Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „typedef _16 { uint16 word; struct { uint8 lo_byte; uint8 hi_byte; } ; } 16; typedef _32 { uint32 dword; struct { uint16 lo_word; uint16 hi_word; } ; uint8 byte[4]; } 32; 16 adat2; 32 adat4;” Nem okoz gondot, hogy két számot a tizenhatot és a harminckettőt felüldefiniálod? Idézet: „A C identifier is a name used to identify a variable, function, or any other user-defined item. An identifier starts with a letter A to Z, a to z, or an underscore '_' followed by zero or more letters, underscores, and digits (0 to 9).”
Nekem nem, mert nem tudok programozni,
![]() ![]()
Sziasztok! Kezdőknek milyen fejlesztőapanelt ajánlanátok? Szeretnék venni egyet,de persze kezdő révén tanácstalan vagyok
![]()
Dugdosós próbapanel, jumper vezetékek, DIP tokozású kontrollerek és egy-két kiegészítő alkatrész mint 100 nF-os kondenzátor, 1 kΩ-os ellenállás, 10 kΩ-os poti, pár LED. Amikor már megy a dolog, tudni fogod, mi hiányzik még.
Köszönöm szépen,ilyen panel van is már itthon,ja és persze a többi alkatrész is
![]()
Kezdőknem nem nagyon lehet ajánlani fejlesztői panelt. Azok általában összetettebbek a kelleténél vagy nem sok variálási lehetőséget tartalmaznak vagy az egyszerűbbeket gyorsan meg lehet tanulni használni, aztán már nincs rá szükség. A próbapanel olyan mint egy tégla, kb. bármit lehet belőle építeni.
Kellene az egész kód,mert nem is bizti,hogy ezzel a pollival van a gond.
A fordító úgy is kiáll ott hibára,csak még előtte kiakadt valamin,és még nem jutottak el odáig,hogy észrevegyék
![]()
Ez az egész , köszi.
Ez így elég értelmetlen kérdés, ha nem árulod el, hogy mivel akarsz kezdeni:
- PIC16, 18, 24, 32 stb. - MPLAB X, MikroC, miegyéb és mivel akarod összekapcsolni (pl. Mikroelektronika click modulokkal, vagy más egyéb). Ezek mind más utat jelölnek ki.
Elméletileg mennie kellene...Az uart-os lekérdezésen csúszhat el valami,azt kellene látni,hogy mit is csinál.
Proteusban szimulálva megy is. A gond akkor kezdődik, ha beleégetem a PIC-be .
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni tőletek, egy probléma megoldásában. Adott egy 8bites érték. Az értéknek megfelelően szeretnék megadott frekvenciájú jelet előállítani. pl.: 0=10Hz, 255=500Hz. Törtem a fejem, de a jó megoldásra nem jöttem rá. Gondoltam arra, hogy IF szerkezettel megvizsgálom az értéket és az értéknek megfelelő adattal töltöm fel a azámlálót. Ez elméletben jó lehet, de 255 feltételt kellne vizsgálnom... Nem hiszem, hogy ez a jó megoldás. ASM-el "kinlódom". Üdv.
Egyenes egyenlete.
x1: 0; y1: 10 x2: 255 ; y2: 500 y = 1.9215686274509804x + 10 Forrás: Maths Is Fun. szerk.: Már ha lineáris az összefüggés. Ha nem, egy 256 elemű tömbbel is megoldható. A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2019
Erre való a táblázat. Mivel a tárolt adat nem fog elférni egy bájtban (pl.: az "500"), ezért célszerű egymás után kettő táblázatot tenni (feltéve, hogy 8 bites mikrokontroller küzdesz). Az egyikben lehet a felső, a másikban az alsó bájt. A táblázat kezelésre vannak assembly példák, pl.: ez is .
Jó lenne tudni a processzor típusát, mert az újabbakkal még egyszerűbb a táblázat kezelése a MOVIW utasítással. A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2019
1.9215686 * 256 = 491.92
Azaz, ha x -et megszorozzuk 492 -vel, vesszük a szorzat 2 magasabb byte -jéből képzett 16 bites egész értéket (azaz 256 -tal osztjuk) és hozzáadunk 10 -et nem tévedünk nagyot. A 492 pedig 256 + 236, így csak egy szorzást kell végrehajtani x a byte -os bemeneti érték, temp24: 3 byte-os munkaváltozó:
A keresett érték a temp + 1 és temp + 2 címen található [temp+2 * 256] + [temp+1].
Sziasztok
Újabb problémára kérnék segítséget. Készítettem egy MIDI merger kapcsolást. Két bemenet, egy kimenet. Ha valamelyik bemenetre midi eszközt kötök, a hozzá tartozó csatorna ledje és a kimeneti csatorna ledje is, látszólag úgy villog, ahogy kell. Ha a kimenetre kötök egy ledet, az is villog, ha pl. note on, vagy off van. A gond, hogy a kimeneten lévő villogás, mégsem midi adat, mert sem a hangmodul, sem a midi ox, nem jelez midi kódokat. Látszólag a program rendesen felmegy. Mi lehet a gond? Csatolom a kapcsolási rajzot és a programot. Köszönettel: Tibi
És még rám mondják, hogy túlzásba viszem az egyszerűsítést!
Bár nem minden linearizációhoz alkalmazható ez a megoldás, de jelen helyzetre zseniális! Ment a mancs!
Sziasztok
Ha esetleg segítség, így néz ki a jelenlegi konfigurációs bitek beállítása. Lehet, hogy csak ezekkel van gond? Atmegánál, már jártam úgy, hogy volt jel, de össze-vissza jelként érzékelte, nem annak, aminek kellett volna. Ott a fuse bitek nem voltak jól beállítva.
Hali!
A HEX fájlban ezek vannak benne, szóval elvileg jónak kellene lennie.
Sziasztok!
MikroC-ben hogy lehet változót beletenni egy stringbe?
Hali!
Változót szerintem sehogy, a változó értékét viszont lehet, pl sprintf... Ha használod az sprintf-et, ez elég sok programmemóriát képes lezabálni. Ha tudnánk konkrétan mit szeretnél, lehet mást is javasolni... pl itoa, ltoa is jó lehet
UART-on szeretnék egy szöveget elküldeni + benne egy változó értékét.
Sokadszorra: Bővebben: Link
- Decimális: byte -> 3 digit, word -> 5 digit. - Hexadecimális: byte -> 2 digit, word -> 4 digit. ---- Hex esetén a word küldése azonos a két byte küldésével. Hogyan tudod megállapítani hibás vétel után hol kezdődik a következő távirat? pl: - Parancskód nagybetü, paraméter kisbetü. Hogyan tudod megállapítani, ki küldte a táviratot? - Master által küldött táviratban a 7. bit mindig 0, slave által küldött táviratban a 7. bit mindig 1. Honnan tudod megállapítani, hogy egy távirat sérült? - Ellenőrző összeg képzése adás oldalon, ellenőrzése vételi oldalon. A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2019
Köszönöm, én is így látom, de valamiért, mégsem működik. A villogás OK, de mégsem mutat értékelhető midi adatot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |