Fórum témák
» Több friss téma |
Én alapnak vettem, hogy LAN-on belüli a feladat.
Jól vetted, LAN-on belül szeretném.
Távolról fölöslegesnek tartom elérni(egyenlőre) A fontosabb dolgokat tenném ki oda úgymond biztonsági mentésnek.
Sziasztok!
A RPI3-hoz vettem egy 5"-ös érintőképernyős kijelzőt Bővebben: Link amit raspbian alatt be is tudok állítani (működik az érintő képernyő), viszont nekem az OSMC rendszerre Bővebben: Link lenne szükségem, de itt nem tudom beállítani/feltelepíteni, hogy működjön. Lenne valakinek valami ötlete?
Alapvetően egy osmc és egy raspbian között nincs nagy különbség, mindkettő debian alapú, kb. hasonló csomagokkal. Ötletem annyi van, hogy hasonlítsd össze raspbian és az osmc telepített csomagjait (dpkg --get-selections | grep -v deinst). Valamint a 2 rendszeren a /boot/config.txt is érdekes lehet, a betöltött kernel modulok (lsmod), stb.
Elsőre és látatlanban ennyit tudok javasolni - illetve akár raspbian alatt is futtathatod a kodit, ha az kevesebb szívással jár. Én anno egy ubuntu alatt csináltam meg azt, hogy a default "seat" egy autologin-os kodi volt, de másik session-ben simán ment a linux gui, persze csak login után.
Üdv.
Raspi 2 -re Androidot használ valaki? Honnan tölthető és hogyan kell telepíteni? Köszi.
Köszi, de ez nálam nem működik. Íráskor hibát dob 'command failed: diskpart /s'
Egyébként nekem raspi2-re kellene, úgy olvasgattam hogy a 7.1.1 android a raspi 3-ra való.
Sziasztok.
Össze dobtam egy retropie-t. Csináltam biztonsági másolatot az sd kártyáról win32disk imagerrel. Ezzel nincs is semmi baj csak annyi, hogy ha 4GB-kartyarol mentek akkor 4GB lesz a lemezkep, ha 8GB-rol akkor 8GB. Milyen programmal tudnám azt elerni, hogy ha például egy 8GB-s kártyán csak 4GB adat van akkor ne legyen 8GB a lemezkép? Ez akkor jelent igazán problémát hogy ha nem teljesen egyforma a két 8GB-os kártya mérete mert nem fog ráférni. Felfelé ugye nincs gond mert egy 4GB-os lemezkep ráfer egy 8GB-os kártyára. Valami Windowsos program érdekelne mert raspberryn elméletileg meg lehetne csinálni a pi klónnal de azzal valamiért nem sikerült. Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Nov 27, 2018
A Raspberry-n van egy SD Card Copier program, azzal próbáld. A művelet előtt a cél SD kártyát formázni kell FAT 32-re.
Akkor felteszek mellé egy OP rendszert mert nekem csak a retropie van fent azt meg SSH érem el vagy menüből, de azon nincs ilyen sajnos.
Sziasztok.
Egy kis segítségre lenne szükségem. A CHMOD777 jogosultságot, hogy tudom visszavonni egy fájltól? sudo chmod 777 initDisplay.sh Ezt szeretném visszavonni de sehol nem találok róla infót, vagy nem jól keresem.
Olyan, hogy CHMOD777 jogosultság, te 777-et állítottál be. Vagyis adtál read (4), write (2) és execute (1) jogot is a file tulajdonosának (az első 7-es, 4+2+1), a csoportjának (második 7-es) és mindenki másnak is (harmadik 7-es).
Ezt visszavonni sehogy se tudod, csak átállítani arra, amire szeretnéd.
Köszönöm.
Akkor ha 655-re állítom az már jó lehet elméletileg, igaz? Még egy kérdésem lenne. Megnyitni egy fájlt szerkesztésre ezzel a paranccsal lehet.
Ha viszont én törölni szeretném a config_lcd.txt-t akkor mit kéne beírnom?
Nem tudom jó-e a 655, nem tudom mit akarsz csinálni. A 655 azt jelenti, hogy a tulajnak van rá RW de nincs X, mindenki másnak pedig RX van, vagyis ők futtatni tudják de módosítani nem
A másik kérdésre pedig: sudo - egy parancsot végrehajtasz más user (ez esetben a root) nevében nano - ez egy text editor file utána - ez a text editor paramétere. Törölni az rm paranccsal tudsz, de óvatosan. Az rm -rf kezdetű dolgokat pedig akárhol is látod, ne futtasd automatikusan, nézz utána hogy mit is csinálsz ezzel! (man rm) Idézet: Ez így tökéletes lenne de marad a 777 mert máskülönben nem működik.„Nem tudom jó-e a 655, nem tudom mit akarsz csinálni. A 655 azt jelenti, hogy a tulajnak van rá RW de nincs X, mindenki másnak pedig RX van, vagyis ők futtatni tudják de módosítani nem” Csak annyit szeretnék hogy a RetroPie-n működjön a HDMI és az LCD is, nem egyszerre hanem ha rendszer indításnál észleli, hogy rá van dugva HDMI-n a tv akkor 5mp után újra indul és lekapcsolja az lcd-t és HDMI-n megy, és ugyan ez fordítva. A CHMOD777 el adtam jogosultságot az initdisplay.sh fájlnak, hogy írhassa a config_txt-t. A törlést meg azért kérdeztem mert a config_hdmi.txt fájl helyett conig_hdmi.txt-t hoztam létre és azt akartam törölni, de így már sikerült is ahogy írtad. Sajnos még így se teljesen azt csinálja amit szeretnék de igyekszem Észlelni észleli a PI HDMI-n a tv-t és SSH-n látom is a TV nevét és módosítja is a config.txt-t. Sajnos egyenlőre csak azt csinálja, hogy ha rá van dugva a HDMI kábel akkor észleli és újraindítja magát, de fordított LCD-vel Átírja a config.txt-t csak még nem arra amire kéne.
Hajrá! Én nem ismerem a retropie-t, leginkább kodi futtatására használom a pi-t.
Üdv. Raspi2-3-on lehet valahogy kompozit kimenetet varázsolni?
Van rajta. A jack legkülső (általábban mikrofon) kivezetésen van.
Lehet venni jack-kompozit átalakítót, de fülhallgatót is át lehet alakítani úgy.
Köszi, keresek átalakítót
A linux (unix) nem window$, bár néha már úgy érzem, nagyon kezd elfajulni abba az irányba. Itt az alapelv az, hogy a "user" tudja mit csinál, nem kérdezünk meg mindent még százhússzor. Épp ezért nem árt kicsit tisztában lenni legalább a leggyakrabban használt parancsokkal. A net tele van leírásokkal, magyar nyelven is. Találomra pl. itt is van egy.
Sziasztok!
Az első kérdésem tud-e 4db 5" érintő kijelzőt kezelni egy pi, ha igen akkor mekkora a legnagyobb távolság a pi és a kijelzők közt? Köszi
Négy kijelzőn szeretném megjeleníteni a képernyőképet, ez az első. A második ha az első lehetséges, akkor a központi pi-től mennyire lehet messze a legtávolabbi kijelző...
Szerintem működne a dolog, ha az érintési információkat USB-n kapja a Pi. Legfeljebb azt "hiszi" négy HID van csatlakoztatva hozzá.
A kijelzés, már ha HDMI csatlakozós monitorról van szó, is megoldható, csak kell egy külső HDMI elosztó. Igaz, ebben a formában az összes kijelző ugyanazon képet fogja mutatni.
Üdv!
Újonnan vásárolt Raspberry Pi 3b+-om van, és ma, amikor bekapcsoltam, a bootoláskor azt írta ki, hogy "Low voltage detected". Ez után kikapcsolt, majd ketdte előlről. Először egy 700mA-os adapterrel próbáltam, majd egy 2.1A-essel. Mindkettőnél ugyan ezt produkálta. Mi lehet a baja?
Pi3B+-nak 2,5A kell.
Annyit tud a gyári tápja is.
Hiába tud nagy áramot az adapter ha vékony az USB kábel, azon esik sok feszültség. Elmegy bőven egy 1 A-es adapterről is (teszteltem) ha jó az USB kábel. Több áram akkor kell, ha sok az egyéb fogyasztás pl. az USB csatlakozókon.
Sok függ attól is hogy mit dugsz rá. Az egér, billentyűzet mellé még ha rádugok valamit, akkor nálam is összeomlik, pedig 2,5A-es gyári tápegységet használok hozzá.
ATX-es tápnak bírnia kellene, nem?
A hozzászólás módosítva: Dec 11, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |