Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Egyébként nagyon újnak tűnik a gép, bár egy vagyon a két alkatrész, ha úgy alakul megpróbálom.
A képen látható a miértje. Ekkora nyomatékváltás -egyetlen lépcsőben ezt eredményezi. Nekem ez az áttétel a kézi 1,4-1,5 kW-os kézi körfűrészeimben átlag másfél fűtési szezont bír ki.
Természetesen, ha ez az áttétel úgy jönne ki, hogy tízszer ekkorák lennének a fogaskerekek, akkor sokkal tovább bírná még a kisebb fogaskerék is, de akkor nem férne egy kézi gépbe... A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2019
Nem javaslom!
Jobban jársz, ha kicsit megpótolod és újat veszel, garanciával.
Ha van esztergályos, marós ismerősöd akkor add nekik oda az alkatrészeket. Akár legyártják egyenes fogazással is, ugy könnyebb, cserébe kicsit zajosabb lesz. Nem árt ha ettől jobb anyagbol. Pl CrMo4 ből. Ez valoszinu valamilyen gyenge spiáter, vagy puha filléres alubol készült a garancia miatt.
Nem CMo4 (42CrMo4) ra gondoltál? Érdemes nemesíteni is a keménység, szilárdság érdekében. min.300HB keménységre.
Egy számítógépes problémával küzdök már két napja, ha tudtok segítsetek , légyszíves. A böngészők nem töltenek be bizonyos oldalakat, különféle biztonsági hibákra hivatkozva. Úgy látom ezeknek a tanúsítvány kiállítója a Symantec Corporation. A tanúsítványokat kínomban már kézzel töltögettem be a Windowsba. A Firefox arra hivatkozik, hogy a Symantec Corporation ismeretlen kibocsátó, annak ellenére hogy a windows elfogadta a tanúsítványokat. kb. 1 hete jelentkezett ez a probléma. A Windowst már újra telepítettem, de hiába. A hibajelenség maradt. Az operációs rendszer Windows 10 pro. A szolgáltató a Digi. A jel két routeren érkezik. A Digi-é bridge-ben működik, csak átengedi a jelet. A gépben, amire a router kapcsolódik kettő merevlemez van. A másikon WindowsXP van és azzal minden rendben van. Több mobil eszköz is kapcsolódik a Wifi Routerre és azokkal is minden rendbe. Szerencsére a Hobbielektronika oldal normálisan betöltődik. Rögtön töltök fel képet is, csak az WinXP-ből át kell mennem a Win10-es gépre. Mára elbúcsúzok, mert már elegem volt a számítógépből. A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2019
Az én tippem, hogy elállítódott a gépedben az óra.
Win10 újra telepítése után valóban rossz volt az időzóna, de a beállítása sajnos nem hozott eredményt. Most a munkahelyen vagyok, majd délután megnézem. Lehet hogy visszaállítódott rosszra?!
Még azon agyalok, hogy kicserélem az alaplapon az elemet. Talán az merült le?
Amikor a jogász átmegy villanyásszá:
A befelé nyíló ajtó ekkor érintkezésbe lépett az útjába helyezett, ...erült. Idézet: „Ez ugyan az élet kioltására alkalmas erősséggel nem bírt, azonban a halálos eredmény bekövetkezésének a lehetősége fennállt, mert ha a vezeték más része érintkezik az ajtóval, akkor a biztosíték nem csapja le az áramot, és a sötét zárkába való bejutás esetén a falból kiálló vezeték halálos áramütést eredményezhetett volna.” Egyébként, sokkal hitelesebb lenne, ha tudnánk hogy melyik országban történt mindez, és melyik évtizedben...
Na basszus nem mindegy hogy a vasajtó vagy a rézvezeték csap meg? :O
Így is úgy is pattan a biztosíték, vagy nem.
De arra gondoltam igen Mi HRC-ben mérjük, és olyan 50HRC keménységre fel lehet edzeni.
( egy Rába szelepe hogy kipufogó vagy szívó nem tudom, de méretéből adódóan inkább az utóbbi, 60HRC keménységűnek mértem ) Egyébként a dek.fűrészhez lehet elég egy sima C45-ös anyagból készült is, megmelegíteni majd vízbe dugni, olyan 25HRC-t még tudna egy gyengébb minőségű is.
Ott van a cikkben: 2017. Az eset megfogalmazását olvasva, biztos hogy a mi kis hazánkban történt
Valóban, elég lehet a C45 is. Azért mondtam a 300HB keménységet, mert azt még könnyen tudják esztergálni, marni. kb.340HB-ig (33HRc).
A probléma az edzés során a reve. Ezt általában köszörüléssel távolítják el. Ez megdrágítja a gyártást. Persze léteznek olyan kemencék is ahol meg tudják akadályozni a reveképződést. Itt Magyarországon is van ilyen, csak nem tudom hol. 50HRc fölé már nem mennék semmiképpen, mert törékeny lesz. Időnként tervezek hajtóműveket. (gépkarbantartó mérnökként dolgozom) Sajnos a helyi forgácsolónak nincs fogköszörűje, ezért a következő hőkezelési előírást szoktam megadni. Előnemesítve 300-320HB keménységre. Nitridálva 0,6-0,8mm rétegvastagságban. Ez utóbbi a modul függvénye. Jelen esetben ha jól emlékszem 12-es. Nitridálni nem minden anyagot érdemes. pl a 42CrMo4-et nem igazán érdemes, mert max.58HRc lesz a keménysége. A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2019
Az alaplapon elemet cseréltem és beállítottam a BIOS-ban a dátumot és időt. Sajna nem történt javulás.
Vákuumban történő hőkezelés, ott szép marad a felület eléggé elterjedt, több helyen dolgoztam mindenhol találkoztam vele, gondolom drágább az eljárás.
A hozzászólás módosítva: Júl 19, 2019
Az igénybevételnek nem megfelelő anyag. Sok ilyen hajtású gépre jellemző hiba. Régebben a tengely végébe új hatófogazást raktak, ma már szerintem senki nem csinál ilyen javítást. A hajtott kerék helyett is újat kéne marni, annyiért új gép kapható.
Idézet: „hatófogazást” Az mi bánat? Orvosságnál van a -5, ami "egyből hat".
A körülmények erős dekoncentrációt okoznak, örülök, hogy egyáltalán ennyi sikerült.
Szia. Van egy bontott dekopírom amit egy jó szóért neked adok. Nem garantálom hogy amit keresel az benne van de a tengelye pont ilyen. Holnap megkérem Gaflyékat vigyék el Pestre. Ott majd érte mész. Jelezz vissza kell e.
A második Win10 telepítés egyelőre segített. Gyanítom, hogy a Firefox telepítése kutyulta össze a gépet, de még nem biztos.
Szia!
Köszönettel elfogadom! Egyszer még meghálálom! Anti
Nem valószínű. Egyrészt egy böngésző telepítése nem kutyulhatja össze az OS-t, másrészt a rémlik valami a symantec cert-ekkel, hogy volt valami, ami miatt mind a chrome, mind a ff dobta a "bizalmat" a kibocsátó iránt.
Persze, az már extrém kemény lenne ebbe a gépbe. Hamarabb ketté törne a motor tengelye egy esetleges beragadástól minthogy eltörne v.mely fogaskerék. A revét edzés után akár homokfúvással is el lehet szépen távolítani.
Az a fura jelenség is fellépett a Win10-ben a cert hibával együtt, hogy az Update sem működött. Az Edge és a Win10 keresője sem fogadta el a billentyűzettel való írást. Csak mint érdekesség. Most eddig még nem jelentkezett újra a hiba, így a második újratelepítés után
A hozzászólás módosítva: Júl 20, 2019
A Firefox használatát egy ideig hanyagolom.
Maxthont használok gond nélkül. Van benne beépített videó letöltő. Ez az ami miatt a gépen van. A teljesítménye jónak mondható.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |