Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PROM (TBP18S030N)
Sziasztok!
Próbáltam a fenti PROM-ot beégetni több metódussal is - Erről az oldalról puskáztam ,de sajnos nem jártam sikerrel. Valakinek sikerült ezt az adott típust (ami kompatibilis a 74S288 -assal) beégetni? Ha igen, megosztaná velem a tapasztalatait? Köszönöm előre is!
Ilyenkor szeretem megkérdezni, hogy:
- Miért? - Sok van-e belőle? - Mennyit és hogyan próbáltad? Ennél a "beégetés" szó szerint "egy életre szól". ![]()
Ugyanezek merültek fel bennem.
Nem éri meg vacakolni vele. Hacsak nem korhűen szeretne felújítani egy ősi elektronikát.
Pontosan egy korhű elektronikáról lenne szó. Továbbra is várok, ha valakinek van használható ötlete, nagyon megköszönném!
Szia! Mi a jelenség? Tönkremegy vagy nem veszi be az adatot? Tápod bírja a majd 1A programozó áramtüskét?
Nekem mintha úgy működne, az EN láb fix 0V. A cím adat beállítva, utána a tápot 5V ról 10,5V ra emelve egy rövid ideig égetés. Ez nekem régen működött. Nézegettem az impulzus hosszot is, de az 150ms-ra jött ki. Lehet már nem jó, mert már 10 éve nem használtam, és egy egyszerű TTL ic álltja elő. Lehet azóta már elmászott.
S472-t darab dróttal programoztunk "egycsapás a 12V-ra", működött, TM188 azonnal meghalt. Nem tudom, az említett típus mennyire érzékeny. (no, meg hogy meghal vagy nem íródik be).
Köszönöm, hálám a sírig üldöz!
![]() ![]()
Nem vette be az adatot - a táp 10A-t tud, de itt lekorlátoztam 750 mA-re. De proba kolléga megoldása bevált - csak azt nem tudom, mit keres akkor az adatlapon a 25 microsec, mint ajánlott idő... Azért a 150 msec nagyságrendekkel több!
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2025
Lehet tudni, hogy milyen geprol van szo? Csak szimplan kivancsi vagyok
![]() (Nekem is van a fiokban par darab abbol a PROM-bol)
"Természetesen" HomeLab 3!
![]()
Hehe, kicsi a vilag, nekem is itt egy Homelab nyak a fiokban, beultetesre var
![]() Az eredeti HomeLab 4-et par eve adtam el (talan 2018-ban, amikor Mo-on jartam), nem akartam tartogatni, viszont az ujraepites meg vonzonak tunik. Bar lehet a Mickey'80 elobb kerul epitesre es elesztesre. Ezek (a Primo es ZX-81 PCB mellett) ilyen 'tartogatos' projectek, amikor lesz kedvem es idom, akkor osszerakom oket. A PCB-k kicsi helyet foglalnak ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2025
Idézet: „A PCB-k kicsi helyet foglalnak” Lapraszerelt számítógép? Vagy "számítógép.arj" ? ![]()
Ohhh. Amikor nem akar menni, kezdek én is kételkedni az adatlapban (PCF8574 Philips adatlapban még mindig 100mA-es áramgenerátor van, ami 100uA...Gizike elütötte) Az a lényeg, hogy akkor indul a HomeLab project!
![]()
Igen, igen!
![]()
Én már az összes 8 bites gépem eladtam/kidobtam (C-116, Enterprise, Laser-210, HT1080Z, TVC, Plus4) de a HomeLab az marad, amíg élek!
![]()
Szerintem több lépésben égették, mindig visszaellenőrizve. De mivel én nem akartam annyit vacakolni vele, némi kapcsolósor meg egy 74121 talán. Volt IC bőven, és úgy döntöttem egy lépésben megpróbálom ismételgetések nélkül. Bejött, csak az ment "tönkre", aminél a kapcsolók hibásan álltak véletlenül.
"aminél a kapcsolók hibásan álltak véletlenül." Ezt én is eljátszottam, természetesen az utolsó előtti címnél állítottam be rossz adatot!
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Feb 26, 2025
|
Bejelentkezés
Hirdetés |