Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bluetooth kérdések
Szia! Én is sok kört futottam a témában,míg arra jutottam,hogy érdemes készen megvenni.
Én ezt használom :bluetooth adó Szerintem ez ugyanaz pepitában,mint amit Te is néztél. Ebből ezt a modemet lehet kinyerni (lásd,a képen,melyet amúgy sehol sem árulnak külön): Ennek 3,3 volt kell csak,és az audio bemenet.Ahogyan feszültség alá kerül,már meg is található szinte bármilyen bluetooth hangszoróval,és nem kér kódot a kapcsolódáshoz.Vagy természetesen az általad is említett vevő modul is felismeri. ezzel a vevő modullal például tutira beszélgetnek.vevő A hozzászólás módosítva: Dec 5, 2017
Sziasztok.
Adott egy gyári kínai Bluetooth audio adó. Jól működik tölthető, van bent akku elég. Elkövettem azt a házi hekkelést , hogy tettem mellé kínai mikrofon erősítőt. A cucc jól működik és megfelelő lenne a minősége, de az adó saját tápja annyira zajos, hogy használhatatlan szinte a mikrofon rész. Ugyan ez az installáció külső táppal tökéletes. Sajáttal zajos, ha árnyékolva van ha nincs, ha messze van ha közel, mind 1. Mit lehet tenni? Próbáltam apró kondikkal szűrni, de nem segített. Bővebben: Link
Sziasztok.
A panelen konkrétan a kacsolás saját órajele hallatszik. Az akku magában nem zajos. Tud esetleg valaki valamilyen megoldást , hogy ebben a helyzetben ne hallatszódjon a saját rezgése a rendszernek a tápon keresztül?
Szia!
Megjöttek a modulok! Tudnál róla valami infót linkelni! Bekötés... stb.. Azt már látom hogy ez egy uj forrasztási méret a számomra!
Sziasztok!
Nyomtatót szeretnék "okosítani" ha működhet a következő eszmefutásom: Van egy használaton kívüli BTM-222 Bluetooth modulom meg egy USB-s lézernyomtatóm. A modulnak van USB (kimenete?) lába. A megfelelő tápfeszültség és szintillesztés alkalmazásával össze tudnám úgy párosítani a laptoppal, hogy vezeték nélkül tudjam használni? Előre is köszönöm a segítséget!
Szia.
Szerintem ez sajnos nem ilyen egyszerű. Én is gondolkodtam ilyesmin és sokat googliztam hátha valaki már megcsinálta ezt. Sajnos mindig csak EBBE futottam bele. Ha van valami megoldás rá akkor viszont az engem is érdekelne, ha már így felvetetted ezt a kérdést
Szia!
Köszönöm, hogy hozzászóltál. Bíztam benne, hogy már másnak is eszébe jutott/próbálkozott ilyennel. Én is gugliztam már elég szegényes angol tudásommal, leginkább valamilyen rajzot szerettem volna találni. Sajnos semmi használhatót nem találtam. Hátha benéz ide valaki akinek van rá megoldása.
Üdv
Lenne egy problémám, hátha van itt valaki aki tud rá magyarázatot adni. Van egy LG4 G4 es telefonom kb.1.5 éves. A hiba. Bluetooth füles használata és wifin youtub videot nézve, megszakad e a wifi kapcsolat. Alaplapcsere volt 1 éve. Most 1.5 éves. 1-2 perc után megszakad a wifi. Ki kell kapcsolni a wifit majd vissza. Gyakorlatilag nem lehet igy használni. Kipróbáltam több fülessel, más wifin, ugyan az a szitu. Vagy tipushiba, vagy kifogtam Én egy rosszat. De mint mondtam alaplapcsere után is ilyen. Szerintetek?
Igen. Otthon próbáltam, a lányom, és asszony 20ezres telóján, azokkal semmi gond. Az én 100ezresem meg ezt produkálja? Nem is hallottam még ilyenről. Sehol.
Összeakadna a wifi és bluetooth ....?
Sajnos az LG-nek is vacak a szervízháttere. Sok esetben a beküldött alkatrészekből javítják a kisebb hibával beküldött telefonokat. Velem szemben is LG szervíztechnikus dolgozott és láttam.
Sziasztok. Használ valaki cc2541 chippel szerelt bluetooth adaptert? Ha igen, be tudta rajta kapcsolni az iBeacon adatforgalmat? Nekem nem sikerül. Lehet, hogy Fake modul. Az AT parancsok közül sem fogad el sokat, és a parancsok után kellenek a CR LF karakterek. Az eredetinél nem kellenének. Elvileg flashelni kell, de nekem a flashelés módba állító parancsot sem fogadja el. Van erre valami megoldás, vagy keressek másik modult? Esetleg tudtok ajánlani olyat, ami képes Iphone-ra csatlakozni?
Sziasztok.
HC-06-os BTM modulnál az antenna alatt az milyen alkatrész lehetett? 100nF kondi talán? Valami oknál fogva elcsattant és ha csatlakozok rá akkor nagyon meghúzza a tápot, nagyobb áramot vesz fel.
Jó lenne valami könnyen emészthető doksi / könyv a BT 5 alsó rétegéről, ahogyan konkrétan működnek azok a hops-ok. Aki tud olyanról, jelezze. Köszönöm.
Üdv. !
A következő "problémába" szaladtam bele : Kaptam egy ilyen BT-s billentyüt ( +touchpad +laserpointer). Ő nagyon szívesen csatlakozik régi (4.xx android) tabletemhez, telefonomhoz, de új eszközeinkhez (6.xx médiabox, 6.xx telefon) a párosítás után kapcsolódási hibát kapok. Így jártam, a visszafelé kompatibilitás nem mindig valósul meg ( az újabb droid nem "szeretné" a régi eszközt használni ?), vagy van valami "titkos" trükk amivel használni lehetne ? Ps.: A médiabox saját BT-s távrányítója kicsit nehézkesen használható, de pl. BT-s egeremet sem akarja használni - bár felismeri és párosodik is vele
Hali!
Lehet, - buta a kérdés. Ezt a navigácicós készüléket, de egyébként bár melyikket össze lehet e hozni bluetooth os autórádióval, hogy a rádión halljam az utasításokat.? A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2019
Szia
Az FM transmitter funkció elég egyértelmüen leírja. A bluetooth funció nem erre van kitalálva de erröl is le van írva hogy mit csinál.
Sziasztok!
Van egy RN4020 Bluetooth modulom összekötve egy PIC -el. A PIC - BT között rendben zajlik a kommunikáció, viszont három laptop (2x Win10 + Win7) közül egyik sem látja a Bluetooth modult. Az Androidos telefonom viszont megtalálja a modult, és csatlakozni is tudnak. A laptopok és a telefon között is minden rendben, látják egymást. Van valami rejtett Win beállítás ami szívat, vagy merre keresgéljek?
Sziasztok!
Van egy JDY-10 típusú modulom. Azt hiszem rossz sebességet adtam meg neki és most AT parancsokra egyáltalán nem válaszol. Lehet ezt valahogyan resetelni?
BT 2,3,4 változat? Lehet a modul BT4-et szereti, a telefon ezzel még tud mit kezdeni, de a többi eszköz nem. Egymás között meg elbeszélgetnek BT3-on mint közös nyelv?
Sziasztok!
Win10 újra telepítése után a Bluetooth eszközökre (hc06) illesztőhibát ír. A driverek frissítése sem segített. Az eszköz kezelőben ezt írja: A Windows ehhez a hardvereszközhöz nem tudja betölteni az illesztőprogramot. Az eszközillesztő sérült vagy hiányzik. (Kód: 39) {Elérési út nem található} A következő elérési út nem létezik: %hs Van erre valami megoldás? Köszi Szabolcs
Köszi a választ, időközben megoldódott. Igen, az RN4020 csak az új BT 4.1 Low Energy Data Profile (MLDP) -t ismeri, és így csak a telefonnal volt hajlandó szóba állni. Kellett helyette egy RN4678.
Sziasztok!
Szeretnék egy PMR rádióhoz kettő Bluetooth headsettet csatlakoztatni. Tudnátok segíteni, hogyan lehet ezt megoldani? Köszönöm!
Szerinted a három, az egy pár?
A BT -t párosítani kell. Vagy egyik, vagy másik.
A jack kimenetére kötni olyan bluetooth modult ami fordítva működik a megszokottól. Olyat ami veszi az analóg jelet, majd bluetooth molekulákba szórja szét, amit egy sima fülbe akasztós BT headsettel fogni lehet. PMR jack kimenetre pedig jack duplázó. Bár így téged hallani fognak, de őket te már nem, és ők maguk sem egymást.
Viszont ha van alapból benne bluetooth, akkor lehet kettőt rá csatlakoztatni. Amit építettem bluetooth hangszórót, a két modul sztereoban csatlakozik az egy db kimenő ( telefon ) jelhez. Viszont itt szintén csak hallani fognak tudni. BT modul Ha megépíted, igazából egy power bank kell rá és egy füles, majd először az egyiket párosítsd majd utána kapcsold be a másikat is, miután már az elsőből szól a PMR hangja. na jól leírtam. Két telefonnál próbáltam eddig, mind a kettővel működött sztereoban. Keresni kell olyan modult ami a mikrofont is támogatja. A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2019
Sziasztok!
Egy Bluetooth os (be)kimenet választot szeretnék csinálni.... mint egy "repeater switch" lenne 1 bemenete és mondjuk 4 kimenete. Ehhez szükségem lenne egy "hagyományos " vevő modulra... és 4 "forditott" azaz ado modulra... de ilyet hol találok.. Marmint ugy értve hogy csak ilyen formában "kompletten szerelve" vannak? A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2019
A Bluetooth kétirányú, van benne adó is, vevő is. Azon részét használod, amelyiket akarod.
A gond csak az, hogy ezeket párosítani kell, nincs "broadcast" üzemmódja, egy adó egy vevővel lehet kapcsolatban oda vissza. A be- és kimeneteket valamiféle programmal tudod váltogatni, amihez a Bluetootht -t csak adatátvitelre használhatod. A hozzászólás módosítva: Nov 3, 2019
Akkor -
amely eszköz tud bluetooth jelet fogni, az akkor képes lehet más vevők felé is jelet kibocsátani?
Képes, de általában vagy vevő (slave) vagy adóként (master) működnek egy adott pillanatban. Maga a kommunikáció alapvetően kétirányú, de a szerepek a fentiek szerint vannak leosztva. Tehát egy "slave" eszköz is tud adatot küldeni, de rácsatlakozni egy másik "slave" eszközre nem képes (pl. egy BT headset egy BT hangszóróhoz). Magyarán a "slave" az butább.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |