Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Vitatkozzunk! / Beszéljük meg!
Moderátorok által fokozottan megfigyelt, és moderált topik! Kulturáltan, egymást észérvekkel meggyőzni vágyók témája!
Lapozás: OK   14 / 113
(#) sonajkniz válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 28, 2016 /
 
Ha már index.
Néhány agyament tervezésű autón az index nem a fényszóró külső, hanem a belső oldalán van.
Az, hogy oldalról nem látni, az csak egy dolog, de ha bara indexel, és a jobbos lámpa (mert a príma xenon szeret ilyet) épp nem működik, a szembe jövő könnyen nézheti jobbra jelző motorosnak.
(#) zolika60 válasza sonajkniz hozzászólására (») Dec 28, 2016 /
 
Szerintem ezek nem tervezési hibák, hanem szándékos disznóságok. Minél több a baleset annál több alkatrész kell. Ha ettől az emberek is fogynak az sem baj. majd jobban lehet indokolni a 211. légzsákot is az autóban. Persze a karosszériát is folyamatosan gyengítik a minél nagyobb kár érdekében. A 87-es Passatommal a mai autók nagyobb részét úgy bontanám totálkárosra, hogy alig sérülne.
(#) Tomi20 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 28, 2016 /
 
Ebben azért nem értek egyet, persze törnek, mint a ropi, de mikor komoly baleset van, nem kell egy öreg autót az újakhoz hasonlítani, még akkor sem, ha a korrodálást is beleszámítjuk. Pl ha csak a küszöböt nézzük, 5-6 rétegű, ajtóban kereszt merevítő, stb. Persze a műanyag törik, drága is, pl egy koccanásnál, újabb autónál nagyobb a kár, de ettől is biztonságosabb, van minek elnyelnie az ütés erejét. De nem is ez a nagy gond, hanem, ha pár havi fizetésből az ember itthon is vehetne új autót... Szerintem nem a gyártókat kellene szidni, 5 évig egyikkel sincs gond, annyira vannak tervezve, utána nem bontó lenne a sorsuk, hanem kockázógép, és készülhet az újabb autó. (ezzel a fogyasztói társadalommal egyébként nem értek egyet, de ez van)
(#) Petyaa hozzászólása Dec 28, 2016 /
 
Ha már ennyire autós témában vagyunk, nekem mindig szúrja a fülem, amikor azt mondják hogy X autó pl 10 alatt gyorsul 0-100-ra. Akkor most az lehetne 5 másodperc is? Jó...marketingduma mert jobban hangzik, megmérni meg Winkleren kívül úgysem méri senki
(#) Petyaa válasza Massawa hozzászólására (») Dec 28, 2016 /
 
Két 1w-os power leddel szerintem már ki lehet váltani a 21w-hoz tartozó fényerőt. Laborban biztos hozta az eredményt ...
(#) Petyaa válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 28, 2016 /
 
A robotautók világában lehet a kormány majd feláras lesz , ahogyan a szélvédővel is megeshet ilyesmi lehet kicsit utópiás.
(#) Massawa válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 28, 2016 /
 
Általában 7-8 a szorzo az izzokra viszonyitva igy a 2W LED is mindössze 14-16 W izzonak felel meg - az elöirás viszont 21W. ..
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2016
(#) kameleon2 válasza Tomi20 hozzászólására (») Dec 28, 2016 /
 
Idézet:
„utána nem bontó lenne a sorsuk, hanem kockázógép”
Ezzel csak egy dolog miatt nem értek egyet. A mai autók a műanyagok térnyerése ellenére - igen drágák. Ha az ember egy borotvát kidob, mert elhasználódott - az nem érinti meg túlzottan anyagilag, de egy autó? Amiért évekig kell dolgozni? Basszus léteznek 100 éves működő járművek! Ezek az újak a sokszorosába kerülnek és menjenek a kockázóba? Meg 5 év? Aztán csodálkozunk ha belefulladunk a saját szemetünkbe (vagy a máséba). Ezen az alapon kezdjük el a házakat is műanyagból gyártani, meg papírból. Ha beázik, majd lecseréljük. Ez nem fogyasztói társadalom, hanem öngyilkos merénylet. A napokban végignéztem egy új BMW gyártását. A motorháztető: műanyag. A csomagtartó fedél : kompozit üvegszál. A sárvédők: műanyag. A váz: aluminium. Lassan visszasírom a Trabantot a kompozit karosszériájával, mert az legalább felvállalta, hogy olcsó.
A hozzászólás módosítva: Dec 28, 2016
(#) Petyaa válasza Massawa hozzászólására (») Dec 28, 2016 /
 
Na de lehet hogy túl van az a két led hajtva, és úgy már hozza a szabványt
(#) Tomi20 válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 28, 2016 /
 
Igen, a ház is műanyag már, nézd meg a könnyűszerkezetes, vagy a mobil házakat, amik Amerikában már nagyon régóta épülnek, jön egy szélvihar, és viszi egészben. Nézz meg egy gyerek autót, beletesz a kínai egy akkus fúró motort, műanyag fogaskerék áttételt, 7AH akksit, nulla töltésvezérlő, csak egy dugasztáp töltőnek, és 50E-től kezdődik... Nem is lenne ezzel gond, ha egy átlag embernek nem kellene már ehhez is kölcsönt felvenni.
(#) Massawa válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Szerintem ilyesmivel nem veszödik senki. - minek is?
(#) Petyaa válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
A kereslet - kínálat tudod. Valakiknek lehet túl nehéz volt lehet a motorháztatő, vagy éppen a csomagtartó, könnyebbet szeretnének. Meg elmondhatják hogy az üvegszálas csomagtartóval nyertünk -3 kilót. A duroplasztot valóban nagyon jól kitalálták anno nyersanyag hiány miatt. Már akkor ügyeltek a gyalogosvédelemre, és egyben a "zöldességre"
A mai autók már alvázvédelmet is alig kapnak, vagy egyáltalán nem. Egy kis horgany pár évig bírja és jólvanazúgy.
(#) kameleon2 hozzászólása Dec 29, 2016 /
 
Kicsit más, de párszor feljött már. Érdekes hozzászólásokat olvastam a témában: Windows XP még mindig kell és Megszűnik a Firefox XP-n. Azt hiszem eljön lassan annak is az ideje, hogy a Firefox is felejtős lesz. Egyre lassabb, egyre több vele a bajom. Az XP-m meg megy. Tényleg nem értem, hogy ha valami végre jó lett miért kell teljesen kigyomlálni? A gyerekek gépein le tudom mérni a különbséget. A napokban a már szintén nem támogatott Windows 7-et voltam kénytelen használni. Szinte az őrületbe kergetett, hogy 10-20 lépéssel többel értem el azokat a menüket és opciókat, amit az XP-ből egy kattra. Amint nyerek a lottón, oprendszert fejlesztek
(#) Petyaa válasza Massawa hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Biztos nem végeznek ilyesmi számítást hogy te Béla meddig húzzam amíg még bírja...
(#) kameleon2 válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
A módszerrel van igazán bajom. Az is felháborított amikor évek óta vásároltunk egy gyártótól tésztát. Mindig 25dk-os csomagot vettem. Aztán feltűnt, hogy mintha kevesebb lenne benne. Azt mondta a gyártó, hogy senki nem fizeti meg a drágább terméket, inkább a súlyt csökkentette suttyomban 20dkg-ra. Aztán 15-re... A tendencia vége, hogy marad az ár és nem kap az ember semmit érte. Engem a BMW-nél ez háborít fel. Mert ha olcsóbb és silányabb anyagokra váltanak - ne kérjenek érte ugyanannyit!
(#) Petyaa válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Operát az XP-re, sokkal jobban bevállt nekem mint a Firefox. Az mindig megette a ramomat.
Amúgy windows 2000-et használ még valaki vajon mindennapjai során?
(#) kameleon2 válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 29, 2016 / 1
 
Én maradtam volna a 2000-nél is rendszerszinten. Leginkább a ramkezelés és az újabb hardver vitt rá a cserére. Sőt - a W98SE2 is tökéletes volt már felhasználói élmény és felület tekintetében. Az XP-t is hagyományos módban szeretem jobban. Nem kedvelem a csicsamicsákat. Ha valami látványost akarok, akkor kubuntu és compiz fusion 3D asztalkezelő. Bár ott is jól elszúrták az új KDE felületekkel a jóságot. HA lenne egy W98-hoz hasonló felület, ami lekezel 8GB ramot - szerintem a feladatok 100%-át simán meg lehetne oldani rajta csempék és haszontalan marhaságok nélkül.
(#) Petyaa válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 / 1
 
Ugyanezt játszották el a kólával is. Lassan már 1.25 literest kapsz a pár ével ezelőtti 2 literes árért. Valóban jogos amit írtál, de aki megteheti hogy ilyen autót vesz azok általában nem olyan gondokodásúak mint mi. Ha nem lehet eladni egy dolce napszemüveget 130-ért, akkor 210-ért már igen. Sajnos a kocka átfordult, vagy beleőrül az ember vagy fel sem veszi.
(#) Petyaa válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Visszafelé nem lehetne témázni? Régen sokan XP-re tettek Vista témát, most win 7,8,10 re nem lehetne egy 98 szintűt mókolni?
(#) adapter válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 / 1
 
Arról már nem is beszélve, hogy van olyan programunk amely csakiskizárólag XP-n fut. Olyan nagy gépek szoftvereit lehet vele kiolvasni/módosítani amelyek még 2000-es évek elején készültek és várhatóan működnek még 8-10 évig. Előre félek, hogy melyik notebook fogja eddig bírni. Már most is egy ősöreg Dell-t használunk...
(Ez read/writer programunk nem hajlandó futni win7-en sem, akár hogyan állítom be... Próbáltam virtuális XP rá többet is de ugyanúgy nem megy. 64 bit a gondj,a a memória címzés szerintem ...)
(#) sonajkniz válasza adapter hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Régi vesszőparipám, hogy a programok az egyre inkább egymásra épülő moduláris programozás miatt egyre rosszabbak.
Van egy ősrégi, még win98-ra írt, 3D-s grafikájú játékprogram. Egy télapóval kell mászkálni, és begyüjteni az ajándékdobozokat. Egérrel irányít, 360 fokban körbe forog, szép, bár egyszerű a grafikája.
Az eredeti telepítés után, a komplett telepítési mappát pendrivera másoltam.
Azóta mindegy milyen hardverű, és milyen Windowsú gépbe csatlakoztatom, csak megnyitom a mappát, rákattintok az indító ikonra, és már megy is. Mégpedig hibátlanul.
Ergo:
Lehet jól megírni egy programot, csak gazdasági szempontból nem ez a cél.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
(#) zsoltee0001 hozzászólása Dec 29, 2016 /
 
Nincs meg valakinek egy régebbi verziójú google sketchup telepítő?
Megint sikerült google éknak átvariálni mindent és nem boldogulok a telepítéssel.
(#) Zoli_bácsi válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 / 1
 
De nagyon egyetértek veled! Sokan azt mondják, hogy stabil a Win10. Én nem tudom, nekem nincs win10-em, de elhiszem, mert hozzáértő ember mondta. Én maradok a win7-nél. Abban nincs sok csicsa. Én sem szeretem a csicsavilágot. Minél egyszerűbb, minél puritánabb, letisztúltabb, számomra annál jobb.
(#) bbb válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Szia!

Tessék ez egy 8-as verzió. Arra viszont készülj fel, hogy a gugli féle megosztós funkciók (warehouse, googlemap, ...) nem működnek már benne.
(#) bbb válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Sokaknak stabil a 10, nekem nem. Bár érdekes, több gépemen is 10-es van, de csak a sajátommal szívok, mint a torkosborz. A csicsa meg valahogy nem tudom hogy jön szóba mindig, a felesleges sallangot ki lehet szedni belőle és marad a funkcionalitás. 7-esen is át lehetett állni a megszokott szürke sávra, és sok mindent át lehetett állítani, hogy úgy nézzen ki, mint a régi, de minek? A több kattintás is izgalmas, csak meg kellene tanulni, hogy megnyomod a windows gombot, majd elkezded gépelni, amit szeretnél. Sokkal hatékonyabb így navigálni, mint végigkattintgatni a huszonnyolc almenüt
A 10-es csempéiből is meg lehet tartani a hasznos dolgokat és ami nem kell, azt kiüríteni (egy apró egérmozdulattal a csempesávot a start menüből ki lehet gyomlálni). Ezzel együtt én pl. a kedvenc dolgaimat kiraktam a csempére (eagle, sketchup, coreldraw, ...) és így még hamarabb elérem, mint előtte. Ráadásul kevesebb helyet is foglal így, mint a start menübe rögzítéssel
Engem sokkal jobban zavar, hogy időnként átvariálnak dolgokat és hülye döntéseket hoznak helyettünk (pl miért került ki bal oldalra a főkapcsoló, miért nem volt jó alul a menüsávban?). Lehetne még sorolni pro és kontra, de szerintem felesleges szócséplés, mindenki saját maga döntse el neki mi a megfelelő, s ha nem boldogul valamivel, akkor guglikeresés és kérdezés a megoldás, **************************
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
(#) Prendick válasza bbb hozzászólására (») Dec 29, 2016 / 1
 
Nem a csempékkel van a gond. Az a probléma gyökere, hogy a programok döntő többsége az oprendszer komponenseit és objektumait használja. Amik szépen be is töltik a sok áttűnő/eltűnő/feltűnő fícsőrt, beregisztrálják az összes, csicsamicsával dagadtra hizlalt, objektumot, aztán pluszban megnézik, hogy némelyik extra ki van-e kapcsolva és felrajzolják végül a monitorra. Így lesz az, hogy ugyanaz a program, ami 32 bites xp-n felugrik a képernyőre, 64 bit, 8 gigán, win7-8-10-en komótosan felmászik. Talán a windowsok sorszáma azt a szorzót jelenti, amennyivel több idő kell egy átlagos form inicializálásához, mint az xp-n.

A másik probléma meg elvi: Minek használ az ember tűzfalakat, meg víruskeresőt, ha önként felrak egy malware oprendszert?

Fene tudja, biztos maradi vagyok, de ha mondjuk egyszer felakasztanak, azt szeretném, ha rendesen, hagyományos módszerrel történne és nem úgy, hogy kapok utánvéttel egy hurokra kötött kötelet, meg egy hokedlit, használati útmutatóval és kis ábrákon elmagyarázva, hogyan kössem fel saját magam.
(#) lazsi válasza Petyaa hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Idézet:
„Amúgy windows 2000-et használ még valaki vajon mindennapjai során?”

Nálunk a munkahelyemen (egyetem) van egy hallgatói mérés, aminek a vezérlőkártyáját 20 éve készítettem, és ISA buszos. A vezérlő számítógépnek tudnia kell fogadni ezt a kártyát, de amiben még van ISA busz, az nálunk egy 450MHz-es pentiumos gép, amire már az XP sem megy fel, ezért 98SE-t használunk hozzá.
Annó, a titkárnő hetekig nyaggatott, hogy tegyem fel a gépére a Vistát az XP helyett. Miután megtettem, kb. egy hét múlva könyörgött az XP-ért...
(#) Prendick válasza kameleon2 hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Úgy saccolom, tíz év múlva már nem lesz gondod azzal, hogy milyen programokat használj, mert nem lesz más, csak felhő, meg percdíjjal használható online programok. Nem lesz háttértár, sőt, lehet, hogy illegális lesz az otthoni adattárolás (jogvédelem felsőfokon), minden adatodat elérhető és ellenőrizhető szervereken kell tartanod és ott ácsorgunk majd pucér fenékkel a világhálón.
Talán már tíz év se kell hozzá.
(#) sonajkniz válasza Prendick hozzászólására (») Dec 29, 2016 / 3
 
Nem győzöm sokadjára hangoztatni!
Minnél könnyebb a dolga a programozónak, annál trágyább a végeredmény!
Aki ezzel nem ért egyet, az mutassa meg nekem azt a töblettudást a win10-ben a win XP-hez képest, ami indokolja a telepítés utáni több mint 3 Giga programhossz különbséget, és a többszörös erőforrás igényt.
(#) kadarist válasza sonajkniz hozzászólására (») Dec 29, 2016 /
 
Az újabb hardverek meg az ilyen-olyan USB-s meg egyéb kütyük támogatásában, a memóriakezelésben és a hálózatok terén is sokkal jobbak az új oprendszerek. Meg még lehetne sorolni.
Következő: »»   14 / 113
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem