Fórum témák
» Több friss téma |
Szóval mindegy mit teszel, ha dob a hibás valamely részén, mert az üst hegesztett. Megpróbálhatod kézi sztirol vágóval szétvágni a hegesztésnél - olyan 180 fok körül elég képlékeny a cucc, lehet vele birkózni. Próbálkoztam már ilyennel "beszakadt" dobnál, de nem volt megfelelő szerszámom a "vágáshoz", aztán össze az részlet kérdés lenne. Nincs mit vesztened, mert kuka a dob, ha nem most akkor kicsit később, de sokkal nagyobb galibával. Biztos nem örülnél neki, ha kiverődött üstház miatt úszna a fürdőszoba. Amennyiben csak csapágyas, akkor azért birja az még elég sokáig- először a szimering fog ereszteni egy kicsit...
Sajnos a javíthatóság csak a felhasználónak az érdeke.
Hello,
Hétvégén megtörtént az összeszerelés. Sajnos semmi változás, már rögtön az üres próbánál előjött a "hiba". Tápfeszt nem mértem, de köszönöm a tippet, meg fogom mérni, hátha mégis az. Csatik épnek tűntek, nem látszott semmilyen égés, deformáció. (mindenesetre még egyszer átvizsgálom majd). Azon gondolkodom, nem lehetséges, hogy a forgás jeladó szórakozik és azért nem hajlandó rendesen felpörögni, mivel úgy érzi, kiegyensúlyozatlan a dob? Bár azt is szétszedtem, s nem láttam semmi rendelleneset. Egyenlőre elfogytak az ötletek... üdv
Szia !
Ez egy 10UF/10V SMD kondenzátor . Mérjél a táp.IC-n feszültséget ! 3,3Vdc a kimenete . Szerintem . A hozzászólás módosítva: Márc 13, 2019
Szia Maxigáz !
Esetleg egy bontható , elektronika hibás , mosógépet vesz (?) Talán ez segít (?)
Jó ötlet, kedves 'jano'. Az is egy megoldás lehet.
Sajnos, az a helyzet, ettől kezdve az üstöt mindenképpen szét kell vágni, hogy érdemben meg lehessen mondani a jelenség okát!
Sok dolgot javítok meg magamnak itthon, szerintem ez is menni fog.
Igen néztem róla videókat, annyira nem húzós a dolog. Jövőhéten v.színű szétkapom és írni fogok, ha érdekel a dolog. Jano keresgettem, de nem nagyon találtam hibásan. Robin2 köszi a linket, de megpróbálkozom vele itthon. Köszi mindenkinek a segítséget !
Köszi Tamela, szétfogom vágni, videók alapján nem tűnik nehéznek.
A dobcsillag beszerezhetőségével leszek inkább gondba, meg reménykedem benne hogy nem a 30e ft kategória lesz
Szia,
Köszi az infót! Kondi rendben, megmértem és megvan a 3.3 v is... A tünet az (volt), hogy mosás indít, vizet felszív, majd ki is nyomja és a ledek villognak... Megnéztem még a kapcsolóknál lévő panelt és találtam egy elpukkant kondit, amit cseréltem, most viszont már be sem kapcsol...
Üdv!
Segítséget szeretnék kérni! Lenne egy Bosch SGV 43 e93 eu típusú mosogatógépem aminek a vezérlő elektronikájaban lévő alkatrészek egy kicsit megégtek.Gondolok itt a táp ic-re illetve az elötte lévő zöld színű kb. 3wattos ellenállásra.Az ic talán lnk304gn.Az ellenállást viszont nem tudom. Valaki találkozott már ilyen hibával? Esetleg rajz lehet hozzá? A válaszokat elöre is köszönöm: Molnár Zoltán
Rajz hozzá az IC adatlapján. 8,2 Ω 2W.
Köszönöm,rajzot a vezérlőről gondoltam.
Az Nasa titok szerintem. De ott sem nagyon lehet más, azért javasoltam az adatlap alapkapcsolását.
Vízszelepet kell cserélnem, 12 illetve 15 mm-es kapható. A régít megmérve a csőcsonk 12 mm-es, viszont a cső elején levő "dudor" az 15 mm. Jól gondolom, hogy a csőcsonk mérete számít, nem a lecsúszásgátló dudoré?
Szia !
Kezelőlap csere (?)
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. A mosógép Candy 105F. A jelenség: indításkor elkezdi beszívni a vizet, de nem engedi be a dobba, hanem elkezd kifolyni az mosószeradagoló fiók körül. Gyorsan áramtalanítom, kihúzom a fiókot, és ott áll a víz. Mi lehet az oka? Mi a megoldás? Előre is köszönöm a segítségeteket.
Gondolom eltömődött a kifolyó a fiókon. Persze nem ismerem a gépet, csak okoskodom.
Ki kell tisztítani a fiók szifonjait,el vannak tömődve a mosószer maradványtól.
A fiók rendben van. Ha kiveszem, ott áll a víz és nem megy le a lefelé (dobba) vezető vastag csövön, csak egy idő után lassan leszivárog.
A hozzászólás módosítva: Márc 24, 2019
Szia!
A mosószer adagoló és az üst között van egy gumicső. Ez van eldugulva. Némely mosópor olyan, mint a cement és a csőben összeáll. Szedd ki ezt a csövet, takarítsd ki és rendben lesz. Üdv, Palkó.
Szia! Esetleg, ha van kicsi gyermek a családban, akkor arra is lehet gyanakodni, hogy Ő tett valamit a mosószer adagolóba, amitől a gumicső eltömődött!
Szia!
Köszönöm, jó meglátás, ha hazamegyek, megpróbálom. Gondolom, ehhez ki kell venni az adagoló házát, hogy hozzáférjek, de tegnap úgy láttam, hogy ez megoldható. Jó lenne, ha ennyi lenne a hibája...
Szia! Köszönöm, de három nagy kamasz van. Csak nem csinálnak ilyet!
Igen, jól gondolod. Nem egy nagy művelet, úgyhogy szerintem boldogulni fogsz.
Na. Szétszedtem. Egy frankó fekete pamutzokni parkolt kellőképpen beszorulva a dobház nyílásába! Drága zokni lett volna, ha javíttatni vagy netán új gépet venni akartunk volna. Ezúton is köszönöm Neked és a többieknek is a segítő szándékot! További sikeres mentést kívánok! Üdvözlettel, András
Sziasztok! Ismét hozzátok fordulok egy kis segítségért Adott egy Panasonic NA-127VB3 tip. mosógép, ami megint megadta magát. Kb másfél-2 év alatt kétszer cseréltem benne szénkefét. Csere után jó volt, viszont a második csere után már elég szar hangja volt a motornak, ha megpörgettem és most mikor szétszedtem láttam, hogy minden tele van fekete szénkefe porral. Úgy látom, hogy a kefék még nem fogytak el, de a jelenség az, hogy elindul, enged egy kis vizet, majd END-re ugrik. Gondolom mikor elkezdené kicsit forgatni a dobot. Centrifuga sem megy, vagyis elkezd szivattyúzni és utána leáll. Próbáltam elindítani a saját tesztprogramját, de sajnos ott is enged egy kis vizet, majd leáll. Szóval úgy nézem, hogy a motor nem indul. Kérdésem, hogy jól látom talán tönkrement már a motor? Ki lehet valahogy próbálni a motorját, ha kiveszem? Vagy rossz a gondolkodásom iránya? Nejem már új mosógépet vizionál, amit én annyira mnég nem szeretnék, mert qrva drágák Köszi
Mivel kefés kilehet, de csak másodpercekre adj neki kiszerelve áramot, mert ha jó terheletlenül szétforog.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |