Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Műhelyünk felszerelése, szerszámai
Téma, a műhelyünkben előforduló készülékek, anyagok, szerszámok, eszközök bemutatására, kitárgyalására.
Hestore-on is van egy csomó fúrószár 0.3-tól 1mm-ig, gondolom 0.7-es, vagy 1mm-es lehetett eredetileg benne. Ezt így be tudom valószínűleg fogatni? Az ottani patronszettek közül van ami jó ehhez (mert látom, hogy azok is vannak):
https://www.hestore.hu/cat_203.html?pg=1 A hozzászólás módosítva: Jún 18, 2019
Ehhez nem fúrószár kell, hanem pl. egy ilyen égőszár tisztító készlet.
Vagy van még olcsóbb megoldás, a kerékpár küllő. 10-15 mm hosszan meg lehet köszörülni, kúposan, szinte tűhegyesre. Finoman, érzéssel ki lehet vele tisztítani még a mélyen lévő gáztűzhehy fúvókákat is, anélkül, hogy megnövelnéd az eredeti átmérőt. DE vannak olyan gázkészülékek, amiknél az őrláng fúvókája egy üveg vagy kerámia lapka, ezek könnyen kicsorbulnak!
Porlasztó tisztításhoz ami bevált az a fogpiszkáló. Lerakodást eltolta, de a réz fúvókát nem bántotta.
Ahoy!
Van egy Kress (hexe 115 talán) rezgőcsiszolóm amiről a a tépőzár elvásott. Próbálkozott már valaki ezt költséghatékonyan (<5K HUF) pótolni? Ebayen nézelődtem vannak ilyenek (amit gondolom át tudok alakítani): https://www.ebay.co.uk/itm/Sponge-Interface-Pad-6-150mm-12mm-70-Hol...8XW9EQ Mennyire lehet ezekhez bízni?
Hali! Nekem is ilyen gondjaim voltak,de aztán vérnyomás méréskor jött a nagy ötlet,hoppá,van egy halom javításból itt hagyott lyukas tépőzáras 'mandzsetta'.Lefejtettem az anyagáról,összeválogattam őket,és ráragasztottam a csiszolóra,körbe levágtam a felesleget,és azóta a régi.
Mivel ragasztottad fel? Vagy csak én aggódom túl?
Palmatex,szőnyegpadló ragasztó,fakorongra folyékony fa ragasztó,majd 6 mm-es tűzőgéppel a szélein körbe letűztem.
Szia.Cipőkellék boltban lehet méterben kapni.
Sziasztok!
Van egy Makita 6313d csavarbehajtóm. Normális, hogy 2-es fokozatban a legnagyobb, még leracsnizó állásba állítva a nyomatékszabályzót, a motor nem tud akkora erőt kifejteni, hogy megforgassa a tengelyt? 1-es fokozatban tökéletesen leracsnizik a legnagyobb nyomatékra állítva. Úgy tudom, a nyomatékszabályzó kikapcsolása a fúráshoz lett tervezve, amiből arra következtetek, hogy 2-esben is kellene, hogy szerepe legyen. 1-es fokozatban nyilván az áttétel miatt nagyobb az erőátvitel, de kicsit furcsa, hogy 2-es fokozatban kézzel le tudom fogni a tengelyt, akár kikapcsolt, akár a legnagyobb "még leracsnizó" állásba tekerem a nyomatékszabályzó gyűrűt. Elvileg 60 Nm a nyomatéka ennek a gépnek. Gyanakodjak motorhibára, vagy ez ennyit tud? A keféket most cseréltem. A fordulata megvan a motornak, és az elektromos fék is működik. Az akku rendben van, a másik, 6270d típusú gépemben használom. A válaszokat előre is köszönöm.
Gyengélkedő akkunál és/vagy szoruló mechanikánál csinálja ezt. Az előbbi a valószínűbb. A motor nagyobb áramot kérne, mint amekkorát az akku szolgáltatni tud.
A másik gépben más típusú motor van, ahhoz még jó az akku.
Makita DF330D új korában sem tudta maximális nyomaték (még leracsnizó) állásban forgatni a motort. Két akku van, egyikkel sem. Azt érzem, hogy elektronika is lekapcsolja a motort. Ez más típus, csak azért írom, hogy ezek szerint van ilyen.
Nekem a másik gépem ilyen, leracsnizik 2-es fokozatban is a legnagyobb álláson. Szerintem a tiédnek akku baja van, ha nekem már merül az aksi, és nagy terhelést kap a gép, lekapcsol azonnal. Most fúrtam vele, simán leadja a nyomatékot 2-esben is.
Forgórész hiba nem lehet? Nagyon hamar felmelegszenek a külső kefefedelek, kb. 3 6-os dűbelt hajtottam ma be vele puhafába, és a 4. csavarnál már jó melegek voltak. A keféket kiszedve simán forog a mechanika, nincs szorulás.
Sziasztok!
Fiam szeretne egy hegsztőapparátot a nyaralóba, küldött is egy linket:Bort BSI-170H 22e Ft. Ahogy nézegette, megszólalt a vészcsengő, a megadott céginfóra mutató domain eladó. Találtam egy hasonlónak tűnő készüléket, Güde GE 145 W/A 20e Ft. A kis súly/térfogat nagyon számít, cserébe szerintem nem kell komolyabb feladatokat elvégeznie, néhány szögvas és 10x10 vasrúd összekötése a jelenlegi cél. Semmi ismerettel nem rendelkezem, (a gyerek 15 éve, a főiskolán csinált egy 10cm-es varratot,) így a segítségetekre szorulok, mert a gugli inkább az eladóknak segítene.
Ha nem riaszt el némi építés akkor keresd meg privátban Phile80 fórumtársat, ennyiért bőven ad inverter belsőt, ami köré csak egy lemezdobozt kell hajlítani, meg megvenni a csatlakozókat, kapcsolót, elektródafogót, testcsipeszt és a munkakábelt.
A kis súly és térfogat annál valóban érvényesül, amit linkeltél azoknál kicsit sem, lévén ott van benne a "combos" trafó. A combost azért tettem idézőjelbe, mert ezek mára már a vicc kategória, kb. a szekunder huzal olyan átmérőjű rajtuk mint amilyen valamikor a primer volt.
Szia!
Idézet: „Találtam egy hasonlónak tűnő készüléket, Güde GE 145 W/A 20e Ft.” Ez az utóbbi hagyományos hegesztő transzformátor, jóval nagyobb, és nehezebb mint az inverteresek. És sajnos nagyon alulméretezettek, rövid idő alatt túlmelegszik, lekapcsol a hővédelem.
Megerősítem előttem szólókat, ezekben a parányi trafóval nehéz ívet fogni ragadás nélkül max. áram beállításban is. Kisebb beállított áramnál pedig majdnem lehetetlen, mert a kis trafó miatt ívfogáskor a feszültség drasztikusan leesik, és odaragad a pálca. Nekem hasonló trafós van, csak inverterest vennék. Ismerősömnek 26e. Ft.-os inverteres noname van, ég és föld a kettő között a különbség. Általában ezek az alsó árkategóriások trafós, és noname inverteres nem tudják a megadott max. áramot, vagy csak fél percig.
Én ilyet vettem. Minden szempontból nagyon elégedett vagyok vele. Ajánlani tudom.
Köszönöm a számomra rendkívül hasznos hozzászólásokat. A célpaletta teljesen átalakult, amúgy én is inkább magyar terméket vettem volna.
Már csak kettő maradt a listán, a Hetra Mini és a Hetra 100. Valamit nem veszek észre, de a Mini picit nagyobb teljesítményűnek tűnik. Tévedek, és van valami hátránya a 100-assal szemben?
Neked külön köszönöm a segítséget. A Hetra 180-hoz mellékelnek egy pajzsot, az mennyre használható? Esetleg rögtön vegyek egy automata pajzsot?
Nem tudom, nem használtam amit ők adtak. Nekem van egy régi "balkezes" pajzsom, azzal elvagyok. De már volt a fejemen olyan pajzs, amin át lehet látni, de az ív hatására elsötétedik. Ennek azonban az ára vetekszik a gép árával. Alkalmi olvasztgatáshoz nem gondolnám reális választásnak (ez a pajzs eléggé zárt, és rohadtul meleg van benne már néhány perc után).
Egyenlőre vegyél gépet, és olvassz le néhány doboz elektródát, aztán a tapasztalatok alapján érdemes további lépéseket tenni. A környezetemben vannak nagyon jó hegesztő eszközöket birtokló emberek, akik egyáltalán nem tudnak hegeszteni. És van a másik véglet is, aki bármivel képes normális varratot csinálni. A hegesztés olyan terület, amit elég nehéz megtanulni. A gyakorlat lehet az igazi mester, és a türelem lehet a tandíj hozzá. Illetve szükséges egy bizonyos szintű készség is, mert annak hiányában nagyon rögös a célhoz vezető út.
Ehhez felesleges az automata pajzs, a Co-hoz kell inkább, mert annál szinte muszáj hogy az ember mindkét keze szabad legyen közben, hogy a másikkal meg tudja a végénél fogni, vezetni, támasztani.
Kínai automata fejpajzsok vannak már 6-7000Ft körül, de azokat meg kell vásárlás előtt nézni mert van közte nagyon gagyi, lassú feléledési idővel stb.
Mint olyan, aki szintén átment a fázisokon, javaslom, vegyél
- bőr védőkesztyűt, 2db, jobb-bal - drótkefe - sarokcsiszoló (ha nincs) - reve-verő kalapács (ilyet lehet első projectként hegeszteni is) - mágneses derékszög Sok-sok leszorító...meg egy jó asztal. A pajzs ízlés kérdése, rövid hegesztésekhez jó a kínai automata szemüveg. Amit hozzájuk tartozékként adnak (pajzs és kalapács/drótkefe kombó) az használhatatlan. Idézet: „A pajzs ízlés kérdése” Hány szeme van az embernek? 1 Most még... Idézet: „mert annál szinte muszáj hogy az ember mindkét keze szabad legyen közben, hogy a másikkal meg tudja a végénél fogni, vezetni, támasztani.” Ez most komoly? Ilyet még senkitől nem hallottam, ez volt az évszázad vicce. 30+ éve hegesztek, de nem értem miért kéne két kézzel fogni a CO fogót?
Márpedig ha igényes vagy a varrat kinézetére akkor két kézzel kell fogni. Elég sok hegesztéstechnikai kiállításon megfordultam külföldön, ahol a legjobb hegesztők mutatták be a gépeket és kivétel nélkül mindegyik két kézzel fogja a pisztolyt. De azok varratok úgy néztek ki mintha gép csinálta volna. Egy kézzel lehetetlen olyan precízen tartani.
Pontosan így.
Ismerős a szitu. DE.
Szerinted egy ilyen kiállításra kiket küldenek? Nem azokat, akik napi szinten dolgoznak ezen a területen. Nekem akkor esett le a tantusz, amikor érdeklődtem egy ilyen szakinál a "kiállításon" a vízsugaras vágás standon. A sokéves gyakorlat sokkal több, mint amit az iskolapadból, egyetemről hozott. Mondom ezt úgy, mint aki mindkét részről érintett.
Van az a mondás, hogy ha hallgattál volna bölcs maradtál volna.
Idézet: Bezony. Menj el külföldön valami komolyabb céghez, nézd meg hogyan hegesztenek a bácsik egész nap Co-val. Hát úgy, hogy a gázterelőnél támasztják a pisztolyt, mivel precíz vezetést egy kézzel fizikai képtelenség csinálni. De ha bemutatod nekem, akkor elmegyek és kezet csókolok neked. A pisztolyt a kábel súlyával együtt tartani sem egyszerű sokáig, nem hogy még mm pontosan vezetni. „Ez most komoly?” Idézet: Ezen nem is csodálkozom. „Ilyet még senkitől nem hallottam” Idézet: Na inkább ez az évszázad vicce... „30+ éve hegesztek, de nem értem miért kéne két kézzel fogni a CO fogót?” Ha én 30 éve hegesztenék és ilyet leírnék, akkor elsírnám magam... Keresek majd neked egy videót hogy hogyan is hegesztenek profin, úgy fél mm-es pontossággal, igen, jól olvasod, két kézzel. |
Bejelentkezés
Hirdetés |