Fórum témák
» Több friss téma |
Szia kicsit összezavart a sok led, de a szimulációt értem. Csak azt nem, hogy mikor írod bele az adatot a ramba?
Szia!
Így nem kell 100 változó csak 1.. A sok led meg azért van mert így láthatod azt is hogy lehet 1 változóval állítani akár 8 kimenetet.
Leírnád lépésről lépésre, hogy mit csinál a program, mert nem értem. Nem értem, hogy mikor írsz az eepromba, illetve a számítás utasítás. Count=count+1, vagy perc=perc+1
És ebbe nincs Timer, tehát minden körbefordulásnál ad egyet az adott értékhez, ez tiszta sor.
A végén időzítesz 1S-ot A hozzászólás módosítva: Nov 14, 2016
Ez a program még nincs teljesen kész csak a kiolvasás része és abból is csak a perc kiolvasás. Mint írtam jelenleg 4 be és 4 kikapcsolást "tud" azért van a 4 alkalmas ciklus.
induláskor kiolvassa az első ram helyet és összehasonlítja a perc változóval, ha megegyezik az out változót átírja, ha nem megy tovább. Majd egy léptető (count) változót növel 1-el és kiolvassa a következő ram címet ami a kikapcsolásé lenne, és ha egyezik módosítja a kimenetet, majd növeli a léptető változót.és így tovább 4X ha kiolvasta mind a 4X akkor nullázza a léptető változót "kiolvassa a z új időt" jelenleg csak hozzáad 1-et a perchez módosítja a kimeneteket és kezdi előröl. Röviden ennyi.. Természetesen ha órát is kell figyelni akkor a 4-es ciklusban 4X kell léptetni, és akkor lehetne az első az órabe, 2. a percbe, 3. az óraki, 4. a percki.
Köszönöm szépen most már miden világos. én is ilyesmire gondoltam. Köszönöm szépen a segítséget. Szép napot kívánok.
Sziasztok
Csinált itt valaki páratartalom érzékelőt? Én egy fürdőszobában lévő ventilátort szeretnék szabályozni, ha lehet egy lcd-n leolvasni a páratartalmat. Az időzítés az már nem jelent gondot. Ha esetleg valakinek van egy komplett működő programja, azt szívesen venném. Előre is köszönöm.
Si7021 -hez mefelel? Szerintem nagyon jó kis szenzor.
Csak egy-két apró megjegyzés: LCD_Start után nem kell LCD_Clear (Utóbbi az előbbi része), illetve LCD_Clear után nem kell LCD_Cursor (0,0) sem. A Clear parancs tartalmazza a kurzor 0,0 pozícióba állítását is. Ez utóbbi nincs a programodban de gyakori "hiba" (felesleges parancs).
Köszönöm, ezek a szenzorok hogy működnek, két vezeték közötti ellenállást nézik, és ha pára van akor ez az érték megváltozik?
Si7021 és SHT31 is I2C kommunikációt használ. A mért adatot digitálisan kapod meg, csak át kell számítani az adatlap alapján relatív páratartalomra. Mindkettőben ott a képlet is.
Köszi az észrevételt. A programot így utólag "átolvasva" van még felesleges utasítás benne, mentségemre legyen szólva, ez csak egy gyors teszt program volt a szenzor életre keltésére.
A szenzorról: nekem nagyon bejön, nagyon stabil és pontosnak is tűnik a hőmérséklet, a páratartalomhoz nincs referenciám. A hátránya a miniatűr mérete a nyák gyártásnál és beforrasztásnál, de nem lehetetlen.
Ok ezt értem és köszönöm, csak az elvét nem értem ezeknek az érzékelőknek
De lehet, hogy egy fürdőszobába felesleges ennyire túlbonyolítani.
Az Si7021-es szenzort én is modul formátumban veszem. A páratartalmat én a szabadban mértem és "ellenőriztem" az idokep.hu oldallal. Jónak tűnik. Több szenzort is egymás mellé raktam, nagyon kis különbségeket mutattak.
Sziasztok
Nincs esetleg valakinek egy publikus makró részlete ESP modulhoz hogy hogyan kell adatot küldeni!
Nincs benne semmi trükk. Megvárod a kérést (pl. a böngészőtől) és válaszolsz UART-on:
A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2016
Sziasztok, meg tudná valaki mondani a flowcode 6-hoz tartozó pickit2 beállításokat? Előre is köszi!
PicKIT2 program miért nem jó? Flowcode adja a hex fájlt, a programozóval feltöltöd.
Jelenleg azzal használom, csak kényelmesebb lenne egyből a pic-be fordítani.
kokozo - köszi nézem!
Még annyit kérdeznék, hogy a 16f1939 picnek mi a 32Mhz oscon kódja és kell-e valami egyéb beállítás hozzá?
OSCCONbits.IRCF = 0x0e; //set OSCCON IRCF bits to SELECT 32MHz, 4xPLL enabled
OSCCONbits.SPLLEN = 1; OSCCONbits.SCS = 0x02; //set the SCS bits to select internal oscillator block
Szia, beírtam a fentieket, de ezt a hibát dobja fordítás közben, és ezek a jelenlegi beállítások +az órajel sebességnél 32000000Hz:
A hozzászólás módosítva: Dec 14, 2016
Írd be ezt egy C blokkba:
A beállításiknál pedig a "PLL enable bit" legyen Enabled, nálad most ki van kapcsolva.
Köszi mindenkinek. Valamit nem csinálok jól, mert sem a kokozo sem pedig simpi által írt dolgokkal nem boldogulok - egyfolytában hibát ír fordítás közben. Ferkógyerek által írt kódot gond nélkül fordítja. Egy ilennel küzdök. Iszonyat lassú, nagyon fogja a picket, ezért akartam emelni a frekit de sok változást így sem látok. Valakinek eset leg ötlete?
Na most már nem értem, a kijelzők közül eltűnt az ILI9341-es kijelző. Pedig a components könyvtárban benne van az fcpx-e. Csak az outputs-nál nem jelenik meg, miért lehet ez?
A hozzászólás módosítva: Dec 15, 2016
|
Bejelentkezés
Hirdetés |