Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számítógép hiba, de mi a probléma?
Lapozás: OK   875 / 1134
(#) FAZ1 válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 12, 2020 /
 
A Win 10 nekem se igazán tetszett, így visszaraktam minden gépemre a Windows 7-et.
Azzal tényleg semmi gond. No meg az a tény, hogy nem kap hozzá frissítést?
- Naés?
Van nekem pl. olyan gépem is /DELL GX270/, amin még Windows XP a futtatott szoftver, s én meg vagyok vele elégedve (no meg aztán - egy 486-os lapon a P4 3GHz-es /egy magos/ processzor többnyire már el se fogadja a Windows 7-et!
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2020
(#) elektronika95 hozzászólása Ápr 13, 2020 /
 
Sziasztok!

Van egy Lenovo ideapad 330 laptopom.
Pontos típusa: 81DE00X0HV
Honnan lehetne letölteni a megfelelő drivereket hozzá?
Ebben egy AMD VGA (2GB) van, de az illesztőprogramok között csak az alaplapi (intel) illesztőt találtam meg.
A Lenovo oldalán letöltöttem az egyiket hozzá, de sajnos nem lehet rá feltelepíteni.
Ezt írja ki: "Pnputil result.txt for more details"
Mitől lehet ez?
Ha a wifi drivert akarom telepíteni akkor is azt az üzenetet kapom...

Előre is köszi a segítséget!
(#) menyus válasza elektronika95 hozzászólására (») Ápr 13, 2020 /
 
Azt a .txt t el kene olvasni mert abban van a hiba oka kireszletezve szerintem.
(#) nedudgi válasza elektronika95 hozzászólására (») Ápr 13, 2020 /
 
(#) elektronika95 válasza nedudgi hozzászólására (») Ápr 13, 2020 /
 
Igen, a lenovo oldaláról.
Az AMD drivert feltudtam tenni, de az Intel-t viszont nem.
(#) antiktelefon válasza elektronika95 hozzászólására (») Ápr 13, 2020 /
 
Ezek a drivereid.
De Lenovonál érdemes az automatikus telepítőt leszedni, elintéz mindent egybe.
Bővebben: Link
Ha ezekkel is hibát dob, akkor a hibaüzenetet töltsd fel.
(#) vladcepes válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 13, 2020 /
 
Próbáltam egy párat,mindegyikre azt írta ki mikor tettem volna rá mint a 4-es képen,vagyis hogy már a legjobb illesztő van telepítve, holott ott van a háromszöges felkiáltó.
(#) vladcepes válasza FAZ1 hozzászólására (») Ápr 13, 2020 /
 
Futott volna rajta rendesen a Win 10-es, csak egy csomó driver ha nincs akkor használhatatlan a gép. Mivel hiányzott pl:USB az egeret sem ismerte fel, ha van benne wifi kártya akkor nehogy már még külsőt wifit is tegyek neki meg ilyenek.
(#) bbb válasza elektronika95 hozzászólására (») Ápr 13, 2020 /
 
A lenovo oldalon sorozatszám alapján megmondja mi került gyártáskor a gépedbe és azokhoz pont ott le is tudod szedni az illesztőprogramokat. Ez elég jól meg van náluk csinálva, gyári cikkszámokkal az alkatrészekhez, ha esetleg bármit is javítani (cserélni) kellene benne, sőt még az elérhető kompatibilis alkatrészeket is megtalálod ugyanott.
(#) bbb válasza vladcepes hozzászólására (») Ápr 13, 2020 / 1
 
Mert kézzel kell telepíteni, nem szabad hagyni, hogy automatikusan válasszon. Amikor régebbi, vagy más gyártó illesztőprogramját akarod ráerőltetni egy hardverelemre, akkor mindig a kiválasztom a számítógépen található listából pontot kell választani, majd kézzel megadni melyiket akarod telepíteni.
Ha hagyod, hogy ő keresgéljen, akkor megnézi, hogy a már mentett beállítások közül van-e olyan, ami neki tetszik, végignézi a hardverazonosítókat a telepítőkészletekben és megnézi a dátumot is, hogy mikor lett kiadva. Ha más a gyártómegjelölés, az még nem okoz neki nagy gondot, de ha a dátum régebbi, akkor még véletlenül se fogja azt telepíteni automatikusan és ilyenkor kapod meg a már a legjobb... üzenetet.
(#) Udvari Zsombor válasza bbb hozzászólására (») Ápr 14, 2020 /
 
Egyszer a Win10 szórakoztatott azzal, hogy nagy nehezen végre sikerült felraknom egy USB mikroszkóp driverét, erre fel elég volt neki a másnapi gépindítás, hogy önkényesen visszacserélje a drivert a szutyok sajátjára (amivel kizárólag csak "indexkép" felbontású kép érhető el)! Nem volt könnyű meggyőzni, hogy az én driveremet használja... Tehát, ha valamit sikerüt telepíteni, akkor azt nem ajánlatos készpénznek venni, főleg Win10 esetén nem...
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2020
(#) menyus hozzászólása Ápr 14, 2020 /
 
ezzel kapcsolatban...

Privátban megkaptam a .txt fájl tartalmát:

" \Source\Graphics\iigd_dch.inf PnpUtil return code 1 "

Az inf amire hivatkozik pedig a mellékletben található. "Több szem többet lát alapon" felteszem ide elektronika95 fórumtársunk helyett.

A VGA drivert sérelmezi a win ahogy látom. De nekem itt megáll a tudomány, én is azt javasolnám keressen megfelelő drivert amit megeszik a válogatós opsys. Tényleg... milyen oprendszer fut a gépen? 32 vagy 64 bit win7....10...stb? Mert nagyon nem mindegy a driverek esetében sem.

iigd_dch.inf
    
(#) antiktelefon válasza menyus hozzászólására (») Ápr 14, 2020 /
 
26.20.100.7262 Driver volt, ez a hozzá való tényleg, win10 64 bitre (nekem is küldte).
A legújabb intel driverre azt dobja, nem kompatibilis a procival... (26.20.100.7985)
Lehet régi a win telepítő, amit használt, vagy valami egyéb gond van, mert általános videokártyaként jelenik meg csak neki.
Megérne egy próbát egy másik teszt SSD-vel, ha van kéznél.
(#) deebo válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Ápr 14, 2020 /
 
A megoldás mellékelve.

antiktelefon

Az a gond, hogy minden frissítési szolgáltatás leállít, mert elcseszi neki az aktivátorát (1000Ft egy kulcs eBay-en). Azon sem lepődnék meg, ha már rég nem támogatott windows verziót használna.
Ott User error lesz, normális windowssal, csak netet kellene adni neki és minden gondja megoldódna, majd, ha ragaszkodik az aktivátorhoz, utána hekkelni....
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2020
(#) Macsek71 hozzászólása Ápr 14, 2020 /
 
"Retró" eszközök felélesztésére szerintetek van még remény ?

Ismerős kiskereskedő boltjában találtunk pár régi 4in1* fényképezőgépet. A gyári telepítőcsomag w98, Me, XP oprendszereket támogatja. W10-64 bit csak mosolyog rajta ...

A készülék leírásában található weboldal már alig látszik a bitpor alól...
Gyártóra rákeresve : van hasonló nevű gyártó de teljesen más termékeket gyárt ...

* Egy készülékben fényképező, kamera, webkamera, diktafon
(#) vladcepes válasza bbb hozzászólására (») Ápr 14, 2020 /
 
Pedig így csináltam(szoktam) ,leszedtem a drivert és az "Illesztőprogram keresése a számítógépen tallózással " választva sem jutottam egyről a kettőre. Mindegy most már visszaraktam rá a Win 7-et,ez van Windows 7 -ig még van normális driver hozzá utána meg kampec. Gondolom 5 év múlva a mostani géppel is ugyan ez a helyzet lesz majd.
(#) menyus válasza Macsek71 hozzászólására (») Ápr 14, 2020 /
 
XP emulátor, esetleg XP kompatibilitás módban próbálni a driver telepítést (már ha van driver...és még nem vagy túl ezen. ) Vagy létrehozni egy független új partíciót és feltolni egy XP SPIII at rá.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2020
(#) Macsek71 válasza menyus hozzászólására (») Ápr 14, 2020 /
 
Köszi!

Igazából a készülék kompaktsága ami izgalmas, bár jó lenne ha webkameraként is működne ...

Hogyan kellene ezt a kompatibilis módban telepítést elkövetni ? A telepítő program beállításainál a kompatibilis mód ?
Van esély, hogy más programok (mai darabok) is használni tudják az eszközt ?
(#) nedudgi válasza Macsek71 hozzászólására (») Ápr 14, 2020 /
 
Mekkora a felbontása?
Erősen emlékeztet a PhotoClip nevű masinára a paraméterek alapján.
(#) menyus válasza Macsek71 hozzászólására (») Ápr 14, 2020 /
 
A driver futtatásánál jobb egérgomb és "futtatás kompatibilitási módban". Itt Te tudod kiválasztani milyen emulált oprendszer alá akarod telepíteni. Vagy ugyan így a "kompatibilitási problémák megoldása" -t választva módszerrel a Win10 keresi meg a szerinte ajánlott kompatibilitást a régi driverhez.
(#) bbb válasza menyus hozzászólására (») Ápr 14, 2020 /
 
A probléma, hogy a Microsoft "újragondolta" a WDM szabványát, s így rengeteg illesztőprogramot el lehet felejteni. Példának okáért a BT878-ashoz készült x64-es illesztőprogram, amit még a win7 megevett, win10 alá már nem behergelhető az architektúraváltás miatt (próbáltam forrásból újrafordítani, átírni már az aktuális változathoz, ráment pár napom, de nem sikerült, s úgy döntöttem nem éri meg vele foglalkozni többet - ha legalább saját kód lett volna, akkor kiigazodhattam volna rajta, így viszont közel lehetetlen vállalkozás).
A lényeg, hogy még akkor is, ha az illesztőprogram telepítőjét elindítod kompatibilitási módban, nagy valószínűséggel akkor se fog tetszeni neki, de cserébe kiirtani is nehéz lesz. Sajnos még nem jutottunk el oda, hogy szabványos nyelvezetet kelljen használniuk a különböző perifériáknak és ne kelljen hozzájuk mindenféle illesztőprogramot vadászni (mennyivel egyszerűbb lenne, ha pl. egy szkennernek csak a szabvány TWAIN parancsokat kellene kiküldeni, s nem kellene hozzá külön illesztő, ami az ő saját nyelvére fordítja a parancsokat, s ennek hiányában nem is tudod használni az eszközt).
Szerény véleményem szerint el kellene jutnunk oda, mint a pendrive és sok webkamera esetében is eljutottunk. Hányan emlékeztek még, hogy a pendrive-hoz még adtak egy lemezt is, amin win98-hoz való illesztőprogram volt? Aztán jött az USB Mass Storage illesztőprogram, ami lekezeli mindet és kész. Vagy (web)kameráknál ott az USB Video Class, így nagyon sok olyan videóeszköz van, amit csak bedugsz, telepíteni se kell.
Vajon miért nem tudunk eljutni ebbe az állapotba nyomtatók (PS, PCL nyelv), szkennerek (TWAIN) esetén? Persze, gyártói akarat kérdése lenne, az meg nincs
(#) menyus válasza bbb hozzászólására (») Ápr 14, 2020 / 1
 
Piacgazdaság forever... Ez csak user szinten érné meg, a gyártóknak nem. Szerintem ennyi a titok.
(#) deebo válasza bbb hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Talán azért, mert a világon lévő össze pendrivenak ugyanaz a funkciója. A nyomtatóknál már más a helyzet, de a hangeszközöknél is megfigyelhető, hogy a legtöbb szaványos driverrel üzemelő eszköz, szinte mind ugyanaz, ugyanazt a tudják (MME, 48KHz), de a bővebb funkciókkal rendelkező eszközök már saját drivet igényelnek,a hardverközeli eléréshez (ASIO stb.). Ha ilyesmire is lenne szabvány, akkor néhány évente a szabványt is bővíteni kellene, akárcsak a drivereket és ugyanott lennénk.
(#) FAZ1 válasza antiktelefon hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Én a Windows 7-nél ugyanígy vagyok a régebbi monitorommal.
Van ugyan a hozzáadott telepítőlemeze, de hibába teszem be a gépbe, a Programok hozzáadása menüpont alatt CD-ről sem ismeri fel magát a szoftvert.
Ha én magam jelölöm ki, hogy megtalálja - akkor sem.
Csak nyomatja azt a hülye dumáját, hogy Általános monitor.
Való igaz, a monitorhoz adott CD-n rajta van, hogy BenQ LCD monitor, alkalmas a Windows XP-hez, a Win2000-hez, Milleniumhoz, stb. de pont a windows 7-et - na azt meg sem említi!
Holott - csupán egy info fájlnak kellene beépülnie valahová a regeditbe. Nem teszi meg!

Mint ahogyan egy régebbi USB-s net-csatolóm drivere sem.
Bár megy a gépen a net, de nem tudom - azt miféle módon, hiszen saját telepítő CD-jéről nem fogadott el semmit!
(#) Udvari Zsombor válasza FAZ1 hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Na ja... Általában ez szokott lenni...
Én erre a célra egy VMware Workstation virtuális gépet tartok fent Windows XP rendszerrel (ha valami nem akar menni, ott biztosan fog), bár ha valamit a gazda gép nem ismer fel, akkor az nem adható tovább a virtuális gépnek sem...
Egy igen régi USB szkennert egy ~2001 környékéről származó Windows XP laptopra sikerült csak feltennem, ráadásul nem volt könnyű a neten a drivert összeszedni hozzá (minél régebbi valami annál nehezebb működő drivert találni)...
Sajnos a mai világban már minél régebbi valami, annál kisebb az esélye, hogy valahova sikerül használhatóan feltelepíteni, bár egy (esetlegesen) megmaradt régebbi gép sokat segíthet ezen...
A hozzászólás módosítva: Ápr 15, 2020
(#) Macsek71 válasza menyus hozzászólására (») Ápr 15, 2020 /
 
Köszi !

Futunk még egy kört a telepítő lemezzel...

Egyébként a mai világban már a gyerekjátékok is sokkal jobb felbontást tudnak...
talán 3 Mpixel tud, kameraként meg VGAt...
De olyan aranyos az 1*3*4 cm méretével, rendes villanóval
(#) golem hozzászólása Ápr 16, 2020 /
 
Sziasztok!
A volna egy kérdésem. Adott 2 db Számítógép egyik a sajátom a másik egy ismerősé a sajáton Linux Mint Opera páros
a másik gép Win 10 Google Crome páros.
A Google keresőbe az én gépembe keresendő alkatrészt nem hozza az ismerősé meg hoz egy csomó találatot. Ez mért van? Pedig egy az internet szolgáltatónk is csak ő a falu másik végén van.
(#) proli007 válasza golem hozzászólására (») Ápr 16, 2020 /
 
Hello! Mert a kereső motor figyeli miket szoktál keresni, megnézni és az első helyeken ezen találatokat/témaköröket ajánlja fel.
A hozzászólás módosítva: Ápr 16, 2020
(#) deebo válasza golem hozzászólására (») Ápr 16, 2020 / 1
 
Ahogy írja a kolega, a google majd eldönti, hogy te mire akarsz keresni. Próbáld ezt: Bővebben: Link
(#) golem válasza proli007 hozzászólására (») Ápr 16, 2020 /
 
Ezt nem lehet valahogy be állítani.
Következő: »»   875 / 1134
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem