Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3053 / 3599
(#) weend hozzászólása Júl 20, 2019 /

Sziasztok!
Régen látható volt olyan sáv a fórumon, hogy ki van bejelentkezve. Ez megszűnt, vagy csak én nem látom?
(#) attika válasza weend hozzászólására (») Júl 20, 2019 /

Megszüntették.
(#) zolika60 válasza weend hozzászólására (») Júl 20, 2019 /

Már több éve nincs sajnos.
(#) szs válasza weend hozzászólására (») Júl 20, 2019 /

Szükségtelen dolog. Ha be vagy jelentkezve, látom a zöld pöttyöt a neved mellett.
Ha nincs is épp friss hozzászólásod, de nagyon kíváncsi vagyok, hogy épp itt vagy-e, akkor rákattintok jobboldalt a "felhasználók" részre, beírom a neved, látom mellette, hogy van zöld pötty, vagy nincs.
Ha nem vagyok bejelentkezve, ez így nem látszik, de ha én rest vagyok bejelentkezni, akkor kevéssé indokolt, hogy bujdokolva kutakodjak, hogy te épp itt vagy-é...
(#) jani1987 hozzászólása Júl 21, 2019 /

Mint tudjátok páran sikeresen vizusgáztam hegesztésből de nem tudom mit kérjek pálya kezdőként. Tanárom ragaszkodik az 1800-hoz. Én 1700-zal számolva is majdnem 300 000-re jöttem ki. Amúgy azért is jó a kérdés mert konyhán többet kaptam volna külföldön mint az itthoni minimál.
(#) Petyaa válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Ha a szakmaban sokat akarsz keresni akkor kulfold. Itthon max kitanulod a szakmat es egy ket ev utan kimesz. De lehetséges hogy kezdokent is szivesen alkalmaznak, nem min.berert.
(#) jani1987 válasza Petyaa hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Csak mert volt ahol jelöljem be az általam elképzelt összeget.
(#) jani1987 válasza ftirius hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Oda adtam Gaflynak. Őt keresd.
(#) Petyaa válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Beirhatsz nyugodtan tobbet is akár 2000ft is. Szakmunka amibol hiany van. Természetes nettoba 2000ft. De én a helyedbe tobb helyre is beadnám mindig tobbet irva.
(#) jani1987 válasza Petyaa hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Főleg hogy amit csinálsz azzal felelősséggel is tartozol. Így az ára is annyi.
(#) (Felhasználó 116638) válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 21, 2019 / 1

Először is lépj ki rózsaszínű álmok ködéből, és állj a földön két lábbal.
Először is pályakezdőként fogsz dolgozni/elhelyezkedni.
Nem mindegy hogy több éves szakmunkás képzést, esetleg technikusi végzettséget kaptál, vagy OKJ-s gyorstalpalót, ami semmire sem jó.
A kezdő fizud hiába szabod magasra, ha nem adja meg a cég.
Annyiért fognak foglalkoztatni, ami a náluk bevett bérezés szerint a kezdőket illeti.
(Próbaidő után ez úgyis emelkedik)
Szóval kár belemenni feltételezésekbe, meg álmokba, úgyis az élet szabja meg a dolgokat.
Külföldi melóhoz a nyelvtudáson,és a gyakorlaton kívül élettapasztalat,és talpraesettség is szükséges.Ha ezek nincsenek meg, ne menj külföldre, Persze ha mosogatás, vagy segédmunka a cél, akkor nem kell semmi, de akkor kőkeményen ki fognak használni az tuti.
A hozzászólás módosítva: Júl 21, 2019
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

A probléma ott kezdődik hogy ki lehet e harcolni valahogy a magasabb béreket? Vagy benyeljük a békát és jó magyar szokás szerint elfogadjuk a feltételeket? Osztálytársnőm fickója itthon akart elhelyezkedni több év gyakorlattal úgy, hogy előtte külföldön volt. Őt se akarták rendesen megfizetni.
(#) ftirius válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Köszönöm!
(#) jani1987 válasza ftirius hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Merem remélni hogy jó lesz.
(#) Kovidivi válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Ha profi vagy, okos, minden feladatot gyorsan, szépen meg tudsz oldani, akkor sok pénzt fogsz keresni (plusz talpraesett, célretörő, törekvő, fejlődni vágyó, és talán a legfontosabb, szimpatikus, kellemes egyéniség). Ha alap logikai dolgok problémát okoznak, lusta vagy és igénytelen (esetleg sokan tartanak idegesítő, kellemetlenkedő alaknak), akkor kevés pénzt fogsz kapni. Ez így működik.
(#) jani1987 válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Kértem a tanároktól kész wps lapot amin a munka anyag plusz minden egyéb rajta van. Nem volt. Szedjem le a netről. Lassan a grill csirkét is ebayről rendelem.
(#) Ge Lee válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Épp ellenkezőleg. Ha olyan lesz ahogy írod akkor nélkülözhetetlenné válik, nem mehet sehova, azaz bezárul előtte minden kapu. A nélkülözhetők meg majd mennek mindenhova, a legkülönfélébb tanfolyamokra stb. így néhány év alatt szépen elkerülik tudásban és egyebekben...
Ezt tapasztalatból mondom, adott helyen adott főnököm még egy nyamvadt nyelvtanfolyamra sem engedett el annak idején, mivel senki másra nem merte rábízni amit csináltam. Később aztán meg is köszöntem ezt neki, és nem nagyon értette hogy miért nem keresem a társaságát...
(#) mek-elek hozzászólása Júl 21, 2019 /

Bocsi, hogy a nyugdíjas kecske belemekeg, de véleményem szerint, egy adott helyen, egy adott főnök a mérvadó abban, hogy ki hogy mivel, miben, hogy találja meg a számítását. És természetesen mindig kettőn áll a vásár. Én is megbántam már utólag egy-két tutyiságomat, de utólag mindig könnyebb helyes döntést hozni.
(#) Kovidivi válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Ami nagyon fontos és kimaradt: agresszivitás, merészség. Aki agresszív/merész, az nem fogja magát hagyni, nem fog megelégedni addig, míg el nem éri a célját, akár minden áron. Ha valaki meghunyászkodik, fél a változástól, nem mer lépni, az nem is fogja a célját elérni, csak ki fogja a főnöke használni. Persze ennek az egésznek két oldala van...
De ha az ember eléggé merész (az agresszív helyett jobb és szebb szó), ahhoz még kell a tudás, és a szimpatikus fellépés is. Ezek nélkül csak vergődés lesz.
(#) jani1987 válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Azért is érdekes ez a fizetéss téma mert sokan keveslik azt amit kapnak. De kilépni nem mernek mert a család, mert a megélhetés stb. Én könnyen beszélek mert nincs veszíteni valóm.
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Fogadj el egy olyan munkát amit úgy megfizetnek, ahogy még neked megfelel. Szerezz gyakorlatot.
Tanulj tanártól nyelvet és azután usgyi.
(#) Sanyesz5 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Okj "gyorstalpalón" végeztem el annó a gépi forgácsoló szakmát ma mint cnc marós dolgozom 160 misis 5 tengelyes megmunkálón. Láttam pàr csodát aki kijött az iskolapadból, de egy kalapàcsot nem adnék a kezébe. Ezt csak azért mondom mert a papír formája pont nem jelent semmit.
(#) jani1987 válasza mnyugger hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Most még nem hagyom itt a zasszonyt.
(#) mnyugger válasza jani1987 hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Nem is holnapra gondoltam a spurit. 2-3 év kell a szakmai gyakorlat megszerzéséhez is és a nyelv megtanulásához is.
(#) sany válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Júl 21, 2019 /

Ha a papír mellé tudás is társul, akkor ér valamit az OKJ.
(#) (Felhasználó 116638) válasza Sanyesz5 hozzászólására (») Júl 22, 2019 /

Csodálatos. Habár úgy látom jobbak azok a szakik akik 4-5 éves suli után technikusként jönnek a cégünkhöz, mint a fél-egy éves OKJ-s emberek.
Persze ez biztos máshol -másképp van.
Mindig lesznek olyanok, akik mindenhez (is) értenek, és nem kell papír meg képzés semmiről.
Ez olyan mint a jogsi. "nem kell jogsi tesókám, a vérembe van a vezetés".
Szóval a műszaki érzék alap, de nem árt ha van valami iskola is mögötte.
Nagyon sok cégnél nem is vesznek fel embert , ha nincs szakmához dedikált bizonyítvány.
Most is csak a véleményem, tapasztalatom írtam. Akinek nem inge....
(#) sany válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Júl 22, 2019 /

Legyen meg a 2-es, és legyen meg a papír. Sokan így gondolják. Sajnos.
A hozzászólás módosítva: Júl 22, 2019
(#) Sanyesz5 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Júl 22, 2019 /

Van abban is valami amit mondasz, mert nagyon sok hülyét termelt az okj, olyanokat akik tudás nélkül akartak papírt. Miattuk alakult ki egy rossz vélemény, a szakmáról annyit, jelen esetben cnc. A cégek nemigazán tehetik meg hogy válogassanak olyan hiány van emberből.
(#) (Felhasználó 116638) válasza sany hozzászólására (») Júl 22, 2019 /

Igazad van, tényleg ez van.
Még szerencse hogy nincs OKj-s sebészorvos, meg pilóta,és űrhajós képzés.
(#) Sanyesz5 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Júl 22, 2019 /

Amilyen az egészségügy.... Még ne kiabáld el
Következő: »»   3053 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem