Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Riasztószerelés tapasztalatok, ötletek (kizárólag haladóknak)
Témaindító: Syn7h37ic, idő: Márc 15, 2010
Babywaret használom. Nincs modul hiba, holnap megyek vissza kipróbálom ezeket
Szia ! A zöld kábelt rakd át a Tamper in-re.
Zsolt
Sziasztok!
Van valakinek ötlete, hogy a GMAX GSM átjátszó tápmonitorját hogy lehet csendes riasztásra kapcsolni?
Sziasztok!
Van valamilyen ötletetek arra a problémára, hogy van 9 db épület amikbe vezetékes riasztót kellene felszerelni, viszont ezt a 9 db épületet össze kellene fogni rádiósan, vagy esetleg IP alapon egy központtal, úgy hogy minden érzékelő státusza bejöjjön a központba? Köszi Zsolt
Sziasztok,
Van egy sok éves Paradox SP7000-es riasztórendszerem, ami azóta is tökéletesen működik. Sok évvel ezelőtt, egy régi laptoppal még Win7-el Winload-al és egy sima USB - SOROS kábellel (Prolific) simán hozzá tudtam csatlakozni és konfigurálni. Jelenleg Win 10-re feltelepítettem ugyanannak a kábelnek a driver-ét, fel is ismeri a rendszer. Telepítettem Winload-ot, ami szintén látja az USB kábelt, viszont hiába próbálok közvetlen kábelkapcsolattal csatlakozni a központra egyszerűen nem csatlakozik. Próbál csatlakozni különböző baud sebességekkel, de nem valamiért nem jön össze. Tudnátok tanácsot adni, hogy mi lehet a gond, mit próbálhatnék még meg? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jún 6, 2020
Sziasztok!
Van egy Paradox SP 6000 telepítve (2 partícióval) K10V kezelőkkel, és hozzá TELL modul átjelzéshez. A minap vettem észre hogy a központ időnként nem jelzi ki az AC hibát a kezelőkön,(folyamatosan világit a led a kezelőkön annak ellenére hogy nincs AC) kb. minden 3. esetben. (kipróbáltam) Az AC vesztést küldi a központ, kapok is róla értesítést, tehát tudja a központ, hogy nincs AC. A TBL-ben sem mutat hibát. Átjelzésnél be van állítva 1 perc késleltetés az AC hibára. A LOG listában is látom az AC vesztést, és a helyreállást is. A kezelőkön minden más hibátlanul működik. (zónakijelzések stb...) Van ötletetek mi lehet?
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne Paradox SP5500-ás bekötéssel kapcsolatban. Zónaduplázást (ATZ) szeretnék alkalmazni a rendszerben, EOL bekötéssel, tehát vezetékvédelemmel és szabotázsfigyeléssel. Egy zónabemenetre két érzékelő lenne kötve, de lenne egy olyan zónabemenet, melyen egy érzékelő van elhelyezve. Ilyenkor az ellenállásokat hogyan lehet elosztani? Köszönöm a választ!
Szia.
Igazából semmi különlegesség nincs benne. Mindkét esetben adott az 1k, ami a szabotázst figyeli. Ha csak egy zónát akarsz (+1k), akkor a második helyére egyszerűen rövid-zár kerül. A lényeg az, hogy az ellenállások az érzékelőknél legyen elhelyezve, ahogy illik. Az egész egy soros kör a zóna bemenet és a com pont között. Ha minden OK, akkor csak 1db 1k ellenállás mérhető, ez a tamper. Ha nyit az 1. érzékelő, akkor 1k + 1k mérhető, azaz 2k. Ha nyit a 2. zóna, akkor 1k + 2,2k mérhető, azaz 3,2k. Ha mindkét zóna ynitva, akkor 1k + 1k +2,2k mérhető, azaz 4,2k. Ha szakadt a vezeték, akkor végtelen nagy ellenállás van. Kábelzárlatnál meg 1k alatt mérhető, akár 0 ohm is lehet. Ha megnézed a bekötéséket, akkor látható, hogy alaphelyzetben az érzékelők kontaktjai rövidre zárják az 1. és 2. zónáknál lévő ellenállásokat, ezért mérhető a tamper 1k ellenállása. Bocsánat, ha szájbarágós volt, nem tudom, mennyire vagy képben a dologgal. Egyszerűbb volt leírni.
Tud valaki segíteni? Egy Paradox SP4000 riasztó folyamatosan a következő napló bejegyzéseket adja:
Trouble: Auxiliary Current Limit Trouble restore: Auxiliary Current Limit Érzékelők, kézi vezérlők nem működnek. Mi lehet a probléma oka?
Hello!
Valami túlterheli az AUX-ot.
Tisztelt Johnycorp!
Napok óta küzdök egy Paradox SP5500-ás központal, szerencsére eddig még csak az asztalon, de már kezd kihullani a hajam. DSC már volt a kezem alatt, a paradoxal valamiért most nem boldogulok. A segítségedet szeretném kérni. Nem értem miképpen lehet az, hogy meghatároztam öt zónának is a funkcióját, és anélkül, hogy nincs bekötve, azaz a COM és a zóna pont között nincs áthidalás, nem mutatja a kezelő nyitott zónaként őket. Beállítottam azt is, hogy EOL figyelést szeretnék, plusz a 705 szekcióban, bekapcsoltam az ATZ zónaduplázást is, soros bekötéssel, szabotázs figyeléssel, - ami csak hibajelzést ad, hangos riasztás nélkül. Tehát, a 705-ös szekcióban, az 1-es és 3-as LED világít. Valami beállítás még nagyon hiányozhat, pl nem tudok rájönni arra, hogy a telepítői leírásban a "Zóna felismerés" táblázatban, "SP5500 ATZ" alatt olvasható "Központ bemenet 1A" mit is takar, hol is tudnám aktiválni. Annyit elértem már, hogy a zóna 1 és COM pontok között 1k ellenállás rövidzárásával és annak eltávolításával a kezelő csipogással és LED kijelzéssel nyitott zónát jelez, plusz a szabotázsfelismerést is világítva kijelzi a TBL gombra, de a kettes zóna LED-je továbbra sem világít annak ellenére sem, hogy aktiválva van az ATZ. Remélem sikerült érthetően fogalmaznom, és bízom benne, hogy tudsz segíteni nekem! Köszönöm.
Ha forumban a hozzászólásod egy személynek írod, ne várd hogy más is válaszoljon. Miért nem privát üzenenet írsz neki (amugy én tudom a választ).
Két dolog miatt címeztem neki hozzászólásom.
1. Ő volt az aki hasonló témakörhöz utoljára hozzászólt. 2. Nagyjából egy évtizede követem a riasztós topikokat, -gyermekkorom óta biztonságtechnikai függőségben szenvedek ![]() De természetesen nem zárkózom el más fórumtárs segítségétől sem.
"... 9 db épületet össze kellene fogni rádiósan, vagy esetleg IP alapon egy központtal, úgy hogy minden érzékelő státusza bejöjjön a központba?"
Attól függ pénzt vagy inkább időt áldoznál rá, egy-két ötlet: 1, A DSC-hez van envisa link4 IP modul (50eFt/db). Ekkor ezeket be lehet regisztrálni a eyezon oldalán és ott minden zóna állapota látható és ki/be lehet kapcsolni a központot. Ezen túl van telefonos app is hozzá. 2, Ugyan ennek a modulnak van TCP interface, ezen keresztül egy kis programozással közvetlenül is elérhetők a központok állapota. 3, Létezik nyílt forráskodú project, amely a DSC buszt használva szintén elérhetőek ezen információk, pl.: https://github.com/taligentx/dscKeybusInterface
Köszönöm szépen, úgy látszik megoldódni látszik a dolog, átgondolt kábelezéssel. A Satel Integra 256-ra esett a választás.
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy a Paradox alaplapokon a serial porton át működik a kommunikáció egy RS232 to USB adapterrel is, vagy csak a hozzá kapható dobozzal? Köszi!
Szia! Egy sima olcsó kinai RS232 TTL - USB konverterrel megoldható.
Üdv Szakik!
Kérdésem az lenne, hogy 0.22-es árnyékolt riasztókábelt fel tudnám használni "telefonvonalnak"? Körülbelül 20-25 méter távolságot kellene áthidalnom vele a DSC riasztóközpont, és a digis modem között. (Sajnos nincs lehetőség egyéb kábelezésre, semmilyen formában sem.) Köszönöm.
Ha belegondolsz milyen "igénytelen" kivitel a telefonkábel...
Szia!
Nem a kábelel lesz gondod, hanem a digis modemmel.
Üdv!
Ajjaj, ne keseríts el.. Mire gondolsz konkrétan? Nincs szükség rendszeres kommunikációra, nem lesz távfelügyeletre kötve, az igény mindössze annyi, hogy riasztás esetén felhívjon néhány számot. Már ez is problémás lehet?
Igen, erre gondoltam én is, és emiatt bíztam benne, hogy jó lehet.
De teljesen biztos nem voltam benne, így gondoltam inkább kikérem tapasztalt hozzáértők véleményét is.
Próba cseresznye, a tárcsázás még működhet...
Én a PC585 két kimenetét felprogramoztam, rádrótoztam optokapun keresztül egy esp8266-os wifi modulra, és interneten Pushbullet-en keresztül küld push üzenetet a mobilomra a riasztó ki/be kapcsolásról, illetve ha "akció" van. Áramszünet esetén, mivel nem lesz internet, csak utána kapom meg az üzenetet, de ez nálad is fenn fog állni a digis modemmel
Hoppá.. "Áramszünet esetén.." Hihetetlen, hogy egy ilyen "apróság" nem jutott eszembe.
Most már tudom, hogy kissé tovább fog nyúlni a történet mint ahogy terveztem.. Azaz, szükségem lesz még egy UPS-re, szünetmentes tápra a modemhez. Anélkül akár a riasztó kódját is kiírhatom a bejárati ajtóra.. Tetszik a technikai megoldásod, ha némileg lesz több időm foglalkozni vele, akkor engedelmeddel kérek néhány tanácsot tőled a későbbiekben. Üdv!
UPS-sel sem mész sokra, Az utcákban helyileg vannak digis elosztódobozok, ha nincs villany, azok sem fognak működni, nálad hiába megy a modem, nem lesz hová kapcsolódnia...
Ettől jobb volt az analóg telefon, ott csak a telefonközpont áramellátása játszott, azt meg megoldották akkus automatikus átkapcsolással. Esetleg SMS talán biztonságosabb lehet, a digit telefonvonaltól, a tornyok talán működnek akksiról, illetve "széleskörű áramszünet" kell. Az ESP nálam is megy a központ akkujáról, de ha nincs áram, akkor a wifi elmegy, mikor újra van áram/internet/wifi akkor tud üzenni. Tervben van hogy ilyenkor átkolbászoljon a szomszéd wifijére, ez segíthet picit a "helyi" áramszünet ellen ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 26, 2020
Nem tudom, sikerült-e megoldani a csatlakozást, de a win10-et le lehet butítani kicsit.
https://support.microsoft.com/hu-hu/help/15078/windows-10-make-olde...atible |
Bejelentkezés
Hirdetés |