Fórum témák
» Több friss téma |
Lényegében hasonlóan csináltam:
Temp2=Temp/10; printf("%d.%d", Temp2, Temp-Temp2*10); Idézet: „typedef _16 { uint16 word; struct { uint8 lo_byte; uint8 hi_byte; } ; } 16; typedef _32 { uint32 dword; struct { uint16 lo_word; uint16 hi_word; } ; uint8 byte[4]; } 32; 16 adat2; 32 adat4;” Nem okoz gondot, hogy két számot a tizenhatot és a harminckettőt felüldefiniálod? Idézet: „A C identifier is a name used to identify a variable, function, or any other user-defined item. An identifier starts with a letter A to Z, a to z, or an underscore '_' followed by zero or more letters, underscores, and digits (0 to 9).”
Nekem nem, mert nem tudok programozni, de továbbítom barátomnak. Köszönöm, hogy ránéztél, majd jelentkezem.
Sziasztok! Kezdőknek milyen fejlesztőapanelt ajánlanátok? Szeretnék venni egyet,de persze kezdő révén tanácstalan vagyok
Dugdosós próbapanel, jumper vezetékek, DIP tokozású kontrollerek és egy-két kiegészítő alkatrész mint 100 nF-os kondenzátor, 1 kΩ-os ellenállás, 10 kΩ-os poti, pár LED. Amikor már megy a dolog, tudni fogod, mi hiányzik még.
Köszönöm szépen,ilyen panel van is már itthon,ja és persze a többi alkatrész is
Kezdőknem nem nagyon lehet ajánlani fejlesztői panelt. Azok általában összetettebbek a kelleténél vagy nem sok variálási lehetőséget tartalmaznak vagy az egyszerűbbeket gyorsan meg lehet tanulni használni, aztán már nincs rá szükség. A próbapanel olyan mint egy tégla, kb. bármit lehet belőle építeni.
Kellene az egész kód,mert nem is bizti,hogy ezzel a pollival van a gond.
A fordító úgy is kiáll ott hibára,csak még előtte kiakadt valamin,és még nem jutottak el odáig,hogy észrevegyék .De majd belejönnek .
Ez az egész , köszi.
Ez így elég értelmetlen kérdés, ha nem árulod el, hogy mivel akarsz kezdeni:
- PIC16, 18, 24, 32 stb. - MPLAB X, MikroC, miegyéb és mivel akarod összekapcsolni (pl. Mikroelektronika click modulokkal, vagy más egyéb). Ezek mind más utat jelölnek ki.
Elméletileg mennie kellene...Az uart-os lekérdezésen csúszhat el valami,azt kellene látni,hogy mit is csinál.
Proteusban szimulálva megy is. A gond akkor kezdődik, ha beleégetem a PIC-be .
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek, egy probléma megoldásában. Adott egy 8bites érték. Az értéknek megfelelően szeretnék megadott frekvenciájú jelet előállítani. pl.: 0=10Hz, 255=500Hz. Törtem a fejem, de a jó megoldásra nem jöttem rá. Gondoltam arra, hogy IF szerkezettel megvizsgálom az értéket és az értéknek megfelelő adattal töltöm fel a azámlálót. Ez elméletben jó lehet, de 255 feltételt kellne vizsgálnom... Nem hiszem, hogy ez a jó megoldás. ASM-el "kinlódom". Üdv.
Egyenes egyenlete.
x1: 0; y1: 10 x2: 255 ; y2: 500 y = 1.9215686274509804x + 10 Forrás: Maths Is Fun. szerk.: Már ha lineáris az összefüggés. Ha nem, egy 256 elemű tömbbel is megoldható. A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2019
Erre való a táblázat. Mivel a tárolt adat nem fog elférni egy bájtban (pl.: az "500"), ezért célszerű egymás után kettő táblázatot tenni (feltéve, hogy 8 bites mikrokontroller küzdesz). Az egyikben lehet a felső, a másikban az alsó bájt. A táblázat kezelésre vannak assembly példák, pl.: ez is .
Jó lenne tudni a processzor típusát, mert az újabbakkal még egyszerűbb a táblázat kezelése a MOVIW utasítással. A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2019
1.9215686 * 256 = 491.92
Azaz, ha x -et megszorozzuk 492 -vel, vesszük a szorzat 2 magasabb byte -jéből képzett 16 bites egész értéket (azaz 256 -tal osztjuk) és hozzáadunk 10 -et nem tévedünk nagyot. A 492 pedig 256 + 236, így csak egy szorzást kell végrehajtani x a byte -os bemeneti érték, temp24: 3 byte-os munkaváltozó:
A keresett érték a temp + 1 és temp + 2 címen található [temp+2 * 256] + [temp+1].
Sziasztok
Újabb problémára kérnék segítséget. Készítettem egy MIDI merger kapcsolást. Két bemenet, egy kimenet. Ha valamelyik bemenetre midi eszközt kötök, a hozzá tartozó csatorna ledje és a kimeneti csatorna ledje is, látszólag úgy villog, ahogy kell. Ha a kimenetre kötök egy ledet, az is villog, ha pl. note on, vagy off van. A gond, hogy a kimeneten lévő villogás, mégsem midi adat, mert sem a hangmodul, sem a midi ox, nem jelez midi kódokat. Látszólag a program rendesen felmegy. Mi lehet a gond? Csatolom a kapcsolási rajzot és a programot. Köszönettel: Tibi
És még rám mondják, hogy túlzásba viszem az egyszerűsítést!
Bár nem minden linearizációhoz alkalmazható ez a megoldás, de jelen helyzetre zseniális! Ment a mancs!
Sziasztok
Ha esetleg segítség, így néz ki a jelenlegi konfigurációs bitek beállítása. Lehet, hogy csak ezekkel van gond? Atmegánál, már jártam úgy, hogy volt jel, de össze-vissza jelként érzékelte, nem annak, aminek kellett volna. Ott a fuse bitek nem voltak jól beállítva.
Hali!
A HEX fájlban ezek vannak benne, szóval elvileg jónak kellene lennie.
Sziasztok!
MikroC-ben hogy lehet változót beletenni egy stringbe?
Hali!
Változót szerintem sehogy, a változó értékét viszont lehet, pl sprintf... Ha használod az sprintf-et, ez elég sok programmemóriát képes lezabálni. Ha tudnánk konkrétan mit szeretnél, lehet mást is javasolni... pl itoa, ltoa is jó lehet
UART-on szeretnék egy szöveget elküldeni + benne egy változó értékét.
Sokadszorra: Bővebben: Link
- Decimális: byte -> 3 digit, word -> 5 digit. - Hexadecimális: byte -> 2 digit, word -> 4 digit. ---- Hex esetén a word küldése azonos a két byte küldésével. Hogyan tudod megállapítani hibás vétel után hol kezdődik a következő távirat? pl: - Parancskód nagybetü, paraméter kisbetü. Hogyan tudod megállapítani, ki küldte a táviratot? - Master által küldött táviratban a 7. bit mindig 0, slave által küldött táviratban a 7. bit mindig 1. Honnan tudod megállapítani, hogy egy távirat sérült? - Ellenőrző összeg képzése adás oldalon, ellenőrzése vételi oldalon. A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2019
Köszönöm, én is így látom, de valamiért, mégsem működik. A villogás OK, de mégsem mutat értékelhető midi adatot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |