűnnek, a panel sértetlen, még csak azt sem mondhatom, hogy megnyúlott az idők folyamán, a felfestésnek megfelelő értékűre... (még értetlenebb pofa)
A többi alkatrész passzol...
A két ellenállás soros tagként szerepel az áramkörben, azokon keresztül kapja a tápot a cuccos.
Az elégett ellenállás a kék nagyfesz kondival sorba kötve tölti be gondolom a stabilizátor szerepét. (ritka elegáns megoldás (ironikus pofa))
Az egész cuccosban egy 15V-os tekercsű relé dolgozna. A felső sarokban egy 220mikrós 25V-os elkó lakik.
Szerintem úgy 18V körüli lehet a tápfesze a cuccosnak.
Tehát ismét a nap kínos kérdése (számomra kínos) mekkora lehetett az elégett ellenállás?
Mekkorát merjek belerakni? Ha nagyot rakok, megszaladhat a tápfesz, behal az esetleg még működő IC. (a panelon találtam a ráfolyt matériától eredő koszos panelégést, valszeg az terhelte le az ellenállást, attól főtt meg a kicsike) Ha kicsit, túlterhelem a még ép cuccokat...
Még egyszer bocs, ha értetlen lennék, de azt már régesrégen megtanultam, hogy vagy tutira megyek, vagy kérdezek... Most mivel a bizonytalanság állapotában lebegek, és nem akarok 50€-t kiadni, inkább kérdezek.
Tehát még egyszer bocs az értetlenkedés miatt...
(#) Sebi válasza vanderer hozzászólására (») Aug 21, 2016 /

Mindenek előtt a legnagyobb elkóra (puffer) beadnék polaritáshelyesen 15V körüli tápot és megnézném él-e még a vezérlője (mert ha nem, eleve kuka).
Kis fogyasztású, kívülről nem érinthető áramköröket gyakran táplál soros kondenzátoros táp. A bemenettel van sorosan 100 ohm..1k ellenállás, aztán - a szükséges áramnak megfelelő X2 minőségű 220nF... 1µF fóliakondi (a nagy kék) - ezzel párhuzamosan egy nagy értékű kisütő ellenállás 220k... 2M. Utána graetz, vagy két dióda, majd egy zener.
Leggyakoribb a kondi (kék) kapacitás vesztése, esetleg a soros ellenállás (ami leégett) nem tűrte sokáig a bekapcsolási áramlökéseket.
(#) proli007 válasza vanderer hozzászólására (») Aug 21, 2016 /

Hello! Mellesleg a panel másik oldalát is megmutathattad volna, mert az égésnyomok itt alul látszanak, az eléget ellenállás meg elég messze van a "tényleges" hálózati táp résztől. Ha a relé 15V, akkor elég valószínű, hogy a táp is ennyi, de aztán az IC-nek várhatóan további stabilizátor készíti a tápját. Valamint elég sok csatlakozási pont van felül, ami további működtetett akármire és ki-bemenetre utal. Akár onnan is jöhetett az, ami leégette az ellenállást és esetleg nem is a gyanúba kevert táprész volt az.
(#) eyess válasza vanderer hozzászólására (») Aug 21, 2016 / 1

Ilyenkor mindig azt kell nézni , hogy a tűrésre vonatkozó szín sáv hol helyezkedik el .Ez esetben az ezüst , ami a tűrést jelentené , de mivel ez 5 szín sávos ellenállás szerencsés a helyzet , mert az ezüst utáni szín lesz a tűrés színe viszont ilyenkor az ezüst szín tizedet jelent .Tehát nem csak a tűrés lesz a lényeg hanem az ezüst miatt az ellenállás pontos értéke is .

Ami a te esetedben 4,71 ohm , és 0,25% tűrés .
(#) kargela hozzászólása Aug 21, 2016 /

Sziasztok!
Keresek Fuitsu-Siemens DS2100/Sw242 Aktiv PC hangfal kapcsolási rajzot , de legalább a "R"
sugárzó és a vele egy kábelen lógó kapcsoló -hangszabályzó egység bekötését-rajzát. Előre is köszönök minden segítséget.

IMG_2091.JPG

(#) Bendegúz hozzászólása Aug 25, 2016 /

Sziasztok!
MT8 132.2 cseh kistraktorhoz keresek elektromos rajzot.
(#) zolika60 válasza Bendegúz hozzászólására (») Aug 25, 2016 /

Milyen rajz kellhet ahhoz a pár lámpához?
(#) otvenkilenc hozzászólása Aug 27, 2016 /

SN74119 Kapcsolási rajzot keresek.
(#) kadarist válasza otvenkilenc hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Szia!
Mit szeretnél kezdeni hat darab RS flip-floppal?
(#) otvenkilenc válasza kadarist hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Leginkább tárolni. DE most már legalább tudom mit tartalma. Van adatlapod róla? Takarítok illetve rendet rakok a műhelyemben mert sok doboz van ami régen porosodik. Rá volt pakolva más doboz azon doboz. stb. Most egy kincse doboz került el amiben sok sok Ic van , ezt nem ismertem. Ami IC-m van annak meg szeretem ha megvan az adatlapja. A Texas katalógusa nem tartalmazza sem az első sem a második kötet.
A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2016
(#) kadarist válasza otvenkilenc hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Egy szűkszavú adatlap: Bővebben: Link.
(#) otvenkilenc válasza kadarist hozzászólására (») Aug 27, 2016 /

Köszönöm
(#) gcsabee hozzászólása Aug 28, 2016 /

Sziasztok!A Metrix MX 573-as multiméter kapcsolási rajzát keresem. Nincs meg véletlenül valakinek?
(#) otvenkilenc hozzászólása Aug 29, 2016 /

T588N18TOF Alkalmazás kapcsolási rajzot keresnék. Leginkább a gyújtókör rész érdekel.
(#) eyess válasza otvenkilenc hozzászólására (») Aug 29, 2016 /

Lehet többre mennénk annak a készülék típusának megadásával amiben van ez a thyristor.
(#) otvenkilenc válasza eyess hozzászólására (») Aug 29, 2016 /

Csak a tirisztorokat kaptam hűtőbordára szerelve. Több információm nincs róla. Teljesítménye alapján hegesztőtranszformátor, motor, inverter és egyebekhez szabályozáshoz lehetett használva.
A hozzászólás módosítva: Aug 29, 2016
(#) eyess válasza otvenkilenc hozzászólására (») Aug 29, 2016 /

Értem , akkor ezek az adatok elérhetőek alap esetben.
Egy kapcsolás specifikája mindig az adott készüléktől , illetve kiépítéstől , vagy alkalmazástól függ .De általánosságban a Data ban megadott értékek az érvényesek.Bővebben: Link
(#) Sendi hozzászólása Aug 30, 2016 /

Sziasztok. Van nekem egy a szoci korból származó infrasorompó adó-vevő párom. 12V ról mennek, egy-egy fehér alu öntvény hasábban vannak. Na, ez most meghalt. A típusa IR-350. Van valakinek rajza, leírása róla?
(#) martin66789 hozzászólása Aug 31, 2016 /

Sziaszok
goldstar CBT-4442e típusú TV-hez keresnék kapcsolási rajzot.
A neten nem nagyon találok róla semmit.
(#) vargaf válasza martin66789 hozzászólására (») Aug 31, 2016 /

Hol kerested?
CBT-4442E
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2016
(#) martin66789 válasza vargaf hozzászólására (») Aug 31, 2016 /

Köszönöm a gyors választ.
A Google-ba kerestem de ott orosz meg más nyelveken adott ki mindent.
(#) vargaf válasza martin66789 hozzászólására (») Aug 31, 2016 /

Ezt adta a Google negyediknek.
(#) denesk hozzászólása Szept 4, 2016 /

Sziasztok!

BRG T-4 labortáp rajzot keresek . Belenyúltak, jó lenne látni az eredeti kapcsolást.

Üdv. Karesz.

BRG T-4.jpg

(#) cupika97 hozzászólása Szept 5, 2016 /

Sziasztok Playstation 2 SCPH-50004 beépített 12V 7,2A tápegységének a kapcsolási rajzát keresném, de sehol sem találom. Más kimenet nincs rajta csak 12V. Sehol sincs meg. Így néz ki.
Következő: »»   305 / 377
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem