Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Nem sok esélyt látok, hogy a 8 Mhz-es, 12 hang polifóniás Yamaha mcu-ra, Arduinoval időben reagálj. Esetleg egy-két hanggal, de az akkor inkább dallamcsengő lesz, mint szinti.
Egy MCU mindig is lassabb lesz, mint egy célhardver. Például egy 16 mHz ATMega, (pl Arduino UNO) képtelen elég gyorsan reagálni ahhoz, hogy szimulálni tudjon egy memória modult egy 1 mHz Z80-nak. Még akkor is, ha mindent megszakítással és ASM kóddal oldasz meg. Ehhez meg kell nézni, hogy a Yamaha cucc mennyi időn belül várja el, hogy a busz beálljon az adott szintre, és azt is, hogy az ATMega mennyi idő alatt hajt végre egy ISR-t, plusz port olvasást, plusz port írást. Valószínűleg nagyságrendbeli különbség lesz a kettő között.
Az ATMega 2560 (Arduino Mega) rendelkezik gyors, külső cím és adat busszal, de az arra való, hogy az MCU-hoz memórát kapcsolj, és nem fordítva.
Én sem, csak érdekelt a dolog, mi lesz belőle, hátha valamivel több lesz mint egy dallamcsengő, de pontosan az lett Viszont a működése számomra így érthető lett...
Volt egy halvány reményem, hogy a billentyűzet szkennelése talán alacsonyabb frekvencián megy, mint mondjuk a rom modul kiolvasása...
Most olvastam ujra, hogy mit is akarsz csinálni. Elvben amit akarsz azt egy Arduinoval (328) meg lehet csinálni csak nem igy, ahogy te probáltad. Van néhány MIDi cucc ( szabad programok pl a YT-n, ami Arduino alapon müködik, és a MIDI sokkal lassubb, mint a szinti belsö scannere.
Egy szoval egy 328as proci talán még 70 billentyüt is le tud idöben olvasni és MIDIre változtatni. ( nem probáltam, de elég sokat foglalkoztam MIDIVel.). Szoval ugyanazt a matrixot amit megrajzoltál egy ATmega328-l is dekodolni lehet és idöben MIDI koddá változtatni. Lehet, hogy nem lesz teljes polifonia, de néhány billentyüt egyszerre talán még be tudsz olvasni. ( ide számolni kellene a gépidöket).
Akkor olvasd el még egyszer. Matrix emulálásról van szó, nem beolvasásról.
Bocs, azt igy valoszinü semmivel nem tudod megoldani, mert amikor a yamaha kiadja a cimet abban a pillanatban kinyilnak a beolvaso portok is, amit egy processzorban nem igen lehet megoldani.Neked elöbb értelmezni kell a cimet (pár lépés a prociban) majd kigenerálni a reakciot ( ujabb pár lépés hova mi megy - data). Ehhez idö kell, ami a yamahában nincs
Ilyet már csináltam. Az nem nehéz, és tökéletesen működik
Én a szinti hangjait akarom használni, mert professzionális 16bites fmhangok, csak nincs benne midi. És a csipben sincs kivezetve, bármennyire is úgy tűnik a rajz alapján, mivel az enyémben a ym3420AD chip van, és bár ahhoz nincs doksim, de semminemű dolog nem utal rá, hogy lenne MIDI lába, viszont tudom, hogy eltérnek a kivezetéseik. ym3420 Egyébként lehet valami jk tárolós megoldás kellene. Ahol beírom a jk-ba az értéket az Arduinóval, a proci meg szépen kiolvasgatja a saját frekijével. Mintha már ajánlottatok is volna hasonlót...
DUAL-PORT-RAM is használható lenne, a legkisebb 2db 64byte TTL-ből (vagy 1K-s egyéb...).
Üdv!
Tudom, nem feltétlenül ide passzol a kérdés, bár részben igen, de nem tudná valaki megmondani, hogy ESP32-höz hogyan lehet PS/2-es billentyűzetet kapcsolni? Arduino UNO-val megy, de ESP-hez nem találtam függvénykönyvtárat se, ami működne. Előre is köszönöm!
Ha megy az uno-val, akkor nézd meg hogyan lehet az esp32 panelt betenni a keretprogramba, majd a lábakat feleltesd meg és jó leszel.
Újraírtam. Tehát, ha a d13 láb alacsony szinten van, akkor a D7 láb alacsony vagy magas szintre kerül, attól függően, hogy le van-e nyomva a virtuális billentyű. Egyébként visszateszi magas szintre a D7-et. Még nem mertem kipróbálni...
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2019
Ne nem vagyok biztos, hogy ez menni fog. Azok az if/else sorok talán már idöben hosszuak, meg abban sem vagyok biztos, hogy a yamaha igy kérdezi le a billentyüzetet, (azaz, ha lenyomod a utánna magad billented vissza (if (time....). Szerintem a yamahában lesz egy belsö taktus, ( a zenei taktus többszöröse, de annak a függvénye), mert többek között ebböl tudják egyes modernebb yamahák rendbe tenni a ritmust, ha nem játszol pontosan, akkor a gép pontositja ( valoszinüleg az 1/32-d egészszámu többszörösével. Igy neked kellene szintén a cimváltozásokbol kiszámolni, ezt a lekérdezö beat/taktust/frekvenciát és az szerint állitani a billentyük idözitését - abbol már meg tudod mondani, hogy milyen hosszu a lenyomott hang (1/32-d hányszorosa).
Csak gondolom, már elég régen volt amikor ilyesmit csináltam.
Ez nem jó valamiért, a második if sosem teljesül...
Nem mert az if loop-k egymást kizárják.
Lehet a 14-es lábat vizsgálom ami nincs, a 13-as helyett...
Fél év keresés után találtam egy nagyon jó progit, a vs1053-s midijéhez. Működik, ha van gpio ha nincs, illetve spi-nál plugin feltöltésével oldja meg a realtime Midit. (mert az olcsóbb dsp-ken nincs soros RC-TX sem kivezetve) Ez mindent megold csak be kell állítani!vs1053 realtime midi
Én nem erőltetném a VS-t. Nem a MIDI az erőssége, ahogy hallom a videón. Ennél egy SB Live EMU chip is szebben szól, szerintem.
Bővebben: Link
Nagyon sz@r a hangja De szól.
Összetenném a két kezem, ha egy SB Live EMU-chip-em lenne... A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2019
Sziasztok!
Elkezdtem építeni egy arduinóval vezérelhető kisautót. Viszont nem tudok rájönni hogy miért ír ki hibát a kódban. Ha valaki leellenőrizné a kódot azt megköszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2020
Hamarabb van, ha a hibaüzenetet írod be.
Attól a sok delay-tól jól működik a szervó?
Ezt a hibaüzenetet kapom: AFMotor.h: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
Akkor nyilván nem a kódot kell sillabizálni, hanem megnézni, hogy miért nincs nálad AFMotor.h állomány (vagy ha van, akkor miért nem ott van, ahol lennie kellene).
Az Adafruit Motor Shield library telepítve van?
sikerült javítani a AFMotor.h hibát, viszont most egy újabb hiba jelentkezett: NewPing.h: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár.
Miket kellene még telepíteni, hogy ne irkáljon ilyeneket?
Az AFMotor.h - nak van legalább 4-5 változata. Ha az Adafruitrol most töltöd le, akkor ott megirják melyik shieldhez melyiket kell beolvasni.
A NewPing.h meg kell keresni valahol a githubon megtalálod.
Letöltöttem, csak azt nem tudom, hogyan kell ezt telepíteni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |